Sjetila sam se jednom kad sam bila u bolnici, došao tip u odijelu, kravata, skockan, fin, otmjen, u ruci aktovka, ma svaka bi ga majka za zeta zaželila. I dok se on presvukao, bolničari otvorili aktovku, a ona puna uredno složenih tabli Plivadona ili Kafetina, ma oni pilsevi za glavobolju, kao tip ih "malo" više konzumira od preporučenog. I sve je bilo OK i u laganom ritmu dok nije pala noć, a onda belaja. Kad je čovjek poludio, 3 bolničara su ga držala koliko je urlao, uglavnom, završio je vezan i pun lijekova protiv države i naroda. Zašto sam se sjetila toga? Pa i otrov je u malim količinama lijek, a u velikim slijedi rikavela. Metadon je lijek ako ga piješ po propisu. Evo, zagrepčanka ga pljuje, muž joj je overio, akutno trovanje. A rekla je da joj muž uopće nije bio na horsu, samo je gotivio hep. E, sada se postavlja pitanje, odakle mu ako nije imaoj šifru F 11, tko mu ga je pisao. Nitko, kupovao ga je na ulici. pa zar ona kao njegova žena nije mogla skužiti da je čovjek imao problem, i to ne mali. Nije kriv metadon niti ga ne treba zato zabraniti. Isto kao što se neće prestati prodavati Plivadon jer ih je gore spomenuti lik jeo na šake. Jbg, ima dana kada pomislim da sam i rođena felerična, zašto sam se privalila, pružila ruku, bit će da mi nešto nije štimalo u životu. ali ....
Dobrice, ako normalno funkcioniraš na hepu, pusti priče na stranu, pij ga i živi. Vjeruj mi, ne bi želio biti u mojoj koži nikako, jer ovo je živi užas... nekada me ekipa zezala da mi je stan kao apoteka, nikada se nisu našla 2 čika u pepeljari, a sada ispada pepeo na sve strane. Ma bolje da niti ne opisujem u kakvom svinjcu živim, kad se dignem zatvorim vrata spavaće sobe i kasnije se samo uvučem nazad, nema spremanja kreveta, cvijeće nezaliveno, sve se okljusilo, ma sva šljaka mi se svela na to da nešto skuham djetetu i da operem suđe, za drugo nemam ni snage, ni volje, jednostavno ne mogu. I čekam da se nešto desi, da me pomakne, da me zvizne po sred ove blesave glavine, ali ništa. A znam da moram dalje, kako, e to je još pod velikim upitnikom. Al moram maloga postaviti na noge, inače sam posrala i šefa i stanicu.
Odo smotati jednu žešću, nadam se da će me malo otupiti, udrveniti, možda uspijem i zaspati par sati.
Pozdrav ljudi, sutra se javim sa novostima, i da sam slučajno čvaknula hep, napisala bi čudo pametnih stvari, ovako samo drljam po tipkovnici i laprdam nevezano. Ali, jesam li ili nisam svoga tela gospodar, evo mi ga sada, i tela i gospodara.