Ovako, od malena sam bio povucen, tih, studljiv mozda cak i malo cudan. Dobijao sam batine kao klinac, od vrsnjaka a boga mi i od keve. Kada sam imao 11 godina, poceo sam da se samo povredjujem. Secam se prvog puta kada sam nasao caletovu kutiju zileta, odneo je u sobu. Razmisljao sam kako je zivot odvratan i slicne depresivne i suicidalne stvari. Onda sam uzeo i prevukao zilet preko unutrasnjosti ruke.
Isprva, nije bilo toliko krvi, ali posle par sekundi pocelo je da izlazi. ne nesto puno, ali u tom uzrastu dovoljno da me uplasi. Ali zanimljivo je da iako sam osecao bol i strah, ipak sam osetio neko olaksanje. Cudno, zar ne?
Nije mi bilo jasno sta se tacno desava, ali olaksanje sam osecao bez obzira na bol. Tek sada mi je lekar objasnio da je to jer secenje oslobadja endorfine. Inace, radim i dalje to, znaci ove vec 9 godina.
Sa 17 godina sam pokusao samobistvo. Progutao sam sve moguce tablete koje smo imali, od bensedina, pa do obicnog andola, defrinola, brufena i sl. Medjutim nije mi dugo trebalo da povratim. Kada su moju saznali otisao sam u bolnicu.
U bolnici sam proveo mesec dana (obicnoj bolnici, ne mentalnoj). Lekari nisu hteli da me ovo obelezi, pa su mi nasli mononukleozu i "tretirali" me za to. Sve da bi se izbeglo pisanje u moj dosije, zbog buducnosti. Tu su me kljukali svim i svacim, pola se i ne secam. Kada sam dosao kuci, psihiatar (koji je inace jedini u gradu u kom zivim), me je pogledao i samo prepisao mi 3 leka.
Mendilex, Citalex i Largactil
Pio sam to par dana, da cist zavaram roditelje, jer sam od tih lekova bio konstantno nadrogiran. Nisam nista mogao da ucim niti bilo sta... Neverovatno.
Zanima me da li znate sta rade ovi lekovi? Da li ima neki od ovih lekova da se smirim ponekad da se ne bih povredjivao? Takodje da li znate za neki lek koji bi mi mozda lekar prepisao za poboljsanje koncentracije, pamcenja i paznje? Zaista mi treba to, jer ne mogu da zadrzim koncentraciji. Ove godine sam upisao fax i mnogo mi se blize kolokvijumi... Hvala unapred na odgovorima
Sa 17 godina antipsihotici, antidepresivi i sl?!
Moderator: sanela
Re: Sa 17 godina antipsihotici, antidepresivi i sl?!
druže maloletni bipolarni,
pusti savete po džanki forumu, bolje idi tom svom lekaru pa mu reci da ti da terapiju na kojoj možeš da funkcionišeš. sve ostalo je bespotrebno uvaljivanje u dalja sranja.
aj uzdravlje
pusti savete po džanki forumu, bolje idi tom svom lekaru pa mu reci da ti da terapiju na kojoj možeš da funkcionišeš. sve ostalo je bespotrebno uvaljivanje u dalja sranja.
aj uzdravlje
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
-
Mladi93 wrote: Takodje da li znate za neki lek koji bi mi mozda lekar prepisao za poboljsanje koncentracije, pamcenja i paznje?
lopata
ee, ma i drugi put.Hvala unapred
my bad, šćedoh reći borderlajnerskibipolarni
sanela, kud se dede edit starih postova?
Zeleni nema opcija- edit za tebe, to sto napises to je. Sto se frljas stranim terminima kad ne umes...
Decko ima problem voli da se reze ziletom a vi ga zajebavate, iznervirace se pa ce sebi odseci prst ili uvo kao Van Gogh...
Decko ima problem voli da se reze ziletom a vi ga zajebavate, iznervirace se pa ce sebi odseci prst ili uvo kao Van Gogh...
...
@zeleni, kad je Voyager obrisao svoje postove ta opcija je nestala za korisnike...
@Mladi93, kako ti zeleni reče, lijepo kod svog psihijatra i neka ti promijeni terapiju. Pa za to je tu... da ti nađe terapiju koja ti najbolje odgovara. On ima tvoju historiju bolesti, vidi te, čuje te i najbolje će to da odradi. I ja bih ti preporučila psihoteraoiju, jer samopovređivanje je simptom koji ukazuje da neke kockice u glavi trebaš bolje presložiti. I u cijelu priču uključiti roditelje...
Sa srećom...
@Mladi93, kako ti zeleni reče, lijepo kod svog psihijatra i neka ti promijeni terapiju. Pa za to je tu... da ti nađe terapiju koja ti najbolje odgovara. On ima tvoju historiju bolesti, vidi te, čuje te i najbolje će to da odradi. I ja bih ti preporučila psihoteraoiju, jer samopovređivanje je simptom koji ukazuje da neke kockice u glavi trebaš bolje presložiti. I u cijelu priču uključiti roditelje...
Sa srećom...
Mali je novi Satan Panonski...Pa bolje se drogiraj nego sto se rezes ziletom. A pricas o tome sasvim normalno, intelegentno vidis problem i svestan si a radis gluposti...
To bre boli, a moze i da se inficira rana...
I nemoj da se drogiras salio sam se...
Javi se psihijatru i kazi mu da ti fali pola mozga u glavi.
To bre boli, a moze i da se inficira rana...
I nemoj da se drogiras salio sam se...
Javi se psihijatru i kazi mu da ti fali pola mozga u glavi.
...
ziki, smaraš, po običaju. ša e bilo? opet te terapija ne šljaka?
znači, edit ukinut zbog iluminata iz vršca. ee živote, lutalico
znači, edit ukinut zbog iluminata iz vršca. ee živote, lutalico
Zelena ajde pocasti nas tvojim odsustvom sa foruma.
Od tebe nema nikakva korist, cim ti pustas spotove u 3 ujutru radnim danima i to ovde umesto na nekoj drugoj socijalnoj mrezi ti si izgubljen slucaj.
Od tebe nema nikakva korist, cim ti pustas spotove u 3 ujutru radnim danima i to ovde umesto na nekoj drugoj socijalnoj mrezi ti si izgubljen slucaj.
...
To ziki, majstore, tvoje dijagnoze i prognoze mene uvijek oduševe. Možda da razmisliš o karijeri psihologa, socijalnog radnika i sl. :pziki wrote:Zelena ajde pocasti nas tvojim odsustvom sa foruma.