To sto ja njoj pricam to bi cula i u komuni samo mislim da za nju ta izolacija ne bi bila dobra. Nije svako za komunu a i tamo je uspjesnost jako mala. Nema garancije da ces vani biti ok. Padaju ljudi ko kruske. Neko prije neko kasnije. Nije ona u situaciji da se bori za goli zivot pa da je treba strpati u komunu. Pametna je i ako usvoji 50 posto ovoga sta joj pricam bit ce ona ok. Znam masu ljudi koji su bili po raznim komumama i hvalili komune a sad su ti ljudi uglavnom pijanci, narkomani, ovisni o kocki itd. Sb zapamti ovo: mi se samo mozemo zalijeciti i trebamo uvik biti na oprezu. Nema lijeka i garancije za uspjeh. Sve je na nama. Tako ce biti sve dok dao bog ostarimo i bacimo perje a nasi klinci ce ziviti a mi u njima.StopBup wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 6:03 pmNeverovatna je Ksanalicaninsasela wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 5:58 pmMa ne. Treba prvo sve pokusati vani doma pa ako opet bude padova treba razmisliti sta i kako. Nisu svi za komunu i takvu izolaciju. Ja istinski vjerujem u nju. Evo stavit cu 1000 dolara ladno na nju da ce biti ona ok kroz par miseci. Ja vjerujem u ksanu. Tocka.Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 5:51 pm
Komuna je vidjena za tebe.
Kako se skines, vec se spremis za komunu. Dogovoris se sa roditeljima na vreme, za polazak u komunu.
Gubis vreme dragoceno. Vec si izgubila.
Sad mozes da me "pljujes", sta me briga.
Imam utisak, da je za tebe komuna spas.
(ogradjujem svoje misljenje kao autorsko pravo), svi veruju u nju. I ja kazem, kakva crna komuna, to za nju apsulutno nije.
O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Moderator: sanela
-
Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
-
Imam vire u tu malu i znam da ce se iscupati i jednog dana ovdje ljudima pomagati i pokusavati ih ispraviti i odvesti na pravi put. Sto jedan posto.
-
Imam vire u tu malu i znam da ce se iscupati i jednog dana ovdje ljudima pomagati i pokusavati ih ispraviti i odvesti na pravi put. Sto jedan posto.
Tebi se u potounilo a meni u praznilo!!licaninsasela wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 9:52 am Ne mogu ja vas popratiti jer sam uveo rezim ranog spavanja i lijeganja. Oko 10 navecer sam vec u krevetu a dizem se u sest ujutro. Sad mi opet pocinju grupe od danas pa lijezem oko 11 uvece. Da nina dobro se osjecam. Vjerovatno i ovaj forum djeluje pozitivno na mene ali i grupe. Dobar potez sam napravio. Ovako da recem, u grudima imam onu puninu, zadovoljstvo i bas sam ono sta se kaze cvrsto stojim ns nogama. Nema mjesta budalesanju, ma uopce ne razmisljam o dopu. Ne treba mi. Ono sta mi je on na pocetku lazno davao to sad imam ovako normalan. Takoder nisam vise sam sebi dovoljan sta od covjeka napravi i dop i sub. Dobar sam. Jebi ga bas se dobro osjecam. I nije to ona pocetna euforija nego bas zdravo sretan. Poceo sam doma a i prema dragim ljudima davati sebe. I to se onda meni dobro vraca onom ispunom zadovoljstva u prsima. I zena i djeca to vide i osjete. Kad bi se prije ja sjetio igrati nogomet i covjece ne ljuti se sa djecom i zenom?! Samo bi meditiro doma a dani bi prolazili i sta je najgore djrca su odrastala bez tate. Bija bi mjesecima na brodu, nisam vidio ono najbitinije kod klinaca od prvog zubica, prve rici, prvog koraka. Sve sam ja to propustio radi posla a opet doma bi meditiro i sebicno gleda sebe pun dopa u sebi. Necu si to vise dozvoliti. Ocu da ucestvujem u odgoju dice i ocu da mi zena bude sretna i zadovoljna. Zelim ovu pozitivu preniti ns sb i ksanu i kad ovdi vidim da sam nekom bar malo ubacija bubicu da se pokrene, mene to cini sretnim. Bilo bi mi iznimno drago da za jedno godinu dana vidim da sb i ksana negog guraju da se iscupa iz govana i da su oni istinski na svojim nogama a i pomazu drugima. Zato nekad budem i bezobrazan jer to je za ksanu najbolji motiv da se pokrene. Volija bi da sta prijr baci to govno i bude cista i pozitivna. Ona to moze samo joj treba poticaja. Ako treba i svaki dan. Sb je lagano vec iznad vode i vjerujem da ce biti ok. Za mi jurketa ali jebi ga opet gledam da je on punoljetan i zna sta sebi i obitelji radi. Nema tu sentimentalnosti nego samo gledam ka covik da mi je opet ga za na neki nacin.
Ima par mjesecinnesto nisam kako treba...
Ruke me bole, vrat, misici vrata, onda mi srce ubrzano lupa na momente, pa mislim da cu da umrem. Evo zadnjih par dana sam umirala tri puta, ali bas!!
Bila kod doktora, da skratim, nalazi svi ok, dala mi neki stabilizator, ali mi nije legao. Nesto sam bas u bunilu bila od njega.
Sad cekam termin, jer me zakacise praznici...
Uglavnom, ne bih nista prepustala slucaju, kod mene to jednostavno ne moze...
-
Stitnjacu e si kontrolirala? Simptomi su slicni. Otidi kod privatnog dr. Oni su detaljniji i bas sve pregledaju. Pa sta kazu sta je? Moras to sve pregledati, nemoj se zezati. Sto prije to bolje. Pogledaj stitnjacu.Ninocka wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 6:45 pmTebi se u potounilo a meni u praznilo!!licaninsasela wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 9:52 am Ne mogu ja vas popratiti jer sam uveo rezim ranog spavanja i lijeganja. Oko 10 navecer sam vec u krevetu a dizem se u sest ujutro. Sad mi opet pocinju grupe od danas pa lijezem oko 11 uvece. Da nina dobro se osjecam. Vjerovatno i ovaj forum djeluje pozitivno na mene ali i grupe. Dobar potez sam napravio. Ovako da recem, u grudima imam onu puninu, zadovoljstvo i bas sam ono sta se kaze cvrsto stojim ns nogama. Nema mjesta budalesanju, ma uopce ne razmisljam o dopu. Ne treba mi. Ono sta mi je on na pocetku lazno davao to sad imam ovako normalan. Takoder nisam vise sam sebi dovoljan sta od covjeka napravi i dop i sub. Dobar sam. Jebi ga bas se dobro osjecam. I nije to ona pocetna euforija nego bas zdravo sretan. Poceo sam doma a i prema dragim ljudima davati sebe. I to se onda meni dobro vraca onom ispunom zadovoljstva u prsima. I zena i djeca to vide i osjete. Kad bi se prije ja sjetio igrati nogomet i covjece ne ljuti se sa djecom i zenom?! Samo bi meditiro doma a dani bi prolazili i sta je najgore djrca su odrastala bez tate. Bija bi mjesecima na brodu, nisam vidio ono najbitinije kod klinaca od prvog zubica, prve rici, prvog koraka. Sve sam ja to propustio radi posla a opet doma bi meditiro i sebicno gleda sebe pun dopa u sebi. Necu si to vise dozvoliti. Ocu da ucestvujem u odgoju dice i ocu da mi zena bude sretna i zadovoljna. Zelim ovu pozitivu preniti ns sb i ksanu i kad ovdi vidim da sam nekom bar malo ubacija bubicu da se pokrene, mene to cini sretnim. Bilo bi mi iznimno drago da za jedno godinu dana vidim da sb i ksana negog guraju da se iscupa iz govana i da su oni istinski na svojim nogama a i pomazu drugima. Zato nekad budem i bezobrazan jer to je za ksanu najbolji motiv da se pokrene. Volija bi da sta prijr baci to govno i bude cista i pozitivna. Ona to moze samo joj treba poticaja. Ako treba i svaki dan. Sb je lagano vec iznad vode i vjerujem da ce biti ok. Za mi jurketa ali jebi ga opet gledam da je on punoljetan i zna sta sebi i obitelji radi. Nema tu sentimentalnosti nego samo gledam ka covik da mi je opet ga za na neki nacin.
Ima par mjesecinnesto nisam kako treba...
Ruke me bole, vrat, misici vrata, onda mi srce ubrzano lupa na momente, pa mislim da cu da umrem. Evo zadnjih par dana sam umirala tri puta, ali bas!!
Bila kod doktora, da skratim, nalazi svi ok, dala mi neki stabilizator, ali mi nije legao. Nesto sam bas u bunilu bila od njega.
Sad cekam termin, jer me zakacise praznici...
Uglavnom, ne bih nista prepustala slucaju, kod mene to jednostavno ne moze...
Na.osnovu cega ti tako kategoricki tvrdis da komuna nije za nju?StopBup wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 6:01 pmKomuna za nju nikako nije. Psihoterapija je za nju prava stvar, kakva crna komuna. Ona treba sto Lika kaze da se zblizi sa svojima, i da pocne sto vise da se krece menju normalnim ljudima, da se aktivira, u pocetku na silu, pa ce krenuti sve polako, ponavljam, komuna za nju nije ni pod takcom razno.Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 5:51 pmKomuna je vidjena za tebe.xxxana wrote:
Kako se skines, vec se spremis za komunu. Dogovoris se sa roditeljima na vreme, za polazak u komunu.
(ogradjujem svoje misljenje kao autorsko pravo)
Komune imaju najbolje procente (dugo)trajnog apstiniranja..
nije sramota pasti,sramota je ne ustati..
Svkog komunca kog znam, pao je vrlo brzo, mnogi već na putu kući. Bio je ovde jedan na forumu, sve žive upućivao u komunu, vodio jednu komunu, na kraju počeo u njoj da se drogira. Retki su ti kojima komuna stvarno pomogne, ali ne kažem da ih nema. A za nju tvrdim jer pišemo zajedno na ovom forumu već 7 meseci i više. Ti si na bupu, znači ne apstiniraš, bup nije apstinencija, nego supstitucija.edy wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 7:27 pmNa.osnovu cega ti tako kategoricki tvrdis da komuna nije za nju?StopBup wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 6:01 pmKomuna za nju nikako nije. Psihoterapija je za nju prava stvar, kakva crna komuna. Ona treba sto Lika kaze da se zblizi sa svojima, i da pocne sto vise da se krece menju normalnim ljudima, da se aktivira, u pocetku na silu, pa ce krenuti sve polako, ponavljam, komuna za nju nije ni pod takcom razno.Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 5:51 pm
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Xxxana ima posao, stabilan dinar, normalnu porodicu... Ima grešku u glavi na kojoj treba da radi, a tu joj samo njena odluka i psihoterapeut može pomoći, kakva komuna, nije to za svakoga.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
-
Nemaju. Uglavnom vecina pada na dugorocno. Jos ako komuna nema resocijalizsciju ima da padne ko kruska onako izgubljena u vremenu i prostoru za mjesec dana. Znam sta pricam. Volija bi vidit da se skupe svi koji su zavrsili programe i koji nisu i da vidim koliko je njih ok. Mozda na sto ljudi njih par nisu pali. I sta je koji kurac plasite sa komunom kad cura uopce nije u velikom problemu. Izmedu ostalog sama se iskontrolirala i odjebala izleze u dop i bijelo i presla na sub koji jako dobro kontrolira. To sta ja njoj pisem ne znaci da ona ne radi dobro nego joj samo dajem motiv da se sta prije otkaci sa suba a ona bi to i bez mene i ostalih ovdje napravila. Daleko je ona od dankija i uopce tako ne razmislja. El ti sad sta jasnije. Ako nije ajd ti do komune da ces joj za par godina pricati kako je prosla avantura a ona ce tada biti apsolutno cista i ok. Samo izvoli. Nije lose u komuni. Ja sam opuco dvi godine. Jebote koji ste ti i neske likovi. Gledajte vise sebe a manje druge.edy wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 7:27 pmNa.osnovu cega ti tako kategoricki tvrdis da komuna nije za nju?StopBup wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 6:01 pmKomuna za nju nikako nije. Psihoterapija je za nju prava stvar, kakva crna komuna. Ona treba sto Lika kaze da se zblizi sa svojima, i da pocne sto vise da se krece menju normalnim ljudima, da se aktivira, u pocetku na silu, pa ce krenuti sve polako, ponavljam, komuna za nju nije ni pod takcom razno.Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 5:51 pm