Buprenorfin - nešto baš i ne pomaže?

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
Hemfri

Post by Hemfri »

Mogu li ja nesto o buprenorfinu,istovremeno postavljam javno pitanje voyageru da prokomentarise zasto je meni tako (lose na njemu).

Ovako,pre 15 dana sam poceo da pijem buprenorfin u drajzerovor kao supstitucijsku terapiju,prvo je trazio od mene dr ,nacelnik Vujosevic da pre prvog uzimanja dodjem u zikri,tako je i bilo,i dali su mi prvo 4mg pod jezik pa jos 2mg i da bilo mi je bolje,par dana su mi odredjivali dozu na kojoj sam "ok" i presudjeni je da je to 12 mg dnevno (ujutru 6 i uvece 6mg),medjutim,meni je ,kad je prosao period detoksikacije heroina iz organizma,postao sam sjebaniji nego ikad!,nervozniji,frustriraniji,nadrkaniji,besniji,agresivniji +glavobolje,nasanica...a da,Zabranjeno mi je od strane istog tog Vujosevica da pijem bensedine jer ne idu sa buprenorfinom,a pre sam uzimao naj manje 50mg dijazepama(bensedina,apaurina...kako vec koja farmaceutska kompanija zove njihov benzodijapinski lek),,,kad sam mu sledece nedelje rekao da mi ali ni malo ne prija bup,vec da mi cak,dosta i smeta i cini da se osecam mnooogo gore i losije pre,on je odgovorio da se to meni samo cini i da treba vremena i bice sve u redu -tacnije "pocece da mi prija"!!??
Evp pijem ga vec vise od dve nedelje i sve se losije osecam ,napetije,nervoznije...napisao sam uostalom na pocetku ovog posta...kako to-nije i jasno ,drugima "svima" buprenorfin bas odgovara i prija i super se osecaju na njemu dok ja "jedini" se osecam vidno losije sa zeljom da se nekome na...bem svega i da mi plati neko za sve frustracije u kojima se davim...-eto tako se ja osecam na buprenorfinu ,bez prava da uzmem imalo bensedina da mi spusti tonus,pritisak,i nervozu...a doktor se ne slaze samnom ,kaze da meni nije tako ,nego mi se maltene"cini sad na pocetku",jer,zaboga svima prija,pa mora da ce i meni....ne znam sta da radim ,nisam vise pametan (kao da sam nekad i bio ;) , pozdfravljam sve i molim za savetodavni komentar. Dorcolac_77 (stari nick)
"Ne ljutim se ja Što TI Mene Lažeš-Već Što Misliš da ti ja Verujem!" - (PRA stara Kineska poslovica)
demijan

Re: Buprenorfin - nešto baš i ne pomaže?

Post by demijan »

nisam bas previse kompetentan ali ovo mi je upalo u oci sto se kaze
,jer,zaboga svima prija,pa mora da ce i meni.
Cuj ti to...prija.Neka da mami svojoj ako joj prija.Ides tamo da se otkacis toga a ne zato da uzmes nesto sto ti prija...Svasta...
Sve dok si mek, drugima će biti ugodno gaziti po tebi...

Citat:"Ptica se probija iz jajeta. Jaje je svet. Ko zeli da se rodi, mora razoriti svet.
Hemfri

Post by Hemfri »

....šta je uopšte poenta uzimanja Buprenorfina?...čemu on služi zapravo ,ništa ne kontam jer meni ne služi ničemu,a drugi ,uključujući i čika psihijatra,hvaaaale taj lek u p....m....a meni loš?...(ja sam onda neki žešći izuzetak)....
"Ne ljutim se ja Što TI Mene Lažeš-Već Što Misliš da ti ja Verujem!" - (PRA stara Kineska poslovica)
Hemfri

Re: Buprenorfin - nešto baš i ne pomaže?

Post by Hemfri »

A da,jos i ovo da dodam,potpuna je laz i ne istina da buprenorfin moze da izazove appsy,ako se uzme dok si pod dejstvom dopa,kao sto mnogi misle i plase druge,kao mora da se saceka 8 do 12 do 14 pa neki i do 20 sati od poslednjeg uzimanja opijata da bi bilo bezbedno da se uzme bup-LAZ,evo ja sam vise puta uzeo sat i nesto posle uzimanja dopa i nista.....samo i dalje se pitam ,A niko mi ne odgovara ovde na forumu-KOJA JE ZAPRAVO SVRHA UZIMANJA BUPRENORFOINA JER JE JA NE VIDIM ALI UOPSTE!?! Hvala unapred na odgovoru :vom:
Post Reply