Buprenorfin(Subutex)

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
ziki

Re: Buprenorfin(Subutex)

Post by ziki »

Nisam najbolje razumeo missy sta hoces da kazes, mislim da nisi u toku.
Voyager i ja smo pricali o Trodonu, flasterima, skidanju itd.
Ja verujem da tebe interesuje sad ali je nezahvalno objasnjavati pojedinacno svakom sta sam ja hteo da kazem ili dali sam ja u pravu ili on.
Jednostavno nemogu da ti na osnovu ova zadnja dva ili tri posta objasnjavam celu istoriju jer nisi ucestvovala u razgovoru sa nama do sada, ili zadnja dva,tri meseca.
Ukljuci se ti slobodno u razgovor ali od pocetka, tako ces znati.
Ni ja ni Voyager nismo pricali ovde da bi zabavljali tebe ili nekog drugog..
Pitala si me odakle mi ogorcenost i protivnost u jednom smeru?
Ja bih voleo da sam te razumeo o kakvom smeru pricas, ja ipak mislim da ti nisi u toku bez ljutnje.
Pojedini ljudi ovde samo cekaju da neko pocne da se raspravlja da bi se ukljucili u diskusiju.
Imate neke druge forume za prepucavanja, ovde se bavimo problemom narkomanije i zavisnosti, ukoliko se moje i voyagerovo misljenje ne slaze to nije razlog za vas da se ubacujete tu i dolivate ulje na vatru, da bi se ovde svadjali jos vise.
...
Sagy

Post by Sagy »

U boj,u boj,za lijek svoj :D

Ajte,ljudi lakše malo.
Svakome je njegova muka najteža.

Ja jedino što mogu malo da primjetim(a to sam i prošao na svojo koži),je da kod pisanja druga @Voje,osjećam onaj elan koji ti bupe daje,naročito u prvim mjesecima terapije.Ja sam prva dva mjeseca bio toliko "nabrijan" na pozitivu,kad sam počeo da uzimam Subutex,da mi je trebalo često koji apaurin da zaspem navečer.
Jer taj bupe,je baš drukčiji od ičega,ijednog opijata.Jako dobar antidepresiv,što potvrđuje tezu da su opijati inače najbolji antidepresivi,samo imaju previše nuspojava,da bi se tako koristili(najveći problem,je naravno fizička ovisnost i tolerancija),pa zato medicina,još tamo od kada je Bayer izbacio Heroin iz proizvodnje(jer su vidjeli,kakvu zvijer su pustili s lanca),mućka s razno raznim SSRI,SNRI,antipsihoticima,i gomilom drugih čudesa,a nisu još ni blizu lijeku koji bi imao antidepresivni potencijal,morfija npr.

Ali,opet,treba imat na umu,da taj polet od bupe-a,prođe,i onda opet na kraju ostaje svako sam sa sobom,što je vjerujem i poenta onog što je @Ziki htjeo da kaže.
@Vojo stvarno puno toga zna,čovjek je,vidi se dobro informiran.Ponekad sam sebi uskače u usta,zar to i svi ne činimo?
I ti @Ziki,si u nekim postovima,pljuvao po lijekovima,a u drugima,pišeš,da ti nije problem potegnit do ZG radi bupe-a.Ne želim te omalovažavat,znam da ni tebi nije lako.Ne mogu se godine drogiranja samo tako "gurnit pod tepih",i nastavit živit,nakon skidanja na suho,kao da ništa nije ni bilo.

Kažeš da je @Vojo od 14.te godine počeo s Trodonima,pa čovječe,on još nije ni iz puberteta izašao,a već se trovao opijatima.I čovjek,se bori,na svoj način,uspjeva se izborit za ono što hoće,ponekad i on "odluta",pa tako prije 6 mjeseci bi morfij,sada je na bupe-u,diže ga u nebesa.Mladost.
Po meni je bitno radit pomake,ići naprijed,na bilo koji način.Ako je za nekoga velika stvar,skinit npr. dozu metadona sa 100mg na 50mg,tko sam ja da pljujem po njemu? I zašto?

Da je sve kristalno jasno,kod narkomanije,pa nebi bilo ovog foruma,gdje se javlja stvarno veliki raspon ljudi,od mlađih,tek "zagazlih",pa nas "starih kanta",pa očajnih roditelja,supružnika....
Ne bi bilo ni toliko raznih lijekova,institucija,komuna...

Opet,za tramal,ja sam tek na ovom forumu,saznao da je on,u biti jako štetan,puno štetniji nego što sam ga ja ikad doživljavao,jer kod nas ga nitko ni ne "zarezuje" previše,kruži uglavnom među navučenim đanerima,tako sam ga i ja koristio,i dolazio u kontakt s njim,kad bi mi ih trebalo 15-20,samo da ustanem iz kreveta i krenem u "šemu",jer mi krizu nikad ne bi do kraja smirio.
Jedino na robiji,sam osjetio taj "rad" tramala.Tamo za kutiju cigara,kupiš 2-3,pa popiješ,i onda luduješ po odjelu,ko na nekom laganom exstazy-u.I piješ puno kava,jer mu pojačavaju djelovanje.
Ali,u istom tom zatvoru,sam vidio i kako ljude obara epi-napad(i to uvijek one,od kojih bi kupovali te tramale),a to su bili likovi,koji bi ušli,na metadonu,pa te tamo ekspreksno spuste(po 5mg tjedno),i onda šaku tramala,apaurina,Xanaxa. Kasnije sam tek saznao,da Tramal uzrokuje te epi-napade.
Mislim,da je on daleko od bezazlenog lijeka,naročito,kako što isam @Vojo napisa,jer djeluje,kao kombinacija 2-3 psihoaktivne tvari.Vjerujem da ni medicina,još točno ne zna,potpuni mehanizam njegovog "rada".
Meni je samo sramota,što su u nas,prije,(sad se popravilo,odkad koriste fentanyl),ljudima,na samrti od karcinoma,a koji nisu imali vezu,niti bi se doci ugurala koverta,umjesto morfija,za samrtničke bolove,dobijali velike količine tog sranja od Tramala.
Missy

Post by Missy »

Sta rece ziki?! Nije ovo mesto za prepucavanje?! Interesantno je cuti to bas od tebe. Za ono o cemu sam ja pisala,nije potrebn9 poznavati neke "cele istorije",osvrnula sam se na ono sto sam primetila kroz nekoliko postova i to sto sam napisala se odnosilo upravo na tih nekoliko postova,odnosno,njihov sadrzaj. I dodatno naglasila da ne zelim da se uplicem i oz tog razloga i stala sa daljim ili dubljim razvojem price. A ti meni,ni manje ni vise,nego "neko jedva ceka da se prepucava". Pogresnu si sliku o meni stvorio,ziki. A znas zasto?! Bas zato sto nisi razumeo sta sam htela da kazem.
Mudar covek ne kaze sve sto misli..ali misli sve sto kaze!
Missy

Post by Missy »

Pozdrav Sagy..i veliki pozdrav za post!
Stara kuka se izdaleka prepoznaje! ;)
Mudar covek ne kaze sve sto misli..ali misli sve sto kaze!
ziki

Post by ziki »

Mozda ja tebe nisam razumeo ali ti si prokomentarisala moj tekst nicim izazvana, uostalom to vise nije ni vazno sve se to zavrsilo jos sinoc.
Pozdrav.
...
ziki

Post by ziki »

Sagy ja jos uvek razmisljam o tome da dodjem u zg da zavrsim posao, rekao sam ti da bi mi znacilo da kljucam po pola mg dnevno tako kad zatreba.
A to sto se ja sa Voyagerom raspravljam nije nista licno, vec je to sto si sam rekao dize u nebesa i bup i kaze za trodon da nije nista, vec je slabasan opijat itd.
Mozda je za njega slab neznam..
...
ziki

Post by ziki »

Sanela ako si mi zakljucala temu onda je izbrisi sasvim ili je odblokiraj da je ja izbrisem.
Nema potrebe da onda stoji tako.
...
Sagy

Post by Sagy »

ma ne da mi se sada,a i moram off-line
Last edited by Sagy on Mon Jan 30, 2012 10:16 am, edited 1 time in total.
sanela

Post by sanela »

Sagy, skrolaj malo niže i vidjećeš temu kanabis kao supstitucija, pa ovaj svoj post kopiraj tamo.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:33 am, edited 1 time in total.
Locked