O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

StopBup

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by StopBup »

licaninsasela wrote: Wed Jan 08, 2020 8:12 pm
StopBup wrote: Wed Jan 08, 2020 7:55 pm
licaninsasela wrote: Wed Jan 08, 2020 7:52 pm
Nemaju. Uglavnom vecina pada na dugorocno. Jos ako komuna nema resocijalizsciju ima da padne ko kruska onako izgubljena u vremenu i prostoru za mjesec dana. Znam sta pricam. Volija bi vidit da se skupe svi koji su zavrsili programe i koji nisu i da vidim koliko je njih ok. Mozda na sto ljudi njih par nisu pali. I sta je koji kurac plasite sa komunom kad cura uopce nije u velikom problemu. Izmedu ostalog sama se iskontrolirala i odjebala izleze u dop i bijelo i presla na sub koji jako dobro kontrolira. To sta ja njoj pisem ne znaci da ona ne radi dobro nego joj samo dajem motiv da se sta prije otkaci sa suba a ona bi to i bez mene i ostalih ovdje napravila. Daleko je ona od dankija i uopce tako ne razmislja. El ti sad sta jasnije. Ako nije ajd ti do komune da ces joj za par godina pricati kako je prosla avantura a ona ce tada biti apsolutno cista i ok. Samo izvoli. Nije lose u komuni. Ja sam opuco dvi godine. Jebote koji ste ti i neske likovi. Gledajte vise sebe a manje druge.
Neške je totalni antitalenat da nekome pomogne. On kad lupi nešto, to je lupljeno. :)
Jebote djevojku koja je stabilnija u glavi od njih dva u komunu. E svasta cu se ja ovdi nacitati.
Edy nije ni apstinent, tek je pre pola godine prešao lagalno na bup, znači za sada apstinencija za njega nije ni opcija, a on priča o najvećem postotku uspešne apstinencije. Tragikomedija.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

edy wrote: Wed Jan 08, 2020 7:27 pm
StopBup wrote: Wed Jan 08, 2020 6:01 pm
Nesa_neske_01 wrote: Wed Jan 08, 2020 5:51 pm Komuna je vidjena za tebe.
Kako se skines, vec se spremis za komunu. Dogovoris se sa roditeljima na vreme, za polazak u komunu.
Gubis vreme dragoceno. Vec si izgubila.
Sad mozes da me "pljujes", sta me briga.
Imam utisak, da je za tebe komuna spas.
(ogradjujem svoje misljenje kao autorsko pravo)
Mozda bih trebao da obrazlozim jos neke stvari.

Ima preko 30 godina. Tako mi izgleda. Za zenu to su neke godine.
Uzmem li u obzir da zene brze "stare" od muskaraca, kada su zdrave, onda neko koje urnisao svoje psihofizicko zdravlje, nije na dobrom putu.
Treba cekati da padne jos jednom(ne daj Boze), a onda shvatiti da je komuna dobra stvar za nju.
Treba cekati opite sa ljudskim bicem kojem nije dobro?
Kako ce biti ako padne jos jednom, jos gore i teze. Tako ide, zar ne?

Da li sebe treba da dovede u stanje kada neke posledice po psihofizicko zdravlje su tesko popravljive ili postanu trajne?
Ko od vas zna od cega ona boluje na tom planu? U kom pravcu moze da ode?

Vidim kako dozivljava lekara i bolnicu (masa narkomana za koje se niko ne brine, vrhunsko resenje je bup). Toliko o tome, tu ima istine.

Radne navike, ispravljanje zavisnickih modela, grupe gde ce moci da otvori dusu da bi izbacila prljavstinu iz sebe. Rad na glavi, emocijama.
Sve to u komuni ima u jednom. Cak u komunama danas postoje lekari, psiholozi, socijalni radnici. Plus ljudi koji su bili zavisnici i oni koji rade sa zavisnicima, a nikad nisu bili narkomani. Moze se ici na vikende kuci, rad na porodicnom planu zavisnika - cele porodice. Terapija dozvoljena ako je prepisana. U komuni pod kontrolom daju terapiju. Supstitucije nema, koliko ja znam. Neka redovna terapija da.

(Moj utisak, mozda pogresan, netacan. Mislim da je ljudsko i razumno ako nista drugo).
Sve je moguce, treba uzimati u obzir.

Na kraju o tome treba da se izjasni sama! Da mozda je za mene ili nije za mene.
Frajla

Post by Frajla »

O kojim vi psima pricate? Gde se to pominjalo?

Xano, kada si uzimala zoloft i romeron?

Jel pisete na nekoj drugoj temi pa me ne obavestvate gde ste ili?

Ja ne znam ni na koliko mg je Xana, nesto kroz “cvece” sam procitala da je na 1 mg

Ne znam kako mozete doci do nekih zakljucaka a devojka jako malo pise o sebi svom stanju i naravno planu za dalje.
Ja sam rada takodje da pomognem ali ...
edy

Post by edy »

Nemaju?m
Po.svim statistikama who, pm statistikama imaju najvecu stopu zalijecenosti najzad o cemu ti pricas mjesecima se natjeravas da odea na psihoterapiju, ne shvatas da bub, dop il sta god dodje kao posljedica da sjebe tjelo a uzrok je negdje skroz drugo, al ti to shvatis iz posta u post, sirkus,
A ne razlikujes uzrok I posljedicu uopce, nd govorim za curu treba li ili ne ici u.komunu, al ko si ti da tako kategoricki tvrdis da ne trebax a nisi opalio ni pola dodine komune

Takav sam I ja nekad bio kad sam otisao u komunu idi ovi su gori od.mene imaju hrpu zatvora inaju ovo ono, sad sve to iman I ja al tad sam mislio kao I ti decko d.sm.j bolji od njih

Al prvi korak je priznat sebi da si narkoman I da neato moras poduzetx l.ne one suppje krajem mjeswca itd
nije sramota pasti,sramota je ne ustati..
edy

Post by edy »

StopBup wrote: Wed Jan 08, 2020 8:16 pm
StopBup wrote: Wed Jan 08, 2020 7:55 pm

Neške je totalni antitalenat da nekome pomogne. On kad lupi nešto, to je lupljeno. :)
Jebote djevojku koja je stabilnija u glavi od njih dva u komunu. E svasta cu se ja ovdi nacitati.
Edy nije ni apstinent, tek je pre pola godine prešao lagalno na bup, znači za sada apstinencija za njega nije ni opcija, a on priča o najvećem postotku uspešne apstinencije. Tragikomedija.
Edy je bio na tvojim jagodama.prije deset godina, a.to sto ti imas ego ko autobus je tragikomedija

Srce slatko apsrinent a svako malo zviz pivo, aviz vutra zviz dop bup, da nisi ti apstinent lutko moja??
nije sramota pasti,sramota je ne ustati..
StopBup

Post by StopBup »

Nesa_neske_01 wrote: Wed Jan 08, 2020 8:17 pm
Ona ima posao, zaposlena je odavno. Znači posle komune ne bi pala sigurno, o čemu ti pričaš, većina komunca padne u prvih mesec dana. Mnogi prvi dan. Jedan lik koga znam, kad je izašao iz komune, ugradili mu inplant, nožem ga je izvadio posle dve nedelje. Otkud tebi da komunci ne padaju?
Xxxani jedino psihoterapeut, njena porodica, ovaj forum i njena odluka pre svega mogu pomoći u njenoj borbi.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

edy wrote: Wed Jan 08, 2020 8:23 pm Nemaju?m
Po.svim statistikama who, pm statistikama imaju najvecu stopu zalijecenosti najzad o cemu ti pricas mjesecima se natjeravas da odea na psihoterapiju, ne shvatas da bub, dop il sta god dodje kao posljedica da sjebe tjelo a uzrok je negdje skroz drugo, al ti to shvatis iz posta u post, sirkus,
A ne razlikujes uzrok I posljedicu uopce, nd govorim za curu treba li ili ne ici u.komunu, al ko si ti da tako kategoricki tvrdis da ne trebax a nisi opalio ni pola dodine komune

Takav sam I ja nekad bio kad sam otisao u komunu idi ovi su gori od.mene imaju hrpu zatvora inaju ovo ono, sad sve to iman I ja al tad sam mislio kao I ti decko d.sm.j bolji od njih

Al prvi korak je priznat sebi da si narkoman I da neato moras poduzetx l.ne one suppje krajem mjeswca itd
Sta ti neides u komunu? Ili se volis bombati sa subom?
licaninsasela

Post by licaninsasela »

edy wrote: Wed Jan 08, 2020 8:26 pm

Edy je bio na tvojim jagodama.prije deset godina, a.to sto ti imas ego ko autobus je tragikomedija

Srce slatko apsrinent a svako malo zviz pivo, aviz vutra zviz dop bup, da nisi ti apstinent lutko moja??
A sta si ti? Sta vrijedas koji kurac sb bez razloga i nabijas mu njegove recidive?
Sredi sebe prvo pa onda seri o nekomr ako cemo ostro.
xxxana

Post by xxxana »

Frajla wrote: Wed Jan 08, 2020 8:18 pm O kojim vi psima pricate? Gde se to pominjalo?

Xano, kada si uzimala zoloft i romeron?

Jel pisete na nekoj drugoj temi pa me ne obavestvate gde ste ili?

Ja ne znam ni na koliko mg je Xana, nesto kroz “cvece” sam procitala da je na 1 mg

Ne znam kako mozete doci do nekih zakljucaka a devojka jako malo pise o sebi svom stanju i naravno planu za dalje.
Ja sam rada takodje da pomognem ali ...
Odavno, dok sam bila na terapiji..
Ne znam sta da kazem Frajla, ne bih da trabunjam u prazno i pisem svoje planove po onome kako bih ja volela da bude,sada (posle onoga) sam malo zbunjena za bilo kakve zakljucke..
Za ovo zadnje -upravo to..
Kazem ne vidim se u komuni, ali da sam u problemu,jesam
StopBup

Post by StopBup »

edy wrote: Wed Jan 08, 2020 8:26 pm

Nisam neki apstinent, ja to ne krijem, ali bar sam 95 posto dana čist. Koje pivo pre neki dan uz večeru, nije problem nikakav. Travu ne diram više od dva meseca. Dirao sam dop pre 3 nedelje, istina, ali ga više ne diram, a bup sam batalio pre 7 meseci. Nemam ja ego kao autobus, grešiš, imam samo srce kao lokomotiva. :D
Post Reply