Legalne droge,zamenska terapija.

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Lujka

Re: Legalne droge,zamenska terapija.

Post by Lujka »

Današnji dan traje do 24,oo, ali evo, puna 2 mjeseca da sam čista, mogla bi i uspjeti :|
Postoje stvari koje su poznate i one koje to nisu, između njih nalaze se vrata.
dina_d

Re: Legalne droge,zamenska terapija.

Post by dina_d »

uspjeces bona ...uspjeces samo se bori ...dobro si dogurala bilo bih steta sve baciti u vodu .moli se ..moli se sama za sebe svaku noc na bilo koji nacin ..na nacin na koji znas ..molitva moze pomoci ..mene je ucio psiholog da si umisljam da sam sretna ....da se svako jutro probudim i da se sama sebi nasmijem u ogledalo ..da pokusam 5 minuta glumiti sama za sebe u nekom filmu ..kao sretana sam i sve mi je ok ..mada kratko ali pomogen makar malo ..ja sam skrhana danas ..moj sin je bio jako lose ..bio je kuci ..nij emogao maket ..nije imao snage da ode da fiksa dop jer e toliko slab ..7 dana ..pravim supice .ostala sam sposla ..nema tel.nema biciklo ..bio je u izolaciji jel mu zdrastveno stanje nije dalo da ode ...medjutim ..moj prijatelj ( taozvani ) koji zivi preko puta i kojem sam ja bila podrska u svemu od prijateljice mi sin ..kriminalac,narkoman ..problem ..uvijek sam bila uz njega i pravdala ga pokusavala mu pomoci ..on je danas mom sinu fikso dop----nasla sam im konverzaciju na fb..uzas ..otonula sam ..taj covjek zna da je moj sin bolestan godinama ..u detalje zna sve o njegovoj bolesti ..i plus o ovisnistvu ..i davao mi je savjete ..kako da mu pomognem da se skine ..uzas ..i on mu danas sredi ..tj i sebi i njemu jer doticni nema novac pa je iskoristio mog sina za sebe ..bez imalo ematije ..bez imalo osjecaja ..zna kako se osjecam i sta sve ovo meni znaci ..uzano sam razocarana ..sretno lujka moras dalje dan za danom ...i jednom ce biti sve dobro ..to je tvoj put i niko do ti ga nemoze proci ..ni prije ni poslije ni danas ,,,isto kao i ovaj moj ...koji je trnovit od rodjenja pa mozda nekada bude svjetlost na kraju tunela ...ljubim te
Post Reply