topic-nije droga za svakoga

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Need4Speed

Moj prvi susret sa ovim forumom

Post by Need4Speed »

Zdravo svima,
Moj slucaj, hajmo reci, nije toliko ozbiljan. Ustvari mislio sam da jeste, ali citajuci brojne ispovijesti i komentare vezano za H, shvatio sam da jos nisam zaglibio duboko u ovu problematiku. Naime, pored sto pusim travu 10-tak godina skoro, poceo sam prije neke 2 godine da smrcem spid. U zadnjih godinu dana to je skoro postalo svakodnevno.
Cesto se desi da zaredam tri dana i tri noci barem da ne spavam i skoro nista ne jedem, samo se popravljam... a onda dodjem kuci onako opran, i kazem pocnem razmisljati kako to ne valja...blablabla i onda se oporavim 2, najvise 3 dana i onda iznova sve...
Prosle sedmice sam izvukao podosta (negdje preko pola grama) i ispusio neke trave lude, koja je vjerovatno vise bila kriva za to, i imao neke uzasne napade panike, nisam mogao da disem i sl. Dosao sam kuci, po prvi put sjeo sa svojim ukucanima i ispovijedio se (doduse ublazenom varijantom samo za travu) i dao im kljuceve od auta, novcanik, sve zivo... para koje sam imao, i rekao da mi ne daju neko vrijeme da idem vani jednostavno. Moj brat koji nije nikad nista probao utice na mene da se bavim sportom, i ja sam ovih dana evo vec 6 dana u tom nekom fazonu, i sve do danas je bilo ok, ali danas mi se opet javio onaj neki osjecaj.... zato sam i krenuo na net da trazim neke stvari vezano za to, cisto ono radi nekog psihickog zadovoljenja, jer kao sto i vecina vas zna, spid je cisto psihicka navlaka. I tako me put nanese i na ovaj forum, i imam osjecaj da cu ovdje biti redovan.
E sad, zanima me da li mi neko moze malo prosvijetliti put? Da li je rjesenje da se potpuno skinem? Ono, ne bi trebalo biti problem, ali ono nekako danas razmisljam, zasto to da uradim? Kao da sebe lisavam nekih prosirenih vidika. Mislim, jasno mi je sta spid radi organizmu, ali opet, da li je problem da to jednostavno rjedje radim, recimo jednom sedmicno....pa za koju godinu, pa cu valjda se uozbiljiti (zena, djeca) i to mi valjda nece padati na pamet, imacu neki zivot u opticaju. Ono sto mi se kod spida svidja najvise je neka razgovorljivost i posjedovanje velikog broja ideja.
Trava mi je omrzla, jer u zadnje vrijeme mi izaziva samo neke panike i paranoje. Iako je jedinstvena po onome sto radi mojoj kreativnosti, ali jednostavno nije to vise to.
Ne znam, evo napisah brdo nekih gluposti, valjda nesto od toga neko razumije, i nadam se da ce mi neko dati adekvatan savjet....
pozdrav svima
Nesvakidasnja osoba u svakidasnjoj okolini
Need4Speed

samo jos da dodam

Post by Need4Speed »

Samo jos da dodam, imao sam tu srecu ili nesrecu da nikad ne probam nista drugo tipa exera ili sl. Hajmo reci da je to sreca jer ono "valjda ne znam sta propustam"
oxo

Post by oxo »

blah evo ja te razumem i shta da ti kazem....batali sve to,ne treba ti

a shto kazesh nisi probao nishta tipa exera,pa speed ti je 2x gori od xtc-a.
Vodolija

Post by Vodolija »

Need4Speed dobrodosao na nas forum. Hmmmm ja ti mogu reci iz mog iskustva bjezi od spidare sto dalje mozes. Speed je bio moj sto ameri kazu Drug of Choice. Volila sam ga vise nego sebe, majku, oca da ne nabrajam. Sve izgubila i rasprodala radi njega. I ja sam pocela sa smrkanjem....pa gutanjem....pa pusenjem i zavrsila na igli. Jedan jebeni dim ili ciza sto ti povuces ti ubije milione mozdanih celija tako ako zelis da imalo pametan ostanes i nebudes nepovezan, nepravis neke ludzacke pokrete, grimase facom, da sve tumacis pogresno, da si psihicki toliko sjeban da ti samoubistvo padne na pamet najmanje 3 puta dnevno....BJEZI OD GOVANA STO DALJE. Bjezi od svega ne samo Speeda. Ja sam licno protiv svega....ja sam se skinula prije 19 mjeseci i od tada nisam nista uzela pa ni alkohol (jer i to je jedna vrsta droge) ali jos uvijek i bog zna kolko dugo cu biti PARANOJA ZESTOKA, razmisljanje nivoa djeteta 3-eg razreda osnovne skole a da ti nepricam za psihu!!!

MOJ SAVJET JE DA SE SKIDAS ZAPRAVO DA OSTANES CIST JER VEC PAR DANA NISI UZEO ZAR NE???

GLAVU GORE...
Fanatik

Post by Fanatik »

Need4speed, hajde bratu reci gdje se nalaziš u Sarajevu, i ja sam prošao školu od trave do speeda, znam ja dobro sta je spped.Pa na speed-u sam zavrsio diplomski rad, vuko,vuko,vuko,vuko, a jesil ikada povračo od speeda, ehh vidiš ja jesam.Kad te spuca dobrila, pričaš ne prestaješ, ne pada ti na pamet da popiješ čašu vode itd.Sve to sto si naveo ,to je ustvari apstinenciska kriza od speeda, nervoza, znojenje dlanova i ostalih dijelova tijela, pa ponda svadljivost.Ja sam ,ako znaš Dadu-Miša možeš ga pitati, sjednemo kod mene 3 dana i samo udri,udri,udri, ne pola grama to je smješno ,čuj pola grama.Ja bi ti savjetovao da mi se javiš na PM tj. na privat, i da ja i ti malo porazgovaramo,inace zovem se Omar i sa Koševskog Brda sam.Tako da ne misliš da je foluška, hočeš li broj tewl, ili mobitela samo reci.
Dlakava Strvina

Post by Dlakava Strvina »

@ needforspeed...Poslusaj savjete dobronamjernih ljudi koji su prosli davno ono sto ti sada prolazis i otkrivash....Mnogi moji prijatelji su odlijepili od sintetike...Zavrsili na lijecenju..Sada su pod terapijom i to na klinikama po Beogradu i sl...Ja licno nemam problema jer sam se socijalizovao na odredjenu kolicinu i ne probijam limit...Odmaram 2 sedmice da mi se obnovi mozak i sl...Kriza nemam..Isto tako svaki organizam reaguje drugacije na drogu, ali sustina je da vecina jludi ima psihicke i druge probleme od speeda..Ti nemoj biti taj koji ce testirati svoj mladi organizam i probijati limite!!!Nemoj izazivatu sudbinu!!!!Sve najbolje..
Need4Speed

apstinirati nije uopste toliko lose koliko se cinilo

Post by Need4Speed »

E evo sedmica kako se ne gudriram, ni vutra nista...
i mogu vam reci da se odlicno osjecam
tu i tamo par puta mi je bilo ono DA MI JE....ali u sustini nema nikakve krize
:)
nadam se da ce tako i ostati
hvala svima sto ste uz mene, to mi puno znaci fakat
Fanatik

Post by Fanatik »

Need tu sam ja brate, samo pravo da ti kazem slabo ti ja po mailovima i ti stvarima evo imas privat ,klikneš, i eto te.Nego javi , gdje si ,sta si ,kako si????, Vazno je da si dobro i to je naj,naj,naj vaznije.Tu sam ti ja na Koševskom Brdu a ako si blizu mozemo i kaficu popiti pa da se zajednički javimo ovoj našoj raji ,da kazeš kako je kod Omće, znas oni meni puno ne vjeruje (hhehehehe šala ,majke mi) uglavnom javni se ba.
Need4Speed

...

Post by Need4Speed »

ma evo i ja neshto serem a evo spuco se jucer opet...
Vodolija

Post by Vodolija »

Polako laganice...bjezi od sranja. Sta spuco se jebiga...pojo govno. Pa nemoj ponovo ih jesti. Moze se samo strpljenja treba i da shvatis da je najgore iza tebe.
Post Reply