O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

licaninsasela

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by licaninsasela »

StopBup wrote: Fri Jan 17, 2020 10:36 am
licaninsasela wrote: Fri Jan 17, 2020 10:29 am
StopBup wrote: Fri Jan 17, 2020 10:22 am

Ne seri, i ne prepravljaj originalan post, da bi drugima izgledalo onako kako bi ti želeo. ;)
Zar smo na koncu sad dosli do ruznih rijeci? Cemu takav ton? Ovdje smo svi radi neke pomoci i samopomoci. Po sebi znam da istina najvise boli. Bar mene.
"Ne seri, 'aj" ne seri" i tako to se kaže kad se neko proserava, nisu to ružne reči, a i Japanac voli da spinuje, voleo sam ja pre sa njim da se prepucavam, ali sad mi nije do toga, uozbiljio sam se. :)
Aha ok. E na koji nacin si se uozbiljio? Sta mislis da psiho radi? Ne kuzim kako on to voli da uzvraca. Nije valjda da te neka pjesma pogodila? Inace ne prica on sad nesto puno.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Djevojka trazi pomoc za brata na temi zablude o recidivu pa objasnite i pomozite ako zelite.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

Ova pesma govori o jednoj izgubljenoj duši i glupim pokušajima lekara da izleče njegovo telo, ignorišući čovekovo suštinsko biće i terajući ga još dalje u tamu. Po njima je važno samo da spolja izgleda kao da je sve u redu. Suština je, po njima, potpuno sporedna stvar.
Postoje dva načina da se izađe na kraj sa tugom jedne izgubljene duše: da se čovek suoči sa samim sobom, svojim strahovima i sa onim što ga zaista boli; ili da se anestezira samo kako bi nastavio da funkcioniše ma kako bilo i radi ono što se od njega očekuje. Ova pesma opisuje društvo u kojem živimo (doktora) i, usuđujem se da kažem, većinu odraslih osoba 21 veka. Mnogi od nas, da bi nekako pobegli od emocija, okreću se meditaciji, „tehnikama popularne duhovnosti“, ponavljanjem pozitivnih fraza i rečenica, itd. Kada je emotivna bol ili trauma nepodnošljiva, onda ljudi posežu za alkoholom, sedativima, antidepresivima i ostalim drogama samo da tuga i bol nestanu. Retki su oni koji odluče da se suoče sa sobom i svojim strahovima, prosto zato što je to jedan veoma usamljen i bolan proces. Naša autentičnost, sloboda izražavanja i borba za ono u šta verujemo nas neprikosnoveno markira crvenim slovom čudaka ili, šta više, karakteriše kao nenormalnim. Pošto svi trebamo jedni druge, uglavnom ne biramo da budemo odvojeni od okoline, neprihvaćeni i onda idemo ka stanju, tzv. sve nam kul i ok. Uz pomoć lekova, sedativa, antidepresiva, itd.. Na kraju to izgleda ovako: Baš nam je dobro – opušteno! 🙁 I tako… Pa da počnemo:

Doktor pita „da li ima nekoga“ time razdvajajući realnost spoljašnjeg sveta od suštinskog bića samog pacijenta. Doktor ironično nastavlja sa pitanjima koja su zapravo egzistencijalna pitanja samog „pacijenta“ – koliko je zapravo normalan. Pokušavajući da se vrati svojim korenima i vidi uzrok problema, pacijent biva prekinut onima koji „hoće da pomognu“ i time ga udaljavaju od sopstvene suštine.

Ovo je komično potcenjivanje, govoreći "pacijentu" da ne brine, kao sve je kul. "dodaćemo još po koju ciglu na taj tvoj zid koji si napravio" i time ga zaštititi od bola života. I baš kad je pacijent pokušao da dosegne uzrok samog problema, da se vrati daleko ka svojim korenima, spoljašnji svet upada i obećava mu da će srediti celu stvar časkom, otupeti tu bol sa kojom je naš "pacijent" pokušavao da se zapravo poveže.

Ne boli ništa, a i sve me boli. Bol nije fizičke prirode i ne može se izmeriti, izdvojiti niti časkom zalečiti. Ta bol je duboko ukorenjena u mom biću. Čitav svet mi je potpuno mutan, ja izgubljen, izolovan i bespomoćan. Osećam se kao da sam brod na pučini i vidim da je pomoć tamo negde ali bez obzira na to, ne mogu da doprem do nje.

Osećam se kao kad sam bio mali i kad sam imao temperaturu. Potpuno ranjiv i krhak. I tada sam napravio neki zid da se zaštitim i taj zid i sada postoji. Ostaću ovde gde jesam sve dok ne srušim tu lažnu zaštitu, tj. dok se ne suočim sa traumama i patnjom u pravom smislu te reči, hrabro i bez otupljivanja sopstvenih emocija i oglušivanja na to što mi moja osećanja govore.

Doktor hoće ipak da mu da neku drogu, sedativ, lek... Nešto što će ga pokrenuti da bar funkcioniše, ma kako bilo. Ljudi koji pokušavaju da mu pomognu, zapravo su i sami ravnodušni i ovim tehnikama, samo dodaju cigle na njegov već sagrađen zid. Rešenje problema leži u rušenju sopstvenog zida i prepoznavanju svojih osećanja; suočavanju sa patnjom i suštinskom problematikom koja toliko pritiska dušu.

Sećam se nevinosti svog detinjstva. Sećam se svojih snova i nadanja. Pokušao sam da se zadržim na njima, ali život me je tako brzo i iznenada pokosio, i nekako odjednom, sve je bilo zamenjeno surovom realnošću.

Pink Floyd-Comfortably Numb (Srpski Prevod): https://youtu.be/ICBfUOxR9s0
yasujirozu

Post by yasujirozu »

StopBup wrote: Thu Jan 16, 2020 7:45 pm
Što se tiče sramote, da, nisam radio stvari od kojih bi me bilo sramota, ali drogiranje je po meni samo po sebi sramota. Najviše ta navučenost koju sam imao, zbog toga bih u zemlju propao, ozbiljno. Nije mi bio problem nikad devojci, ili strejt prijatelju da kažem da imam veze sa drogom, ali od te navučenosti me je stvarno sramota i od sebe samog...
yasujirozu wrote: Fri Jan 17, 2020 9:37 am
StopBup wrote: Thu Jan 16, 2020 7:45 pm sram od sebe samog
to je to iz čitavog tvog uobičajnog proseravanje

tko želi bit promatran ko strašan promašaj
ništa loše ne rekoh, ali ajde kad vučeš za jezik:

Ne seri, i ne prepravljaj originalan post, da bi drugima izgledalo onako kako bi ti želeo. ;)
smešan si folirant, i prvi ozbiljan psiholog će te provalit na keca :D
yasujirozu

Post by yasujirozu »

zato se i plašiš ić, moj ti :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=ZeMlQEWEg2Q
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

When the Music's Over: https://youtu.be/YkKRU1ajKFA
open the gate
StopBup

Post by StopBup »

yasujirozu wrote: Fri Jan 17, 2020 5:40 pm
StopBup wrote: Thu Jan 16, 2020 7:45 pm
Što se tiče sramote, da, nisam radio stvari od kojih bi me bilo sramota, ali drogiranje je po meni samo po sebi sramota. Najviše ta navučenost koju sam imao, zbog toga bih u zemlju propao, ozbiljno. Nije mi bio problem nikad devojci, ili strejt prijatelju da kažem da imam veze sa drogom, ali od te navučenosti me je stvarno sramota i od sebe samog...
yasujirozu wrote: Fri Jan 17, 2020 9:37 am
to je to iz čitavog tvog uobičajnog proseravanje

tko želi bit promatran ko strašan promašaj
ništa loše ne rekoh, ali ajde kad vučeš za jezik:

smešan si folirant, i prvi ozbiljan psiholog će te provalit na keca :D
Nećeš me isprovocirati, ne trudi se. ;)
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

Ne budi glup, on te ne provocira, on ti pomaze samo si ti slep...
StopBup

Post by StopBup »

Ej ljudi, dođoh sad sa razgovora od psihologa. Kanio sam se, kanio, i skupio muda. :) Bio me je malo blam, ali je odmah prošao, u prvom minutu razovora. Baš je ozbiljna doktorka, sviđa mi se, ne govorim o fizičkom izgledu naravno. Prva ozbiljna seansa mi je za 10-ak dana, kad pozavršavam ovo što imam na selu, pa se selim za grad.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Frajla

Post by Frajla »

StopBup wrote: Fri Jan 17, 2020 6:24 pm Ej ljudi, dođoh sad sa razgovora od psihologa. Kanio sam se, kanio, i skupio muda. :) Bio me je malo blam, ali je odmah prošao, u prvom minutu razovora. Baš je ozbiljna doktorka, sviđa mi se, ne govorim o fizičkom izgledu naravno. Prva ozbiljna seansa mi je za 10-ak dana, kad pozavršavam ovo što imam na selu, pa se selim za grad.

Op op
I like it
Post Reply