Unaprijed se izvinjavam ako je vec slicna tema otvorena (iako sam odokativno prelistao forum - nisam nasao ovo konkretno sto me interesuje) i ako pisem u pogresnoj rubrici.
Imam 30 godina a u zadnjih godinu i pol do dvije ne konzumiram nista 'posebno' (da se tako izrazim koliko god djelovalo smijesno). Nekada prije u mladjim danima sam konzumirao speed, rijetko i kokain, a sada, posto vodim drugaciji zivot tj zaposlen sam i koliko-toliko zivim zdravo, pravim jednu iznimku, pa me zanima koliko je opasna i posljedicna.
Zadnjih mjesec dana sam poceo konzumirati tramal odnosno tramadol. Ali samo jednom sedmicno, tj vikendom, petak ili subotu do 3 kapsule. Nisam obracao paznju koliko je mg, znam samo da kupim pola table tj pet komada, od cega ja popijem 3, a djevojka 2 i uz to popijemo 2-3 litra piva.
Uzimam ih iz tri razloga.
1. Zbog vec poznatog blago euforicnog osjecaja.
2. Inace patim od migrene koju redovno rijesavam cafetinima, ali kad popijem alkohol (pivo ili vino, mada najvise pijem pivo), tada mi ni 5 cafetina ne pomaze, a buduci da pijem samo vikendom, tramali mi zaista pomognu i doslovno me nista ne boli, koliko god bio svjestan da nije zdravo mijesati sa alkoholom.
3. Ovo je ujedno i najvazniji razlog i zato sam ga ostavio za kraj - Seksualna moc (da se tako izrazim) - Na tramalima se mogu seksati koliko god ja dugo zelim, a djevojka sa kojom 'furam' takodjer voli dugo, a pored toga, oboje se lozimo na perverzije, a na tramalima to poprilicno dobro proradi, bolji osjecaj i na neki nacin si mozemo opravdati najprljavije misli

E sad, iako sam citao na raznim forumima kako su tramali opasni, donekle sam i sam svjestan, posebno kafa citam o tezini skidanja sa istog, ali, vecinom su to slucajevi ljudi koji su ih uzimali duze periode, godinu i preko, i to 'redovno tj svaki dan po vise komada'. Nigdje nisam procitao o mogucoj stetnosti i opasnosti, mogucnosti da se navucem u ovom rekreativnom kozumiranju - ako se mogu tako izraziti.
Da budem iskren, poprilicno mi godi kada je u pitanju seks a i ostalo, raspolozenje i izrazena emotivnost.
Vec cetiri vikenda tako radimo i iskreno jos uvijek ne osjecan neku navucenost i ako se ovaj vikend npr ne bi vidio sa njom, onda nemam problema ni da uzmem. U prevodu, uzimam iskljucivo radi ludjacki dobrog seksa.
E sad, primjetili smo dvije blage posljedice dan poslije konzumiranja. Prvo, malo depresija, emotivni razor, ali mi svakako imamo nekih emotivnih problema u zivotu (oboje) te smo neraspolozeni i iz drugih razloga, a to traje samo taj dan ili maks dva, te smo primjetili odredjenje bolove. E za ovo drugo u vezi bolova, moram biti precizan i priznati da nisam siguran do cega je, jer se mi seksamo po 5-6 sati preko noci, tako da smo i prije imali upale u nogama, rukama i u stomaku, mada imam osjecaj da su ovi malo drugaciji ili je samo sugestija, nisam siguran.
Sad kada sam objasnio sve detaljno (mozda nije zvucalo fino, ali morao sam da bi shvatili situaciju, mene zanima sljedece.
Ako djevojka i ja uzimamo samo JEDNOM sedmicno tj. vikendom (posto se vidjamo samo vikendom - radimo u odvojenim gradovima i vidjamo se samo jednu noc u sedmici - shvatili ste, veza radi seksa) 5 komada, tj ja popijem 3, a ona 2, koliko je to opasno i koliko posljedicno? Mozemo li na taj nacin stvoriti ovisnost ako se stvarno pridrzavamo samo toga da uzimamo JEDNOM SEDMICNO?
Je li opasno u toj mjeri da moram pod hitno prestati ili se mozemo jos neko vrijeme 'igrati', jer svakako planiramo uskoro da se prestanemo vidjati - sada nas samo i drzi taj ludjacki seks na tramalima, toliko dobar da sam spreman na onaj jedan dan poslije posljedica i malo 'kriziranja' (ako se tako moze nazvati)

Izvinjavam se zbog ovako sadrzajne poruke i unaprijed zahvaljujem na odgovorima. Pozz.