Uvek sam bio na malim dozama, trenutno na 1mg dnevno, planiram da ga izbacim uskoro(kad lekar odobri).
Sto se tice nogu lekari kazu da je to jednostavno tako i da onog dana kad ostavim bup. povucice se i otok.
Sto se zuba tice, nenormalno su mi nastradali. Bukvalno pucaju sami od sebe, sto je jedna izuzetno teska prateca pojava, ali zvanicni organi negiraju ovo i sve pripisuju heroinu. Na moju tvrdnju da dok sam koristio dop nikakvih problema sa zubima nisam imao, oni jednostavno dodaju da je to zakasnela reakcija..itd... kratko receno LAZU i rade u sluzbi farmako industrije.
Sto se tice samog procesa ostavljanja buprenorfina mogu ti reci da do poslednjeg miligrama islo je jako brzo e taj poslednji je nekako usporio i probio sam svoje neke rokove kad cu ga ostaviti i tim delom sebe nisam nikako zadovoljan. Nije mi za utehu sto je to samo 1mg, jer odrzavanje je odrzavanje i to bi trebalo prekinuti, ali sve je bolje od heroina pa cu i to pregurati.
Elem da se osvrnem na tvoju odluku da se pridruzis Reto centru.
1. Moje misljenje je da to nikako ne bi trebalo da radis prvenstveno zbog teskog zdravstvenog problema koji te prati. Tvoja zdravstvena situacija zahteva posebnu ishranu, koju neces imati tamo..
2. Tebi je pootreban dnevni odmor, koji ces mozda i dobiti, ali to nisu uslovi u kojima bi trebalo da boravi covek sa mozdanim udarom.
3. Ti nikako i ni pod kojim okolnostima se ne uklapas u profil ljudi koje Reto centar regrutuje kod sebe.
Treba da shvatis da oni nisu zdravstvena institucija, niti su neka organizacija koju finansira drzava. Oni su samofinansirajuca organizacija i kao takva u svom sastavu moraju imati ljude koji su sposobni dobro da potegnu da bi zaradili koru hleba koju tamo dobijaju.
4. Mislim da bi neko sa tvojim zdravstenim problemima njima bio samo obaveza vise.
Moram da napomenem sledece:
- Ja kada sam otisao u Reto centar imao sam ugradjen implant i verovao ili ne nisu hteli da mi obezbede skidanje konca sa rane, vec su mi uradili to na licu mesta u samoj kuci. Ovo spominjem zbog toga sto njihova politika nije obracanje zdravstvenim institucijama. Odbacuju farmakologiju u svim oblicima i okrecu se bogu jer smatraju da nam samo i iskljucivo bog moze pomoci.
5. Ukoliko su pravila kao kad sam Ja boravio u Reto centru tebe bi trebalo da upute u Hrvatsku ili u Bosnu (ukoliko postoji Reto u Bosni) jer je pravilo bilo da rasporedjuju zavisnike sto dalje od matice. Tebi to tek ne odgovara jer ne bi bio pokriven zdravstvenim osiguranjem. Nemora da znaci da mora tako da bude, ali ocekuj i takav raspored casova

Naravno, pozdravljam tvoju odluku da im se prikljucis, ali moj ti je savet da se mnogo dobro raspitas oko svega. Prvenstveno se konsultuj sa svojim lekarom i zatrazi njegovo misljenje o tome koliko je dobro za tvoje zdravlje da se upustis u jedan takav projekat kao sto je komuna.
Zatim, razgovaraj sa njima i objasni im koje lekove pijes, sta moras da imas od ishrane(da li neslano, da li slatko, koliko obroka, zatim kakav odmor zahteva tvoje zdravlje, da li oni mogu da ti obezbede sve te uslove i bukvalno udji u tanka creva i sve dobro ispitaj pa tek onda odluci da li ces se upustiti u tu pricu.
Po mom iskustvu slaba je vajda da ce oni moci da odgovore na sve to. Jednostavno ponavljam nisu oni banja ili mesto gde ces se osecati kako si ti mozda zamislio ili kako ti se ucinilo da ce biti. Veruj da nijedan post nemoze da ti docara situcije koje ces iskusiti ukoliko se prikljucis komuni.
I za kraj da dodam: Moja namera nije da bilo koga odvratim od namere da se prikljuci bilo kojoj komuni, ali apsolutno svi moraju biti upoznati sa onim sta ih ceka u komuni, a posebno Ti. Tvoja zdravstvena situacija je izuzetno teska i svi moramo biti dovoljno trezveni i realno razmisljati i savetovati te u skladu sa bar blagim osvrtom na to tvoje stanje.
Puno srece ti zelim....