O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

StopBup

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sun Nov 03, 2019 10:10 am
StopBup wrote: Sun Nov 03, 2019 10:07 am
xxxana wrote: Sun Nov 03, 2019 10:00 am Nisam sinoc izlazila i poslednje sto sam imala spicila sam juce, vise i nije bilo smisla osim one pocetne faze i resila sam da ujutru uzmem bup..
Citqvu noc sam bila u nekom polu snu i negde oko 6 jutros sam osetila blage nelagode.
Proslo je vise od 8 sati od poslednje doze, i uzmem dvojku,posle nekog vremena,htela sam dq izadjem iz koze!
Snaslo me sve sto me snaci moze odjednom! Mislim da mi se ovo nije desilo ni kad sam bila u mnogo vecim ludacima, bilo je nelagoda,ali ni blizu ovoga! Nemir u celom telu -celom, tremor,iscrpljenost..
Ustanem i odrm da se umijem, reko proci ce, stavljam cetkicu u usta i na pola pranja zuba povratim,vratim se u krevet, ne mogu u krevetu, iskuliram nekih satic nekako od klacenja na krevetu do setnje po sobi i nista se promenilo nije..
Bio me je strah da uzmem jos bupa i ovo nije izgovor sto sam zavrsila dop, nego sam se stvarno uplasila, uzela sam dop i sve se smirilo,sad mi je kao na bupu i kako cu dalje,ne znam
To te je udarila blaza umetnuta kriza, imala si dopa u sebi, i vec si se relativno navikla na njega i fizicki, a bup je parcijalni blokator. Sacekaj da prodje vise sati od ove doze dopa, nek te krene i kriza ako je bude, pa onda uzmi pola bupa(osmice), malo ti je dvojka, ako ne bude smirilo jos pola, ali trebalo bi pola da odradi posao, samo sacekaj sto duze od zadnje doze dopa.
Planirala sam da uzimam bup na svaka dva dana, planirala.. i kako da uzmem cetvorku kad mi je od dvojke bilo ovako?
Moras sacekati sto duze od zadnje doze, jer ti bup izaziva umetnutu krizu, skoro kao kad bi uzela naloreks, a nisi cista dopa. Sto duze sacekaj, pa pola, ako ne odradi jos pola. Tako moraju jace doze posle dopa. Mog druga je kad se prebacivao na bup, jedva dve osmice pokrilo, ali on je bio jace navucen...
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Sun Nov 03, 2019 10:13 am
StopBup wrote: Sun Nov 03, 2019 10:07 am

To te je udarila blaza umetnuta kriza, imala si dopa u sebi, i vec si se relativno navikla na njega i fizicki, a bup je parcijalni blokator. Sacekaj da prodje vise sati od ove doze dopa, nek te krene i kriza ako je bude, pa onda uzmi pola bupa(osmice), malo ti je dvojka, ako ne bude smirilo jos pola, ali trebalo bi pola da odradi posao, samo sacekaj sto duze od zadnje doze dopa.
Planirala sam da uzimam bup na svaka dva dana, planirala.. i kako da uzmem cetvorku kad mi je od dvojke bilo ovako?
Moras sacekati sto duze od zadnje doze, jer ti bup izaziva umetnutu krizu, skoro kao kad bi uzela naloreks, a nisi cista dopa. Sto duze sacekaj, pa pola, ako ne odradi jos pola. Tako moraju jace doze posle dopa. Mog druga je kad se prebacivao na bup, jedva dve osmice pokrilo, ali on je bio jace navucen...
Kad sam krenula na terapiju, imala sam cak i bolove u kolenima, tolike da nisam mogla da ispravim noge,nego sam isla kao dete sa posebnim potrebama, bilo je i nemira,ali drzalo me ujutru kao i ovo i posle toga sam bila ok, ovo me nije pustalo, u takvom stanju sam se budila,ali ovo me prodrmalo onako odjednom
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sun Nov 03, 2019 10:16 am
StopBup wrote: Sun Nov 03, 2019 10:13 am
Kad sam krenula na terapiju, imala sam cak i bolove u kolenima, tolike da nisam mogla da ispravim noge,nego sam isla kao dete sa posebnim potrebama, bilo je i nemira,ali drzalo me ujutru kao i ovo i posle toga sam bila ok, ovo me nije pustalo, u takvom stanju sam se budila,ali ovo me prodrmalo onako odjednom
Je l' radiš sutra? Najbolje bi bilo i ceo dan kad bi izdržala bez ičega, pa onda tek bup, ali jaka doza mora, dvojka ti izaziva krizu, jer je premala doza, a već si malo i fizički navučena na dop. Moraš to preseći sa jakom dozom bupa, ili na suvo, treceg nema, ima ali nikako ne valja.
Možda čak i osmicu da uzmeš, sledeći dan već možeš sa pola, pa ne četvrtinu, ali ta prva doza za prebacivanje mora biti konjska. I što duže prođe od dopa, to bolje, pa onda bup.
Piši.
Jurke

Post by Jurke »

Kazu da je 6h dovoljno razmaka izmedju dopa i bupa, ali provereno nije tačno. Moraš ceo dan da izdrziš na suvo da što više te sastavi kriza i tek onda bup. Ja sam recimo umalo crko jer sam koristio metadon čist par meseci i pustio da prodje jedan dan, a onda uzeo 4mg bupa i sastavi me kriza i nemir. Onda sam moron uzeo još 8mg i tako me je nemir batalio da ja neznam kako sam pretekao. Pocepao sam posteljinu u krevetu tada koliko sam bio u krizi koju mi je bup izazvao preko meta koji je ostao u organizmu.
Zato se pusti malo duže u apstinenciju, 24h bi trebalo da je ok i onda uzmi bup. Ja kontam da više od 2mg ti nije potrebno. Sve ono preko ti je samo ako juriš rad...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Jurke

Post by Jurke »

Dvojka ce te pokriti posle 24h razmaka sigurno. Nema omaške.
xxxana

Post by xxxana »

Ne radim Sb, bas zbog ovoga sto Jurke prica i nisam smela da uzmem vise, jasno mi je da mi je ovo bilo od bupa,mislim da bih i ja tako prosla
Jurke

Post by Jurke »

xxxana wrote: Sun Nov 03, 2019 11:33 am Ne radim Sb, bas zbog ovoga sto Jurke prica i nisam smela da uzmem vise, jasno mi je da mi je ovo bilo od bupa,mislim da bih i ja tako prosla
Pusti slobodno malo da te sastavi kriza. Moraš to sada jer si se napunila dopom i treba malo vremena da izadje iz tebe. Nedelju dana dobrog šibanja je dovoljno da u sebi napraviš haos. Zato nemoj da se odmah pokrivaš sa bupom sada jer ceš ludilo doživeti. Vidim da si vec osetila kako to izgleda, ali veruj mi ako se budeš dodavala samo ce ti gore biti. To stanje se ne može opisati. Nešto je najgore što sam doziveo u zivotu. Pusti malo da dop izdaje, nekih 24h. Sastavi te kriza fino onako, a onda 2mg. Nece te podici skroz, ali bice u normali. Sve preko je kontam nepotrebno.
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sun Nov 03, 2019 11:33 am Ne radim Sb, bas zbog ovoga sto Jurke prica i nisam smela da uzmem vise, jasno mi je da mi je ovo bilo od bupa,mislim da bih i ja tako prosla
Što duže sačekaš krizu od dopa, to ti treba manja doza bupa. Znam po mojim bliskim ljudima, nikako ne treba uzeti bup pre nego što prođe minimum 12-13 sati. Najbolje 24 sata i duže od zadnje doze dopa, ali ako hoćeš, i ne možeš da tripiš onda možeš i na recimo 12 sati, ali bar osmicu. Pa eto, kaže Jurke, od 4 mg mu nije bilo dobro, ali kad je dodao bupa, prošlo ga je. To ti ja pričam da mora baš jaka doza ako ne sačekaš 24 sata.
Jurke

Post by Jurke »

StopBup wrote: Sun Nov 03, 2019 11:40 am
Što duže sačekaš krizu od dopa, to ti treba manja doza bupa. Znam po mojim bliskim ljudima, nikako ne treba uzeti bup pre nego što prođe minimum 12-13 sati. Najbolje 24 sata i duže od zadnje doze dopa, ali ako hoćeš, i ne možeš da tripiš onda možeš i na recimo 12 sati, ali bar osmicu. Pa eto, kaže Jurke, od 4 mg mu nije bilo dobro, ali kad je dodao bupa, prošlo ga je. To ti ja pričam da mora baš jaka doza ako ne sačekaš 24 sata.
Ne mićo, ja sam dodao još 8mg i umalo nisam crko. Zato što nije met izašao iz mene, a ja se dodavao bupom. Mogao sam da umrem i osetio sam koliko je to Zajebano. Zato i kazem da pusti da je kriza sastavi onako baš, fizička. Ne ono psiha je jebe pa sad da uradi bup. Nego nakon što je pusti ovaj dop i prodje nekih 24h onda kada bude onako fizikalije fina da pod jezik stavi 2mg. Bice u "normali" nekoj.
xxxana

Post by xxxana »

Jurke wrote: Sun Nov 03, 2019 11:38 am
Pusti slobodno malo da te sastavi kriza. Moraš to sada jer si se napunila dopom i treba malo vremena da izadje iz tebe. Nedelju dana dobrog šibanja je dovoljno da u sebi napraviš haos. Zato nemoj da se odmah pokrivaš sa bupom sada jer ceš ludilo doživeti. Vidim da si vec osetila kako to izgleda, ali veruj mi ako se budeš dodavala samo ce ti gore biti. To stanje se ne može opisati. Nešto je najgore što sam doziveo u zivotu. Pusti malo da dop izdaje, nekih 24h. Sastavi te kriza fino onako, a onda 2mg. Nece te podici skroz, ali bice u normali. Sve preko je kontam nepotrebno.
Fora je sto mi je zakazana psihoterapija na koju moram da odem,a sad bih je najradje iskulirala, ali upletena mi je i mama i ja recimo iskuliram i uzmem bup i snadje me isto i sta cu posle..
Post Reply