Skidanje s metadona - Maximova priča

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
Caty

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Caty »

Jedini problem sa.bupom je što ga ljudi uzimaju godinama i odrzavaju se na njemu umesto da služi samo za skidanje i za krizu
Last edited by Caty on Tue Sep 19, 2017 8:37 am, edited 1 time in total.
Caty

Post by Caty »

Što se tiče kombinacije sa drugim lekovima, ne smeš da ga uzmeš dok u.organizmu ima metadona i.heroina, što se tiče trodona sačekaj da prodje dejstvo ne moraš baš 10 sati ali ono znaš i sam otprilike kad pusti.Kad ti se slosi.. iskreno dešavalo mi se da uzmem bup posle metadona i heroina tako da meni lično ništa nije bilo ali kažem.uvek su to bile male doze,hoću da kažem po.pravilu ne sme i nema potrebe za tim a ti kad pročitas ovo razmisli šta ćeš ako ti bude loše uzmi četvrtinu suba prvo pa sačekaj sat da reaguje, pa ćeš videti kako će ti biti ako ti treba još onda uzmi još četvrtinu tj 2mg ali kažem ti najbolj podeli 2mg ujutru i 2mg popodne ili predveče. No to ćeš najbolje sam izvaliti
noel

Post by noel »

jebeš mi sve ovo je kazalište.
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
noel

Post by noel »

Buprenorfin ako budeš uzimao gledaj da je doza što manja recimo 0.5mg. Lyricu izbaci sporije kroz tjedan dana (450, 300, 150, 75, 50, 25). Otvori bolovanje.

Sretno!
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
maxim

Post by maxim »

Dragi moj noel.. Zivot jr kazaliste... A mi smo svi glumci.
Bolovanja ti u mojoj firmi nema osim ako si slomio i ruke i noge..
Drugo sinoc sam prvi put u zivotu provao bup...
Ali sam zato dva dana bio i bez lyrike i bez bilokoje tablete osim sto sam prekjucer ujutro popio tramal...
Popio sam sinoc prvo 1 mg. ...pa nocas jos jedan..
Jutros 2...
Iskreno ne osjecam se najbolje u glavi.. Zima mi je... Jezim se..
Ono okej sam jer me ne boli nista
Iskreno.. Predjutro sam popio dva sanvala od 5..
E sad..
Prvo... Nebi se htio navlaciti na sanval... Ni na apaurine ni na xanax.. Predmjevam da sam se skinuo sa xanaxa jer sam u mjesec dana popio dvije tablete..
Danas je neznam ni sam koji dan... Pretpostavljam oko 10 dana je proslo od zadnjeg hepta...
Lirika prvih oko 7 dana uz obavezno pijenje sanvala za spavanje.. Spavam u prosjeku dva sata... Ako i...
Sta cu sa ovim bupom?
Nepada mi napamet da ga pijem duze od 7-10 dana.
Hocu se navuci u tom periodu?
Poslusao sam sto si mi rekao za 0,5 bupa..
Ali imam 8 od sandoza.. Pa mi je tesko... A ne mislim kupovat gan za razvodnjavanje..
Postaje mi napor i pisati ovo..
Iscrpljen sam totalno..
Plan je piti do sredine slijedeceg tjedna bup pa onda nakon sta zavrsim uzeti ponovo lyriku za nekoliko dana nakon suba..
I ako sam uzeo danas 2 mg bupa... Dali da mi to bude dnevna doza ili da predvecer uzmem jos..
I da...
Sto da uzmem za spavanje.. A da ne navlaci?
Frajla

Post by Frajla »

Maxim pored bupa ti ne trebaju ostale tablete, ako ti je doza taman onda bi trebao normalno funkcionisati i spavati.
Za 7-10 dana se ne mozes navuci na bup, ali ti ocigledno nisi svestan da sa hepa i xanaxa nema bezbolnog skidanja u roku od dve tri nedelje!
Neces imati posledice Od koristenja bupa, nego posledice od koristenja hepa i ostalog.
Biljke travke i ostale djakonije ti nisu od velike pomoci. Mozes se skinuti sa svega, ali i sam znas da je oporavak posle jos tezi zalogaj
Pocni sa dva mg ujutru, pa ako je frka uzmi 2 mg oko 5 da bi mogao lakse spavati. Nikako ne uzimaj pred spavanje jer mozes imati nesanicu. Vise od 2 mg ti ne treba
Pozdrav i srecno
maxim

Post by maxim »

Ok... Thx..
Evi hepovi nista vec 10 ak dana..
Xanax skoro mjesec...
Jedino sto povremeno uzmem apaurin iako sam i njega pio prije ...
Onda super ako mi nista ne treba za spavanjr osim bupa..
Ali sto nakon sto ga prestanem piti za 7 -8 dana..
Planirao sam onda dva tri dana piti lyriku... I trebalo bi mi nesto za spavanje..
Kupio sam relax tea derem ga litru dvi dnevno..
Jel ima netko kakav prijedlog sta za spavanje i hocu li se navuci na sanval ako ga pijem duze od. 15 dana?
Alternativa?
maxim

Post by maxim »

I da cekao sam da me opere bas kriza bez iceg i to ful.
Tek onda uzeo bup i to sinoc oko 7.30
noel

Post by noel »

Maxim, tijelo ti je ovisno o opijatima, posve nebitno bio to heroin, metadon, parcijalni agonist buprenorfin ili sintetički tramadol.. kriza se mora proći i nije realno razmišljati da ćeš to prehodati na poslu. Ti si samo napravio transfer s metadona na buprenorfin + uzimaš Lyricu, Xanax, Apaurin, Tramadol, Sanval etc etc... kao što sam ti rekao kad si i krenuo sa skidanjem - brljaš ga i to ne vodi nigdje.

Sada se moraš odlučiti, želiš li nastaviti sa skidanjem (koje će biti mučno), pa nakon stabilizacije ukidati buprenorfin, ili ćeš ostati na buprenorfinu (u tom slučaju nađi si dozu na kojoj si stabilan a ostale lijekove izbacuj). Nema tu puno filozofije, čitava stvar je prilično jednostavna.

Budi na oprezu za overdose.
maxim

Post by maxim »

noel wrote:Maxim, tijelo ti je ovisno o opijatima, posve nebitno bio to heroin, metadon, parcijalni agonist buprenorfin ili sintetički tramadol.. kriza se mora proći i nije realno razmišljati da ćeš to prehodati na poslu. Ti si samo napravio transfer s metadona na buprenorfin + uzimaš Lyricu, Xanax, Apaurin, Tramadol, Sanval etc etc... kao što sam ti rekao kad si i krenuo sa skidanjem - brljaš ga i to ne vodi nigdje.

Sada se moraš odlučiti, želiš li nastaviti sa skidanjem (koje će biti mučno), pa nakon stabilizacije ukidati buprenorfin, ili ćeš ostati na buprenorfinu (u tom slučaju nađi si dozu na kojoj si stabilan a ostale lijekove izbacuj). Nema tu puno filozofije, čitava stvar je prilično jednostavna.

Budi na oprezu za overdose.
Hvala noel... Ali ne uzimam trenutno nista osim bupa... Od sinoc..
Prvih 10 ak dana samo liryku... Jednom jednu tabletu tramala... I jednom jednu tabletu xanaxa..
Dakle u 10 ak dana popio sam samo jednu tabletu xanaxa i jednu tramala..
U koliko ce me kriza oprati i nakon bupa onda ne vidim nikakvu svrhu da ga pijem 10 dana..
Dakle ajmo ovako...
Zelis reci da ce me lriza svejedno oprati nakon ovih 10 dana bupa ako ga budem pio toliko..
Kontradiktorne su mi informacije..
Da se razumjemo pricam samo o fizici..
Dakle ako sam 10 ak dana bio cist od opijata i sada pocinjem piti bup 10 ak dana..
Ti mi hoces reci da ce me svejedno kriza oprati jer je pijenje bupa produzavanje krize ili pak ne?
Konfuziju mi radite..
Tek sad nista ne razumjem
Post Reply