Narkomanija je teska, psihofizicka i socijalna RECIDIVIRAJUCA bolest. Po svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, cijoj sam definiciji "svijetao" primjer... Ima jedna lijepa izreka, "Mogu prihvatiti neuspjeh, ali ne mogu prihvatiti da prestanem pokusavati "..
A i ovo moje ispovijedanje, nista je drugo samo iskreno pisanje ranjene duse, pred onima koje nikad nisam vidjela ali koji su mi na cudan nacin postali bliski.. Slicno slicnome tezi, cak i onda kad nisi "obiljezen" u svome okruzenu, kad su ti otvorena vrata onih kakav si ti nekad bio, svjestan maske pod kojom dises, instinktivno trazis svoj copor, kad rane treba da se lizu... Iz istog razloga, dolaze svi zar ne ?... Ima tu jos ponesto, zal nad sobom, i borba nad sobom, i bijeg od sebe, u mom ispovijedanju, dragi Hemfri...
Koliko je teska ljudska dusa, sa dosta krsa, nesto i ruza, i lakse je sanjaru opisivati zvijezde i sjaj mjesecine, nego traziti da raste cvijece iz pepela i prasine..
Kako god @ Ziki, mozda tu ima nesto i talenta, a zaljevajuci prasinu umijesto cvijeca, stvori se blato.. i hvala na recenziji..
oxo @ Nadam se, da cu u junu ipak biti streit 5 mjeseci... i vjerovatno necu kretati iznova, no poznajuci sebe i sve svoje slabosti, necu se kleti rukom nad Svetom Knjigom... Samo cu zamoliti Boga da mi pomogne...
Svasta saznah o sebi u zanjih mjesec dana... Nimalo nije naivan bio stari Sokrat, kad je rekao Nosce te ipsum, (upoznaj samoga sebe).. Sto je uvijek relativno moguce, a do stupnja samosvjesnosti do kojeg sam ja dosla, -tek sada, ZNAM DA NISTA NE ZNAM !
"Odradih" 28 dana, na narkomaniji po preporuci onih koji znaju o meni vise od mene... Ucini se metadonska detoksikaciona terapija, sa kojom sam krenula nesto malo prije ulaska na odijel i u februaru mjesecu tacno na dan moga rodjenja, zapocne se indukcija na zamjensku Buprenorfinsku terapiju... Eto sad, sam na 10 mg. Bupa, imam jos iducu sedmicu da idem po terapiju, a onda cu dobiti na recept. Ova me doza, pokriva dobro uslovno govoreci, mada jos uvijek svasta sanjam, i u odredjenim periodima dana svasta mi padne na pamet. Trudim se da te strucno nazvane "negativne automatizirane misli" rekonstruisem u nesto drugo i prebacim fokus. Jer, istinski previsoka je cijena, i uopste nije izrazena u novcanim valutama, kako sam prije mislila... I tek sad znam da nadasve nikad nisam samosvjesno pisala o sebi, jer nista nisam znala... Pisala sam o posljedicama, nikad o uzroku.
"Heroin unistava samo tijelo, kad se vec dusa razboljela, kad je nesto u nasoj licnosti , u podsvijesti slomljeno, i kad nam se duh razboli onda dodje supstanca samo da unisti tijelo" recenica je Almira Karadze, covjeka koji je izsasao sa dna pakla a kojeg sam slusala na youtube-u, mnogo puta, i tek shvatila istinitost tih rijeci... Pa sam polako pocela da lijecim dusu...
Pozdrav za sve na forumu i neka vas sreca prati....
Cujemo se

Vladati nad sobom najveća je vlast.