između 2.zla

Ovo je forum za osobe koje žele prestati piti ili koje su prestale piti i žele prodiskutovati o problemima s kojima se suočavaju prilikom održavanja apstinencije. Ovdje možete saznati informacije o programima i metodama liječenja alkoholizma

Moderator: sanela

winston85

Re: između 2.zla

Post by winston85 »

Vrlo lepo objasnjeno i napisano.
To Sagy.
To sam i ja hteo da napisem ali ne umem tako baratati recima.
Da, i ja kad sam bio u ludari, gledao sam sve to. To je uzas. Ali mi smo svi bili zajedno (dzankiji, alkosi i samoubice u pokusaju(koliko sam ja skonto njima i nije bio cilj da se ubiju vec da privuku malo paznje na sebe)).
Gledao sam coveka koji je padao i dobijao epi-napade na svakih 3-4 sata, a covek stasit, pametan, vidi se lepo obucen, ugladjen, verovatno ima i dobar posao a sjebe ga cuga. Onda delirijumi, vezu "padobran" preko coveka i sa dodatnim kajisima ga bukvalno prikuju za krevet, a on pomera ceo krevet...pa jos strahota tamo sto sam se nagledao.
I ja se slazem da je alkosima teze, na kraju krajeva uvek ima i proizvodjaca jeftine rakije na "crno" one grobljanske...
Inace pre 3.dana napravih recidiv sa 3.piva, kafane su opasne po ljude koji u njoj nikad nisu narucivali nista drugo nego teretnjaka ili neku zest. Treba ih izbegavati ukoliko covek nece da pije vise.
REC: PLAY
Idemo dalje...Dan za dan...
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
Sagy

Post by Sagy »

Ja nekad,naročito poslije dobre klope,ili kad se vratim s posla,volim popit hladnu teretnu,ili čašu vina.
To ne smatram ni alkoholizom,ni recidivom.

Ali,opasno je za nas,otić na nečiju svadbu,proslavu nečega...,gdje se liva alkohol u potocima,jer svi ljudi kad se napiju,gube granice,padaju barijere.
A nama je poznato gdje završimo,kad izgubimo granicu,ili se "osokolimo" od alkohola.

Jednom sam baš tako "pao",nakon 3 mjeseca apstinencije.
Pozvan na momačko veče jednog prijatelja,ono,krug ljudi,sređenih života,ne drogiraju se,osim povremeno trava,ili bijelo,ali stvarno jako rijetko.
I ja se fino napio,odjednom se na stolu našao gram bijelog,naravno surla proradila,i već za pola sata,sam kopao po mobitelu(jer sam izbrisao većinu brojeva),koga da nazovem,a da zna gdje ima bijelog....i naravno našao,ujutro sam već kuhao šut dopa...

Gadna je cuga,gadna.
Sagy

Post by Sagy »

@winston85

Sad pročitah,par starnica prije,da si kuhar po struci.
Joooj.Ja ti 10tak godina radim kao pizza majstor,a znam i da se vrtim po kuhinji,izbacivat jela,roštilj i te priče.

A koliko tu ima cuge.....Pa pola kuhara koje znam su teški cugeri.Neki samo pijani i mogu radit,a tada rade k'o sat.
Gadan je to posao,stresan,naročito ljeti,pa uvijek ti pri ruci vino,za začinjavanje rižota,umaka i sl.,a i konobaru samo namigneš,stiže točena teretna.
Ali ja ne mogu radit na cugi,sat-dva letim po kuhinji,onda se počnem gubit,i psihički i fizički,tako da izbjegavam cugat u kuhinji.Eventualno,kad odradim svoje,teretna,noge u zrak,i pogled u prazno...
winston85

Post by winston85 »

Sagy wrote:@winston85

Sad pročitah,par starnica prije,da si kuhar po struci.
Joooj.Ja ti 10tak godina radim kao pizza majstor,a znam i da se vrtim po kuhinji,izbacivat jela,roštilj i te priče.

A koliko tu ima cuge.....Pa pola kuhara koje znam su teški cugeri.Neki samo pijani i mogu radit,a tada rade k'o sat.
Gadan je to posao,stresan,naročito ljeti,pa uvijek ti pri ruci vino,za začinjavanje rižota,umaka i sl.,a i konobaru samo namigneš,stiže točena teretna.
Ali ja ne mogu radit na cugi,sat-dva letim po kuhinji,onda se počnem gubit,i psihički i fizički,tako da izbjegavam cugat u kuhinji.Eventualno,kad odradim svoje,teretna,noge u zrak,i pogled u prazno...
Ej bas taj rad!
I ja isto tako poznajem par njih koju su bas cugeri, ofis je tu, cuga je tu, zajebana sitacija za nezrele..
Pizza majstor, i ja sam radio u jednoj piceriji, samo meni to ne stoji, ne ide mi to testo..mada sam uvek zavideo pizza majstorima sta rade od tog testa. Ja sam vise na foru kuvanja, domaca kuhinja i te fore...Naravno da bih voleo da budem odlican na svim frontovima, ali ne ide, ako napredujes u jednom smeru toliko gubis na drugom, mada moze se sve postici ali ne na vrhunskom nivou. I to je struka gde ne smes praviti pauze, tipa da ne sljakas par godina taj posao, ispadas iz igre, kuhinja napreduje, mada nije tesko vratiti se u igru ukoliko imas dovoljno samopouzdanja.
A sto se cuge tice :) stara proverena kurva... Odma crv proradi, ali najgore je kad ti ugine crv pa ti samo alkohol radi. I jedva cekas da svane da otrcis u prodavnicu da se popravis i tako danima. E to je haos, na to sam pomislio kad sam napisao izmedju 2.zla... U isti cor-sokak vode. Zajebana rabota...
Sagy wrote:Ali,opasno je za nas,otić na nečiju svadbu,proslavu nečega...,gdje se liva alkohol u potocima,jer svi ljudi kad se napiju,gube granice,padaju barijere.
:D sad mi palo na pamet kad sam letos bio na jednoj svadbi, brat od strica se zenio. Isad ima tu nas dosta mladjih i svi u skupinu i kaze tu jedan burazer: Danas ko se neizblamira nije nista uradio.
Ne znam kojom silom se nisam naroljo taj dan, valjda zato sto je bilo dosta jake klope :)
winston85

Post by winston85 »

rec;play
winston85

Post by winston85 »

stop
winston85

Post by winston85 »

Sad ponovo belaj zbog cuge.
15.og na noc, napije se momcina onako dobro, i uzme motoric onaj mali skutercic da se provoza i ode po pljuge do prodavnice. Krenem ja i nesto mi mase iz kola. Naravno ko bi drugi nego murija.
Dobro vece, dobro vece. Vozacku? Ja; jao, nisam je pneo, nate kreno t'd prodvnce po cigrete...
AHA, bljesak iz ociju klinca pripravnika (usta ga 'ebem), jesi pio ista pita me ali onako kao da me drzi u saci kao muvu. Vidim ja kraj price. Ja; jesam! Pub; aj duvaj. 1.47%, Ja; samo tolko?? :mrgreen: mladi pub zeljan dokazivanja i pokazivanja odanosti poslu i poslovnoj etici policije vadi zapisnik i pocinje nesto da skraba. Ja ga pitam, izvini a sta to pises, kaze on, kaznu. Ja mu kazem a kako to pises, mislim ko ce to procitati, jesi to u skoli ucio tako, e tu sam malo preterao i spakuju me u neku buvaru, ne daj Boze nikome. Srecom bio sam dovoljno pijan da sam odmah legao u onaj grinjavi, ispovracani, prljavi "krevet" sta li je vec, sa par takvih cebadi. Budim se ja, pub na vrata ali neki drugi, pita ocu li u wc, ja; hocu. odem, i vraca me unutra, kad sam ja ponovo tu usao, mila mati kako vonja. i drzali me do podne, a navatali me oko 23.h. Kad sam izasao iz te buvare kontam ima bar 18.h, bacim oko na tel. ono tek pola dvanaest. I to u susednom gradu, trci brze bolje da se popravim sa par piva, tacnije 3. i tek tad krenem kuci.
Jos jedna u nizu mojih slavnih pijanki, ali ovaj put ostrije. Primetio sam da je svaki put sve teze i teze, ne samo mamurluk, vec i samo pijanstvo! Ma kuda to mene vodi milu li mu majku poljubim.
I kao 300 000. puta do sad sam se zarekao, ovim recima, "ma nes' vise piti jebo ti svoju piiiiiiiiip ma taman umro".
E sad stvarno stop.
Dok ne bude opet, play. Bem li ga, da ga ebem...
ivica

Post by ivica »

Pa šta onda. Samo daj!
ignorance is bliss!
ziki

Post by ziki »

Kod mene se alkohol ne prima bas toliko a neki put mi padne napamet bolje da sam se navukao na rakiju nego na dop. Bar bih imao u svakoj prodavnici ono sto mi treba.
...
winston85

Post by winston85 »

Ajoj, zajebana je radza, zajebanija od dopa veruj mi... Lerdija mozes iscimati i u ponoc, a sta ces kad se prodavnice zatvore a tebi crv radi pun gas, i ko ce da izdrzi do jutra....ufff, jako zajebano.
Bila jednom takva epizoda...Ne daj Boze vise...
Post Reply