Don Dop wrote:Hemfri wrote:Nisam pročitao ovaj post kad je napisan-i sad čitam i moram da postavim JAVNO pitanje - a KOLIKA JE TO DOZA Don Dop , kad kažeš da bi te koštalo-ili košta()prim.aut.) 4000 dinara ?!? O čemu ti pričaš čoveče? Kutija od 8mg (7 tableta) košta 1750 dinara u SVAKOJ apoteci i to je FULL cena,A ako imaš DRŽAVNI RECEPT-plaćaš pola od toga,mene nedeljna terapija od DVE Kutije po 8mg Buprenorfina košta toliko koliko sam napisao ,i ja za tih 1750 Dinara dobijem DVE KUTIJE BUPRENORFINA OD 8mg,znači odem u apoteku koja prima plave-državne recepte(recept dobijam u dva primerka-takvo je pravilo kad se izdaju lekovi koji imaju opioidne supstance u sebi),što se kaže"na dupli recept" i TO JE TO. Kakvih 4000 Dinara NEDELJNO?!? O čemu ,to jest,o KOJIM TI TO DOZAMA PIŠEŠ OVDE-JOŠ KOMENTAR DA BI NA RECEPT UMESTO 4000 DINARA ,TREBALO da plaćaš samo 200 dinara ??? - Ja bih te zamolio da malko pojasniš to što si napisao jer ako umem da računam(a mislim da ipak koliko-toliko umem) ,onda bi mene terapija koštala-po tebi, pošto uzimam na državni recept uz knjižicu i sve po ps-u,MENE BI PO TOME TREBALA TERAPIJA DA KOŠTA OKO STOTINAK DINARA ?!? Alo rođače ,o čemu ti bre pišeš ovde,kakvih 4000 Dinara -naspram 200 Dinara !?!?! ... Molim,znači,PREKLINJEM TE ,da mi/nam pojasniš to oko tih cena koje spominješ,hvala unaprIJed.
Post editovao admin.
- Sad naidjoh pa da ti pojasnim "covece". Kutija buprenorfina od 2mg sa drzavnim receptom i ucescem od 50 procenata kosta u apoteci oko 270 dinara, ja sam ga zaokruzio na 200. E sad, posto ja pijem minimum minimuma tj. 2 mg dnevno, nedeljnu dozu placam tacno 4450 dinara, tu je uracunat i test koji radim apsolutno svaki put kad dodjem po lek. Test je 800 dinara, znaci 3650 dinara trenutno kosta tabla buprenorfina u svakoj Beogradskoj privatnoj klinici. Elem, cena nije fiksna vec zavisi od kursa evra i ako evro skoci skace i lek, ali da ti pojasnim jos malo, 1mg=1 euro, "COVECE".
- Ti ako pijes 8-cu dnevno, sjebao si se, kao i svi ostali. Ja sam vise godina pio 4-ku i jedva sam sastavljao da imam za nedeljnu dozu.
- Eto, to ti je situacija sa Bupom kod nas. Neverujes? Pozovi Naltrexzone, Lorijen i ostale bitange pa proveri
I ja sad naidjoh pa sad ni meni nesto nije jasno.
Zasto radis test svaki put ?
Ja pijem 4 mg ali dobijam recept od 8 mg jer mi izlazi mnogo jeftinije, znaci pijem pola tablete dnevno.
Kutija od 8 mg kosta 870 dinara i meni kutija traje 2 nedelje, znaci 7 tablete po pola dnevno to je 14 dana.
Znaci meni nedeljna doza kosta 430 dinara, odnosno pola kutije
Za mesec dana to su 2 kutije od 8 mg - ukupno 1740 din, ili u prevodu 15 eura.
I to je ceo trosak.
Mesec dana - 15 eura a test radim kada idem na kontrolu, jednom u 3 ili jednom u 6 meseci.
Naravno test ne placam, radim ga tu gde dolazim na kontrolu.
Drzavna bolnica, i vodi me jedan od najboljih neuropsihijatara u Srbiji..
Sto se lecite po tim nekim privatnim klinikama, nije mi jasno
Pa vi i dalje dajete ogromne pare za taj lek, tim nekim klinikama..
Ti placas 10 puta skuplje od mene, jos ja sam u drzavnoj bolnici i imam neku sigurnost u smislu da se sve vodi u mom zdravstvenom kartonu u kome pise sve od kada sam rodjen.
Takodje ovi u drzavnim apotekama drugacije gledaju kada se pojavis sa izvestajem i receptom iz te maticne bolnice, gde je taj neuropsihijatar i jedan od direktora zdravstvenog centra..
Prebacite se u drzavne bolnice, nemojte da bacate pare.
Mnogo skuplje to izlazi, ako se izracuna i vise od 10 puta..
Kutija od 8 mg, sa ucescem od 50 posto izlazi 870 din a to je 7 evra
Ako cemo u miligramima, to je 56 mg kosta 7 evra..
...