To je bila moja teorija koju sam pokusavao da potvrdim citavih godinu dana pre no sto sam se upustio u takvo skidanje.
Dakle, izazvati jak hemijski sok organizmu i psihi kao posledicu uzimanja opioida, sto bi trebalo da potpuno resetuje rewarding centar koji tera osobu da uzima droge i da uziva u opijatima i da se oseca lepo kada ih uzme.
Nesto poput jake kazne...ali ne fizicke, ne cak toliko ni psiholoske, vec primarno auto-hemijske kazne.
Bilo bi zanimljivo da naucnici pocnu da istrazuju sta se u telu desava pri takvom agresivnom pristupu, pa da onda nekako pokusaju da smisle neki proces lecenja koji bi delovao isto tako, ali koji ne bi sa sobom nosio ovoliko puno rizika i patnje i posledica.
@Lujka, mislim da se slazes samnom...za ovu nasu pustolovinu osobi treba mnogo toga vise do samo "jaka volja" !
Ja cak mislim da trebas da si pomalo i lud pa da se upustis u tako nesto i da istrpis sve to...
Znaci defiitivno nije ni eticki da to primenjuju po bolnicama za lecenje bolesti zavisnosti, hehe.

Zato ako bi otkrili sta se tu desava, pa da pokusaju da to izvedu nekako na neki manje bolan nacin bez rizika, nekako sofisticirano.
Pozdrav !
V