zivot...

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

marijaa

Re: zivot...

Post by marijaa »

ona jeste specijalista za bolesti zavisnosti, i jedna je od onih koja je u emisijama po televiziji kada se govori o tome, lekove mu dajem iskljucivo ja.radim test na heroin, sa mokracom, dakle danas je 8 dana bez heroina , uz njenu terapiju, od danas smo bez icega sem dijazipama i zolofta, i sada koliko sam shvatila treba jos 3 dana da bude bez icega mada ona kaze da cemo da produzimo na 7 da uradimo testove i ako je ok blokator.Sada me zanima da li sam ja bila konfuzna ili mislite da i dalje gresim!
marijaa

Post by marijaa »

e da, i blokator cemo ugarditi, necemo piti, jer su prijatelji pomogli pa sada imamo za taj od 3 meseca a nadam se da cu sakupiti i za taj do 6 meseci.
majka NS

Post by majka NS »

Sve ovo što si napisala... kakva je to terapija kad ti nagadjaš još 3.. još 7 .. 8 dana na suvo, pa test, pa kad može blokator... pa
marijaa wrote:Od danas ce biti gusto!Ali nadam se sledecem ponedeljku blokatoru.
marijaa wrote:e da, i blokator cemo ugarditi, necemo piti, jer su prijatelji pomogli pa sada imamo za taj od 3 meseca a nadam se da cu sakupiti i za taj do 6 meseci.
napisala si da niste pri parama... lekovi koji se koriste za detoksikaciju organizma, ne koštaju više od hiljadu i nešto - oko 2 hiljade, nešto malo manje, čini mi se. On je tada "pokriven" i ne raspada se od bolova, jer bolovi ne traju 3 i još 3 dana... organizam se postepeno oslobadja... jer mu se dnevno smanjuje terapija... može da spava, jede, raspoložen je - nije u bedaku kao što je on sada...
I mi nismo bili pri parama... odradili smo detoksikaciju kod kuće, bilo nam je ponudjeno da dolazi na infuziju svaki dan, pa sam se dogovorila sa dr., da ćemo mi to pokušati čajevima, domaćom supicom ... da se organizam što pre ispere i nahrani... kuvala sam mu puno čaja sa limunom i medom ... jer bi nas samo prevoz izašao preko 2.000.-, i nije sramota reći da niste pri parama, sa dr. treba biti otvoren i sve pitati i dogovoriti se, ako ti nešto nije jasno, pitaj ponovo dr. ...
Sa blokatorima kad se krene, nije dovoljno 3 i možda još 3 meseca, ako sakupiš. Neki računi neće biti plaćeni, uštedeće se na hrani,... ali blokator mora biti kupljen. Koliko košta ta trava koju svakodnevno prži... ... ...
Blokator koji dobije na recept košta 3.352,28 din., bez recepta je 4.470.- din. i ne možeš da nešto počinješ, ako nećeš imati za posle. Drugu kutiju moraš imati kod sebe pre nego što ova istekne... za to su ti trebali roditelji, izmedju ostalog, jer samo se na njih možeš osloniti, a prijatelji... svaka čast pravima... ali takvih je malo... i ko će ti danas stalno zajmati...
Može ta doktorica i ti biti koliko god hoćete poznati... vi ovo ne radite dobro... kako te je to uputila kad ne znaš ništa - menjaj je pod hitno i NIKADA NE DOZVOLITE DA NEKO EKSPERIMENTIŠE SA VAMA, DA VIDI KAKO ĆE NEŠTO NOVO DELOVATI...
Mora neko ozbiljan da ga vodi, i vi svaki put možete da se konsultujete sa dr. ... ... ... kad dr. proceni, i ako je on takav pacijent, kutija može da traje i 2 meseca... ... ... ..........ali terapija je terapija i ne ide bez razgovora i sa drugim stručnim licima... ... ...
majka NS

Post by majka NS »

volela bih da on ima jaku volju i želju... samo tako ćete uspeti... ...iskoristite to pravilno i želim vam da uspete u tome ...
prve jače krize se obično javljaju nakon 3, 6 meseci... šta ćete tada... on sebe treba da izgradi da može da se nosi s tim, tada se obično dešavaju recidivi... treba vam dr. koji će vas voditi kroz sve ovo... ...
Vi ste sigurno preko veze došli do te dr., ona ajde da vam učini .... i radite ovo što radite... ...
Ako ste poznate javne ličnosti, kačket na glavu, sunčane naočare i put pod noge, ne treba vam uput lekara opšte prakse, radite sve ovo kako treba, i nema trave, narkoman ili jesi ili nisi ... ... ...
Bolest zavisnosti je bolest svih, i ne bira, mnogo poznatih ličnosti i roditelja je u ovome, samo oni koji ozbiljno shvate s čim se upuštaju u koštac... imaju izgled za uspeh. Sve ostalo je gubljenje vremena, pa onda neko kaže "sve smo pokušali"... ...
Pokušavali smo i mi, ali mislim da smo sada na pravom putu, i nije istina da neko kad krene sa odvikavanjem, mora da bude u bedaku i nikakav, naprotiv, sve zavisi od puno toga ... ... ...
marijaa

Post by marijaa »

ja cu pokusati da budem jasnija.mozda sam ja nejasna.
doktorka je izlecila 2 nasa prijatelja ."izlecila">>.. cisti su , jedan 4, jedan 6 godina. ovako, mi samo otisli kod nje pre tacno 10 dana.od tada nema heroina. Ona nam je tog dana zalepila hanzaplast koji ima 3 dana dejstvo i dala mu je lek tramafort jer je vec krizirao.Propisala je terapiju od 1 zoloft ujutru, dijazepam od 10 mg, pola ujutru pola popodne i 1 uvece i demeron 1 uvece. rekla je da ce spavati mnogo i da ona voli da se taj prvi period prespava.Tako je i bilo,. za 3 dana je dobio opet hanzaplast.Od juce je bez hanzaplasta i ne pije taj tramofort. Od juce ga boli sve a danas je na poslu jer mora da radi, dakle on je odlicno ali sa bolovima. ona dolazi krajem sledece nedelje i stavicemo blokator od 6 meseci jer imamo novac, tj 600 eura a na ovoj ce terapiji zolofta dijazepama i demerona biti koliko sam shvatila dugoo. Ono sto je meni bitno jeste da se njemu gadi i sama pomisao na sve sto je radio, u vecem je sranju , izvinite na izrazu, sto je nas doveo do svega. Dakle danas smo 10 dana cisti.Blokator nece piti vec ugradjujemo.
ja ga volim vise nego ikada i verujem u njega, i prvi put zivim u istini sa njim.Sto se mene tice ovo je poslednja sansa, ako se nekada ponovi, bilo to za 6 meseci ili 40 godina ja odlazim od njega , volim ga ali odlazim. Eto, mozda nisam bila jasna, sada naravno mozete da pisete da li je ovo to. Ona je njemu dala svu tu terapiju jer mora da bude sposoban da radi. Ja imam apsolutno poverenje u nju. Moj prijatelj je vec 6 godina cist, zahvaljujuci njoj, tj. sebi, najbitnija je glava i sta on hoce.
marijaa

Post by marijaa »

Sto se tice javnosti, mene apsolutno nije briga sta ce ko reci. Ja se borim za spasenje duse ljudske i to je najljepsi podvig, samo se molim da ja izrzim jer sam ja slaba1 Hvala vam ljudi!
demijan

Post by demijan »

Nisi ti slaba...Meni po tvojim postovima i cini mi se resenosti delujes kao stena za sada...
odusevilo me je ovo
Ja se borim za spasenje duse ljudske
"Kada gresnika upozoris da ne radi nesto i on te poslusa ucinices dobro delo koje Bog vidi ali ako ne poslusa tvoja dusa ostaje cista"...Stari zavet...
Sve dok si mek, drugima će biti ugodno gaziti po tebi...

Citat:"Ptica se probija iz jajeta. Jaje je svet. Ko zeli da se rodi, mora razoriti svet.
marijaa

Post by marijaa »

naravno da ce ici mesecno kod razgovora sa doktorkom, i zovemmo je kad god nesto treba, cujem se sa njom gotovo svakodnevno. dakle ona ce ga voditi do kraja, posle 6 meseci ugradjenog blokatora, ugradicemo novi, familiju sam morala da ukljucim, tako da novci sada nisu problem, niti ce biti, Bogu hvala na tome!
majka NS

Post by majka NS »

Draga "marijaa"
ja nisam stručno lice, samo sam majka, puno sam o ovoj bolesti naučila, jer mi je bilo "malo dosta"... ne želim da sumnjam u stručnost vaše doktorice, ali mi se nikako nije dopalo to skraćeno - ubrzano skidanje, da prespava, a posle sa bolovima na posao... i on je sad nepokriven i odlazi na posao ove i sledeće nedelje ... ...
Mi smo naišli na divnu doktoricu, koja vodi mog sina, otvoreno smo razgovarali o svemu, ona nas je odmah uputila na stručni kolegijum... on je dobio terapiju od 12 dana, posle toga 1 dan bez ičega, pa test kod njih i blokator, uz razgovore sa njom i psihologom... ... ... u toj terapiji njemu je postepeno skidano dejstvo i čistio se organizam pa simptome skoro pa nije ni imao... Ničega se nismo bojali, verovali smo svojoj dr. a i inače je super - kao čovek, puna je razumevanja.... sve nam jako dobro i detaljno objasnila, svaki put nam posle razgovora kaže da pitamo ako nas nešto interesuje... doktori koji vode ovu vrstu zavisnosti, znaju za te jake bolove u mišićima i kostima .... pa se to i pokrije odredjenim lekom... Terapiju koju je on imao, namerno ne navodim, to je uobičajena terapija lekovima koji se podižu na dupli recept i sa lk... ali je ona za njega promenila količine, smanjila... svako je individua za sebe, i nije za svakog isto...
posle toga mu je ponudjeno da li mu treba neki od lekova za smirenje, spavanje... .... sin je rekao da misli da mu za sada ne treba, da želi da zna da ako je raspoložen - da je raspoložen iz odredjenih razloga, a ako mu je dan loš, da zna da je to zato, a ne da celo vreme bude pokriven lekom, pa da se pita da li je to zbog leka... ili ... nasmejali smo se na to i tako je i ostalo, jer sin to tako želi...
Blokatorima se samo kupuje vreme, a glavna terapija su razgovori sa stručnim licima ...
Cene sam ti napisala, zato što si napisala da niste pri parama, imate decu... ... preračunaj se - pa vidi razliku...
U svakom slučaju, njemu i svakom drugom ovisniku je mnogo lakše kad ima podršku, razumevanje i nekog pored sebe. Koliko god nas povredili i tu bol je teško i opisati..., oni su u stvari divni ljudi - kad nisu pod dejstvom opijata... kako njemu bude bolje, i ti ćeš se oporaviti, ako treba otidji i ti na neki razgovor... ...
Pročitaj tekstove sa ovog foruma kad imaš vremena, pomoći će ti ... piši, i to pomaže.. ...
Ovo je bolest koja se leči "na duge staze" i 3, 6,... meseci, ne znače ništa ...
Ti i tvoj suprug odlučujete, kakvu ćete terapiju i lečenje primeniti...
Držim vam fige da uspete i istrajete...
Pozdrav
marijaa

Post by marijaa »

danas radimo test na heroin, ako je dobar, tj cist u subotu mu ugradjuju blokator, a ako nije sledece nedelje.
Post Reply