O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

xxxana

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by xxxana »

Frajla wrote: Sun Oct 06, 2019 6:56 pm
xxxana wrote: Sun Oct 06, 2019 5:47 pm Mrzi me nesto da citam frajla,presaltala sam na brzinu i ta tupost o kojoj pricate,ja pominjem kao organizaciju, jer ne mogu da se organizujem evo recimo treba da idem negde i treba da se spremim i pravim plan sta cu prvo i kako da izvedem i kupujem vreme da sedim jos malo, jer se zbunim oko prostih stvari, ali i to varira i nekad znam tacno sta cu i kako cu, a nekad imam vremena recimo koliko hoces,ali ne znam kako cu ,jer napravim u glavi komplikaciju i obavezno kasnim i kad vidim da je ostalo malo vremena to me digne da se razletim, ne znam da li sam prirodno lenja ili o cemu se radi,a i to varira
Teraj se da sve obavljas i ne kupuj vreme sedenjem. Zato sam ja pricala da me je posao spasio, i sve sam radila kao robot jer sam morala ujutru da ustajem, tusiram, feniaram, sminkam itd . Nisam bila najproduktivnija, ali i ta moja neproduktivnost je bila u istoj ravni sa radnicima pa me nije toliko mucilo. Bitno mi je bilo samo da sve obavljam, ali da mi je trebalo duplo vise snage za sve, trebalo je. Ali se isplatilo
Pokusaj da izbegavas taj stres o kojem pises. To da cekas zadnji momenat. Meni je bilo jako bitno da sve radim polako i bez trzavica
Zapravo ja sam bila vise oprezna da je moja okolina mislila da sam nezainteresovana za bilo sta, a samo sam sebe cuvala od svega toga, a stres bi mogao biti okidac za bilo sta

I svakim danom je islo na bolje, u to budi sigurna

Cak mi je i danas ostalo to da stvarno retko kada reagujem na bilo kakve provokacije u realnom zivotu, mog zivotnog sapatnika straaasno nervira sto pored mene mogu i bombe da padaju, a ja ne reagujem. Ne reagujem ni na sta i ni na koga.zapravo ne opterecujem sebe nepotrebnim stvarima, tako gledam sebe da sacuvam
Teram se stvarno, padne mi i na pamet da se pokrenem,zovnem nekog,izblejimo negde u prirodi, promeni mi se sve i budem zadovoljna sto lepo provedoh dan, znam da je sedenje najgore,ali i to mi nekad prija, desava mi se da na pr. ne mogu ni da sedim, a ne znam kako da se malo pokrenem, u principu nista me ne drzi toliko dugo da mi bude neizdrzljivo
I jos samo za serokvel i zavisnost, kad sam pominjala zavisnost,to je znacilo da nakon max. 6 meseci se vrate osecaji koje je potisnuo i da je opet potreban,bas kao i kod ad-a, bitno je da pratis sebe,a ides i na psihoterapije, pa lagano
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Sun Oct 06, 2019 6:12 pm
xxxana wrote: Sun Oct 06, 2019 5:47 pm Mrzi me nesto da citam frajla,presaltala sam na brzinu i ta tupost o kojoj pricate,ja pominjem kao organizaciju, jer ne mogu da se organizujem evo recimo treba da idem negde i treba da se spremim i pravim plan sta cu prvo i kako da izvedem i kupujem vreme da sedim jos malo, jer se zbunim oko prostih stvari, ali i to varira i nekad znam tacno sta cu i kako cu, a nekad imam vremena recimo koliko hoces,ali ne znam kako cu ,jer napravim u glavi komplikaciju i obavezno kasnim i kad vidim da je ostalo malo vremena to me digne da se razletim, ne znam da li sam prirodno lenja ili o cemu se radi,a i to varira
Prirodno lenj čovek ne postoji, lenj je onaj ko hoće da je lenj, bar ja tako mislim. Lenjost je normalna pojava nakon bupa, i protiv nje se treba boriti, a dosadu i samoću treba trpeti neko vreme, i one će proći, i dani će polako početi da dobijaju neki novi smisao, pojaviće se neki novi ljudi u tvom životu, od kojih će ti sigurno neki biti zanimljivi. Javiće se i ljubav, sve će doći što je normalno, ako ostaneš normalna, ako ne padneš i budeš se borila kroz život. To što ti pominješ je normalno u tom stanju. Ja sam imao problem sa organizacijom sigurno prvih 2 i po do 3 meseca nakon zadnje doze. Bilo mi je kad treba da idem na više mesta da ne znam gde ću pre, pa me sve hvatala i neka trema kako će ispasti, a pravih razloga nije bilo, nego samo u mojoj glavi, onda sporo sam donosio neke relativno lake odluke, znao sam da se zakucam na krevet na ledja po 2 sata, kao kornjača, ma da ti ne nabrajam sve, ali to sve prodje, samo se ne opterećuj, ja sam počeo sasvim normalno da se osećam pre nekih nedelju dana, zato me je iznenadila iznenadna promena raspoloženja i to u kadi, preksinoć, valjda je više prošlo to sve, videćemo. :)
P.s. I ni po što uzeti bilo šta, eventualno trava, ali samo pred spavanje, ali bolje i bez nje, pre ćeš se oporaviti. Eto vidiš gde su te supstance odvele. Najlepše je biti strejt. Krivo mi je samo što to ranije nisam skontao. :D
Tako nekako :D Bitno mi je da mi stanje nije lose do te mere da mi pada na pamet da ga popravim,nekako mi je drago i pored svega, ovo je prvi put da razmisljam malo dublje o svemu i idem polako,do sad sam sve nesto brzala, sve jurila neke ciljeve, a nacine stavljala u drugi plan u fazonu lako cu, samo kad postignem ono sta planiram, ali q,trebala sam dobro da tresnem da bih shvatila neke stvari
licaninsasela

Post by licaninsasela »

StopBup wrote: Sun Oct 06, 2019 8:20 pm
licaninsasela wrote: Sun Oct 06, 2019 4:27 pm Uspjesnost skidanja sa droge odnosno apstinencija nije se nista povecala u odnosu od prije 20tak godina. Stopa je i dalje minimalna a to se da tumaciti na nacin da npr od nas ovdje sad pet ljudi( nina, frajla, ane, sb i ja) kroz period od recimo tri godine, najmanje dvoje ili cak i troje ce ponovo pasti. To je realnost i nije pusta prica.
Možda niko ne padne od nas, daj Bože! Nego, ahahahaha, pazi ovo. 'aj" se ti i ja opkladimo. Evo ja kažem da neće niko pasti, a ti kažeš da hoće, i za 3 godine ne padne niko, i onda ti padneš da ne izgubiš opkladu. :D
P.s. Zajebancija. :D
Kamo srece da niko nece pasti. To bi bilo ravno dobitku na lotu a u takva cuda ne vjerujem. Ovo sada je samo jedan trenutak u zivotu i trenutno su svi ok. Kazem kroz par godina ce biti sasvim drugacije nekom od nas i sve ce se vratiti na pocetak price. Vidio sam to nebrojeno puta a i meni se to dogodilo tako da uzivajte dok traje. Osobe koje su mi djelovale super stabilno su nakon godina popadali ko kruske. Treba bit realan da je to bolest koja se velikom broju ovisnika vrati ko bumerang. Vrijeme ce sve pokazati ali toga su ovdje svi vise manje svjesni
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sun Oct 06, 2019 8:45 pm
StopBup wrote: Sun Oct 06, 2019 5:09 pm Joj bre, što ste je isprovocirali da se priseća onih sranja, pisala je ona o tome, ali hajde... E sad, možda ima i koristi što se ipak podsetila, pa će joj možda ovo podsećanje pomoći ukoliko je pukne neki crv za nekim sranjem, da ga lakše prevazidje, pa da nikad više sebe ne dovede u slično stanje...
E mogu ti reci da mi je prijalo, bacili ste me onako u razmisljanje uopste o svemu
:D Kako ti je Ninocka rekla:"Peckaš okolo k'o pčelica!". Hahahah, legendarno. :D
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Jurke

Post by Jurke »

licaninsasela wrote: Sun Oct 06, 2019 9:06 pm
StopBup wrote: Sun Oct 06, 2019 8:20 pm
licaninsasela wrote: Sun Oct 06, 2019 4:27 pm Uspjesnost skidanja sa droge odnosno apstinencija nije se nista povecala u odnosu od prije 20tak godina. Stopa je i dalje minimalna a to se da tumaciti na nacin da npr od nas ovdje sad pet ljudi( nina, frajla, ane, sb i ja) kroz period od recimo tri godine, najmanje dvoje ili cak i troje ce ponovo pasti. To je realnost i nije pusta prica.
Možda niko ne padne od nas, daj Bože! Nego, ahahahaha, pazi ovo. 'aj" se ti i ja opkladimo. Evo ja kažem da neće niko pasti, a ti kažeš da hoće, i za 3 godine ne padne niko, i onda ti padneš da ne izgubiš opkladu. :D
P.s. Zajebancija. :D
Kamo srece da niko nece pasti. To bi bilo ravno dobitku na lotu a u takva cuda ne vjerujem. Ovo sada je samo jedan trenutak u zivotu i trenutno su svi ok. Kazem kroz par godina ce biti sasvim drugacije nekom od nas i sve ce se vratiti na pocetak price. Vidio sam to nebrojeno puta a i meni se to dogodilo tako da uzivajte dok traje. Osobe koje su mi djelovale super stabilno su nakon godina popadali ko kruske. Treba bit realan da je to bolest koja se velikom broju ovisnika vrati ko bumerang. Vrijeme ce sve pokazati ali toga su ovdje svi vise manje svjesni
Ček brate da se skinem prvo pa cu onda da razmišljam o padanju. :mrgreen:
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Jurke

Post by Jurke »

Ustvari o tome da ne padnem.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
xxxana

Post by xxxana »

licaninsasela wrote: Sun Oct 06, 2019 1:49 pm
Ninocka wrote: Sun Oct 06, 2019 1:24 pm Xxxana treba da napise neki post , kako prodjose dani od posljednje doze bupa. Kad si vec ovdje i kada pises. Ja ili sam preskocila, ili nikada nista konkretno ne napisa o tome.
Iz nekih pisanja se kapira da nije bilo tesko..
I onda treba podijelit to iskustvo.
Sto se desi kad bi ga uzela, desili se da ti nikad palo nije na pamet,sta i kako sa umorom😓 ima li bezvoljnosti,
Kako si se vratila “ medju ljude “ itd itd itd.
Ja po svim tvojim postovima zakljucih da je islo prelako, i onda mi bilo lijepo da napises recept. Pa i ovaj post period, cini mi se lakse ti pade nego subicu...
Daj bre neki recept, nemoj samo da peckas okolo ko pcelica...
Ja sam zakljucio po Aninim postovima da djevojka nece da se zamara previse kao i da razmislja o crnjacima nakon suba. Glupo uopce razmisljas sta bi joj se desilo da ga uzme. Zasto uopce o tom da razmislja i opterecuje se sa sta bi bilo da... Djevojka jednostavno zivi dan po dan i iz prilozenog se vidi da se uopce toliko ne opterecuje kao npr sb sa losim psihickim stanjima pa jos k tome da to pripisuje prestanku uzimanja suba. Nevjerujem da joj cvjetaju ruze ali ne opterecuje se glupostima. Zasto je "bockas" sa " receptima" kad znas i sama da nema recepta koji je dobar za dvije osobe. Svako ima svoj recept ili nacin. Ovo mi vise djeluje kao provokacija upravo iz razloga sto djevojka ne pise pizdarije nego je u potpunosti realna i stoji cvrsto na zemlji a izmedu ostaloga ne pridaje velikog znacaja crnjacima i ne velica u tom smislu sub kao glavni razlog tim crnjacima. Znas i vidis ti to jako dobro nego kako rekoh provociras je radi njenog" poganog" jezika koji je bar meni jako simpatican
Ne mogu sve da vas propratim, ima i toga i vise sam trenutno u tom nekom fazonu,mozda bih pisala nakon nekog vremena,trenutno mi se nesto i ne pise vezano za tu temu i zivim bukvalno bas tako - dan za danom
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Sun Oct 06, 2019 9:40 pm
StopBup wrote: Sun Oct 06, 2019 5:09 pm Joj bre, što ste je isprovocirali da se priseća onih sranja, pisala je ona o tome, ali hajde... E sad, možda ima i koristi što se ipak podsetila, pa će joj možda ovo podsećanje pomoći ukoliko je pukne neki crv za nekim sranjem, da ga lakše prevazidje, pa da nikad više sebe ne dovede u slično stanje...
E mogu ti reci da mi je prijalo, bacili ste me onako u razmisljanje uopste o svemu
:D Kako ti je Ninocka rekla:"Peckaš okolo k'o pčelica!". Hahahah, legendarno. :D
Jes, samo je bilo u nekom drugom kontekstu,ali za te provokacije sve me nesto.........
Frajla

Post by Frajla »

xxxana wrote: Sun Oct 06, 2019 10:01 pm [quote=StopBup post_id=147027 time=<a href="tel:1570390818">1570390818</a> user_id=13482]
[quote=xxxana post_id=147023 time=<a href="tel:1570387534">1570387534</a> user_id=12720]
[quote=StopBup post_id=146999 time=<a href="tel:1570374598">1570374598</a> user_id=13482]
Joj bre, što ste je isprovocirali da se priseća onih sranja, pisala je ona o tome, ali hajde... E sad, možda ima i koristi što se ipak podsetila, pa će joj možda ovo podsećanje pomoći ukoliko je pukne neki crv za nekim sranjem, da ga lakše prevazidje, pa da nikad više sebe ne dovede u slično stanje...
[/quote]
[/quote]
Jes, samo je bilo u nekom drugom kontekstu,ali za te provokacije sve me nesto.........
[/quote]

Pomozi mi da razumemo, malo me seroquel usporio izgleda
Koje su to provokacije iz drugog konteksta?
Ninocka

Post by Ninocka »

xxxana wrote: Sun Oct 06, 2019 10:01 pm
StopBup wrote: Sun Oct 06, 2019 9:40 pm
Evo nje opet 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Ajjj a taman sam htjela aplauz da ti posaljem, reko evo spusti Biljana gard, otvori se....
Post Reply