e hvala drago mi je da neko cita..da primjetio sam i ja da nas nema,vidim ima i drinkera dosta

,sad bas prelistah malo ove ispovjesti..sta znam.vjerovatno zato sto mi kockari smo najmanje svijesni svog problema,takodje okolina najteze ce provaliti da imas problema s kockanjem,,dok dzankosa pa i alkosa je lako skontat...ja imam drugova i dan danas kockaju s abnormalnim sumama,ne da ne zele sebi priznat da su kockari nego nisu ni svijesni da su u problemu sve kontaju da iz dosade i zajebancije rade..a da ne govorim da im majke,zene,braca ne kontaju nista..takodje primjetih maloprije kako prelistah ove ispovjesti,kako se raja pjesnicki i elokventno izrazava,,onda procitam ovo svoje

jbg ljudi ne zamjerite citav zivot se krecem u krugovima,,sportskih fanatika,kladionicara,,,nisam imao gdje elokvencije nabaciti..jos se borim s kockanjem docemo i do toga...puno radim i stalno sam u pokretu pa nemam toliko vremena da kuckam al evo sad nastavljamo...
dakle...
Stao sam kod toga da imam kod sebe 970 km,vrijeme radi protiv mene i treba mi jos 140 km.
Mislim da sam tada uradio najpametniju stvaru u svom tom ludilu,tako sto sam dao 700km u skoli.
Tako sam si kupio jos vremena,u sekreterijatu sam rekao kao nisu mi jos svi dali pare...
Otisao sam na slot masinu i krenuo u svoju bitku protiv isprogramiranog cipa
..stavi jos 20...stavi jos 30...stavi jos 50 ....to se moglo cuti od nervoznog pubertetlije svakih 15ak min kako govori radnici,sav oznojen nervozan a pred njim puna pepeljara opusaka....u dzepu imam jos 10 maraka,a u igri jos 5 udaraca...onda je masina pokazala samilosti za mene,svezavsi mi pun red dzoker 4 broda,i ono mnogo lijepse ispod toga pun red kocki ,,s obzirom da je bio veci cip ovo je bilo fantasticno...kocke i ovo sve zajedno su mi svezali oko 430 km,,a meni je bilo potrebno da namirim dugove 400 km,,et imao bi 30 viska,,sve je djelovalo super u tom trenu..al malo macku teleca glava kaze narod....za neupucene kad ostvaris dobitak na slotu,,imas opciju da kasiras te pare(u ovom sluc 430) ili da ides na dupliranje...pravila su jednostavna,,,masina pokazuje neku kartu,,onda ti otvaras drugu ako bude veca od aparatove dobijas duplo(860) ako bude manja ili jednaka uzima ti i tih 430,,,bez puno razmisljanja sam isao na dupliranje jer sta ce meni ostati ako sve u skolu vratim

prokleta stvar nudi dvojku sto je odlicno jer me jedino ona i kec mogu oboriti,,tap ja otvaram sesticu i dobijam prolaz,dizem se na 860...u tom trenu sam se osjecao kao Bog u jednostavno morao sam da jos jednom ga udarim,,,bio sam ubjdjedan da ce mi opet dati prolaz,,,i tako lupam ja 860 maraka za 1720...ali naravno prokleta stvar nije glupa kao ja i nudi mi 10ku koja lako pobjedjuje moju slabasnu 4ku i uzima mi sve....sa zadnji 10 maraka izlazim iz kladionice kupujem cigare i dvolitru...sjedam u park i razmisljam koliko sam ja konj zapravo...nagulih dvolitru i nakon dugog razmisljanja odlucih priznati roditeljima ..mislim se ajde to je samo 400 maraka zamisli da je 1100...uljepsao sam istinu koliko sam mogao,i nakon duzeg proklinjanja,suza,svadje jadni roditelji se sazalise ipak sam im sin(eh da znaju sta ce tek od mene dozivljavati) ,,i odlucise da vrate to dugovanje u skolu,,,ali dzeparac mi se reze,i da moram posjetiti psihijatra i ispricati mu sve......
budalasti psihijatar je dosao do zakljucka,da razlog mog kockanja je u tome sto sam bio istarumiran ko dijete i kao sad sam sklon porocima nesto tako je bilo,totalni nonsanse za jednog pubertetliju ludog

i jos mi je premisao bromazepm da se smirujem kad mi se bude kockalo...
Recept sam isti dan zavaljao loklanim dzankosima iz skole za neku sicu,,i nastavio po starom....sada bih brzinski presao iz srednje skole,jer do kraja skolovanja,sam uglavnom krisom od svojih gemblao a kako sam ucenik nemam svoje prihode,nisam puno sta ni imao prokockat...
Eh,skola se zavrsila odjela se skinula...matura folovi ha ha...vakat treba poceti raditi...
Cim sam zavrsio skolu poceo sam raditi na gradjevini sa zidarima,u pocetku sam im mjesao maler a kasnije sam i ja se naucio zanatu..
Pare su bile fine tu,,za mjesalicom sam imao 30km dnevnice ko majstor 50...
Prvih par mjesci sve je bilo pod kontrolom,kockalo se istina od svake plate bar 300 maraka bi odlazilo na kockanje...ali opet sam imao novca za odjecu,zene,izlaske sta vec jednom mladicu od 20 banki treba
Medjutim,jednom sam sa isplate svratio u kockarnicu i odlucio da se malo zaigram na ruletu,,,drmno sam 6 piva taj dan pa sam bio malo opusteniji,sto ce rec da mi je pucala neka stvar sto sam vec u minusu 300 km a tek sam usao...pokusavao sam sve...velika serija,mala serija,gadjanje nule,gadjanje boje,vece,manje nista nije urodilo plodom to popodne...izasao sam bez i jednog feninga iz kladionice a isti dan sam platu primo...i dalje nesvjestan svoje nesrece dosao sam kuci i legao da spavam...au kakav mi je samar realnost opalila kad sam se probudio...zamislite scenu mjesec dana crncite da bi vam rulet sve uzeo za sat vremena,,mamurluk,,muka ma fuj.....
Kako sad ,sta sad ...taj dan se otvara novo poglavlje u mojoj karijeri...dugovi,posudbe,gubljenje prijateljstava zbog novca,obraza takodje...
Od svakog po malo sam posudjivao u naredna dva dana,radne kolege,drugarice,komsije itd,,pogodite sta sam radio s novcem koji posudim da prezivim mjesec? Nikako nisam mogao preboliti onaj gubitak na ruletu,tako da bih od ovog i od onog posudjivao po 100,200,300 km i odmah trcao u kladionicu da se vadim...tad vise nisam ni gledao sta igram...kladio sam se na fudbalske utakmice s uplatama od po 200 maraka....na bingu mi je krug bio najmanje 15km...rulet...vockicke....poker turniri preko interneta...sve zivo sto mi je moglo uzeti pare uzelo je... a tudje pare..
i tako ja nesvjesno kroz neko vrijeme vezah se ko lancem za 3 relacije 1.Posao 2.kafana u mojoj ulici 3.kuca
Bukvalno nisam imao marke prebijene,cim bi primio platu sve pare bi otisle na dugove i opet ne bi ih zakrpio
Jedino mjesto gdje bih mogao sjediti je ta mala kafanica u mojoj ulici,gdje su mi davali da svaki dan pijem na teku kafu ili pivu navece pa im vratim od plate..takodje sam na teku se i hranio i cigare pusio loklani granapdzija mi je davao na teku da kupujem pa vratim na kraju mjeseca,,doduse na kraju krajeva tako i opstaju male prodavnice u malim naseljima ...a u grad nisam smio da me ne zasrecu ljudi kojima sam duzan...
I tako mi je proslo narednih 6 mjeseci zivota...krampaj citav dan,,dodji s posla na teku pusi,na teku pij u maloj birtiji punoj krezavih alkoholiraca...ako i prevaris kakve sice otice na tiket....totalno monoton i totalno jadan zivot sam vodio u tom periodu....onda sam odlucio da kazem ZBOGOM ZOHARI i pobjegnem forever iz Bosne...nastavak sljedi pozz