O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Nesa_neske_01

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by Nesa_neske_01 »

licaninsasela wrote: Wed Jan 08, 2020 10:10 am
Nesa_neske_01 wrote: Wed Jan 08, 2020 10:01 am
licaninsasela wrote: Wed Jan 08, 2020 9:52 am Ne mogu ja vas popratiti jer sam uveo rezim ranog spavanja i lijeganja. Oko 10 navecer sam vec u krevetu a dizem se u sest ujutro. Sad mi opet pocinju grupe od danas pa lijezem oko 11 uvece. Da nina dobro se osjecam. Vjerovatno i ovaj forum djeluje pozitivno na mene ali i grupe. Dobar potez sam napravio. Ovako da recem, u grudima imam onu puninu, zadovoljstvo i bas sam ono sta se kaze cvrsto stojim ns nogama. Nema mjesta budalesanju, ma uopce ne razmisljam o dopu. Ne treba mi. Ono sta mi je on na pocetku lazno davao to sad imam ovako normalan. Takoder nisam vise sam sebi dovoljan sta od covjeka napravi i dop i sub. Dobar sam. Jebi ga bas se dobro osjecam. I nije to ona pocetna euforija nego bas zdravo sretan. Poceo sam doma a i prema dragim ljudima davati sebe. I to se onda meni dobro vraca onom ispunom zadovoljstva u prsima. I zena i djeca to vide i osjete. Kad bi se prije ja sjetio igrati nogomet i covjece ne ljuti se sa djecom i zenom?! Samo bi meditiro doma a dani bi prolazili i sta je najgore djrca su odrastala bez tate. Bija bi mjesecima na broduskinija.toidio ono najbitinije kod klinaca od prvog zubica, prve rici, prvog koraka. Sve sam ja to propustio radi posla a opet doma bi meditiro i sebicno gleda sebe pun dopa u sebi. Necu si to vise dozvoliti. Ocu da ucestvujem u odgoju dice i ocu da mi zena bude sretna i zadovoljna. Zelim ovu pozitivu preniti ns sb i ksanu i kad ovdi vidim da sam nekom bar malo ubacija bubicu da se pokrene, mene to cini sretnim. Bilo bi mi iznimno drago da za jedno godinu dana vidim da sb i ksana negog guraju da se iscupa iz govana i da su oni istinski na svojim nogama a i pomazu drugima. Zato nekad budem i bezobrazan jer to je za ksanu najbolji motiv da se pokrene. Volija bi da sta prijr baci to govno i bude cista i pozitivna. Ona to moze samo joj treba poticaja. Ako treba i svaki dan. Sb je lagano vec iznad vode i vjerujem da ce biti ok. Za mi jurketa ali jebi ga opet gledam da je on punoljetan i zna sta sebi i obitelji radi. Nema tu sentimentalnosti nego samo gledam ka covik da mi je opet ga za na neki nacin.
He he to care. Rekao sam ti, verujem u tebe. I eto bi tako!
Za ovo mi je posebno drago: "Poceo sam doma a i prema dragim ljudima davati sebe. I to se onda meni dobro vraca onom ispunom zadovoljstva u prsima. I zena i djeca to vide i osjete." 😇
to je to. Djeluje jednostavno al nije. Nama je to tesko jer smo to radili na dopu a tesko se tako postaviti normalan. Jer mi smo ljudi sa greskom i sve sta je normalnim ljudima lagano, nama je tesko i moramo to nauciti i ne ispadati iz kolosjeka nego imati cvrstu volju. Ne posustati.
O da! Hoce voz da skrene malo levo ili desno. Ali ne sme da ispadne iz koloseka. Tako mi rece jedan covek. I sada rece i ti.
"Jer mi smo ljudi sa greskom" Da. I drugi su sa greskom. Ej, ne piju, ne puse, ne znaju sta je droga, zdrav zivot. Sve ful. A budale. Tako da, ono guraj svoj fazon.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Tue Jan 07, 2020 9:34 pm
licaninsasela wrote: Tue Jan 07, 2020 7:52 pm
xxxana wrote: Tue Jan 07, 2020 7:22 pm
haha Liko ti si car!
Mali koraci, rekao si, pravim ih!
Ajde pokazi vise taj korak naprijed. Cim si ovdje na forumu ima jos neke male nade da ces se iscupati. Zainati se. Pokazi da nisam u pravu. Jebemu zivot. Pa neces biti danki cijeli zivot. Cupaj se i rukama i nogama. Nema drugo.
Vala da znas da nekad umes i da me nateras da se zainatim
Ajde ja cekam ka ozeblo sunce da se ti zainatis. Reci sama sebi: idem se doterati u red da pokazem prvo sebi i svojima a i ovim likovima ovdi da mogu i zelim biti ok. Spustanje nije dovoljno jer si zacementirana doma. Sta se koji klonac bojis izaci u drustvo na kavu? Moras funkcionirati ka normalni ljudi. Nisi retardikus ako se skidas. Moras nastojati ziviti normalno i nemoj mi vise prosipati da ti je tesko jer ja to ne pusim. To su fore za malu djecicu. To mozes sb prodavati jer te on mazi i pazi i to debelo koristis i okrenes njega na neke nebitne teme a samo da se tebe ne dira. Alo, nismo djeca da se igramo tako. Daj mi nesto konkretno.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Nesa_neske_01 wrote: Wed Jan 08, 2020 10:16 am
Nesa_neske_01 wrote: Wed Jan 08, 2020 10:01 am
He he to care. Rekao sam ti, verujem u tebe. I eto bi tako!
Za ovo mi je posebno drago: "Poceo sam doma a i prema dragim ljudima davati sebe. I to se onda meni dobro vraca onom ispunom zadovoljstva u prsima. I zena i djeca to vide i osjete." 😇
to je to. Djeluje jednostavno al nije. Nama je to tesko jer smo to radili na dopu a tesko se tako postaviti normalan. Jer mi smo ljudi sa greskom i sve sta je normalnim ljudima lagano, nama je tesko i moramo to nauciti i ne ispadati iz kolosjeka nego imati cvrstu volju. Ne posustati.
O da! Hoce voz da skrene malo levo ili desno. Ali ne sme da ispadne iz koloseka. Tako mi rece jedan covek. I sada rece i ti.
"Jer mi smo ljudi sa greskom" Da. I drugi su sa greskom. Ej, ne piju, ne puse, ne znaju sta je droga, zdrav zivot. Sve ful. A budale. Tako da, ono guraj svoj fazon.
Cuj imam ja puno utakmica u nogama i ucio sam uglavnom na svojim greskama a bilo ih je puno. Nisam bija pametan pa ucio na tudim greskama. To me kostalo jako puno u zivotu. Kad sve zbrojim najebo sam bija dobrano i opet covjek se tesko opameti.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

licaninsasela wrote: Wed Jan 08, 2020 10:33 am
Nesa_neske_01 wrote: Wed Jan 08, 2020 10:16 am

Cuj imam ja puno utakmica u nogama i ucio sam uglavnom na svojim greskama a bilo ih je puno. Nisam bija pametan pa ucio na tudim greskama. To me kostalo jako puno u zivotu. Kad sve zbrojim najebo sam bija dobrano i opet covjek se tesko opameti.
Eh... tako je kod mene isto. Ne znam sta tu da ti kazem. Ni za sebe nisam u tim stvarima pametan. Poznavao sam i te sto uce na tudjim greskama, pa onako. Nazalost ja mislim da se zivot uci na svojo kozi. Nego nas nije imao ko da nauci od malena kako treba. Bar mene nije imao. Te sam morao sve sam. I danas je tako.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

Trebao bih ovo da kazem. Ja u Liku verujem do kraja. Nemam trunku sumnje da ce uraditi sto je naumio. Zato reagujem na njega emotivno. Da kazem zastitnicki. Drugo, meni je Lika fer i korektan. Napravio sam gresku oko mog karakterisanja prema vama licemerjem. To je bio moj dozivljaj. Tako reagujem kada verujem u nekoga. Jbg.
StopBup

Post by StopBup »

licaninsasela wrote: Wed Jan 08, 2020 10:12 am
xxxana wrote: Wed Jan 08, 2020 12:46 am
Ninocka wrote: Wed Jan 08, 2020 12:42 am

ahhahahahahahahha
Genijalac !!!

Dobro, trebalo bi i kec fino da ti " popuni" neke rupe, barem za neko vrijeme, ako ga pravilno uzimas.
Uzmem ga ujutru i to je to,variram sa raspolozenjem i uvece sam bzvz, ali i to varira
Smanji to radikalno jer ti to mozes.
Ne treba baš taj kec radikalno da smanjuje, veruj mi, naravno ni predugo da ostane na njemu. Treba samo još dok je ne njumu da krene da radi na sebi i da se pokrene, i da napravi neke pomake u životu. Ti ga doživljavaš malo drugačije, jer si ti taj kec uzimao kratko vreme još kao drogu, i to na čist mozak, a ne kao ona na već navučen mozak, to je velika razlika. Sad kad bi radikalno smanjila, napravila bi nepotreban haos u glavi. Odmah bi se javili rovci, neka je tu gde je za sada što se tiče doze.
A za ono podvikivanje, samo ti njoj drekni onako roditeljski, to na nju pozitivno deluje. Ja nemam pravo da joj drknem, em sam zanemarljivo malo stariji od nje :) , em sam i sam pipao drogu pre 20-ak dana, pa nemam pravo baš da joj kenjam. :)
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Nesa_neske_01 wrote: Wed Jan 08, 2020 11:03 am Trebao bih ovo da kazem. Ja u Liku verujem do kraja. Nemam trunku sumnje da ce uraditi sto je naumio. Zato reagujem na njega emotivno. Da kazem zastitnicki. Drugo, meni je Lika fer i korektan. Napravio sam gresku oko mog karakterisanja prema vama licemerjem. To je bio moj dozivljaj. Tako reagujem kada verujem u nekoga. Jbg.
Da dobro se osjecam. Nisam se par godina ovako osjeco. Od pada. Bio sam bas nesretan radi toga. Cak sam to potiskivo. Tek kad sam si sam priznao da imam problem krenilo je na bolje. I ja se cupam i rukama i nogama da isplivam. Isplivo sam ali sad treba biti oprezan i ne bjezati od zivota. Ovisnost se ne moze izlijeciti nego samo zalijeciti. Zato se to sve desava tebi a i svakom ovisniku koji se skinio. To je dozivotna borba i toga treba biti svjestan. Zato ja i guram ksanu da se pokrene jer samo spustanje nije dovoljno da se skine i uhvati pravi put da nastavi sa borbom. Mora se kretati i ulijetati u " normalan i dosadan zivot" .
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

licaninsasela wrote: Wed Jan 08, 2020 11:26 am
Nesa_neske_01 wrote: Wed Jan 08, 2020 11:03 am Trebao bih ovo da kazem. Ja u Liku verujem do kraja. Nemam trunku sumnje da ce uraditi sto je naumio. Zato reagujem na njega emotivno. Da kazem zastitnicki. Drugo, meni je Lika fer i korektan. Napravio sam gresku oko mog karakterisanja prema vama licemerjem. To je bio moj dozivljaj. Tako reagujem kada verujem u nekoga. Jbg.
Da dobro se osjecam. Nisam se par godina ovako osjeco. Od pada. Bio sam bas nesretan radi toga. Cak sam to potiskivo. Tek kad sam si sam priznao da imam problem krenilo je na bolje. I ja se cupam i rukama i nogama da isplivam. Isplivo sam ali sad treba biti oprezan i ne bjezati od zivota. Ovisnost se ne moze izlijeciti nego samo zalijeciti. Zato se to sve desava tebi a i svakom ovisniku koji se skinio. To je dozivotna borba i toga treba biti svjestan. Zato ja i guram ksanu da se pokrene jer samo spustanje nije dovoljno da se skine i uhvati pravi put da nastavi sa borbom. Mora se kretati i ulijetati u " normalan i dosadan zivot" .
"Da dobro se osjecam. Nisam se par godina ovako osjeco." 😉🌞

Da. Stop ti je, ja bih rekao dobro napisao. Ne mozes sebe i nju meriti sada. Treba njoj i terapija za skidanje i posle skidanja i lekar i podrska i to jaka.
Kako ja razumem tebe ti si duze strejt, nego sto si padao. Ona je u padu duze vreme, zar ne?
"Mora se kretati i ulijetati u " normalan i dosadan zivot" - Sigurno da treba. Koliko ona moze sad? Ne znam. Depresija od bupa i droge cini svoje. Po onome kako je bilo kod mene, oko godine i vise, ja sam morao da pijem AD i lekove za bolove i sedative, da bih pregurao. Plus sam svaki mesec dana isao kod lekara, pricao sa njim o svemu i svacemu.
StopBup

Post by StopBup »

Xxxani treba isključivo psihoterpeut od stručne podrške, i da što postepenije smanjuje taj bup kad odluči da se upušta u to, a o pomoćnoj farmakologiji će videti kako joj bude, to je ipak bolje izbeći, naravno ne po svaku cenu, zavisi kako joj bude.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Nesa_neske_01 wrote: Wed Jan 08, 2020 11:41 am
licaninsasela wrote: Wed Jan 08, 2020 11:26 am
"Da dobro se osjecam. Nisam se par godina ovako osjeco." 😉🌞

Da. Stop ti je, ja bih rekao dobro napisao. Ne mozes sebe i nju meriti sada. Treba njoj i terapija za skidanje i posle skidanja i lekar i podrska i to jaka.
Kako ja razumem tebe ti si duze strejt, nego sto si padao. Ona je u padu duze vreme, zar ne?
"Mora se kretati i ulijetati u " normalan i dosadan zivot" - Sigurno da treba. Koliko ona moze sad? Ne znam. Depresija od bupa i droge cini svoje. Po onome kako je bilo kod mene, oko godine i vise, ja sam morao da pijem AD i lekove za bolove i sedative, da bih pregurao. Plus sam svaki mesec dana isao kod lekara, pricao sa njim o svemu i svacemu.
Ne trazim da bude ka ja nego da se samo pokrene i da ne ceka neka velika cuda. Ona sad meditira i mors se pokreniti. Ja sam staromodan i ne vjerujem previse u te price oko takvog skidanja. Al ajd kad ovdi ljudi tako pricaju ima onda istine oko toga. Ja sam uvik na suho se skido i bez popratne medicine.
Post Reply