ZVRKY

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Luna

Post by Luna »

jao ...dosla je sebi!!!!!! Ovo trebamo citirati...zauvijek"vazno je da je meni dobro sad"!!!! bravo zvrks....tako te volim cmok cmok
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
dinela

Post by dinela »

Ma ti si zvrks divna, dobra i preslatka cura.

Ja te podrzavam svim srcem i zelim tu svu srecu ovoga svijeta.
Pusa
zvrky

Post by zvrky »

:oops:
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
kameleon_z

Post by kameleon_z »

I ja sam mislila da je dobra, divna i preslatka, ali sam malo promenila misljenje.
Kao tempera kisa nebo oboji. Takve je boje srce moje od kad me ne volis.
zvrky

Post by zvrky »

Reci im covece ja ih ne mogu ubediti....
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Luna

Post by Luna »

hmmm.... ja imam svoje misljenje i to stoji :-D
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
zvrky

Post by zvrky »

Hvala bogu da imas svoje misljenje tako i treba da ostane jer ako bude drugacije nece da valja! Ja imam svoje o sebi takodje a i o drugima!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
zvrky

Post by zvrky »

Kad smo vec kod toga ko sta o kome misli i uopste sta misli o svemu....

Pre mog pocetka lecenja ja sam imala malo drugacije misljenje o svetu oko mene i o samoj sebi,o dogadjanjima oko sebe,skoro pa o svemu...neke stavove sam zadrzala a za neke sam se zapitala da li su ok.! Kada je pocelo to cuveno lecenje ja sam se batrgala oko istih stvari,ali kako je vreme prolazilo ja sam shvatila da ipak nisam bila upravu,ali i dalje sam cutala i nisam htela to da kazem...,sada je situacija malo drugacija,samu sebe zacudjujem kad izgovorim neke stvari koje ni u ludilu od mene nije moglo da se cuje niti sam ja tako mislila pre! U toku lecenja i mesecima posle imala sam uzasne promene raspolozenja sto se i sad desava ali u mnogo manjoj meri nego tada. Zbunjena sam promenom svog misljenja o narkomaniji,ne znam kako to objasniti ali sam sada sigurna da se covek ipak promeni nakon nekog vremena od pocetka lecenja pa svakim danom sve vise. Niko,pa ni ja ne moze promeniti svoju licnost,jednostavno se rodis sa nekim stvarima,a ostalo gradis ili rusis...Svaki suovisnik ocekuje od svog bliznjeg da se promeni u totalu,to nije moguce! Ipak svi mi koji smo bili ili koji jesmo narkomani imamo neke stvari koje ostaju,ako se vremenom nesto promeni,promenice se jer odrastamo,sazrevamo i samim tim i menjamo neka svoja misljenja o svetu oko nas,o politici,o knjizevnosti,o raznoraznim stvarima ne vezanim za narkomaniju i to je ono sto ostaje! Suovisnici,kao moja mama npr. ocekuje totalne promene to je jednostavno ne moguce,ja mogu promeniti neke stvari koje sam radila i kojesu se desavale ali ne mogu promeniti neka svoja shvatanja nekim opstim stvarima koja se dogadjaju svakodnevno,opet primer ako imam neko misljenje o nekoj politickoj stranci ja ga necu promeniti zato sto sam se skinula i zato sto sam sad cista,promenicu ga onda kad ja budem smatrala da mi se vise ta ista stranka ne svidja zbog ovog ili onog,i ne mogu da shvatim...to je kao kad se skines pa ocekujes kule i gradove a njih nema e isto tako oni ocekuju kule i gradove a njih nema,naravno primecujete neke promene ali hocete jos jr to vam nije dovoljno,a ne shvatate da malo stariji ljudi(narkomani)imaju svoje stavove koji su apsolutno ne vezani za narkomaniju i to se nece promeniti!ne znam kako da objasnim sve ovo sto pokusavam da objasnim....mislim da se neko rodi zao a neko bas suprotno i to ne moze da se promeni,ako je zao bice zao drogirao se on ili ne,ako je dobar bice dobar isto tako drogirao se ili ne samo sto ce ga ta narkomanija naterati da budes po malo i zao,sinoc sam bas pricala sa jednim drugarom i kaze mi: ej ti si dobar covek i uvek si to bila,kada smo se zajedno drogirali ti si opet drzala do sebe a to mnogo govori o tebi! Cutala sam dok mi je to govorio, jer nisam bila mnogo drugacija od svih njih ali ipak je upravu na neki nacin,mnoge stvari ja nisam htela da radim makar umrla u zikri dok su mnogi radili sta god da dodju do gudre,jednostavno to je ono sto ja nisam htela sebi da dozvolim iako mi je tada bilo lose do maximuma ali trpecu dok ne nadjem neki izvor novca ili nesto slicno.Ovo sam sad napisala sve zbrda zdola jer ne znam kako da objasnim to sto sam zelela da napisem,jebiga sta sad?Kako da nastavim sad sam se upetljala skroz...ne mozete ocekivati potpunu promenu coveka!!! :wink:
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
zvrky

Post by zvrky »

Posle toliko godina ja nemam sa kim da proslavim svoj rodjendan....zasto? Tesko mi je, ljudi koji bi trebalo da budu tu i koje ja zelim pored sebe da sa njima proslavim svoj jebeni rodjendan sada ne mogu biti tu,bice neki ljudi meni manje vazni i bicu lazno nasmejana i bice mi lazno dobro a dusa mi place,vristi,umire,jeca....jer oni ne mogu biti tu,jeste ja sam tako odlucila ali suze same teku,zao mi je moralo je tako biti,danas mi je rodjendan a tako sam jebeno sjebana i zarad drugih glumim da mi je dobro i da mi je lepo a fali mi...fali mi moja pepa,fali mi.....jos ni jedan rodjendan bez nje nisam slavila i ovaj ne slavim i kako da zivim sa tim...? Kako? Zasto je sve moralo ovako da bude...zasto?...................................Ja znam zasto sam neke stvari morala da uradim ali zasto je moralo bas mene da snadje to da sada placem i da svaki dan razmisljam i da svaki dan mi dusa sve vise vene,a delujem kao da mi nije nista,samo tako delujem................
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
dinela

Post by dinela »

Predhodni post mi je natjerao suze na oci, jer si stvarno jako dobro objasnila to sto si htjela da kazes. Svidjelo mi se tvoje priznavanje pogresaka i tvoje cijenjenje svojih vrlina. Svaka cast od mene i veliki aplauz. Stvarno si hrabra i cvrsta, divim ti se, onako iskreno.

Zadnji post, ... Ne znam sta da ti kazem, ali i dalje mislim ono sto sam napisala na opcim diskusijama,... Ti znas i umijes mnogo, ti si prosla i gore, i ti cinis bolje sebi i drugima. Moras u to jako vjerovati, i moras jako zeljeti da stvari krenu u pravom pravcu. Jaka volja i vjera cine cuda zvrks....

Ljubim te i nemoj mi plakati za svoj rodjendan. To je ipak rodjendan i bilo bi dobro da znas da taj dan pripada samo tebi .

P.S. I ja sam uz tebe, mada smo kilometrima daleko, sve lijepe zeljice ti saljem.
Post Reply