sa xona na bup....

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

selma

Re: sa xona na bup....

Post by selma »

zagrepcanka wrote:moze li mi neko reci,posto ja pojma nemam...nama je doktorica rekla da je ovaj buprenorfina od alkaloida isto sto i subutex...i da ima blokator u sebi...sad ovdje citam da nije tako...jel ona meni to prodala muda pod bubrege???
jer moj muz je jucer uzeo taj alkaloidov i uredno je napravio recidiv sa heptanonom...da ne duljim...zanima me jel ima blokator ili ne???
mene ne zanima jeftina niti besplatna varijanta...mene zanima da se nemoze drogirati uz to!!!
Zagrebcanka, ako on zeli da se drogira,ni blokade ni ništa ga nece sprijeciti u tome. Blokade se mogu probiti bez problema. Vecina narkomana to zna i naravno nisu trajno rjesenje. Njegov problem je malo dublji od toga da ga samo nesto ''spriječi'' da se ne spuca. Mislim,spucaće se kad tad..i tu mu nikakvi lijekovi ne mogu pomoći.
Malo sam sad off topic,ali...citala sam ti ispovijest i mogu ti samo reci da ako on ne zeli da se zaista lijeci,ti mu tu nista ne mozes pomoci,samo ti moze jos vise upropastit zivot,i tvoj i tvoje djece...
Zato..moj ti je savjet,ako vidis da ne zeli da se lijeci i konstatno ti valja šuplju,makni se od njega...
Nemoj si dozvolit da potoneš s njim..drži se
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
ziki

Post by ziki »

Da bi se stvarno skinuo onda ne treba da razmisljas kako ti bup nije ok jer te ne radi kao suboxon.
Kako mislis onda da budes cist skroz kad ti ta mala promena pravi problem.
Moras da zaboravis da sebi dizes raspolozenje uz pomoc lekova, da se navikavas da ustajes cist ujutru, da guras ceo dan strejt a da nepadas u iskusenje da uzmes cim te uhvati malo depresija ili te bole noge itd.
Mnogi misle da ce postepenim smanjivanjem doze da se izvuku kao da nista nije bilo.
Tako moze da se ublazi taj sok na organizam ali u glavi mora da se prelomi ili hoces ili neces.
A sto se vise opterecujes lekovima, blokatorima i tim sablonima moze samo da ti bude gore u glavi i pravis sebi frku dali ce mi biti ovako ili onako..
...
ivica

Post by ivica »

e ziki ziki, svaka muka prođe.
ignorance is bliss!
ivica

Post by ivica »

nanana wrote:8mg buprenorfina je 8mg buprenorfina
Ma kaj ti to za ozbač :-O ?!
ignorance is bliss!