Ne mogu ti ja pomoci kod takvog skidanjs. Nista ne znam o tome. Imas zato ovdje njih par sta znaju kako to ide. Nemoj samo da ti se ti razvodni jer dugo traje a za sve sta dugo traje treba biti jaka psiha i velika disciplina. Uglavnom dok se budes koprco na nekih 05 ili manje za nekih pola godine, da se sad ostavis suba onda bi to tada vec bio teski zaborav. Bolje malo stisniti muda sada i narednih mjesec dana nego biti u blagoj krizi mjesecima ali tako si odabro pa onda pici tako a ne ovako kako ja drzim da je ok. Uglavnom sama pomisao o skidanju je strahovito pozitivna jer razmisljas na nacin da u daljnjem nastavku zivota zivis bez droge i popratnih nus pojava. E sad da li ces uspiti vrijeme ce pokazati. Nisu svi predodtedeni i nemaju svi muda ostatak zivota ziviti da se ne stidis svojih osjecaja, da se nosis sa kompleksima i da jednom rijecju ne bojis se zivota kao neki ovdje a sebi ne priznaju da su na krivom putu. Prvo i osnovno pravilo je da sebe prihvatis kakav jesi a ne da mislis da si neko drugi jer si citav zivot gradio krivu sliku o sebi. Kada predes tu prvu stepenicu onda stvarno nije bitan nacin kako ces se skiniti jer ziviti cist nije nikakva matematika. Eto budi ono sta jesi i prihvati se kakav zaista jesi i brze i lakse ces se rijesiti suba na taj nacin. Ne odugovlaci sa time jer ces se samo zaplesti u hrpe svojih lazi i nikada neces biti potpuno ok. Ne baljezgaj uludo nesto sta nisi jer ces si zagorcati zivot. Eto budi pametniji po tom pitanju od drugih i brze ces napredovati. Spoji se sa Edijem jer je covjek iskren i u istoj je skoro situaciji ka i ti po tim miligramima. Gurajte jedan drugoga i obojca cete uspiti u svom naumu. Ne nasjedaj na sitne lazi ovdje od pojedinaca i to ce ici. Da je to lako nije ali moze se uz puno truda i volje i puno puno patnje. Kazem ti Edi je isto u miligramuma i savjetujete i opisujte jedni drugom kakva je situacija i kako se osjecate. Eto oduljio jer lezim i imam vremena jer sam kuk sjebo izgleda.Nemanjayxc wrote: ↑Tue Jan 21, 2020 10:26 pm Dobri moj Ličanine jedem solidno,spavanje sam zadnjih deset dana regulisao samo me ovo jebanje jebe![]()
Eto to mene muči pa razmišljam kad će mojoj ženi da pukne film i otera me u tri lepe.
O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Moderator: sanela
-
Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
- Nemanjayxc
Ne bi trebalo toliko bas da se razvuce jer evo sad upravo sisam 4mg.Malo sam pomerio ka popodne da bi mogao da radim prve i druge smene bez cimanja.Krajem februara pocetkom marta cu biti ispod keca tad mi ide odmor pa ako budem osetio da mogu ja cu probati tad.Ja sam resio da batalim ovo dve godine ce u aprilu kako sam na terapiji pa dal ce biti iz prvog,drugog ili treceg videcemo.licaninsasela wrote: ↑Thu Jan 23, 2020 1:32 pmNe mogu ti ja pomoci kod takvog skidanjs. Nista ne znam o tome. Imas zato ovdje njih par sta znaju kako to ide. Nemoj samo da ti se ti razvodni jer dugo traje a za sve sta dugo traje treba biti jaka psiha i velika disciplina. Uglavnom dok se budes koprco na nekih 05 ili manje za nekih pola godine, da se sad ostavis suba onda bi to tada vec bio teski zaborav. Bolje malo stisniti muda sada i narednih mjesec dana nego biti u blagoj krizi mjesecima ali tako si odabro pa onda pici tako a ne ovako kako ja drzim da je ok. Uglavnom sama pomisao o skidanju je strahovito pozitivna jer razmisljas na nacin da u daljnjem nastavku zivota zivis bez droge i popratnih nus pojava. E sad da li ces uspiti vrijeme ce pokazati. Nisu svi predodtedeni i nemaju svi muda ostatak zivota ziviti da se ne stidis svojih osjecaja, da se nosis sa kompleksima i da jednom rijecju ne bojis se zivota kao neki ovdje a sebi ne priznaju da su na krivom putu. Prvo i osnovno pravilo je da sebe prihvatis kakav jesi a ne da mislis da si neko drugi jer si citav zivot gradio krivu sliku o sebi. Kada predes tu prvu stepenicu onda stvarno nije bitan nacin kako ces se skiniti jer ziviti cist nije nikakva matematika. Eto budi ono sta jesi i prihvati se kakav zaista jesi i brze i lakse ces se rijesiti suba na taj nacin. Ne odugovlaci sa time jer ces se samo zaplesti u hrpe svojih lazi i nikada neces biti potpuno ok. Ne baljezgaj uludo nesto sta nisi jer ces si zagorcati zivot. Eto budi pametniji po tom pitanju od drugih i brze ces napredovati. Spoji se sa Edijem jer je covjek iskren i u istoj je skoro situaciji ka i ti po tim miligramima. Gurajte jedan drugoga i obojca cete uspiti u svom naumu. Ne nasjedaj na sitne lazi ovdje od pojedinaca i to ce ici. Da je to lako nije ali moze se uz puno truda i volje i puno puno patnje. Kazem ti Edi je isto u miligramuma i savjetujete i opisujte jedni drugom kakva je situacija i kako se osjecate. Eto oduljio jer lezim i imam vremena jer sam kuk sjebo izgleda.Nemanjayxc wrote: ↑Tue Jan 21, 2020 10:26 pm Dobri moj Ličanine jedem solidno,spavanje sam zadnjih deset dana regulisao samo me ovo jebanje jebe![]()
Eto to mene muči pa razmišljam kad će mojoj ženi da pukne film i otera me u tri lepe.
- Nemanjayxc
Jesam ne brini do neke petstote str.Posle toga mislim da nema smisla jer je do tad receno sve sto nekog zanima.Frajla wrote: ↑Thu Jan 23, 2020 8:39 amNemanjayxc wrote: ↑Wed Jan 22, 2020 10:42 am Od sutra cu da presaltam na 4mg.
I probacu da vise ne cepkam iz dva dela nego iz jednog.Taman ako bude neke frke dva dana sam slobodan pa dva dana prva do tad bi valjda trebalo organizam da se navikne na jedno uzimanje.
Aj pozz nesto me koči ne izlaze mi postovi.Verovatno Sanela mi gura klin u točkove.
Šala mala!
Nemanja, procitaj bar pocetak teme skidanje sa bupa- pravilan nacin. Tamo je objasnjeno sve o bupu pa da se ne ponavljamo bar oko tih stvari
Nov si- postovi kasne prvih dana, sada ce lakse ici
Jutro svima
Necu vas smarati dok ne dodjem do keca ili malo ispod posle cu da kukam

-
Uhvati se Edija pa zajedno komunicirajte o skidanju i kako kome ide ili neide. Budite potpora jedan drogome. Edi je bija u komuni pa zna sve o glavi, kako se nositi sa skidanjem. Vazno je da ste iskreni i ne folirate sebe i sve pko vas. Osobno vjerujem( nisam bio u toj situaciji) da jedan drugoga mozete gurati. Lakse je sve sta radis u dvoje. Samo da ne dode do nekog natjecateljskoh duha ko može prije da se skine. Ako ti padnes psihicki on te moze podici i obratno. Kazem ti/ vam da je vazna samo iskrenost i toje kljuc svega. Neznam sta vise da kazem kad kazem neznam jer nisam bio u takvoj situvaciji.Nemanjayxc wrote: ↑Thu Jan 23, 2020 3:06 pmJesam ne brini do neke petstote str.Posle toga mislim da nema smisla jer je do tad receno sve sto nekog zanima.Frajla wrote: ↑Thu Jan 23, 2020 8:39 amNemanjayxc wrote: ↑Wed Jan 22, 2020 10:42 am Od sutra cu da presaltam na 4mg.
I probacu da vise ne cepkam iz dva dela nego iz jednog.Taman ako bude neke frke dva dana sam slobodan pa dva dana prva do tad bi valjda trebalo organizam da se navikne na jedno uzimanje.
Aj pozz nesto me koči ne izlaze mi postovi.Verovatno Sanela mi gura klin u točkove.
Šala mala!
Nemanja, procitaj bar pocetak teme skidanje sa bupa- pravilan nacin. Tamo je objasnjeno sve o bupu pa da se ne ponavljamo bar oko tih stvari
Nov si- postovi kasne prvih dana, sada ce lakse ici
Jutro svima
Necu vas smarati dok ne dodjem do keca ili malo ispod posle cu da kukam![]()
-
I sta onda cekas? Pa mislim da sam te dobrano procito. Ka lektiru. De nemoj me zajebavati. Jebo te proces. Moras bilo sta napraviti da budes bar malo sretna. I nastavi tu pricu ša mamom. Pa jebemu zivot jel toliko tesko skuvati kavu i zvati mamu da ju zajedno popijete? De nemoj me jebat i ti sad , kud me i moj kuk jebe. Ajde krenilicaninsasela wrote: ↑Thu Jan 23, 2020 12:46 pmNista ja tebi ne spominjem nego sam potenciras svoju neiskrenost. Sta se ti koji kurac imas meni ovdje opravdavati za svoje lazi. Pa nisi mene lagao nego prvenstveno sebe. Kako ti mene mozes slagati? Pa nikako. Mozes ovdje trubiti sta god ti padne napamet. Samo ti znas dal si bija iskren ili ne. Nemam ja nista od toga laga ti ili ne. Odalken ti vise bogati snage jedno te isto pricati i odaklen ti vise inspiracije za stalno potvrdivanje svoje iskrenosti. Ako si iskren jesi, ako nisi nisi i tocka. Ti znas najbolje. De nadi si neku zensku da smiris hormone pa tu energiju sta se imas skroz snage opravdavati, iskoristi s njom. Vjeruj mi da ces se olaksati i dusevno i fizicki. Samo udaraj Sb, ne obaziri se na mene.
- Nemanjayxc
Mislim da forsiranje nekih ljudi pristo dovede do kontra efekta.Kao onda kad je isla na silu kod psihoterapeuta a sve to da bi umirila roditelje i napravila sebi ptostora za dalje gudranje.Tako se isto i meni desilo tako da znam kako joj je.Dok mi je sad drugacije jer sam neke stvari preslozio u glavi i sad polako teram dalje.licaninsasela wrote: ↑Thu Jan 23, 2020 5:39 pmI sta onda cekas? Pa mislim da sam te dobrano procito. Ka lektiru. De nemoj me zajebavati. Jebo te proces. Moras bilo sta napraviti da budes bar malo sretna. I nastavi tu pricu ša mamom. Pa jebemu zivot jel toliko tesko skuvati kavu i zvati mamu da ju zajedno popijete? De nemoj me jebat i ti sad , kud me i moj kuk jebe. Ajde krenilicaninsasela wrote: ↑Thu Jan 23, 2020 12:46 pmNista ja tebi ne spominjem nego sam potenciras svoju neiskrenost. Sta se ti koji kurac imas meni ovdje opravdavati za svoje lazi. Pa nisi mene lagao nego prvenstveno sebe. Kako ti mene mozes slagati? Pa nikako. Mozes ovdje trubiti sta god ti padne napamet. Samo ti znas dal si bija iskren ili ne. Nemam ja nista od toga laga ti ili ne. Odalken ti vise bogati snage jedno te isto pricati i odaklen ti vise inspiracije za stalno potvrdivanje svoje iskrenosti. Ako si iskren jesi, ako nisi nisi i tocka. Ti znas najbolje. De nadi si neku zensku da smiris hormone pa tu energiju sta se imas skroz snage opravdavati, iskoristi s njom. Vjeruj mi da ces se olaksati i dusevno i fizicki. Samo udaraj Sb, ne obaziri se na mene.
Polako srećice! Naravno bez stajanja, ali i bez žurbe. Bitno je da je krenulo zbližavanje sa mamom, nemoj prešiti, nego lagano svakim danom radi na tome da vam odnos postane sve bolji, i da te mama razume što bolje, i biće to dobro.
Mislim da ti nije još skroz legao taj kec, vidim po tvom pisanju. Pa nije ni čudo, dva meseca brljanja, pa naglo smanjivanje bupa... Samo se ti drži još neko vreme tog keca, dok se ne budeš osećala ok na njemu, onda razmišljaj o smanjivanju.
Kako si danas?
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
-
Jebo te vise taj kec. Minimum 20 dana si na njemu. Pa koliko sevec"stabiliras" ? Dajte nemojte kenjati. Mogla se vec fizicki skiniti i biti u potpuno istom stanju ka i sada. Mozda i boljem. Jebote uzdizete taj sub u nebesa. Uopce vise kod ksane nije problem taj sub nego njena glave i to lijena koja nece da se pokrene. Jebote imam dojam da uziva biti depresivna cisto da je ljudi tetose i maze. Polako ali sigurno mi to lagano vec pocinje ici na kurac. Ono ajde sreco, ajde ksana, ajde ksanice, trgni se, biti ce sve ok, biti ce dobro. Ma nece ksana, ovako kako ti ides i zamisljas zivot, evo tebe sreco opet i to vrlo brzo na dopu. Jebiga izgleda da nisi sretnica i predodredena da zivot zivis bez dopa i terapije. Jebiga e to je stvarnost ako tako nastavis.StopBup wrote: ↑Thu Jan 23, 2020 7:35 pmPolako srećice! Naravno bez stajanja, ali i bez žurbe. Bitno je da je krenulo zbližavanje sa mamom, nemoj prešiti, nego lagano svakim danom radi na tome da vam odnos postane sve bolji, i da te mama razume što bolje, i biće to dobro.
Mislim da ti nije još skroz legao taj kec, vidim po tvom pisanju. Pa nije ni čudo, dva meseca brljanja, pa naglo smanjivanje bupa... Samo se ti drži još neko vreme tog keca, dok se ne budeš osećala ok na njemu, onda razmišljaj o smanjivanju.
Kako si danas?
Nike baš tako Like. Nisi kompetentan baš za bup, pa te razumem. Ona je više od 5 godina bila na bupu, bila je svojevremeno i na 16mg. Kad je letos spuštala, pa prekinula, bila je samo 2 meseca bez bupa, koji dan više, to je kratka apstinincija za toliki staž, pa je dva meseca bila i na dopu, i na bupu. Kad je prekinula dop, krenula je sa osmicama, pa smanjivala, i naglo došla do 1mg. Tako da se sigurno još nije stabilisala na kecu. Sad kad bi prekinula naglo, ili naglo smanjila, napravio bi joj se još veći haos u glavi. Naravno da ja ne kažem da sam treba Bog zna koliko da bude na tom kecu, ali sigurno još 10-15 dana joj treba da se stabiliše na 1mg, uzeći u obzir staž, sve šta je radila u ovom recidivu, i naglo smanjivanje do keca.licaninsasela wrote: ↑Thu Jan 23, 2020 8:21 pmJebo te vise taj kec. Minimum 20 dana si na njemu. Pa koliko sevec"stabiliras" ? Dajte nemojte kenjati. Mogla se vec fizicki skiniti i biti u potpuno istom stanju ka i sada. Mozda i boljem. Jebote uzdizete taj sub u nebesa. Uopce vise kod ksane nije problem taj sub nego njena glave i to lijena koja nece da se pokrene. Jebote imam dojam da uziva biti depresivna cisto da je ljudi tetose i maze. Polako ali sigurno mi to lagano vec pocinje ici na kurac. Ono ajde sreco, ajde ksana, ajde ksanice, trgni se, biti ce sve ok, biti ce dobro. Ma nece ksana, ovako kako ti ides i zamisljas zivot, evo tebe sreco opet i to vrlo brzo na dopu. Jebiga izgleda da nisi sretnica i predodredena da zivot zivis bez dopa i terapije. Jebiga e to je stvarnost ako tako nastavis.StopBup wrote: ↑Thu Jan 23, 2020 7:35 pmPolako srećice! Naravno bez stajanja, ali i bez žurbe. Bitno je da je krenulo zbližavanje sa mamom, nemoj prešiti, nego lagano svakim danom radi na tome da vam odnos postane sve bolji, i da te mama razume što bolje, i biće to dobro.
Kako si danas?
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Ma jarane sve ja to znam manje vise, al momentalno me i ne zanima, te nisam u poziciji da pametujem I serem o bilo cemu ili kome drugom, nego hocu sebe da dovedem u red, barem pokusam, dal cu uspjet, jbg ko to zna, niko osim Boga, al jedno znam nikad se nisam pomirio sa ulogom džanera, I da cu umrijet ako treba pokusavajuc se srediti.licaninsasela wrote: ↑Wed Jan 22, 2020 7:17 am
Mislio sam da si stariji. Znsci to je vec jedan plus. Ja sam oso u komunu sa 20 i nesto sitno godina i mislio sam da cu tamo biti najstariji. Jebote ja doso ono likova svakakih. Od 18 do 50 i nesto. Ako je progtam godinu dana to nije puno. Zasto se nisi raspito da odes na bolovanje pa ti drzava financira boravak ili i kod vas svakako drzava pokriva trosak. Da, resocijalizacija je najbitnija u svemu tome jer aako nju nemas pad je iglavnom jedina opcija. Znam da sve te komune gledaju da ako ne zavrsis program da si crno janje. Takoder su u kontaktu sa roditeljima koji slijepo slijede upute komune da postoji samo ili nazad u komunu ili ajd vani na ulicu. To je uzas jedan. Ak ne zavrsis program starci te gledaju ka nekog dankija, nemas se kome obratiti,pritisak sa svih strana, nece te niko zaposlit.. E to je pametno ostati povezan sa ljudima koji su zavrsili program. I tu ces docekati tu famoznu resocijalizaciju, ustvari poguranac u leda. Imati ces s kime rjesavati probleme sta te jebu, druzeci se s njima bit ces udaljen od dopa a i neki poslic ce ti uglavnom oni srediti. Cak ako budes jak toliko u glavi mozes ostati u komuni i raditi. To je sve na tebi. Meni je jedna zenska rekla kad sam se lomio oko komune : ma idi za sredit zivot nikada nije kasno. Imas moju podrsku, ako te sta zanima oko komuna ja cu ti rec sta ja znam. Uglavnom nisu svi ljudi za komine i tu izolaciju. Ja sam to odradio, mnogi nisu jer dvi godine nije malo al opet kad sve sagledam ja sad da padnem ne bih iso vise u komunu. Zasto? Pa zato sta bi mi ona sad bila samo izolacija od svijeta a sva sta sam trebo tamo nauciti sam naucio kao i upoznao sebe sa svim vrlinama i manama. Jebiga i opet ti tamo ne dobis papir da neces pasti. Kazem ti mali postotak ljudi ostane ok. Vise je onih sta padaju mada ce sve komune da seru kako imaju veci postotak od drugih po pitanju izljecenja sta nije istina jer samo oce da te prigrabe da ides bas kog njih jer se tu velika lova vrti. Generalno imas podrsku a sta je najbitnije je onda ostati dokraja upravo radi resocijalizacije. Pa sta je jedna godina. Tolko ja otucem broda nekad kad se zainatim iz komada. Meni to nije oupce dug period ka sta neki misle. Dok prode dank i normalno spavanje proci ce dva mjeseca. Dok se uklopis jos dva. Dok upiznas sebe jos pola godine i ova zadnja 2 mjeseca ces pomagati novima da usvoje kako se ponasati u komuni. Samo deri ako ne ide ovako. Jebeno je bit zombi a to je napravila drzava od tebe zato sta ni kod vas ni kod nas nemaju program skidanja i upucivanja u drustvo bez suba, nego rade za bandu farmaceutsku i najsretniji su kad dizes terapiju u nebesa radi njihovoh prokletih bonusa. Jebem im ja mater sto puta.
Da idem ,,laksim" putem, smanjivanja, predugo mi to traje, a nekako mislim da nisam osoba koja to moze izvest smekerski kao npr. Frajla, a da gubim vrijeme, jer npr pola godine, kvalitetnog supstituisanja sjebes u sekundi, nema smisla, barem meni.
Sve mi se cini da ja nisam tip kojem lezi supstitucija, jer ja ako se rokam onda se rokam sa onim sto je ,,najbolje" a TO i legalna zarada ne ide skupa, odradio sam svoj dug drzavi ne treba mi da opet krenem radit sranje, jer ako nastavim ovako, 100% bi opet zaradio robiju, a ostanem li kuci to bi se u boljem scenariju desilo, a mozda I overio, pravo, jer imao sam ko vecina hrpu overa.
Godina prodje brzo, imam skole i iskustva u razlicitim oblastima, tako da msm da je ovo za mene licno najbolje, najbrze, najkvalitetnije sto mogu napravit, sto ne znaci da nekom drugom je isto tako, jer svi smo mi, iako ovisnici razliciti i razlicite stvari nam mogu pomoc.
nije sramota pasti,sramota je ne ustati..