Skidanje bupom - Da li moze ovako?

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Rikaveri

Re: Skidanje bupom - Da li moze ovako?

Post by Rikaveri »

Pazi, mogao sam da se skinem ali nisam jer sam mogao preko njega da se uradim i onda me pukao rovac i buda;la odletim na semu. A svidja mi se bup i sa njim cu probati jer koliko znam preko njega ne smem da se uradim.
Ako mi bude lose na bupu skidam se sa kratomom 100x
cica glisa

Post by cica glisa »

Obrni okreni, ceka te doktor, pre ili kasnije. Mozes odmah i da krenes normalno da se skidas ili ces da nastavis sebe da lazes da ces uspeti. Padaj, ustaj, padaj, ustaj i tako u krug.
sanela

Post by sanela »

cica glisa wrote:Obrni okreni, ceka te doktor, pre ili kasnije. Mozes odmah i da krenes normalno da se skidas ili ces da nastavis sebe da lazes da ces uspeti. Padaj, ustaj, padaj, ustaj i tako u krug.
Potpisujem.
Svako skidanje na svoju ruku prije ili kasnije završi padom, a svaki put se teže ustaje i odlučuje da se ide ispočetka. Ovisnost je bolest, nema veze sa snagom volje, prezauzetošću... Skidanje s heroina podrazumijeva promjenu načina razmišljanja, navika, nošenja s emocijama, popravljanjem odnosa s ljudima do kojih nam je stalo, učenjem vještina nošenja sa stresom, brigom o sebi... A i traženjem uzroka nastanka ovisnosti... Uf fizičko skidanje ispadne najlakše kad sve sabereš i oduzmeš... A najviše se njime bavi svaki ovisnik, kombinacijom lijekova, zloupotrebom svega i svačega na svoju ruku, a bez dugoročne strategije i promjene nema napretka... svjedok sam tome...
Tebi sretno...
Rikaveri

Post by Rikaveri »

Ma dajte ljudi, da li me zajebavate ovde.
Znate koliko ljudi znam koji su se skinuli sa dopa i nikada ga vise nisu takli, to ako je vama bio potreban doktor ne znaci da je svakome potreban.
Ljudi se jednostavno okrenu na drugu stranu i zajebu dop, pa nije on jedina lepa tacka ovog zivota.
najgore je ako sebe ubedis d aje to neko veliko zlo od koga nema spasa, da je to nesto najstrasnije, najbolnije itd. Onda ces se tako i osecati i voditi se time. Ako ga shvatis kao jednu prolaznu tacku, jedan put u zivotu onda ce to i biti. Sto manje se zajebavas oko kriza, doktora, lekova itd to ces ga pre zaboraviti.
Evo ja se sada skinem za dve nedelje recimo, bio sam na dopu 3-4 meseca, okrenem zivot na drugu stranu, bavim se drugim stvarima, razradjujem biznis, vezbam itd. Rovac i ostalo ode, brzo se zaboravi
A zamsisli da ides na lecenje godinama i svaki dan slusas o dopu, price ljudi, edukujes se o njemu, samim time urezujes sebi u mozak heroin.
To je isto kao kad si sa nekim u vezi 3 meseca i raskinete, boli ali prodje.
A ako si sa nekim 2 godine i svaki dan moras da pomislis na njega pa ostace ti urezano.
Fora je samo okrenuti se na drugu stranu.
Cak sta vise nije nista posebno, mdma ili ekstazi je sto puta bolji od heroina i daje mnogo bolji filing. E sad jbg sto se na ovo navuces pa moras da ga radis i kad ne bi hteo.
Rikaveri

Post by Rikaveri »

Ja nisam u stadijumu gde svi znaju da sam ovisnik, nisam ni 1% srusio svoj zivot da bih trebao da ga gradim ispocetka. I dalje se penjem ka vrhuncu, ovih 3 meseca sam se sjebao sa horsom ali mi nije uticao ni malo na privatan zivot. Svako jutro kada ustanem i kad me lupi kriza, osecam se nervoznim sto moram da uradim dop i gadi mi se samo kad ga vidim. Zelim da ga se otarasim jer mi se gadi ali bukvalno.
Mnogi su naterani da ga ostave, sto zbog pritiska porodice, novcanog stanja, zdravstvenog stanja itd.
Ja ga ostavljam jer ga ne zelim u zivotu i nisam zeljan njegovog filinga koji daje.
Onaj ko je navucen na taj osecaj njegovog rada on je u problemu. I ja bih bio u problemu da ga zelim i volim kao prvih 2-3 nedelje. Naprotiv gadi mi se.
necu da serem kako mi nije potreban doktor jer onda vi kojimaje potreban cete da prosipate svoju pricu. Tako da ostajem pri svom prvom postu pa cemo videti kako ce ici sa subotexima. :)

Da i jos jedna stvar, mislim da je jako bitno u kakvom si okruzenju. Recimo u mom okruzenju niko ne konzumira heroin, cak sta vise ni ostale droge, ponekad spid, koku ili mdmu ali to jednom u par meseci. Tako da mogu reci da se krecem u sasvim zdravoj okolini.
Heroinski prijatelji su neki totalno levi i nebitni oni sa kojima sam poceo. Sa njima se vise ni ne druzim jer su ispali pizde, il su me zavrnuli za neke male pare il su jednostavno na drugi nacin ispali sisice.
Taok da, kada se skinem nece biti okruzenje niti teme koje ce me podsecati na heroin.
sanela

Post by sanela »

Sa srecom, jarane! Ozbiljno.
Rikaveri

Post by Rikaveri »

Hvala! :)
I ovde cu vas obavestavati kako napredujem, znaci pocevsi od sutra uvece ili prekosutra ujutru, sacekacu bas da me stisne pa onda 4mg i odmah nakon toga post ovde!
Rikaveri

Post by Rikaveri »

E imam jos jedno pitanje, jel se ovaj bup sigurno stavlja ispod jezika, mislim ne pije se zar ne?
JEr samo sam dobio tablete a kad sam nesto direktnije pitao u vezi njih samo mi je ponavljan oda smrcem i smrcem. :shock:
To su male bele tablete ugravirana osmica na njima.
sanela

Post by sanela »

Pod jezik.
ljopa

Post by ljopa »

sve najbolje! pod jezik i cekas sat vremena! a moze i na nos
Post Reply