Još ovo, pa bi se mogla završavati ta priča o maskama koje pominješ. Znam ja kako je to Like jako dobro, i kod mene je bilo problema kad je pala ta maska, bilo je i suza, razočarenja, šok, neverica, kad sam shvatio da sam dugo vremena zavaravao sam sebe, praveći nerealnu sliku o sebi, samom sebi. To je bilo pre 10-ak godina. Ali ja sam tada mislio da sam najpametniji sam za sebe što se tiče zavisnosti, nisam ni pomišljao da se obratim psihologu, bio neko vreme skroz dobro, i nakon nekog vremena, ponovo se vratih pucanju u glavu, samo "opreznije". Nema od toga "opreznije" ništa, niti od mudrovanja, jer dokazano više puta, uvek sam se vraćao na staro, nekad posle dužeg, nekad posle kraćeg vremena, ali sam se uvek vraćao... Tako da je najpametnije ovo što sam prihvatio, da mi neko ko se bavi time ozbiljno i profesionalno, može pomoći, i da ipak nisam ja najpametniji za sebe samog, već da me može neko stručan naručiti nešto više o meni samom, i pomoći u ovoj mojoj borbi sa samim sobom, u kojoj ću se maksimalno potruditi da izađem kao pobednik!
Da, još ovo. Ono što si mene pitao ko sam ja. Mislim da je to nepotrebno pitati sam sebe. Svi smo mi ljudi, zanimanja, poslovi, itd,nas ne definišu kao ljude. Ako se nešto pitaš u vezi sebe, mislim da je najbolje zapitati se da li si zadovoljan svojom situacijom, i zapitati se da li su potrebne neke promene, pa ako jesu, naravno raditi na njima...