forum

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

kokan

forum

Post by kokan »

Malo sam prosvrljao podforumima i topicima koliko mi to vreme dozvoljava. Podforuma ima 15 a topica nebrojeno. O tome, kada ces i kako da se drogiras (ili napijes, da ne pravim diskriminaciju), sto je ovde predmet najzesce kritike, nadje se ponesto na 'opstim diskusijama', koje i nemaju neku 'zadatu' tematiku. Necu da kazem da su bog zna kakve kvalitetne diskusije, nadje se svega i svacega, tako je valjda i zamisljeno.

Na ostalim podforumima, kojih jos uvek ima 14, i na njihovim topicima kojih ima verovatno hiljadu, o tome se ne prica, ili se mozda pomene ali vrlo, vrlo, vrlo retko. No oni 'pametni' i 'obrazovani' koji obozavaju da udaraju etikete i zaushke (a u sustini se ne skidaju sa 'opstih diskusija' jer je to najbolje mesto za produciranje i kurchenje), nemaju ni volje, ni vremena da se zajebavaju sa recimo 'linkovima i resursima' ili 'supstitucijskom terapijom' ili 'porodicom alkoholicara'... Ne i ne. Ostali podforumi njih ne interesuju, ti forumi su kurac i tacka. Njih jebu 'opste diskusije', pa ih rasturaju. Zivce su izgubili jebote, onako lepo su se igrali pshijatrije (pa su jos neki uobrazili da su diplomirali), i onda ih tu neki izdrkani narkoman jebe i spusta ih na zemlju sa svojom pricom kako se unakazio od speedballa ili kako mu je diler uvalio neko djubre.. kakvi kurac ostali podforumi, ko ce tamo da zalazi..

Sto se tice kukanja, samosazaljenja, plakanja, malodusnosti, udaranja glavom u zid, zidom u glavu itd, sto je takodje predmet zestoke kritike, pa se jos kaze kako se forum pretvorio u 'opstu kuknjavu', moram da kazem da toga svakako ima, ali zar to nije deo stvarnosti koju ovakve bolesti nose? Zar to nisu oni isti ljudi, koji te iste stvari rade i u rehabu, psihijatrijskoj ambulanti, kod kuci, na ulice... Zasto bi ovde sad odjedanput bilo drukcije ? Otkud vam takva netolerancija i tvrdoglava
zelja da se ne oprosti?

Sta ste ustvari ocekivali ? Gomilu celicnih karaktera na forumu za narkomaniju i alkoholizam ? Da na svakom topicu izleti barem jedan doktorat ili magistarski? Jeste li ocekivali 'skolu lepog ponasanja' od ljudi koji su pola svoje mladosti proveli na ulici jureci za dilerima? Mozda ste ocekivali da uljudno precute i predju preko ordinarnih gluposti kojim ih castite ?

Sabrite se malo, ej bre..
katarinadimedici

Post by katarinadimedici »

Kokane, tu si potpuno u pravu! Nismo svi hakeri, niti svi surfujemo po netu, možda ne mora svako da predloži neki pametan link, ali oni podforumi sa temom alkoholizma, mislim da su vrlo bitni i slabo posećeni! Ali, ako tamo ispričamo nešto iz naše intime, čime ćemo otkriti nešto iz svoje prošlosti (garant svi imamo loša iskustva u porodici i većina nekog alkoholičara), možemo se izleteti da nas još nešto boli i muči sem naše narkomanije, a to baš i ne ostavlja lep utisak! Mnogo je uputnije imati problem samo sa drogom, a kad rešimo taj, svi će problemi biti rešeni sami od sebe! I opet ti dajem za pravo! Neverovatno je da se neka imena koja se inače potpišu preko dana ispod svakog topica, na ta "periferna" mesta nikada nisu zašli!
kokan

Post by kokan »

Nemozes da sudis o celokupnom forumu na osnovu jednog jedinog podforuma, i to bas onog koji je zamisljen da bude neobavezan i haotican.

Ima toliko dobrih i korisnih saveta, uputstava, tekstova, linkova, gorkih iskustava i prica (iz kojih moze mnogo da se nauci) i jos kojecega na ostalim, ali jebiga, oni koji vole da sude i presudjuju, jednostavno sve to ignorisu.

To vise govori o njima nego o forumu..
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Naravno,slažem se u potpunosti...
Problem je naravno u tome što veći deo nas koji učestvujemo na "Općim diskusijama" smo maximalno neaktivni na ostalim temama,koja nam i te kako mogu pomoći...pre svega usmeriti tok lečenja i rehabilitacije....
Ono što je bitno je sledeće...ima nas koji čitamo sve i bukvalno sve toppice na forumu,i koji ne dolazimo ovde da bi istresli svoj gnev i sarkazam prema spoljašnjem svetu,već se trudimo da iskoristimo ovaj forum u svojoj svrsi....Da pomognemo sami sebi,samim tim eventualno i drugima -bez gorčine i zajedljivosti,već čistoga srca i iskreno dobrih namera.
Da,ja verujem da sam jedna od tih ljudi,i iskreno verujem(ako ništa barem ću učiniti sve što je u mojoj moći),da NAŠ forum zadrži svoj kvalitet i svrsishodnost.
mustafa

MALO TEK ONAKO

Post by mustafa »

Zrelo pisanje i razmisljanje Pepeljugo.
SRETAN TI RODJENDAN I NEKA TI DRAGI BOG PODARI DUG ZIVOT.
M. Sarkic
Fanatik

Post by Fanatik »

Kokane , odmah da napravimo crtu u ovom mom postu.Ja se slažem sa nekim od tvojih zaključaka ,a sa nekim se ne slažem.
Evo odmah kad kazes da se teme poput "Supsticionoj terapiji" ili porodici alokholočara prazne, evo samo da ti kazem ,ja sam na Metadonskoj terapiji i moju temu sam postavio tamo gdje treba pod "Subst. terapiju" bila je ona neko vrijeme tu 2-3 dana a onda je premještena na "Opštu diskusiju".Znaci ima nekih stvari koji nisu do nas SAMIH.Drugo, ja se uopšte ne slažem sa tobom da ovde ljudi KUKAJU, PLAČU, SAMOSAŽALJEVAJU SE ,itd,itd,itd.Svima nama je teško, a NARKOMANIJA i jeste takva bolest koja se manifestuje i fizičkim i psihičkim krizama. Znaci ,svaki drugi čovjek kad mu nastupi ta psihička kriza ne reaguje isto.Pazi, ja bi volio da svako od nas se u tim momentima digne šakom udari od stol i kaze "MA NEĆE MENI DROGA ZAGORČAVATI ŽIVOT".Ja bi to volio, a sam znaš da ne moze.U svemu drugom ,ja se sa tobom slažem.Nadam se da se ne ljutiš, mene svi znaju kao dobrog čovjeka koji izbjegava i probleme i trazi najbolje za bilo kojeg ovisnika.Pozdrav
kokan

Post by kokan »

"....Drugo, ja se uopšte ne slažem sa tobom da ovde ljudi KUKAJU, PLAČU, SAMOSAŽALJEVAJU...."

Ako si pazljivo citao videces da je to upravo ono sto sam ja rekao. Nisam ja onaj koji je samosazaljevanje i kukanje izvukao iz konteksta nego drugi, pa na osnovu toga donose misljenje o ovom sajtu. Ljudski je da ljudi ponekad klonu duhom pa da se dizu ponovo itd, pogotovu kad je jedna ovakva bolest u pitanju. Ko za to nema razumevanja, taj nerazume sta je adikcija.
manson

Post by manson »

kokan wrote:"....Drugo, ja se uopšte ne slažem sa tobom da ovde ljudi KUKAJU, PLAČU, SAMOSAŽALJEVAJU...."

Ako si pazljivo citao videces da je to upravo ono sto sam ja rekao. Nisam ja onaj koji je samosazaljevanje i kukanje izvukao iz konteksta nego drugi, pa na osnovu toga donose misljenje o ovom sajtu. Ljudski je da ljudi ponekad klonu duhom pa da se dizu ponovo itd, pogotovu kad je jedna ovakva bolest u pitanju. Ko za to nema razumevanja, taj nerazume sta je adikcija.
:wink:
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
LEJLA

Post by LEJLA »

A gde nam je Ramona ,sta se desava sa njom ?
Fanatik

Post by Fanatik »

Ja se izvinjavam ,ja znam da MANSON ima takvo mišljenje i da smo se bas jednom oko toga raspravljali.Ništa KOKANE nemoj se nać uvrijeđen, molim te, nije ovo namjerno.
Post Reply