prvi post

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Triton

Re: prvi post

Post by Triton »

Snasao sam se za bup, 6 dana nisam uzeo dop, i razvukao sam 8 mg na 5 dana. Platio sam to 3000 dim, a u klinici je valjda oko 2000. Kako bih mogao da dodjem do njega po toj nekoj normalnoj ceni?
Kako kasnije da iskuliram i bup, sta bih mogao da pijem da smirim psihu i ne osetim tu neku krizu? Bio bih zahvalan da mi odgovorite, i pomognete da rešim ovu glupu situaciju u kojoj sam se našao posle 7 godina str8ta. Sve se promenilo, način lečejnja,nabavljanje tih nekih antidepresiva, roba je srećom sranje. ZIKI???
sanela

Post by sanela »

Triton wrote:Snasao sam se za bup, 6 dana nisam uzeo dop, i razvukao sam 8 mg na 5 dana. Platio sam to 3000 dim, a u klinici je valjda oko 2000. Kako bih mogao da dodjem do njega po toj nekoj normalnoj ceni?
Kako kasnije da iskuliram i bup, sta bih mogao da pijem da smirim psihu i ne osetim tu neku krizu? Bio bih zahvalan da mi odgovorite, i pomognete da rešim ovu glupu situaciju u kojoj sam se našao posle 7 godina str8ta. Sve se promenilo, način lečejnja,nabavljanje tih nekih antidepresiva, roba je srećom sranje. ZIKI???
A što ne odeš u kakav centar ili kliniku?
Triton

Post by Triton »

Pa, nanizao sam 40-50 dana i pokušao bih sam da iskuliram. Uzo sam bup, pa cu videti od ponedeljka. A svi znamo koliko to sve košta, ako ne uspem otići ću u Drajz i to je to. Više bih voleo da me nema nego da mi porodica ponovo prolazi kroz agoniju. Lik koji mi je dao Sub kaže da mi treba 500 e, za neke glupe testove da bi mi prepisali terapiju, koja se takođe plaća.
zeleni

Post by zeleni »

ma koju terapiju, o čem ti gospodaru mora i okolnih plaža?

ti bi da se održavaš il da se skidaš?
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
Triton

Post by Triton »

HA, HA, HA. Da se skinem naravno, jeste da nisam prevučen ali ne mogu na suvo da iskuliram. Treba ići na posao, živeti i normalno funkcionisati. A ja ne mogu da dodjem do je.....og antidepresiva ili nečeg sl. da pijem posle 10-ak dana suba. Treba da ujedam u kući, na poslu, da popušim otkaz? Vidim da si duhovit, ali meni trenutno treba savet. A sta da radim ni sam nisam siguran. A u mom kraju je trenutno lakše doći do dopa nego, do antibiotika (za koji opet treba recept): A ja ako psihu ne iskuliram eto mene kod dilera isa folijom u ruci.
demijan

Post by demijan »

Triton wrote:Snasao sam se za bup, 6 dana nisam uzeo dop, i razvukao sam 8 mg na 5 dana. Platio sam to 3000 dim, a u klinici je valjda oko 2000. Kako bih mogao da dodjem do njega po toj nekoj normalnoj ceni?
Sta si platio 3000?celu tablu odnosno 7 komada ili jednu tabletu?pa moji klinci po kraju na veliko nabavljaju bup po 15 evra od 8 mg po komadu a prodaju od 20 do 30 zavisi kako kome a i sub slicno...pa bup je jaci od suba barem kada ih slusam kako komentarisu izmedju sebe ja to nisam nikada uzeo...Po normalnoj ceni ides na kliniku doktor vidi sta ti je problem prepise ti terapiju i uzmes na recept ali nema sanse da je komad 2000 preko klinike na recept,nesto mi cudno tu.a AD isto odes i da ti prepisu to je barem prosto kao pasulj.Jedino sto moras da produzavas izvestaj na 6 meseci zbog recepta.Ja ne znam bas toliko oko tableta ali bup posebno onaj makedonski velicine kao bensedin od 5 mg je jak i ko heroin...I naravno da je roba sranje kada na sitno daju peticu za 80,90 evra...pa tu nema 3 do 5% horsa...ebem ti sranje i komsiluk sta sve ja saznam bezveze sto me to vise ne zanima i nisam u tome...
Kakav si ti to narkoman druze morski :-D Ne zameri malo zbog stila nije mi namera da budem drcan,uzgred zeleni je u stvari zelena :D
Sve dok si mek, drugima će biti ugodno gaziti po tebi...

Citat:"Ptica se probija iz jajeta. Jaje je svet. Ko zeli da se rodi, mora razoriti svet.
ziki

Post by ziki »

Ja neznam kako to funkcionise u drajzerovoj za bup ili sub posto mene lazu stalno...
Ovi koji ga uzimaju tamo kazu da se placa 20000 din mesecno, neki kazu da nije tacno nego cela kutija kosta oko 2 000 dinara, a doktori sa kojima sam pricao pre iz drajzerove kazu isto da se placa ali moras da dolazis nekoliko dana na kliniku svako jutro dok se ne odredi doza a posle dobijes lekove ili na nedelju, dve ili jednom mesecno i onda ides tako i uzimas...
Ja imam izvestaj uradjen gde mi je odredjen suboxon 2 mg dnevno ali nisam ni isao u drajzerovu izgubio sam zivce jer svi nesto lazu i mute...
...
ziki

Post by ziki »

Inace taj Buprenorfin alkaloid se nalazi u toj knjizi lekova i ako ga nema oni iz apoteke ga narucuju i za dan, dva ti ga dobijes. E sad moras da imas uredne papire a i nece svaka privatna apoteka da ga narucuje, odnosno kao nemogu jer je narkotik u pitanju i treba dupli recept.
Znaci koliko sam ja upoznat a mnogo ljudi laze da bi prodavali na ulici taj lek, po zakonu ako imas recept i odes u drzavnu apoteku dobijes lek, u slucaju da ga nema trenutno oni ga narucuju i mislim da kutija od 8 mg kosta oko 20 evra, znaci 7 komada je oko 2000 dinara.
I mislim da ovi u drajzerovoj jos uvek koriste guzvu i tu neresenu situaciju i neupucenim ljudima lupaju takve cene po 20 000 din. mesecno i kao nemoze nigde da se podigne osim kod njih.
Znaci lazu, lek je registrovan i apoteke moraju da ga nabave onome ko ima uredan recept.
E sad prijatelju ti idi pa burgijaj od apoteke do apoteke koja hoce da ti naruci lek , i od lekara do lekara koji ce da ti napise recept...
...
ziki

Post by ziki »

Triton, ja sam se skidao bez nekih specijalnih lekova. Smanjivao sam dozu do pola mg.dnevno pa cak i manje. Recimo uzmem 2 mg pa podelim na 3 dela i svaki dan uzmem po 1/3 .
E sad kad sam prestao skroz uzimao sam nekad kad nemogu da zaspim i imam bolove obican bensedin- valium 5 mg + nesto za bolove - brufen, tu kombinaciju cesto daju kod lekara za bolove u misicima i brufen obara temperaturu.A za spavanje je jos bolji flormidal jer te uspava zagarantovano a budis se bistre glave jer ima jako a kratko dejstvo.
Posle toga sam jedan period malo pio, nisam se opijao ali sam pio predvece nekad vino, nekad pivo ili neku zestinu...to zna da pomogne dosta, zagreje te i zaboravis na krizu i malo ti se popravi raspolozenje.
E sad ovo ne preporucujem nikome posto je marihuana ipak droga a ovo je forum...itd...ali ja sam pusio tako malo, samim tim od vutre se i ogladni pa onda jedes i malo ti se vrati i imunitet posle par dana i ojacas malo.
U tim krizama se zatvori apetit a mora i da se jede i da se pije dosta tecnosti- to je vazno.
I sta drugo brate, setnja malo i neka okupacija koliko god da nisi raspolozen ali moras.
Stavi neke slusalice na usi ako nemas neke obaveze i idi tako setnju ili biciklu pa teraj.
Posveti se jedno 2,3 nedelje samo sebi i guraj dan po dan, posle krece vec olaksanje..
...
sanela

Post by sanela »

demijan wrote: Sta si platio 3000?celu tablu odnosno 7 komada ili jednu tabletu?pa moji klinci po kraju na veliko nabavljaju bup po 15 evra od 8 mg po komadu a prodaju od 20 do 30 zavisi kako kome a i sub slicno...pa bup je jaci od suba barem kada ih slusam kako komentarisu izmedju sebe ja to nisam nikada uzeo...Po normalnoj ceni ides na kliniku doktor vidi sta ti je problem prepise ti terapiju i uzmes na recept ali nema sanse da je komad 2000 preko klinike na recept,nesto mi cudno tu.a AD isto odes i da ti prepisu to je barem prosto kao pasulj.Jedino sto moras da produzavas izvestaj na 6 meseci zbog recepta.Ja ne znam bas toliko oko tableta ali bup posebno onaj makedonski velicine kao bensedin od 5 mg je jak i ko heroin...I naravno da je roba sranje kada na sitno daju peticu za 80,90 evra...pa tu nema 3 do 5% horsa...ebem ti sranje i komsiluk sta sve ja saznam bezveze sto me to vise ne zanima i nisam u tome...
Kakav si ti to narkoman druze morski :-D Ne zameri malo zbog stila nije mi namera da budem drcan,uzgred zeleni je u stvari zelena :D
Demijane, ti si pravo dobro informisan za nekog koga te informacije ne zanimaju. Iskuliraj malo taj komšiluk ili ćeš se ti sam sebe iskulirati. I nema potrebe da dijeliš na forumu informacije o cijenama i kvalitetu na tržištu, nije ovo pijaca...
Post Reply