I šta si uradio sa tim lekarima? Vi koji previše verujete tim doktorima, takođe zaglibite na drugi način i zarobite se. Eto ti meni deluješ čist, ali ne i ok. Pre svega moraš gledati sebe, a ne se držati nekih šablona. Opet gledaš samo po sebi. Ne možeš porediti nju i tebe. Ona u skidanju nije imala nikakve bolove, niti jaku depresiju, imala je problem sa dosadom u apstinenciji, i tu je pala. Njoj od stručne podrške treba isključivo psihoterapeut, a o pomoćnoj farmakologiji će videti kako joj bude.Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 11:41 am"Da dobro se osjecam. Nisam se par godina ovako osjeco."licaninsasela wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 11:26 amDa dobro se osjecam. Nisam se par godina ovako osjeco. Od pada. Bio sam bas nesretan radi toga. Cak sam to potiskivo. Tek kad sam si sam priznao da imam problem krenilo je na bolje. I ja se cupam i rukama i nogama da isplivam. Isplivo sam ali sad treba biti oprezan i ne bjezati od zivota. Ovisnost se ne moze izlijeciti nego samo zalijeciti. Zato se to sve desava tebi a i svakom ovisniku koji se skinio. To je dozivotna borba i toga treba biti svjestan. Zato ja i guram ksanu da se pokrene jer samo spustanje nije dovoljno da se skine i uhvati pravi put da nastavi sa borbom. Mora se kretati i ulijetati u " normalan i dosadan zivot" .Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 11:03 am Trebao bih ovo da kazem. Ja u Liku verujem do kraja. Nemam trunku sumnje da ce uraditi sto je naumio. Zato reagujem na njega emotivno. Da kazem zastitnicki. Drugo, meni je Lika fer i korektan. Napravio sam gresku oko mog karakterisanja prema vama licemerjem. To je bio moj dozivljaj. Tako reagujem kada verujem u nekoga. Jbg.
Da. Stop ti je, ja bih rekao dobro napisao. Ne mozes sebe i nju meriti sada. Treba njoj i terapija za skidanje i posle skidanja i lekar i podrska i to jaka.
Kako ja razumem tebe ti si duze strejt, nego sto si padao. Ona je u padu duze vreme, zar ne?
"Mora se kretati i ulijetati u " normalan i dosadan zivot" - Sigurno da treba. Koliko ona moze sad? Ne znam. Depresija od bupa i droge cini svoje. Po onome kako je bilo kod mene, oko godine i vise, ja sam morao da pijem AD i lekove za bolove i sedative, da bih pregurao. Plus sam svaki mesec dana isao kod lekara, pricao sa njim o svemu i svacemu.
O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Moderator: sanela
Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Last edited by StopBup on Wed Jan 08, 2020 2:59 pm, edited 1 time in total.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
-
"I šta si uradio sa tim lekarima? Vi koji se previše verujete tim doktorima, takođe zaglibite na drugi način i zarobite se." Da. Tacno. Tako se desi, kod mene.StopBup wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 12:04 pmI šta si uradio sa tim lekarima? Vi koji se previše verujete tim doktorima, takođe zaglibite na drugi način i zarobite se. Eto ti meni deluješ čist, ali ne i ok. Pre svega moraš gledati sebe, a ne se držati nekih šablona. Opet gledaš samo po sebi. Ne možeš porediti nju i tebe. Ona u skidanju nije imala nikakve bolove, niti jaku depresiju, imala je problem sa dosadom u apstinenciji, i tu je pala. Njoj od stručne podrške treba isključivo psihoterapeut, a o pomoćnoj farmakologiji će videti kako joj bude.Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 11:41 am"Da dobro se osjecam. Nisam se par godina ovako osjeco."licaninsasela wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 11:26 am
Da dobro se osjecam. Nisam se par godina ovako osjeco. Od pada. Bio sam bas nesretan radi toga. Cak sam to potiskivo. Tek kad sam si sam priznao da imam problem krenilo je na bolje. I ja se cupam i rukama i nogama da isplivam. Isplivo sam ali sad treba biti oprezan i ne bjezati od zivota. Ovisnost se ne moze izlijeciti nego samo zalijeciti. Zato se to sve desava tebi a i svakom ovisniku koji se skinio. To je dozivotna borba i toga treba biti svjestan. Zato ja i guram ksanu da se pokrene jer samo spustanje nije dovoljno da se skine i uhvati pravi put da nastavi sa borbom. Mora se kretati i ulijetati u " normalan i dosadan zivot" .
Da. Stop ti je, ja bih rekao dobro napisao. Ne mozes sebe i nju meriti sada. Treba njoj i terapija za skidanje i posle skidanja i lekar i podrska i to jaka.
Kako ja razumem tebe ti si duze strejt, nego sto si padao. Ona je u padu duze vreme, zar ne?
"Mora se kretati i ulijetati u " normalan i dosadan zivot" - Sigurno da treba. Koliko ona moze sad? Ne znam. Depresija od bupa i droge cini svoje. Po onome kako je bilo kod mene, oko godine i vise, ja sam morao da pijem AD i lekove za bolove i sedative, da bih pregurao. Plus sam svaki mesec dana isao kod lekara, pricao sa njim o svemu i svacemu.
"Opet gledaš samo po sebi" Dobro Stop, ne gde pricam svoje iskustvo. Ok gledam iz sebe. Izvini, imas pravo!
"depresiju" za to ne znam koliko je jako ili nije. Ono sto sam procitao ranije, gde je ona opisala svoje stanje. To je depresija. Tome ima mesec dana.
" Ona u skidanju nije imala nikakve bolove, niti jaku depresiju, imala je problem sa dosadom u apstinenciji, i tu je pala. Njoj od stručne podrške treba isključivo psihoterapeut, a o pomoćnoj farmakologiji će videti kako joj bude. " - Ja bih to prepustio lekaru. Ima i forum. Niko ne zna sta sve moze da bude ovaj put.
Ona je pričala sa doktorkom dosta, a na sve što se požalila, samo je dobila novu tableticu, od koje joj ništa bolje nije bilo. Dobijala je tokom terapije zoloft i remeron, ništa joj nisu pomogli. Ne kažem, kad ukine bup, možda budu trebali neko vreme i antidepresivi, ali ne dugo i oprezno, ne pomažu oni svima. Nekima pomogne rivotril, naravno male terapijske doze...
Njoj je najbitniji psihoterapeut i njena odluka!
A sta ja tebi mogu da kazem? Nista, ima istine, odgovaraju mi price van ove koju prozivljavam svaki dan, to je valjda normalno..licaninsasela wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 10:27 amAjde ja cekam ka ozeblo sunce da se ti zainatis. Reci sama sebi: idem se doterati u red da pokazem prvo sebi i svojima a i ovim likovima ovdi da mogu i zelim biti ok. Spustanje nije dovoljno jer si zacementirana doma. Sta se koji klonac bojis izaci u drustvo na kavu? Moras funkcionirati ka normalni ljudi. Nisi retardikus ako se skidas. Moras nastojati ziviti normalno i nemoj mi vise prosipati da ti je tesko jer ja to ne pusim. To su fore za malu djecicu. To mozes sb prodavati jer te on mazi i pazi i to debelo koristis i okrenes njega na neke nebitne teme a samo da se tebe ne dira. Alo, nismo djeca da se igramo tako. Daj mi nesto konkretno.xxxana wrote: ↑Tue Jan 07, 2020 9:34 pmVala da znas da nekad umes i da me nateras da se zainatimlicaninsasela wrote: ↑Tue Jan 07, 2020 7:52 pm
Ajde pokazi vise taj korak naprijed. Cim si ovdje na forumu ima jos neke male nade da ces se iscupati. Zainati se. Pokazi da nisam u pravu. Jebemu zivot. Pa neces biti danki cijeli zivot. Cupaj se i rukama i nogama. Nema drugo.
Stope, to je bilo na terapiji, oni su smatrali bup kao vrhunsko resenje, a narkomana tek,sta mislis? Jos kad ih dodje masa, niko ti se nece posvetiti..StopBup wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 12:33 pmOna je pričala sa doktorkom dosta, a na sve što se požalila, samo je dobila novu tableticu, od koje joj ništa bolje nije bilo. Dobijala je tokom terapije zoloft i remeron, ništa joj nisu pomogli. Ne kažem, kad ukine bup, možda budu trebali neko vreme i antidepresivi, ali ne dugo i oprezno, ne pomažu oni svima. Nekima pomogne rivotril, naravno male terapijske doze...
-
Terapije se menjaju! Ako neka nije dobra, zameni se drugom. Mada, lekare boli uvo nekad, onda rokaju neki sablon. To si vec rekao. Zato se treba sam interesovati, vuci ih za rukav. Tada zna da bude ok, pricam iz svog iskustva. Sto ti kazes gledam iz sebe. Zato ne bih o tome, jer ne znam kako ce kome biti i kako moze da reaguje na lekove, kakav odnos ostvari sa lekarom. Sve su stavke bitne. Pogotovo odnos sa lekarom.StopBup wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 12:33 pmOna je pričala sa doktorkom dosta, a na sve što se požalila, samo je dobila novu tableticu, od koje joj ništa bolje nije bilo. Dobijala je tokom terapije zoloft i remeron, ništa joj nisu pomogli. Ne kažem, kad ukine bup, možda budu trebali neko vreme i antidepresivi, ali ne dugo i oprezno, ne pomažu oni svima. Nekima pomogne rivotril, naravno male terapijske doze...
Ma da, nema od tih drzavnih ustanova nista, sem kad nisi spreman da se boris protiv zavisnosti, vec ti treba supstitucija. Naravno, ima i to neki svoj smisao. Kao sto sam rekao, nasa drzava nema organizacuju za borbu protiv zavisnosti, ima samo za kontrolu zavisnosti. Moze da pomogne pomocna farmaklologija, ali nikako ne treba u tome traziti resenje, to je apsurd, ako ti bude neophodna, uzimaj je, ali ne dugo. Konacno resenje je u nama, da se drzimo nekog plana, i da imamo cilj, naravno i psihoterapeut i te kako moze da pomoge za postizanje konacnog cilja, da ti pomogne da prepoznas sve okidace, cega sve da se pazis, sta te sputava, itd... Kao sto rekoh, psihotertapeut obavezno, a to si i sama rekla da si svesna da moras.xxxana wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 12:41 pmStope, to je bilo na terapiji, oni su smatrali bup kao vrhunsko resenje, a narkomana tek,sta mislis? Jos kad ih dodje masa, niko ti se nece posvetiti..StopBup wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 12:33 pmOna je pričala sa doktorkom dosta, a na sve što se požalila, samo je dobila novu tableticu, od koje joj ništa bolje nije bilo. Dobijala je tokom terapije zoloft i remeron, ništa joj nisu pomogli. Ne kažem, kad ukine bup, možda budu trebali neko vreme i antidepresivi, ali ne dugo i oprezno, ne pomažu oni svima. Nekima pomogne rivotril, naravno male terapijske doze...

Samo ti slusaj tata Liku kad ti podvikne, jedino ono za radikalno smanjivanje tog keca nemoj bas.

Boli te uvo, furas svoj fazon. Ja evo vec 20 godina u glavnom furam onu frizuru sa stane 0 ili kec, a gore do 12mm, bilo je kad sam bio mladji da sam se farbao, majmunisao, izvlacio neki linije po kosi sa blansom, hAhahah, a sad evo hocu i frizuru da promenim, necu vise da se sisam na "opasno".licaninsasela wrote: ↑Wed Jan 08, 2020 10:05 amReka sam u prijasnjem postu da rano lijezem pa vas tek ujutro popratim. Pa da, te tetovaze su uzas. Kad god idem u skolu na informacije, negdje na neki ozbiljan razgovor moram obuci maijcu oli kosulju dugih rukava. Nije to jos kod nas dobro prihvaceno pa me gledaju ko nekog divljaka. A tetovaze su iz cilog svijeta. Uglavnom tradicionalne iz raznih zemalja. Novi zeland, japan, indonezija, malezija, tajland, iz africkih plemena itd. Svega ima nazalost. Al jebi ga, nema brisanja. Oce mi se mala tetovirat pa neznam kako postupiti. Jos je premlada al te nove generacjje su totalno drukčiji od nas. Vrime nas gazi i zastarili smo. Vidim ja to. A brkovi. Ne mogu bez njih. Bija bi ka bez kurca kad bi ih skinija.

Last edited by StopBup on Wed Jan 08, 2020 3:16 pm, edited 1 time in total.
Stope, nisam zamisljala skidanje sa bupa onakvim kakvo sam osetila, a to ne znaci da je bilo lako, jer sam se nacitala strahota o samom skidanju i samim tim strah je bio veci od iskustva.. Depresija,kao sto Frajla rece i ono sto sam opisivala je neki oblik depresije, a znas sa cim sam ja uporedjivala to sve,pa samim tim mi je bilo lakse..
Ne mogu sve da propratim..
Ne mogu sve da propratim..
I po kakvo kuce Ninocka ide?