Buprenorfin(Subutex)

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
Voyager

Re: Buprenorfin(Subutex)

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:32 am, edited 2 times in total.
ziki

Post by ziki »

Ma jeb..s skidanje, sta fali na suvo, ja sam se hiljadu puta skidao na suvo i nista mi ne fali, uvek sam zavrsavao sa 5 kg. manje.
Uz skidanje preporucujem film trainspotting, narocito scenu gde se Mark Renton skida u zakljucanoj sobi svojih roditelja bez metadona.
Malo imas neizdrzive bolove, kosmare itd. ja sam uvek sanjao jedan mracni deo grada gde sam visio tako satima da zavrsim dop i po snegu i po vrucini i kisi.
Kad se skidas tako malo ti dodju ti tvoji demoni u posetu, smeju ti se dok se ti mucis ali sve to prodje.
Bio jednom jedan diler koji je kontrolisao pola grada, bio je debeo, bogat i surovo bezobrazan.
Imao je veze u policiji i radio je kao dragstor non stop, jedina pauza je bila kad je isao u wc, posto je imao heroinsku tvrdu stolicu.
...
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:32 am, edited 1 time in total.
ziki

Post by ziki »

To je dobro ako si imao samo 3 krize, ja nemogu da ih popamtim. Nisam bio bas toliko organizovan desavalo se da ostanem bez dopa po 7 dana a pre toga svaki dan po 3,4 grama na nos.
Ulazio sam i u kolicinu sa namerom da izdilujem pola da bi isplatio sebi, medjutim nisam imao meru i normalno posmrkao sam sve i ostajao i bez robe i bez para navucen do daske.
Ali stojim iza toga da je to moja greska i placam je debelo danas.
Kao klinac imao sam sve rastao sa u Titovom komunizmu, nikad nisam bio uskracen za nista.
E onda se desila 91. godina i sve je krenulo nizbrdo,krah u drzavi, smrtni slucaj u porodici, rat, nemastina ,beda, plate od 5.nemackih maraka.
Keva primi platu i celu potrosi na 1/2.kg mesa.
Ja prepusten samom sebi i ulici.
Poceo sam da sviram u jednom punk bendu, nismo bili losi pa smo krenuli sa koncertima po gradovima i tako uz sve to krece droga da uvelica te dogadjaje.
Na kraju sam prodao dve gitare,pojacala prestao sam da sviram da bi kupio sebi dop i tako.
Posle me vojska malo ocvrsnula ali na kratko, 99,god opet rat samo ovaj put kao rezervista sa 24 godine.
Fucking kosovo, pa je pocelo da se gine pa udri po opijatima samo da zaboravis malo na pakao koji je oko tebe.
Samo da ti kazem jednu stvar, velika je razlika kad imas 25 godina i kad si navucen i kad imas 35.godina.
Veruj mi da se mnogo teze podnosi kad si stariji pogotovo ako imas iza sebe decenijski staz i hronicne posleratne uspomene.
Ali ti voyager znas sve o tim lekovima to je istina i tebi nijedan lekar nece reci nista novo sto ti vec neznas, mnoge stvari znas i bolje od obicnih lekara koji nisu iz oblasti zavisnosti.
Ti trebas sam da odvagas koliko mozes i koliko si spreman da taj deo koji dolazi na kraju kad definitivno ukidas lekove kako ces da ga preguras.
Odradi onda to najefikasnije, napravi sablon kako da smanjis tu toleranciju i teraj. Sve najbolje!
...
Voyager

Post by Voyager »

x
sanela

Post by sanela »

Voyager wrote:Nisu mi muda smezurana !!!
Znas !!!
Savrsena su !

V
hahahahahaha
ne mogu da vjerujem :-D
vudd

Post by vudd »

to su velelepna, moderna,evropska muda
voyo to maže najslupljim kremama koje postoje na tržištu(sa estraktom opijuma), te ih nosi isključivo u modernim gaćicama, svjetski poznatih dizajnera
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
ivica

Post by ivica »

ziki wrote: Malo imas neizdrzive bolove, kosmare itd. ja sam uvek sanjao jedan mracni deo grada gde sam visio tako satima da zavrsim dop i po snegu i po vrucini i kisi.
Mani je bio u glavi film "leptir" onaj dio kad su ga stavili u samicu 2 godine pa 6 mjeseci u mrak jer nije htio drukat degu da mu je slao kokosove orahe.
ignorance is bliss!
nepopravljiv

Post by nepopravljiv »

a muda stalno mjenjaju oblik kad se spava onako mlitava su kad vidis dobru ribu u kafic diskoteku onda ocvrsnu podignu se itd.axaxa :D :D :D
Voyager

Post by Voyager »

x
Locked