Ma imaju sad dobre proteze neće se kužiti.
Bitno je da se ti ne osjećaš kao "invalid". jer ti to više nisi.
Invalid si bio dok si se drogirao.
Sad je nova stranica okrenuta u tvom životu.
Život nikako nije stao kod tebe već upravo krenuo napokon.
Tek ćeš sad naučiti cjeniti život, zdravlje, ljude.
E jest lako je meni pričati kad sam gotovo izašo iz svog problema ali vjeruj da znam kako je.
Znam digao bi deku pa gledo svoje noge u koje sam mogo zabiti nož nebi osjetio ništa.
Dolazila mi fizioterapeutkinja ja je otjero " šta ću trenirat kad nikad neću prohodat"
Dijagnoza "paraplegija" svi doktori isto pričaju "nikad nećeš prohodati"
Neznam kako sam preživio dan kad su mi donjeli kolica i učili kako da baratam snjima neki transfer nešto..
Psihoze me pucale ko u priči uff nemogu se toga ni prisjećati.
Evo sad radim sklekove, čučnjeve, trbušnjake.
Prijatelji? Ono par iskrenih je ostalo a ostali bolje vala da su odletili iz mog života jer kako ti rekoh ja sad živim drugačijim punijim životom gdje nema mjesta za lažnjake.
Ja tu situaciju tvoju ovako vidim.
Mislim da će ovo prevagnuti na onu tvoju stranu bića koje nije htjelo da se drogira.
Da će se probuditi inat prema podsmjesima okoline i da će se stvari napokon iskristalizirati u tvojoj glavi.
Biće padova samosažaljevanja i sl. Ali to ide u tom smjeru, jer kažeš ne pada ti droga na pamet, ma padne ona ali odma je izbaciš iz glave jer želiš srediti svoj život iz početka.
DjECEMO ZNAMO LI DjECEMO?
Moderator: sanela
- nepopravljiv
Re: DjECEMO ZNAMO LI DjECEMO?
danas je lijep dan ja lezim u krevet i virkam kroz prozor,mala se igra na sred sobe premjesta igracke sa jednog kraja na drugi.gricka po malo jagode,rado bi izaso vani sa stakama ali jos ne mogu rana je svjeza i nesmijem se igrati.ovo kako lezim po vazdane u krevet opet mi je laptop najbolji prijatelj.citam i gledam ljudi sto imaju iste probleme kao ja jako rijetko ima da je neko bivsi narkoman i jos bez noge,mislim bivsi valjda sam bivsi nisam pipnuo drogu preko 2 godine a dop i duze.mnogi misle da sad u ovakvom stanju da sam najslabi i da cu pokleknut i posec za drogom ali bas suprotno meni ne pada napamet.evo bas ovo dok pisem povremeno bacim pogled da vidim sto mala mi radi xexexe oce jos jagoda ovo su neke velike jagode pa ne moze da je odjednom proguta nego je drzi malim rucicama i jede je ko jabuku gricka je
velika joj jagoda sva se umusavila xexe,

Tek sad procitah sve postove...
Neznam ni ko si ni sta si,ali vidim da si jedan veliki heroj...
Svaka ti cast sto imas toliku psihicku snagu,a sto je najvaznije rijesio si se dopa...
Hvala bogu imas dijete koje ce uvijek biti uz tebe da te oraspolozi... to je najvaznije...
svi treba da razmisljamo da zivimo i borimo se za nasu djecu...
Cim dobijemo dijete,mi smo apsolutno nebitni,oni su prvi u svemu a nama kako bude...
Nemoj da razmisljas o proslosti,nego glavu gore i uvijek budi optimista u zivotu....
Pozdrav iz Banja Luke
Neznam ni ko si ni sta si,ali vidim da si jedan veliki heroj...
Svaka ti cast sto imas toliku psihicku snagu,a sto je najvaznije rijesio si se dopa...
Hvala bogu imas dijete koje ce uvijek biti uz tebe da te oraspolozi... to je najvaznije...
svi treba da razmisljamo da zivimo i borimo se za nasu djecu...
Cim dobijemo dijete,mi smo apsolutno nebitni,oni su prvi u svemu a nama kako bude...
Nemoj da razmisljas o proslosti,nego glavu gore i uvijek budi optimista u zivotu....
Pozdrav iz Banja Luke
- nepopravljiv
sutra idem kod doktora ,pa fizioterapeuta i proteticara da uzme otisak ako doktor kaze da je uredu i da moze jedva cekam protezu privremenu iako do toga ima dosta.plakanja i zaljenja od rodbine su prosla i sve se vraca na staro samo ja i dalje na istom mjestu sjedim i gledam buljim tako u ono sto je ostalo od noge,i razmisljam kako je onaj drugi dio vec sigurno poprilicno istrulio postao nekrotican i jedu ga crvi.prvo sto uradim kad se probudim sjednem i rukom krenem da pipkam preko batrljka.to mi je postala neka navika.nemam volju da pricam sa nikim uglavnom po kuci sa svima odgovaram kratkim odgovorima da ili ne.opet se vratilo na staro da sam po citave dane u krevet gledam tv. ili igram igrice na laptop.raspolozenje mi varira gore dolje stalno neznam ni sam eto vazno mi nemam nikakvih bolova sto se tice fizickog dijela.eto tako sto ce dalje biti neznam sjecam se covjek guster iz crtanog spajdermen sto sam kao mali gledao prije nego sto je postao covjek guster bio je naucnik bez ruke koji je ekserimentisao sa gusterima kako im se regenerise rep i onda je na sebi eksperiment uradio i postao covjek guster.ma svasta mi pada gluposti napamet kad imam vremena po citav dan,
:smt119 :smt119
:smt119 :smt119
Ma samo polako... biće to sve dobro akobogda. Kad dobiješ protezu, pa vježbe i polako ćeš se oporaviti i moći izaći vani, ponovo u život. Bilo bi dobro da nađeš i nekog psihologa da popričaš, jer nije lako tvoje iskustvo. To psihički može potopiti čovjeka. Ti se dobro boriš sa svim tim... ali, ne bi bilo loše da popričaš s nekim. Sve najbolje i čuvaj se... sretno kod dr.
- nepopravljiv
jos nemoze kalup da se pravi,nije jos formirano i zaraslo,ali poceo sa vjezbama.pomalo.
pozdrav nepopravljivi, čitala sam tvoju temu i htjela ti samo izraziti podršku, svaka ti čast na svemu što si izgurao :finga: , nadam se da si dobro, koliko možeš biti, drži se i gledaj samo naprijed, što je bilo bilo je, iza tebe je.ti si stvarno heroj, kao što je već netko napisao ovdje, veliki pobjednik koji se nije predao.
želim ti stvarno sve najbolje, i puno ljepši život od onog prije, i svu sreću svijeta, uživaj u svojoj malenoj maximalno, sretno!pozdrav :smt006
želim ti stvarno sve najbolje, i puno ljepši život od onog prije, i svu sreću svijeta, uživaj u svojoj malenoj maximalno, sretno!pozdrav :smt006
- nepopravljiv
hvala Tina ,ne osjecam se kao heroj neznam ni sam kako se osjecam neumijem to objasniti,sustizi me sve po malo sto sam potiskivao lomi zastoko nevjerovatno mi raspolozenje varira najradije bi da mogu izaso na ulicu i isprovocirao nekog u kafic i pobio se zestoko onako junacki sva raspoloziva tehnika od casa pepeljara svega imam potrebu da nekom otvorim glavu ali to me prodje a i nebi mogo ovakav ni sa ovakvom kondicijom nebi mogo vise od 30 sekundi izdrzat.vraca mi se onaj film kada sam posle anestezije pokusao nogu da podihnem i osjetio da jenevjerovatno laksa od druge svo vrijeme sam gledao u plafon a to je sve djelic sekunde odma samsvatio nema vise uradjeno je to dali je moguce,toliko da sam nesimetrican sustize sve svaki dan sve vise i vise.kobulja mi se toliko misli sanjamsvako vece neke gluposti sve je normalno ali boli ipak sve to koliko god ja pokusavao da sve to negiram noge nema pa nema svi kazu sve ce doci na svoje ,sve ce to narod pozlatiti xaxaxa,lakse reci nego ucinjeti,nije ni malo tako jednostavno kao sto sam mislio ja u pocetku i kao sto svi drugi misle sad.
- nepopravljiv
dani prolaze ja razmisljam svaki dan kad ce proteza kad ce proteza ali ima jos dosta do toga juce mi doktor gledao batrljak treba jos bandaziranja ,previjanja dok ne dobije oblik kakav treba.sigurno jos 4 mjeseca a mislio sam da cu ovo ljeto hodat sa protezom ali nema veze poceo sam da volim stake izvjezbao sam se sa njim da mogu akrobacije da izvodim.
.sjedao sam u kafic sa jednim prijateljom i pricamo za jednom zajednickom prijatelju kako se ne javlja izbjegava i mene i njega i on cini da ga je sreo da je smrsao uradjen je bio i da vjerovatno izbjegava me radi toga.jer sam ja reko ko je navucen nema sto samnom da se druzi.ne trebaju mi takvi prijatelji,on me ibjegava i meni je milo sto se ne javlja na tel i poruke.sramota ga je.iso sam na zivu svirku plazni bar ljeto sunce.zenica i ja sami slusamo svirku,ja pijem kokakolu ona spricer i bilo mi je vrh strejt potpuno odavno nisam se tako proveo lijep dan.sledeci put vodimo i malu ranije cemo malo krenuti.bice odlicno.naucio sam da uzivam u jelu,sexu,opustanju uz muziku sve laganica bez presanja i nervoze sto prije bez droge nisam mogo.kad sam drogiran nisam mogo da jedem.kad imam sex ko da gledam sa strane ne osjecam nista kao uprazno da bodem tako.muzika mi je bila dosadna nista nisam mogo ako se ne uradim.prisjetim se tako nekih stvari kao kroz san se svega toga sjecam.cini mi se kao da je to bilo prije 100 god.

MA TO TI PRIČAM.................nepopravljiv wrote:dani prolaze ja razmisljam svaki dan kad ce proteza kad ce proteza ali ima jos dosta do toga juce mi doktor gledao batrljak treba jos bandaziranja ,previjanja dok ne dobije oblik kakav treba.sigurno jos 4 mjeseca a mislio sam da cu ovo ljeto hodat sa protezom ali nema veze poceo sam da volim stake izvjezbao sam se sa njim da mogu akrobacije da izvodim..sjedao sam u kafic sa jednim prijateljom i pricamo za jednom zajednickom prijatelju kako se ne javlja izbjegava i mene i njega i on cini da ga je sreo da je smrsao uradjen je bio i da vjerovatno izbjegava me radi toga.jer sam ja reko ko je navucen nema sto samnom da se druzi.ne trebaju mi takvi prijatelji,on me ibjegava i meni je milo sto se ne javlja na tel i poruke.sramota ga je.iso sam na zivu svirku plazni bar ljeto sunce.zenica i ja sami slusamo svirku,ja pijem kokakolu ona spricer i bilo mi je vrh strejt potpuno odavno nisam se tako proveo lijep dan.sledeci put vodimo i malu ranije cemo malo krenuti.bice odlicno.naucio sam da uzivam u jelu,sexu,opustanju uz muziku sve laganica bez presanja i nervoze sto prije bez droge nisam mogo.kad sam drogiran nisam mogo da jedem.kad imam sex ko da gledam sa strane ne osjecam nista kao uprazno da bodem tako.muzika mi je bila dosadna nista nisam mogo ako se ne uradim.prisjetim se tako nekih stvari kao kroz san se svega toga sjecam.cini mi se kao da je to bilo prije 100 god.
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam