Skidanje sa suba

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
noel

Re: Skidanje sa suba

Post by noel »

Ma na dva mg, sad je to već nekih cca 25 dana... Ali sam pokušao skinuti bio bez bupa četiri dana, gadno me izvozalo... i sad nikako da me namjesti nazad. Nisam pametan, da dižem dozu ili da čekam... Bojim se da ću napravit pizdariju.
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
Frajla

Post by Frajla »

Ne dizi nista, proslo ti je vec 25 dana.meni je trebalo mesec dana da se stabilizujem sa 1,5 na 1 mg
Strpi se jos malo, svakim danom ce sada biti bolje
Frajla

Post by Frajla »

Drugovi i drugarice, zavrsih i ja ovaj maraton :) potrajao jeste ali se isplatilo.

Koja mi je zadnja doza... to ne znam ni ja vise ali je ovih mesec dana j3e izgledalo ovako....
Pocetkom juna sam bila na 0.00025mg i do te doze sam osetila svako skidanje, doduse mnogo manje nego spustanja na dozama od 0,5 itd,ali sam ipak osetila. I onda se desilo ono sto sam i ocekivala a to su PAWS. Samo sam se jedno jutro probudila prazna, tuzna,mogla sam da buljim u jednu tacku po ceo dan,bez ikakvih misli u glavi,na poslu koncentracije nema,jedva sam sastavljala recenice a jos teze ih izgovarala. To mi je teze palo nego bilo koje spustanje doze.
Pocela sam odmah da pijem zoloft i nakon dve nedelje sam osetila olaksanje i sve je krenilo na bolje. KAda sam se stabilizovala uz pomoc zolofta pocela sam doze suba da razvodnjavam i prepolovljavam svaki dan nekih 5 dana, i naravno nista osetila nisam i samo sam ga bacila.

Sve je to moglo ici verovatno i brze, ali ja sam isla na sigurno i nije mi se zurilo, jer sam ga koristila sada sve zajedno 9 godina. Cilj mi je bio skinuti se u hodu i tako i bi. Evo vec par dana nisam uzela dozu i ne osetim nikakve promene. Ne mogu da se naspavam, imam osecaj da sve ove godine spavala nisam:) Imam dosta obaveza (pored posla) i aktivnosti i mislim da je to najbitnija stvar. Nemam onaj osecaj da moram da se teram da uradim nesto.....
Pogledala sam svoj kalendar koji sam redovno vodila i zapisivala doze i bilo kakve promene iz nedelje u nedelju i ono sto me je zacudilo je zapravo da sam ja za neka dva meseca spustila dozu sa 1,5 mg na 0,5mg i da je citava zezancija pocela i trajala skoro godinu dana od 0,5 doze. To mi je neverovatno! Koliko je sub jak i na 0, nekim dozama.

Noel kako ide tebi? Nadam se da nisi uzeo vecu dozu, jer sve ima svoj kraj. 25 dana je dug period da bi ga bacio u vodu.Ne smanjuj doze vise od 20% da bi ti bilo idrzljivije i brze se stabilizujes, i automatski svake nedelje dozu mozes da spustas.Tako da izadjes na isto, ne moras cekati po mesec dana da se stabilizujes nego manje smanjujes,manje te voza ali doze cesce spustas.
noel

Post by noel »

Frajla wrote:Drugovi i drugarice, zavrsih i ja ovaj maraton :) potrajao jeste ali se isplatilo.
Jeeeeeeej!!!! :) Svaka čast, baš mi je drago radi tebe, svakako piši i dalje na forumu! Ovdje ako išta treba, to su uspješne priče o skidanju s buprenorfina, inače fatamorgana ovakvih foruma.
Frajla wrote:Noel kako ide tebi? Nadam se da nisi uzeo vecu dozu, jer sve ima svoj kraj. 25 dana je dug period da bi ga bacio u vodu.Ne smanjuj doze vise od 20% da bi ti bilo idrzljivije i brze se stabilizujes, i automatski svake nedelje dozu mozes da spustas.Tako da izadjes na isto, ne moras cekati po mesec dana da se stabilizujes nego manje smanjujes,manje te voza ali doze cesce spustas.
Za sada pauza, pokušavam se stabilizirati u potpunosti na ovoj dozi po mogućnosti bez korištenja dodatnih lijekova (anksiolitici, antidepresivi), ali vidjet ćemo kako će to ići. Kad malo ojačam, skinit ćemo i tu dvojku (ubit će me krize, najozbiljnije). Za sada je najbitnije da ne brljam po dozama i ne diram ostale opijate.
MasacreEnElDiscoBar wrote:sad vishe neznam di sam...samo mjenjam droge...uff...koje sranje ochu se rjeshit te ovisnosti a, molim Boga da mi ostavi neshto....
Frajla

Post by Frajla »

Ma nece te ubiti krize:) formulu imas i znas sve! Probaj ovako i onako dok ne uhvatis ritam i ne uvidis sta ti odgovara. Vec si video da je 2 mg previsoko za skok.

Hocu, pisacu i dalje, jer jos to nije gotovo.... Sada se treba boriti sa posledicama ali mislim da ce biti izdrzljive s obzirom na moj tempo skidanja
Vi vil si sto bi rekli nasi forumasi;)
OvOima

Post by OvOima »

Uspeo sam da predjem sa nosa na normalnu upotrebu bupa ali doza od 2 koja mi je na nos bila dovoljna kad ga topim nije pa sam se vratio na 3 ali se ne osecam utupljeno i zombirano vise i vec 5 dana nakon 15 godina ne koristim kapi za nos,HiP HiP HoreeeYYY :),sada cekam da se polako stabilizujem na 3 jer vec osecam da sam mireniji i raspolozenije mi se povecalo ali osecam da mi je mozda potreban neki sedativcic par dana uz to jer imam velikih porodicnih problema a i poslovnih...Frajla tebi svaka cast na savetima,iz price vidim da si dobra osoba...Srecno svima!!!
edited by forum admin
Ne možeš na forumu pisati lične podatke.
Frajla

Post by Frajla »

Bravo! Samo nastavi tako. Ako mozes zaobidji smirice jer ce ti nemir ubrzo proci, to je zbog prelaska sa nosa na normalno koristenje i brzo ces sestqbilizovati pa ti nece ni trebati.
kod mene stanje 'nako sto bi rekli bosanci:)
Dobro je ne zalim se, spavam i dalje nikad bolje ali preko dana zna da me stigne neko polu nesvesno stanje u kome ne znam gde se nalazim, slabo vidim slabo cujem,kao da lebdim.... I to stanje mi dodje u posetu par puta dnevno. Glavobolja je prisutna ali sve je to izdrzljivo
Inace ni u jednom momentu nisam imala potrebu da uzmem bilo koju vrstu opijata, nemam krize te vrste, ili je rano za govoriti ili je bup odradio kod mene to sto je trebao da odradi.
Noel?
gagi86

Post by gagi86 »

trgup wrote:Pozdrav svima. Na subu sam oko dvije godine, nikad uzimo heroin, nikad se ubo, znaci na nos i pod jezik. Sad sam na 1,5-2 mg otprilike (uzimam osmice pa je tesko ocjenit, a dvojke je tesko naci ovdje na crno). Znaci nisam reg. Frajla rego sam se ovdje bas zbog tvog načina skidanja za koje sam zainteresiran i divim se tvojoj ustrajnosti, posto to jako dugo traje, a ja nemogu ko i ti si priustit teze krize zbog posla i malog djeteta.
E sad mojih par pitanja:
Dali sam u bilo kojem smislu u prednosti sto nisam bio na dopu? (Mada sam uzimo sve ostalo 10-ak godina, eks, speed, alkohol.
Koliko sub moze stojati u vodi u sprici?
Hvala na odgovoru i sretno i izdrzi do kraja.pozz

brate pa ti si sam sebi sjebo zivot!!!! zasto si poceo uzimati sub ako se nikad nisi radio opijatima!!! :) ne mogu da verujem sta si uradio...
noel

Post by noel »

Službeni termin je opoid-naive, osoba koja prethodno nije uzimala opijate - na nju bup ima izuzetno euforično djelovanje usporedivo s najsnažnijim opijatima. Otuda zlouporaba i naravno, direktan put u ovisnost. Ovo je doseglo razmjere epidemije.
noel

Post by noel »

Frajla wrote:Noel?
Odgađam skidanje, imam hrpu toga za odraditi i treba mi stabilnost + izmoren sam od svega. Za nekih pola godine, ako sve bude ok i ako budem spreman, odradit ću to, ovaj put nešto pametnije.

Dugo sam razmišljao i smatram da je to najbolji potez s obzirom na situaciju... prvo dovest život u red, a onda čistit receptore od opijata. U suprotnom lako se moglo dogoditi da se negdje izvrnem a tada mi "nula" ne bi značila previše.

Ti si dobar primjer, koliko sam shvatio posložila si sve, posao, veza, ne brljaš po ostalim opijatima... Logično je bilo da skineš taj bup jer sada on postaje tek nepraktičnost, ništa drugo.

Kako si sada, kako se osjećaš?
Locked