Molim savjet za skidanje sa terapije
Moderator: sanela
-
Molim savjet za skidanje sa terapije
MOLIM AKO NETKO IMA NEKAKAV SAVJET!..Premda, mislim da nakon toliko godina ovisnosti, skidanaj, sa dopa, pa unazad 5 godina kako sam na subu, zadnjih godinu dana sam nekoliko puta se skidao...Problem koji me muči je taj da sam u ČevrTak,znači prije 4 dana uzeo zadnji puta terapiju...Imao saam malu pomoć u ublažavanju krize, iako jako malu pomoć...međuim danas imam jako važan sastanak za o kojem mi ovisi cijeli živo..Jutros-4.ti dan me oprala jaka kriza..da napomenem, nekoliko sam se puta skidao u zadnjih godinu dana...i bilo je uspješno svaki puta, što se tiče krize, ono što ne uvijek srušiloo jest psiha... E, sada..radi se o tome da sam danas totalno na juku, a budući da danas imam taj sastanak, tj nadam se da je danas, ako mi ne odgodi za sura ili već...a taj sastanak će mi skrojiti budućnost...Pa sam uzeo terapiju...lomio sam se cijelo jutro, pola dana da ne uzmem, ali takav bih sigurno popušio kada bih došao na sastanak takav...Ali ne namjeravam ga sutra ope uzeti, nego nastaviti sa skidanjem....Da LI IMA NEKO DA JE PROŠAO ISTO TO ili slično...Znači netko ko se skinuo ali da je u postupku skidanja jedan puta ipak uzeo terapiju pa nastavio sa skidanjem kao što ću i ja...Ako im netko, molim da mi pomogne da mi kaže...Zanima me da li sam sada bacio 4 dana u vjetar ili ću ipak sutra nastaviti gdje sam sao...Razumijete me nadam se....Pitam da li će sada od početka ići skidanje ili će mi ova 4 dana se ubrojati...?? MOLIM VAS AKO JE NEKO PROŠAO ISTO DA MI KAŽE....HVALA!
- malabudala
Re: Molim savjet za skidanje sa terapije
E, i ja sam posustala 5 dan...Taman kad je krenulo najgore...Ali opet u usporedbi sa zadnjim skidanjem - ovo je lakše sada. Bila sam na 5 mg brup. dnevno minimalno. Taj peti dan kad sam sjebala samu sebe bio je prije dva dana... I nisam ponovno uzela...Osječam se ok... Normalno..Ali što će biti sutra, prekosutra i td...To i mene zanima. Vjerojatno opet mora proći ta 3-4 dana da se očistimo, a onda nastavak krize... Držim ti fige da uspiješ. Ja se nadam da budem..Moj dečko je čist već 7 dana. Pije normabele od 10 mg tu i tamo...Spava po par sati, ali u glavi je pozitiva...Mene je uvijek stari dobar rock izvlačio iz bedara...tako da ti preporučam upravo to - music, puuuno tekućine i strpljenja. Nisam ti dala odgovor na tvoje pitanje jer i ja sam napravila isto što i ti i sad mogu samo čekati...A za točno tjedan dana godišnji bye bye I vračam se na posao, nadam se da ću do tada biti koliko toliko ok..SRETNO
:rock:

resetovo si skor. opet ideš od nule. prvi dan, drugi...this.is.the.end wrote:Zanima me da li sam sada bacio 4 dana u vjetar ili ću ipak sutra nastaviti gdje sam sao...Razumijete me nadam se....Pitam da li će sada od početka ići skidanje ili će mi ova 4 dana se ubrojati...??
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
Pogresna ti je logika, ja ti kazem okani se tog brojanja i dali si si sad opet produzio krizu itd. Bolje razmisli dali si spreman da promenis zivot i suocis se za zivotom bez lekova. Jer ako ti nisi spreman da komuniciras sa ljudima i plasis se da ces da ostavis los utisak jer imas krizu kako mislis onda kasnije da radis bez lekova i juris svakodnevno za mnogo toga u zivotu, i na poslu i privatno. Ja sam prekinuo sa suboxonom i iskreno da ti kazem 2 meseca mi uopste nije bilo dobro. To vise i nije bila neka kriza, kriza u smislu smrzavanje,jaki bolovi je popustila posle 10 ak dana ali hronicna sjebanost nije prosla ni posle 2 meseca. Noge su mi bile teske da me je mrzelo da se pomerim. Odustao sam i nastavio sa terapijom da ne bih crko od gladi u krevetu vec da idem da radim. Ono sto hocu da kazem je da ako odlucis da prestanes zauvek moras da prelomis u glavi i da istrpis mnogo neprijatnosti i fizicki i psihicki. Moras da se spremis na dugotrajnu borbu a najbolje je da se pomiris sa konstantnim padom raspolozenja, umorom, bolovima i da ne brojis dane kad ce da prodje. Postepeno bezbolno skidanje je relativno, moze da se smanji tolerancija da organizam lakse podnese bez lekova ali da se jednog dana probudis kao nov to se nece desiti. Zato ako resis bez lekova onda ukljuci sve moguce kapacitete snage koje imas i karakter i guraj.
...
-
Hvala na savjetima...doduše sve ja to i znam, jer kako rekoh skidao sam se nekoliko puta.....no, donio sam sljedeću odluku, budući da mi moje stanje ovih dana svarno ovisi o mojoj budućnosi-pardon obrnuto...a ja sam krenuo sa 4 mg na nulu...promjenio sam tehniku....skidam svaki dan po malo suba nekih tjedan dana do nule ako da ne bude...naglo na nulu i onda ću si opet uzeti tramale...jer ipak mi treba neka pomoć...jer ako moram birai, radije ću odgodii skidanje dok na ovom poslu ne budem dobro uhodan za nekih mjesec dva, nego u startu da sjebem posao...al ja ću ovako...rušit tj smanjivati jedno tj dana, taman ću tu već radii, a onda ću na tramale barem dva tjedna do mjesec dana...ako sam već radio...a kada budem prešao na tramale kada prođe ih 110 dana fizičke, psiha će mi poslom biti jako zauzea pa će imati manju šansu da me ruši...Što se tiče volje za skidanjem-ona je najjača od svega....ali ipak...ja moram misliti na svoj posao i kakav ću utisak ostaviti prvih dana..tako da...ovako ću napraviti....danas sam smanjio dozu, jer opet kriza je bila ogromna....da ja mogu preležati to bi bila druga priča...ali ne mogu jer moram raditi, a novi sam i ne smijem izgubiti taj job...znam da će borba rajati dugo i spreman sam na to...ali ipak ću si olakšai to koliko god mogu...Puno hvala svima..
Radi tako ako mislis da je dobro. Moje misljenje je da tramali nisu dobri uopste, ja sam na njih bio navucen godinama i najvise sam od njih najebao, vise nego od dopa. Oni su za jake bolove, piju ih ljudi koji imaju neki tumor i tako nesto ne daj boze. Suboxon ili buprenorfin je lek koji je namenjen bas za takva stanja u kakvom si ti, da skine krizu, umanji bolove i stavi te u funkciju. Zasto zameniti suboxon tramalima kad tramal nije uopste manje stetan, naprotiv. Ja sam godinama pokusavao na razne nacine da se skidam i nisam uopste verovao lekarima jer nisu ni oni meni, uglavnom su me otkacinjali svi redom.Davali su mi Trodon kad su mogli, sedative itd.. Na kraju sam ipak pronasao neurologa i neuropsihijatra koji je shvatio da ja vise od 15 godina lutam po ordinacijama i trujem se raznim opijatima. Napisao mi je izvestaj i odredio buprenorfin. Svaka 3. meseca idem na kontrole, uradi mi test i smanjuje mi dozu ali od tada ja nisam imao ni jednu krizu. Svaki lekar je duzan da mi prepise lek koji mi sleduje, ne brukam se kod privatnih lekara i po apotekama. Na poslu niko nezna dali ja nesto pijem ili ne. Svestan sam da sam zavistan od buprenorfina ali pokusavam da zivim normalno, ustajem ujutru, idem na posao itd. Znam da jednom moram da prekinem sa buprenorfinom ali sam to prepustio doktoru koji prati moju situaciju i ne zurim. Kad god sam zurio samo sam upadao u krize. Prepisao mi je 4 mg buprenorfina ali sam vremenom shvatio da mi je nekad dovoljan samo 1 mg i toliko uzmem. Tako mi je doktor i rekao, da smanjujem sam koliko mogu a ne da povecavam. Danas sam uzeo samo 1.mg i ok mi je, tako mi uvek na kraju meseca ostane vise lekova nego sto mi je prepisano da uzmem. Probaj nadji doktora sa kojim ces da napravis plan lecenja koji ce da traje 6 meseci ili godinu dana, ali da znas da se stvarno skidas i lecis. Kada se dugo drogiras treba dosta vremena da se stvarno izlecis. Organizam se vremenom sam navikava a isto tako i psiha. Na kraju ipak mozes da se dovedes u stabilnu situaciju i da potpuno ostavis sve lekove.
...
-
Probaj nadji doktora sa kojim ces da napravis plan lecenja koji ce da traje 6 meseci ili godinu dana, ali da znas da se stvarno skidas i lecis. Kada se dugo drogiras treba dosta vremena da se stvarno izlecis.[/quote]
Gle...ja sam ovo što ti kažeš napravio još 2008.e godine...znači 5 godina ja suboxon uzimam i zadnjih godinu sam smanjio sa 8 mg na 4...sada sam danas na jedan ipo...tramal bih uzimao zato što znam dosta ljudi koji su kao i ja bili dugo na subu i sa tramalom su se skinuli...a ja, ja sam već tri puta se skinuo sa tramalom...samo ga ne smiješ piti dugo...2 jedna i ne možeš postati ovisan...dok ope jedan frennd ga je pio i preko 2 mjeseca i nije se navukao...ali striktno ga je pio da se spusti sa suba na nulu....a to mi je i hrpa dokora reklo da je tramal pokazao najučinkovitije skidanje...samo ja sam svaki puta pao zbog psihičkog lošeg stanja...jednom nakon 20 dana a dva puta nakon 7-10 dana....zato kažem isprobao sam svašta i našao najbolhje...jedino jako me muči psiha...meni je ona dosta poljuljana-to je sad druga priča...i to mi je ono najgore...ali mislim da ako tj nadam se da ako se full zaokupim da ću i to preboliti....Al opet hvala na savjetu....i svima vama hvala na savjeima a prije svega podršci...jer ovaj forum-svaka čast onome ko ga je napravio...jako9 mi pomaže da ne posustajem i da se držim plana i da ustrajem u želji....
Gle...ja sam ovo što ti kažeš napravio još 2008.e godine...znači 5 godina ja suboxon uzimam i zadnjih godinu sam smanjio sa 8 mg na 4...sada sam danas na jedan ipo...tramal bih uzimao zato što znam dosta ljudi koji su kao i ja bili dugo na subu i sa tramalom su se skinuli...a ja, ja sam već tri puta se skinuo sa tramalom...samo ga ne smiješ piti dugo...2 jedna i ne možeš postati ovisan...dok ope jedan frennd ga je pio i preko 2 mjeseca i nije se navukao...ali striktno ga je pio da se spusti sa suba na nulu....a to mi je i hrpa dokora reklo da je tramal pokazao najučinkovitije skidanje...samo ja sam svaki puta pao zbog psihičkog lošeg stanja...jednom nakon 20 dana a dva puta nakon 7-10 dana....zato kažem isprobao sam svašta i našao najbolhje...jedino jako me muči psiha...meni je ona dosta poljuljana-to je sad druga priča...i to mi je ono najgore...ali mislim da ako tj nadam se da ako se full zaokupim da ću i to preboliti....Al opet hvala na savjetu....i svima vama hvala na savjeima a prije svega podršci...jer ovaj forum-svaka čast onome ko ga je napravio...jako9 mi pomaže da ne posustajem i da se držim plana i da ustrajem u želji....
-
Upoznat sam dobro sa tramalima, i znam da su gori od dopa i bilo čega...ali zato ih nebi nikako pio dugo....ali i sa doktorima kada sam se posavjetovao su rekli nemoj tramale uzimati...al kad sam s njima popričao ozbiljno o tome...jer svi oni furaju sub da uzimam...mislim to ima je posao...dijeliti subove,...ali kada sam pričao sa nekim dr s kojima sam jako dobar i kada sam im rekao da je taj sub najgora moguća stvar u mom životu....ubio sam svoje zdravlje i kada sam im rekao da meni ne moraju prodavati spiku kako je sub dobar...e onda su rejkla da...ako već toliko želim stati sa subom, da uzmem tramal jer je najbolji za skidat se i dao najviše uspjeha, ali uz puno opreza da ga ne pijem dugo nii slučajno....tako da...hvala na savjetu da ne uzimam tramal, ali ja ipak hoću je r sam tako siguran da ću uspjeti nulirati sub...puno hvala svima, ovaj forum mi daje nevjerojatnu snagu i povećava volju koja i je već velika, da se skinem...
@this.is.the.end , hoće, sigurno ta 4 dana će uči u životni vijek.
a to sa tramalima ima logike jedino ako je ih ne voliš tj. ako si svjestan kakav je to otrov.
a to sa tramalima ima logike jedino ako je ih ne voliš tj. ako si svjestan kakav je to otrov.
Mornar sam Popaj ja, žena mi Oliva, sin mi je Kićo, auto Fićo, jer mornar sam Popaj jaaa!!! Tu-tuuuu!
-
Poceo sam u Beogradskoj klinici Lorijen sa 2mg bupa, bilo mi je sasvim ok, ali hteo sam rad, tako da sam naterao oca da predjemo u Drajzerovu gde nisam bio zbog razlike u ceni, kao sto znate cena u Drajzu je bila 20hiljada a u Lorijen klinici 2mg je iznosilo trecinu manje, i da se vratim na prelazak u Drajzerovu, slagao sam doktora kako uzimam 2mg u Lorijenu, i 8mg na ulici za sta otac ne zna i kako imam povoljnu cenu da bih opravdao odakle mi pare posto otac zna koliko sam trazio a poklopilo se sve sa uzimanjem shugera tj kristala koji sam placao 3000 dinara i rekao sam da uzimam svaka 3 dana 3 osmice bupa, i da mi je dnevna doza 10 mg, lekar mi je dao bez problema 10mg, pio sam to odredjeno vreme i mogu vam reci svima koji hocete da povecate dozu sa mg ili 2mg na vise da to ne radite jer isti je djavo nema nikakvog rada, na kraju sam zavrsio u zatvoru gde sam 2 dana bio bez terapije i nisam osetio nikakvu krizu osim blage pospanosti toliko o panicarima mislim na one ako im terapija kasni par minuta prave frku kao da ce biti smak sveta, znaci samo blaga pospanost posle Boga mi 2 i po dana ne uzimanja bupa, na kraju sam dobio terapiju u zatvoru ali posle posete zatvorskog psihijatra smanjio mi je na 8 mg i mogu vam reci da isto nista strasno ali sam osetio malu promenu, ali totalno minorno ne bitno, kada sam izasao polako sam iz nedelje u nedelju povecavao sa 8 na 10 pa na 12 pa na 14 da bih na kraju zavrsio na 16mg dnevno, jedna osmica i 4 dvojke uzimam sada i nemam nameru da se skinem jer me drzi u potpunoj samo kontroli, da budem totalno iskren uradio sam heroin par puta preko bupa ali nista em je los heroin em bup blokira receptore i ne mozes da se uradis, ali zatvor mi je pomogao da se resim shugera tj kristala, i kazem vam sada sam na 16mg i jos bi povecao ali ne moze vise po zakonu koji je donet pre neki dan i bup je sada u nekim apotekama najzad u Srbiji tj Beogradu, ali kazem vam ni sam sebi ne znam da objasnim zasto sam povecao uopste sa 2 mg, tacnije ne znam ni kako sam zavrsio uopste na bupu, evo ispricacu vam i tu pricu, trebao sam da popijem blokator posle krace apsitnencije i nisam mogao da dam urin u Drajzu i lekar nije dozvolio da popijem blokator a moji slusaju lekare kao da su popili svu pamet ovoga sveta i tako sam ja nastavio sa uzimanjem heroina da bih posle poceo da uzimam 2mg bupa na koji ako se vec odlucite nikako nemoj te povecavati dozu jer nema nikakvog efekta osim sto je verovatno teze skidanje.
Zeleo bih da cujem ispovest nekoga ko se skidao sa velike doze bupa jer mi pored toga sto kazem da nemam nameru da se skidam pogotovu kada je sada dzabe manje od 8 hiljada 16mg mesecno, imam zelju da budem cist 6 meseci posle toga na blokovima i da se resim sranja koje me vezuje za ovu zemlju i odem u Juznu
Ameriku da zivim od 800 do 1000 evra kao Bog sa parama koje trosim ovde, kao sto sam malo pre rekao skoro 1000 evra mesecno.......... Da vas ne davim vise to bi bilo to........... POZZ Loshmi
Zeleo bih da cujem ispovest nekoga ko se skidao sa velike doze bupa jer mi pored toga sto kazem da nemam nameru da se skidam pogotovu kada je sada dzabe manje od 8 hiljada 16mg mesecno, imam zelju da budem cist 6 meseci posle toga na blokovima i da se resim sranja koje me vezuje za ovu zemlju i odem u Juznu
Ameriku da zivim od 800 do 1000 evra kao Bog sa parama koje trosim ovde, kao sto sam malo pre rekao skoro 1000 evra mesecno.......... Da vas ne davim vise to bi bilo to........... POZZ Loshmi