molim za odgovor
Moderator: sanela
molim za odgovor
ovako, bila sam na h 3-4 meseca. poslednjih 4 dana sam uzimala suboxone i ok mi je, smanjivala sam svaki dan pa mislim da bih mogla i da prestanem. zanima me kada bih mogla da popijem xanax koji mi je prepisan tj koliko vremena treba da prodje od uzimanja suboxone da bih popila xanax (antidepresiv) njega sam ranije redovno pila, ali kako uzimam suboxone ne pijem ga jer sam procitala da ne valja da se sub mesa sa antidepresivom. a ne osecam se bas najbolje samo na subu ne mogu da spavam, nervozna sam, glava me boli..
Re: molim za odgovor
PREKINI SA BUPRENORPHINE dok jos mozes, pa pij xanax koji je da ti kazem kraatkog half life-a i mnogo opasniji od bupe-a pa onda skidaj i to....najpameetnije bi ti bilo da se vratis na H samo ako je cist i iz pouzdanih izvora jer ti je ta terapija "one way ticket to pizdu mat."
hEIL hEIMAt
A za gdje je to one way ticket, ha boki? Za heaven or hell?boki_ wrote:..najpameetnije bi ti bilo da se vratis na H
Hajde, molim te, ne lupaj.
Draga, najbolje bi bilo da se posavjetuješ sa ljekarom koji ti je propisao Xanax i da vidiš šta će ti reći. Ja nisam ljekar, ali sam malo čitala i ta kombinacija je opasna ako se Xanax pije u velikim dozama. Međutim, BZO (Xanax) stvara ovisnost i nije ga dobro prekidati na svoju ruku i naglo. Nisi napisala koliko Xanaxa piješ, ali bih ti ja rekla da ga ponovo počneš piti...... wrote:ovako, bila sam na h 3-4 meseca. poslednjih 4 dana sam uzimala suboxone i ok mi je, smanjivala sam svaki dan pa mislim da bih mogla i da prestanem. zanima me kada bih mogla da popijem xanax koji mi je prepisan tj koliko vremena treba da prodje od uzimanja suboxone da bih popila xanax (antidepresiv) njega sam ranije redovno pila, ali kako uzimam suboxone ne pijem ga jer sam procitala da ne valja da se sub mesa sa antidepresivom. a ne osecam se bas najbolje samo na subu ne mogu da spavam, nervozna sam, glava me boli..
Ipak, najbolje je da se posavjetuješ sa ljekarom.
Moram se složiti s Bokijem da bi bilo dobro da se, uz konsultacije sa ljekarom, lagano skroz skineš sa Xanaxa. Nikako naglo i na svoju ruku!
pijem ga dosta dugo, 5 godina dva puta dnevno 0,5 mg. ne mogu trenutno kod lekara, nemam novca za njega a bez novca ne mogu ni savet da dobijem ! xanax sam pila dok nisam pocela sa suboxone, nisam se navukla na njega i mislim da mi vise nije potreban ali je u medjuvemenu usao neki strah u mene i plasim se da popijem xanax (za koji mislim da ce mi pomoci) jer ne znam posle koliko vremena od uzimanja suba smem 

Pa možeš preko ljekara opšte prakse sa uputnicom, za to ti ne treba novac...... wrote:pijem ga dosta dugo, 5 godina dva puta dnevno 0,5 mg. ne mogu trenutno kod lekara, nemam novca za njega a bez novca ne mogu ni savet da dobijem ! xanax sam pila dok nisam pocela sa suboxone, nisam se navukla na njega i mislim da mi vise nije potreban ali je u medjuvemenu usao neki strah u mene i plasim se da popijem xanax (za koji mislim da ce mi pomoci) jer ne znam posle koliko vremena od uzimanja suba smem
Kažem, ja nisam ljekar, na internetu sam pronašla informacije da nije opasno piti Xanax i Subotex u dozama propisanim od ljekara. Našla sam da je half-life Subotexa do 70 sati, tako sačekaj tri dana i popij Xanax.
http://en.wikipedia.org/wiki/Buprenorphine
http://www.addictionsurvivors.org/vbull ... hp?t=22464
Potpuno je u redu ako uzmes Xanax uz Buprenorfin - nikakvih problema nece biti - sem sto ce ti biti jako lepo.
Pozdrav !
V
Pozdrav !
V
Da je lepo uzeti xanax uz buprenorfin jeste, lepo je uzeti i valijum ili bromazepam ili nesto slicno iz te porodice jer pojacava dejstvo i daje malo euforiju ali ja bih obratio paznju na depresiju disajnih organa, prestanak rada srca u toku sna itd, sto inace pise na uputstvu za koriscenje buprenorfina.
Dzabe nisu napisali, mogucnost kontraindikacije postoji ipak.
Dzabe nisu napisali, mogucnost kontraindikacije postoji ipak.
...
A to sto ne mozes da spavas na suboxonu znaci da te dize mnogo, odnosno radi te slicno kao i neke druge droge.
To prestane za par dana kad se naviknes na dozu, ili jos bolje je da smanjis dozu odmah na neki minimum koji ti zadovoljava potrebu,da ti skine krizu i bez potrebe i zelje da postignes neki veci efekat u smislu da te uradi sto vise.
Ja sam dugo vremena uzimao samo po pola mg dnevno- na 24 sata kad sam ga izbacivao iz upotrebe.
Cak ni to nije naivna doza jer je jak lek, ali i ta doza uradi dosta sto se tice i fizicke krize i psihicke.
Smanji se i depresija i neraspolozenje a popuste i bolovi u misicima itd.
Glavobolja zna da bude i kad ga uzimas i kad ga ostavljas, hoce pritisak malo da skoci a ujedno i od tog nespavanja bude malo i razdrazljivost, nervoza.
To je moje iskustvo sa suboxonom, verovatno ni on ne deluje na svakog isto.
A kriza, ako moze tako da se nazove posto nije klasicna kao kod heroina vec se vise oseca slabost, bolovi, hladnoca i simptomi kao da si bolestan od jaceg gripa, bude malo i temperatura povisena traje prilicno dugo.
Sporo se razvija, postepeno i traje dugo.
Nije nepodnosljiva kao heroinska da imas bas one grceve,prolive, povracanja i preznojavanja ali nije prijatna ni malo.
Eto, mozda ti bude nesto i na korist od ovoga.
Moj savet je smanjuj ga maksimalno, nemoj da odugovlacis i ako mozes izbacuj ga.
Pozdrav!
To prestane za par dana kad se naviknes na dozu, ili jos bolje je da smanjis dozu odmah na neki minimum koji ti zadovoljava potrebu,da ti skine krizu i bez potrebe i zelje da postignes neki veci efekat u smislu da te uradi sto vise.
Ja sam dugo vremena uzimao samo po pola mg dnevno- na 24 sata kad sam ga izbacivao iz upotrebe.
Cak ni to nije naivna doza jer je jak lek, ali i ta doza uradi dosta sto se tice i fizicke krize i psihicke.
Smanji se i depresija i neraspolozenje a popuste i bolovi u misicima itd.
Glavobolja zna da bude i kad ga uzimas i kad ga ostavljas, hoce pritisak malo da skoci a ujedno i od tog nespavanja bude malo i razdrazljivost, nervoza.
To je moje iskustvo sa suboxonom, verovatno ni on ne deluje na svakog isto.
A kriza, ako moze tako da se nazove posto nije klasicna kao kod heroina vec se vise oseca slabost, bolovi, hladnoca i simptomi kao da si bolestan od jaceg gripa, bude malo i temperatura povisena traje prilicno dugo.
Sporo se razvija, postepeno i traje dugo.
Nije nepodnosljiva kao heroinska da imas bas one grceve,prolive, povracanja i preznojavanja ali nije prijatna ni malo.
Eto, mozda ti bude nesto i na korist od ovoga.
Moj savet je smanjuj ga maksimalno, nemoj da odugovlacis i ako mozes izbacuj ga.
Pozdrav!
...