A taj problem sa kicmom moze da se resi bez Trodona, ja sam imao udes 2001.god i od tad imam probleme sa prsljenovima i sa vratom, Znaci Dishartroza i Spondiloza.
Jeo sam Trodone nisam ih pio,, medjutim od tada je medicina dosta napredovala narocito u zapadnoj evropi.
Razmisli o flasterima, imas i te morfijumske flastere ljudi ih koriste kod nas su malo skuplji ali moze da se podnese finansijski.
Jedan moj rodjak ih koristi u svajcarskoj godinama, mlad se penzionisao u 39 oj godini i vec 10 godina ih koristi protiv bolova.
To se ne menja svaki dan vec deluje 2,3 dana neznam tacno.
Imas i suboxon flastere.
Ono sto je kod ovih morfijumskih flastera izrazeno, bar kod tog mog rodjaka je da ne spava bas normalno, odnosno kad zaspi spava skoro 24 sata a isto tako ostane i budan dugo.
Buprenorfin(Subutex)
Moderator: sanela
Re: Buprenorfin(Subutex)
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:31 am, edited 1 time in total.
Ma u pravu si ti na sve imas odgovor.
Ja sam covek dobronameran, i nije mi problem da budem i samokritican prema sebi i poslusam savet.
Po svemu sudeci ti sve znas najbolje, sa jedne strane pricas sam kako si od 14.godine na svim mogucim opijatima a sa druge strane kad ti se to pomene ispada da si cist i da si vec izlecen maltene.
Reci za Trodon da je slabasan opijat je van svake pameti, jedini si od par hiljada ovde na ovom forumu koji to moze da kaze.
Njega dobijaju uglavnom ljudi na samrtnickoj postelji i sa tumorima u metastazi da umru koliko toliko bez bolova a po tebi je on slabasan opijat.
Izadji malo iz srbije da vidis kakav odnos imaju lekari prema Trodonu i kako ga tretiraju.
To su sve te zemlje gde se taj tvoj Buprenorfin koristi zadnjih 20.godina i vise a za tebe je on otkrice i cudo medicine.
Klasican primer coveka koji jednostavno ne prihvata tudje misljenje, tebi nije potreban forum da sa nekim podelis misljenje vec ti treba neko samo da te slusa i da ti odobrava sve sto ti kazes.
Po meni ti imas vrlo nezrelo misljenje o ovoj bolesti a svo to znanje o tim preparatima pokazuje da si veci deo zivota presedeo ispred racunara umesto na nekom radnom mestu.
Vec 7.godina si ti ovde i jos uvek tapkas u mestu.
Ti covece komuniciras jos uvek na nekom decackom nivou.
Ne razumem zasto pises kilometarske postove kada ne prihvatas tudje misljenje, kao da zelis nekoga da ubedis ili impresioniras svojim znanjem.
Ja sam covek dobronameran, i nije mi problem da budem i samokritican prema sebi i poslusam savet.
Po svemu sudeci ti sve znas najbolje, sa jedne strane pricas sam kako si od 14.godine na svim mogucim opijatima a sa druge strane kad ti se to pomene ispada da si cist i da si vec izlecen maltene.
Reci za Trodon da je slabasan opijat je van svake pameti, jedini si od par hiljada ovde na ovom forumu koji to moze da kaze.
Njega dobijaju uglavnom ljudi na samrtnickoj postelji i sa tumorima u metastazi da umru koliko toliko bez bolova a po tebi je on slabasan opijat.
Izadji malo iz srbije da vidis kakav odnos imaju lekari prema Trodonu i kako ga tretiraju.
To su sve te zemlje gde se taj tvoj Buprenorfin koristi zadnjih 20.godina i vise a za tebe je on otkrice i cudo medicine.
Klasican primer coveka koji jednostavno ne prihvata tudje misljenje, tebi nije potreban forum da sa nekim podelis misljenje vec ti treba neko samo da te slusa i da ti odobrava sve sto ti kazes.
Po meni ti imas vrlo nezrelo misljenje o ovoj bolesti a svo to znanje o tim preparatima pokazuje da si veci deo zivota presedeo ispred racunara umesto na nekom radnom mestu.
Vec 7.godina si ti ovde i jos uvek tapkas u mestu.
Ti covece komuniciras jos uvek na nekom decackom nivou.
Ne razumem zasto pises kilometarske postove kada ne prihvatas tudje misljenje, kao da zelis nekoga da ubedis ili impresioniras svojim znanjem.
...
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:38 am, edited 1 time in total.
Kad si uzeo drogu poslednji put?
Po svemu ovde sto pises ti si tabletoman a ne narkoman.
Nemogu da te zaobidjem jer zauzimas previse prostora na ovom forumu.
Po svemu ovde sto pises ti si tabletoman a ne narkoman.
Nemogu da te zaobidjem jer zauzimas previse prostora na ovom forumu.
...
Za tebe je zatucana drzava, vlada, zdravstvo i svi ljudi koji ne misle kao ti.
Svi su zatucani i niko nema pojma o nicemu.
Jedino ti znas sve.
Svi su zatucani i niko nema pojma o nicemu.
Jedino ti znas sve.
...
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:31 am, edited 1 time in total.
Da, malo iznad sam napisala da je u Sarajevu 15ak ovisnika prešlo sa metadona na suboxone.Voyager wrote:Vidim Sanela da kod vas u Sarajevu imate registrovan Suboxone®, bas sam danas skinuo vasu najnoviju listu lekova.
Nije skup, sada ne znam kako bas detaljno idu procedure.
Ta-da...
V
Voyager>
Nijedan zavisnik prilikom detoksikacije ne sme biti osudjen da trpi bolove.
Uopstalom, ja imam hronicni bol u ledjima, te mi je Tramadol neophodan kako god okrenes - to sto cu 10-ak dana biti na malo visoj dozi, nece dovesti nidocega dramaticnog, niti do bilo kakve stavicne zavisnosti u kojoj bi mi trebao snazan opioid poput Buprenorfin u cilju skidanja - to su gluposti...necu pobogu uzimati po 800mg dnevno pa da se tako nesto desi...
Terapiju da, uglavnom saam sebi odredjujem, sa svojim terapeutom se dogovorim u isto vreme i dobijem to sto mi treba.
Kako to mislis nijedan zavisnik ne sme biti osudjen da trpi bolove?
Neko ce sad da ti titra muda jer si se ti drogirao, ljudi nemaju da hrane i skoluju decu a ti hoces besplatne lekove, da ti drzava placa iz budzeta?
Idi promeni drzavu.
A to sto sam sebi odredjujes terapiju govori sve o tebi, pametniji si i od lekara.
Nijedan zavisnik prilikom detoksikacije ne sme biti osudjen da trpi bolove.
Uopstalom, ja imam hronicni bol u ledjima, te mi je Tramadol neophodan kako god okrenes - to sto cu 10-ak dana biti na malo visoj dozi, nece dovesti nidocega dramaticnog, niti do bilo kakve stavicne zavisnosti u kojoj bi mi trebao snazan opioid poput Buprenorfin u cilju skidanja - to su gluposti...necu pobogu uzimati po 800mg dnevno pa da se tako nesto desi...
Terapiju da, uglavnom saam sebi odredjujem, sa svojim terapeutom se dogovorim u isto vreme i dobijem to sto mi treba.
Kako to mislis nijedan zavisnik ne sme biti osudjen da trpi bolove?
Neko ce sad da ti titra muda jer si se ti drogirao, ljudi nemaju da hrane i skoluju decu a ti hoces besplatne lekove, da ti drzava placa iz budzeta?
Idi promeni drzavu.
A to sto sam sebi odredjujes terapiju govori sve o tebi, pametniji si i od lekara.
...
Sanela slobodno ukazi svakom clanu foruma na neke nepravilnosti kao sto su uzimanje lekova na svoju ruku bez nadzora lekara itd.
...