Mislim da nisi dosao tamo odakle mozes da vidis jasnu sliku..StopBup wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 9:52 pmSada jasna slika, ne od starta bre. Sta mislis da ne kazem iskreno? Hajde reci mi, pa cu ti sad reci.xxxana wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 9:50 pmSebe sam videla, a razlika je izmedju mene i tebe sad sto ja to iskreno kazem, a kazem jer sam bila glupa i isto tako videla zavisnost i svoje probleme skoro kao ti sad..StopBup wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 9:44 pm
Ne vidim ja sebe iznad drugih Ksanci, nisam ja takav, ali neke razlike izmedju ljudi postoje. Ni dva brata blizanca jednojajcana nisu isti, imaju razlike u karakteru, a da ne pominjem ljude koji nemaju veze jedni sa drugima. Moras sebe uvek videti gde si ti, a ne se drzati nekih sablona. Nemam ja krivu sliku, ja bas imam jasnu sliku, i sposoban sam da vidim stvari iz mnogo uglova. Naravno, psi-terapija obavezno.![]()
Ako neko smatra drugacije, neka kaze,mislim na ljude koji su te pratili i pisali sa tobom od starta..
Jasna slika, aha..
O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Moderator: sanela
Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Moguce, rekoh da necu puno da se prvim pametan, zato i idem uskoro na psihoterapije, bitno da sam razbio ego, i odlucio se za strucnu pomoc, sacekaj jos malo, evo sad imam volje da odgovorim na jedno pitanje, koje mislim da je bitno sto me je Neske pitao.xxxana wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 9:53 pmMislim da nisi dosao tamo odakle mozes da vidis jasnu sliku..StopBup wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 9:52 pmSada jasna slika, ne od starta bre. Sta mislis da ne kazem iskreno? Hajde reci mi, pa cu ti sad reci.xxxana wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 9:50 pm
Sebe sam videla, a razlika je izmedju mene i tebe sad sto ja to iskreno kazem, a kazem jer sam bila glupa i isto tako videla zavisnost i svoje probleme skoro kao ti sad..
Ako neko smatra drugacije, neka kaze,mislim na ljude koji su te pratili i pisali sa tobom od starta..
Jasna slika, aha..
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Aj, cekam..
Nego ‘oce li to danas?
Nego ‘oce li to danas?

Nisam ja tebe onda analizirao, ja prosto dobro pamtim, znam sve sta sam procitao ovde, pa sam se poredio sa tobom, jer su mi tvoji poceci jako slicni mojima, oboje smo poceli sa gudrom kad smo bili u klinackom gasu, turbu, ludilu...

Sve u svemuh, ni posto ne stavljam sebe iznad drugih, to nikad nisam radio, nikad nisam bio nabedjenko i prepotentan, samo tvrdim da i ako smo se svi drogirali, da ima prilicnih razlika izmedju mnogih od nas.
Ok, a zasto meni to pises, citiraj njegaStopBup wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 10:15 pmNisam ja tebe onda analizirao, ja prosto dobro pamtim, znam sve sta sam procitao ovde, pa sam se poredio sa tobom, jer su mi tvoji poceci jako slicni mojima, oboje smo poceli sa gudrom kad smo bili u klinackom gasu, turbu, ludilu...Pa sam onda poredio tvoje padove sa mojima. Nisam hteo da ti smetam. Evo da objasnim sada zasto sam onda rekao da moje i Nesketovo drogiranje nema puno dodirnih tacaka. On meni kad je davao "savet", a nasao se bez veze prozvan u nekom mom postu, a meni nije bila namera da ga prozivam, rekao mi je da na psihoterapiji ne zaboravim da kazem da imam problem sa ispoljavanjem/izrazavanjem emocija. Znaci deli savet za nesto sto ne zna o meni, nego gleda samo po sebi, i to je jos jedan od razloga zasto je kod mene diskreditovan kao sagovornik koji mi moze pomoci. Ja takav problem sa ispoljavanjem emocija nisam imao. Ja sam daaavno naucio da se nikad ne trebas stideti svojih emocija, niti sam ih se stideo. Sa emocijama su mi se prvi problemi javili tek kad sam preterao sa travom. Inace nikad nisam bio stidljiv, nego suprotno. No iz tog saveta Nesketovog se vidi da je jedan od njegovih razloga za gudru bila stidljivost, drugi sto ja znam je onaj sto je on pisao pre nekih mesec dana da je opterecujuce misli imao jos pre gudre. Znaci ta dva razloga za pocetak gudranja nemaju veze sa mnom, zato sam rekao da njegovo i moje drogiranje nemaju puno dodirnih tacaka. Drugo, isto je Neske pisao da je 14 godina bio na trodonima, dopu, caju od maka, pa 6 godina na metadonu, znaci 20 godina navucenosti na opijate. Tek to nema puno veze sa mojim drogiranjem. On bup nije ni uzimao, a ja sam ga uzimao nesto vise od 5 godina, sa tim sto sam bio navucen oko 3 i po, a ostale opijate sam uzimao po nekad.
Sve u svemuh, ni posto ne stavljam sebe iznad drugih, to nikad nisam radio, nikad nisam bio nabedjenko i prepotentan, samo tvrdim da i ako smo se svi drogirali, da ima prilicnih razlika izmedju mnogih od nas.

Poceli mozda jesmo, ko nije na kraju krajeva, to ne govori apsolutno nista..
Ne iznad drugih u smislu da si nesto bolji, nego da se ne vidis u tom problemu kao oni sto jesu.. Ne znam kako bih ti to opisala,fale reci
Niko nije u istom problemu, svako ima neku svoju specificnost, nekome pomazu komune, nekome AN grupe, nekome psihoterapije, nekome psihijatrija, i mnoge od nas vezu razlicite stvari za gudru, a da nisam u problemu, ili da mislim da mi je problem mali, sigurno ne bih ovde pisao, niti se registrovao, niti se odlucio za psi-terapije.xxxana wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 10:24 pmOk, a zasto meni to pises, citiraj njegaStopBup wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 10:15 pmNisam ja tebe onda analizirao, ja prosto dobro pamtim, znam sve sta sam procitao ovde, pa sam se poredio sa tobom, jer su mi tvoji poceci jako slicni mojima, oboje smo poceli sa gudrom kad smo bili u klinackom gasu, turbu, ludilu...Pa sam onda poredio tvoje padove sa mojima. Nisam hteo da ti smetam. Evo da objasnim sada zasto sam onda rekao da moje i Nesketovo drogiranje nema puno dodirnih tacaka. On meni kad je davao "savet", a nasao se bez veze prozvan u nekom mom postu, a meni nije bila namera da ga prozivam, rekao mi je da na psihoterapiji ne zaboravim da kazem da imam problem sa ispoljavanjem/izrazavanjem emocija. Znaci deli savet za nesto sto ne zna o meni, nego gleda samo po sebi, i to je jos jedan od razloga zasto je kod mene diskreditovan kao sagovornik koji mi moze pomoci. Ja takav problem sa ispoljavanjem emocija nisam imao. Ja sam daaavno naucio da se nikad ne trebas stideti svojih emocija, niti sam ih se stideo. Sa emocijama su mi se prvi problemi javili tek kad sam preterao sa travom. Inace nikad nisam bio stidljiv, nego suprotno. No iz tog saveta Nesketovog se vidi da je jedan od njegovih razloga za gudru bila stidljivost, drugi sto ja znam je onaj sto je on pisao pre nekih mesec dana da je opterecujuce misli imao jos pre gudre. Znaci ta dva razloga za pocetak gudranja nemaju veze sa mnom, zato sam rekao da njegovo i moje drogiranje nemaju puno dodirnih tacaka. Drugo, isto je Neske pisao da je 14 godina bio na trodonima, dopu, caju od maka, pa 6 godina na metadonu, znaci 20 godina navucenosti na opijate. Tek to nema puno veze sa mojim drogiranjem. On bup nije ni uzimao, a ja sam ga uzimao nesto vise od 5 godina, sa tim sto sam bio navucen oko 3 i po, a ostale opijate sam uzimao po nekad.
Sve u svemuh, ni posto ne stavljam sebe iznad drugih, to nikad nisam radio, nikad nisam bio nabedjenko i prepotentan, samo tvrdim da i ako smo se svi drogirali, da ima prilicnih razlika izmedju mnogih od nas.![]()
Ne iznad drugih u smislu da si nesto bolji, nego da se ne vidis u tom problemu kao oni sto jesu.. Ne znam kako bih ti to opisala,fale reci
Tebi sam odgovorio, zato sto si mi ti onda napisala "lepo ti je napisao", pa sto nisam odgovorio, ali tebi je promaklo da je on video u meni nekoga ko ga proziva, a ja to nisam radio, i kao da gleda da se sveti tako da kazem, i cesto je pokusavao da me uvuce u neku psiho pricu nevezanu za zavisnost. Video sam ja odmah cim se pojavio da ima neki pik na mene, pa sam se drzao na distanci, a i moja tacka ba drugarica dr Frajla me je upozorila da se ne upustam u rasprave sa njim.

-
Uzas, ovo jos nisam video!!! Nema veze, iskren si. To cenim! Napisao sam ti ranije, ti ne znas sta drugi misle, pogotovo koje namere imaju. Karambol imas u glavi. Paranoja bato moj. Inace ti ne zelim dobro, haha ccc Sta ti pises.. StravaStopBup wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 10:15 pm Tebi sam odgovorio, zato sto si mi ti onda napisala "lepo ti je napisao", pa sto nisam odgovorio, ali tebi je promaklo da je on video u meni nekoga ko ga proziva, a ja to nisam radio, i kao da gleda da se sveti tako da kazem, i cesto je pokusavao da me uvuce u neku psiho pricu nevezanu za zavisnost. Video sam ja odmah cim se pojavio da ima neki pik na mene, pa sam se drzao na distanci, a i moja tacka ba drugarica dr Frajla me je upozorila da se ne upustam u rasprave sa njim.Na moje pominjanje nagle promene raspolozenja koja je karakteristicna za psihicku krizu od bupa, on odmah prica o manicno-depresornoj psihozi, pa deli "savete" na osnovu svojih umisljenih premisa kao onda kad mi je rekao da na psihoterapiji mi bude na umu da kazem da imam problem sa ispoljavanjem emocija, znaci on je bio stidljiv, pa bi to i meni da pripise, nije me ni pitao da li sam imao problem sa tim, a ja sam od starta pokusao sa njim lepo, i ako je on od starta pokusavao da me uvuce u price koje nemaju veze sa forumom niti sa mnom, niti sa zavisnoscu. Prvi dan kad se pojavio, pitao me o uobraziljama.
Pa je onda kad sam ja rekao da si mi ti omiljna sagovornica, rekao da sam se zaljubio u svoju iluziju.
Onda na moje poredjenje tvojih i mojih padova, i moj apel tebi da batalis N.g. gudranje, on se ubacuje sa opsesijom. Onda kad smo ti i ja pre neki dan opusteno diskutovali, on se ubacuje sa komentarom "mozda kroz psihologiju uspes da probudis sebe, i udjes u sebe", znaci ponovo umisljene premise. Posle tog "ulazenja u sebe" je sledilo od njega onih 10-ak "lepih i normalnih pitanja" na koje nisam hteo da odgovaram, jer se on na bezobrazan i manipulatorski nacin ubacio u moj i tvoj opusten razgovor. Ja sam uvek za konstruktivan razgovor, ali nemoj mi deliti savete na osnovu necega sto si sam umislio, i o cemu nemas pojma, nego pitaj za neki problem, pa onda pomozi ako hoces ili mozes. Mislim da se on sto se mene tice, apsolutno ne trudi da mi pomogne, vec pokusava da me destabilise, kao da je u meni umislio nekog protivnika, ili nekog ko ga proziva, a ja to nisam radio. Takodje kad sam rekao da zene bolje deluju na moju psihu, on mi kaze nemoj da ides da trazis devojku u psihoterapeutkinji, jbt...
Ne znam, a ja sam stvarno pokusao sa njim lepo. Ja sam njemu dosta puta rekao nesto normalno i konkretno, na sta mi se on cak i zahvaljivao, ja njega hlebom, on mene kamenom.
Onda spinovanje u citiranju na moje i tvoje diskusije. Ona 4 smajlija nije obrisao slucajno.
I to je bio neki pokusaj manipulacije.
Nisi ovo videla, jer je obrisao taj deo posta, inace mi je za prvi januar na 1 Ninockin komentar, to jest cestitanje njeno svima nama Nove godine, napisao da sam ja zigolo foruma. Pa danas pise kako oni koji se "cascavaju" imaju deblji problem sami sa sobom po njegovom iskustvu, a ja sam taj koji je voleo da se cascava, hahah, a oni sto su nesto lose kod sebe pokusali da poprave necim losim(drogom) imaju manji problem, dobro.
Cascavaju se i ljudi koji se nikad nisu navukli na nesto, znaci vikendasi, svi imaju veci problem sami sa sobom, nego oni sto su pokusali sebe da poprave sa drogom. Eto morao sam da objasnim tebi, a i Lika me je pitao zasto degradiram coveka, ne degradiram ga, samo sam shvatio da jednostavno nije dobronameran prema meni, iz nekih njemu poznatih razloga, zato sam ga diskreditovao kao svog sagovornika.
A joj Stope, a joj.....StopBup wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 11:44 pmNiko nije u istom problemu, svako ima neku svoju specificnost, nekome pomazu komune, nekome AN grupe, nekome psihoterapije, nekome psihijatrija, i mnoge od nas vezu razlicite stvari za gudru, a da nisam u problemu, ili da mislim da mi je problem mali, sigurno ne bih ovde pisao, niti se registrovao, niti se odlucio za psi-terapije.xxxana wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 10:24 pmOk, a zasto meni to pises, citiraj njegaStopBup wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 10:15 pm
Nisam ja tebe onda analizirao, ja prosto dobro pamtim, znam sve sta sam procitao ovde, pa sam se poredio sa tobom, jer su mi tvoji poceci jako slicni mojima, oboje smo poceli sa gudrom kad smo bili u klinackom gasu, turbu, ludilu...Pa sam onda poredio tvoje padove sa mojima. Nisam hteo da ti smetam. Evo da objasnim sada zasto sam onda rekao da moje i Nesketovo drogiranje nema puno dodirnih tacaka. On meni kad je davao "savet", a nasao se bez veze prozvan u nekom mom postu, a meni nije bila namera da ga prozivam, rekao mi je da na psihoterapiji ne zaboravim da kazem da imam problem sa ispoljavanjem/izrazavanjem emocija. Znaci deli savet za nesto sto ne zna o meni, nego gleda samo po sebi, i to je jos jedan od razloga zasto je kod mene diskreditovan kao sagovornik koji mi moze pomoci. Ja takav problem sa ispoljavanjem emocija nisam imao. Ja sam daaavno naucio da se nikad ne trebas stideti svojih emocija, niti sam ih se stideo. Sa emocijama su mi se prvi problemi javili tek kad sam preterao sa travom. Inace nikad nisam bio stidljiv, nego suprotno. No iz tog saveta Nesketovog se vidi da je jedan od njegovih razloga za gudru bila stidljivost, drugi sto ja znam je onaj sto je on pisao pre nekih mesec dana da je opterecujuce misli imao jos pre gudre. Znaci ta dva razloga za pocetak gudranja nemaju veze sa mnom, zato sam rekao da njegovo i moje drogiranje nemaju puno dodirnih tacaka. Drugo, isto je Neske pisao da je 14 godina bio na trodonima, dopu, caju od maka, pa 6 godina na metadonu, znaci 20 godina navucenosti na opijate. Tek to nema puno veze sa mojim drogiranjem. On bup nije ni uzimao, a ja sam ga uzimao nesto vise od 5 godina, sa tim sto sam bio navucen oko 3 i po, a ostale opijate sam uzimao po nekad.
Sve u svemuh, ni posto ne stavljam sebe iznad drugih, to nikad nisam radio, nikad nisam bio nabedjenko i prepotentan, samo tvrdim da i ako smo se svi drogirali, da ima prilicnih razlika izmedju mnogih od nas.![]()
Tebi sam odgovorio, zato sto si mi ti onda napisala "lepo ti je napisao", pa sto nisam odgovorio, ali tebi je promaklo da je on video u meni nekoga ko ga proziva, a ja to nisam radio, i kao da gleda da se sveti tako da kazem, i cesto je pokusavao da me uvuce u neku psiho pricu nevezanu za zavisnost. Video sam ja odmah cim se pojavio da ima neki pik na mene, pa sam se drzao na distanci, a i moja tacka ba drugarica dr Frajla me je upozorila da se ne upustam u rasprave sa njim.Na moje pominjanje nagle promene raspolozenja koja je karakteristicna za psihicku krizu od bupa, on odmah prica o manicno-depresornoj psihozi, pa deli "savete" na osnovu svojih umisljenih premisa kao onda kad mi je rekao da na psihoterapiji mi bude na umu da kazem da imam problem sa ispoljavanjem emocija, znaci on je bio stidljiv, pa bi to i meni da pripise, nije me ni pitao da li sam imao problem sa tim, a ja sam od starta pokusao sa njim lepo, i ako je on od starta pokusavao da me uvuce u price koje nemaju veze sa forumom niti sa mnom, niti sa zavisnoscu. Prvi dan kad se pojavio, pitao me o uobraziljama.
Pa je onda kad sam ja rekao da si mi ti omiljna sagovornica, rekao da sam se zaljubio u svoju iluziju.
Onda na moje poredjenje tvojih i mojih padova, i moj apel tebi da batalis N.g. gudranje, on se ubacuje sa opsesijom. Onda kad smo ti i ja pre neki dan opusteno diskutovali, on se ubacuje sa komentarom "mozda kroz psihologiju uspes da probudis sebe, i udjes u sebe", znaci ponovo umisljene premise. Posle tog "ulazenja u sebe" je sledilo od njega onih 10-ak "lepih i normalnih pitanja" na koje nisam hteo da odgovaram, jer se on na bezobrazan i manipulatorski nacin ubacio u moj i tvoj opusten razgovor. Ja sam uvek za konstruktivan razgovor, ali nemoj mi deliti savete na osnovu necega sto si sam umislio, i o cemu nemas pojma, nego pitaj za neki problem, pa onda pomozi ako hoces ili mozes. Mislim da se on sto se mene tice, apsolutno ne trudi da mi pomogne, vec pokusava da me destabilise, kao da je u meni umislio nekog protivnika, ili nekog ko ga proziva, a ja to nisam radio. Takodje kad sam rekao da zene bolje deluju na moju psihu, on mi kaze nemoj da ides da trazis devojku u psihoterapeutkinji, jbt...
Ne znam, a ja sam stvarno pokusao sa njim lepo. Ja sam njemu dosta puta rekao nesto normalno i konkretno, na sta mi se on cak i zahvaljivao, ja njega hlebom, on mene kamenom.
Onda spinovanje u citiranju na moje i tvoje diskusije. Ona 4 smajlija nije obrisao slucajno.
Nisi ovo videla, jer je obrisao taj deo posta, inace mi je za prvi januar na 1 Ninockin komentar, to jest cestitanje njeno svima nama Nove godine, napisao da sam ja zigolo foruma. Pa danas pise kako oni koji se "cascavaju" imaju deblji problem sami sa sobom po njegovom iskustvu, a ja sam taj koji je voleo da se cascava, hahah, a oni sto su nesto lose kod sebe pokusali da poprave necim losim(drogom) imaju manji problem, dobro.
Cascavaju se i ljudi koji se nikad nisu navukli na nesto, znaci vikendasi, svi imaju veci problem sami sa sobom, nego oni sto su pokusali sebe da poprave sa drogom. Eto morao sam da objasnim tebi, a i Lika me je pitao zasto degradiram coveka, ne degradiram ga, samo sam shvatio da jednostavno nije dobronameran prema meni, iz nekih njemu poznatih razloga, zato sam ga diskreditovao kao svog sagovornika.
Dobro, da li ti vidis sta radis i kakvim stvarima se bavis? Ti ces odlepiti totalno ovako..
Samo mi kazi,zasto je sve ovo bitno sto si napisao, vidim da si se posteno potrudio?
Evo na pr. o ovakvim stvarima ti pricam, a ti ako tu ne vidis problem, ja ne znam..
hahahha, eto vidis, sad paranoja.xxxana wrote: ↑Sun Jan 05, 2020 12:25 amA joj Stope, a joj.....StopBup wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 11:44 pmNiko nije u istom problemu, svako ima neku svoju specificnost, nekome pomazu komune, nekome AN grupe, nekome psihoterapije, nekome psihijatrija, i mnoge od nas vezu razlicite stvari za gudru, a da nisam u problemu, ili da mislim da mi je problem mali, sigurno ne bih ovde pisao, niti se registrovao, niti se odlucio za psi-terapije.
Tebi sam odgovorio, zato sto si mi ti onda napisala "lepo ti je napisao", pa sto nisam odgovorio, ali tebi je promaklo da je on video u meni nekoga ko ga proziva, a ja to nisam radio, i kao da gleda da se sveti tako da kazem, i cesto je pokusavao da me uvuce u neku psiho pricu nevezanu za zavisnost. Video sam ja odmah cim se pojavio da ima neki pik na mene, pa sam se drzao na distanci, a i moja tacka ba drugarica dr Frajla me je upozorila da se ne upustam u rasprave sa njim.Na moje pominjanje nagle promene raspolozenja koja je karakteristicna za psihicku krizu od bupa, on odmah prica o manicno-depresornoj psihozi, pa deli "savete" na osnovu svojih umisljenih premisa kao onda kad mi je rekao da na psihoterapiji mi bude na umu da kazem da imam problem sa ispoljavanjem emocija, znaci on je bio stidljiv, pa bi to i meni da pripise, nije me ni pitao da li sam imao problem sa tim, a ja sam od starta pokusao sa njim lepo, i ako je on od starta pokusavao da me uvuce u price koje nemaju veze sa forumom niti sa mnom, niti sa zavisnoscu. Prvi dan kad se pojavio, pitao me o uobraziljama.
Dobro, da li ti vidis sta radis i kakvim stvarima se bavis? Ti ces odlepiti totalno ovako..
Samo mi kazi,zasto je sve ovo bitno sto si napisao, vidim da si se posteno potrudio?
Evo na pr. o ovakvim stvarima ti pricam, a ti ako tu ne vidis problem, ja ne znam..

To je zadnji post sreco u kom pominjem ovog iskreno mislim psihopatu, pa da zavrsim tu pricu. On nekome da deli savete, prica samo o psihozama, a ne ume sam sebe da sredi, 40 godina ima, izdrzavano je lice, dugo kaze da se leci, a vidim kako se izlecio on ne moze sebi da pomogne, a kamo li nekom drugom.xxxana wrote: ↑Sun Jan 05, 2020 12:25 amA joj Stope, a joj.....StopBup wrote: ↑Sat Jan 04, 2020 11:44 pmNiko nije u istom problemu, svako ima neku svoju specificnost, nekome pomazu komune, nekome AN grupe, nekome psihoterapije, nekome psihijatrija, i mnoge od nas vezu razlicite stvari za gudru, a da nisam u problemu, ili da mislim da mi je problem mali, sigurno ne bih ovde pisao, niti se registrovao, niti se odlucio za psi-terapije.