Buprenorfin(Subutex)

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
yasujirozu

Re: Buprenorfin(Subutex)

Post by yasujirozu »

nemoj se zestit, ti si meni bas drag jos od cca 2005. kad si zapoceo kuknjavu - metadon, morfin, jurinista i sad sub.. keep up the good work you pharmacologist - pilot- systems engineer, pathology is your middle name.
ljubac.
ziki

Post by ziki »

Sto se tice tog lecenja i broja korisnika, ili pacijenata na buprenorfinu to nije losa ideja.
Ja mogu da ti kazem da od njih 6-oro koje ja poznajem samo jedan se leci legalno u drajzerovoj u beogradu, odnosno uzima lekove jednom ili dva puta mesecno.
Otisao je na uput psihijatra uz maticne bolnice, komisija je odobrila itd.kako ide procedura vec.
Dobija buprenorfin makedonski ili od 2.mg. ili od 8.mg.kako kad i placa 20.hiljada dinara mesecno.
Ostali se snabdevaju preko nekih veza sa privatnih klinika ili iz inostranstva ili suboxonom ili subotexom, vise ima suboxona onog sa ukusom limuna ili narandze neznam tacno.

Ono sto ja znam je da komisija ne overava bas tako lako upute psihijatara za drajzerovu, neznam zasto ali ima ljudi koji nisu uspeli tako jednostavno.
Dok sa druge strane, u drajzerovoj se veoma lako odobrava buprenorfin, bukvalno ga pacijent trazi i rutinskim pregledima i razgovorom se to zavrsava.
Placa se 20. hiljada mesecno bez obzira na dozu ili kolicinu lekova, to oni odredjuju koliko mg.dnevno.

Ovo se odnosi na drajzerovu a u privatnim klinikama koliko sam ja upoznat je nenormalno skupo.
...
ivica

Post by ivica »

Voyager wrote:Znao sam !
LOL !
Samo sam cekao...

Znaci svake godine jos od svoje 21-ve ovde cestitam na ovaj nacin i svaki put se neko upeca da prokomentarise, neeema...hahahaha !

Eh pa...Voyager cestita ovako... :-D
Crowleymass :-D :-D
ignorance is bliss!
ivica

Post by ivica »

yasujirozu wrote: to jednostavno nije istina. gro frendova te, frendova-frendova, i porjed substionog-suba i dalje (blago rjeceno) tavori. ak si mislio rec kak je tamonekometebi pomoglo, ok, inace je po srjedi najuobicajnije umanjenje stete.
E nebi reka e nebi ja se s tim nebi složio i sad opet pa opet pa opet. Subotex od kad se pojavio pa ti neki njegovi rođaci jako dobro služe svrsi. A to je skidanje potpuno skidanje... Nadam se da kužiš da ta apstinencija ne znači da si na tabletama i ne uzimaš dop.
A znaš šta mi je bilo teško gledat, tipove na kojima vidiš jako dobro da im je sub/bup pomogao i da NISU u krizi a opet se žale i plaču i trpaju u sebe smeđi prah koji zovu dop sve besmisleno. Govorim o tipovima koje osobno poznaš duže vremena...
ignorance is bliss!
ivica

Post by ivica »

Sub je zakon. Stvarno od kad se pojavio potvrdio je priče. Slabija kriza , zamjena za hep i lakše puno lakše odvikavanje. :retard:
ignorance is bliss!
leiito

Post by leiito »

yasujirozu wrote:nemoj se zestit, ti si meni bas drag jos od cca 2005. kad si zapoceo kuknjavu - metadon, morfin, jurinista i sad sub.. keep up the good work you pharmacologist - pilot- systems engineer, pathology is your middle name.
ljubac.
passive-aggressive?
preispitivac

Post by preispitivac »

yasujirozu wrote:nemoj se zestit, ti si meni bas drag jos od cca 2005. kad si zapoceo kuknjavu - metadon, morfin, jurinista i sad sub.. keep up the good work you pharmacologist - pilot- systems engineer, pathology is your middle name.
ljubac.
Nemam nista protiv arogantnih ljudi samo sto onda moram bar znati zasto su arogantni. Pogotovo mi je poznat ovaj t(r)ip "ja-sam-pesnik-ili-se-samo-tako-izrazavam", sto mi ne posaljes neka pisanija, znam neke ljude da mozda objave... Pun mi je kurac pesnika i filozofa. :butthead:
Jurim rep
yasujirozu

Post by yasujirozu »

bespotrebno se nakrivo postavljas, pa valjda znas da si moj omiljeni drogeras.. :(
neeego, posto kosta dzidzica sad' u bg-u?
a ds?
ma da, kuzim te - sjeme i pleme pohotnim dilerima, krv im se obescatila u ognju vjecne srami..

uzivaj lutko. :wink:
preispitivac

Post by preispitivac »

Nisam iz BG, ja sam, lutko, iz provincije :goodman: Kako tebi pluca, mozak?

P.S. Gde sam se ja to zalio na dilere, 'leba ti?

P.S.P.S. Ds nisam video, jos jedan dan, pa godinu dana.
Jurim rep
Miligram

Post by Miligram »

Subutex i Suboxon su sranje.Ovaj xon ima blokator ,ali uglavnom hocu reci da nemojte misliti da su ti "pametni lijekovi" manje stetni od metadona ! Ajd molim te pogledaj uputstvo od Suba i uputstvo od Hepa i jel vidis razliku ?! Suboxon ili Subutex ima sto puta vise mogucih nuspojava.DA ljudi...toga niste se sjetili ,nego ga samo fino cuclate,kao ono ma ja nisam ovisnik sad sam na konju cuclam tu neki sub kao.... :vom:
e bome nije tako ! :!: od Subutexa i Suboxona ljudi postanu ubrzani hiperaktivni smajlići,dok su na metadonu vise usporeni o opusteni. Pa znam kolegu koji je od suba dobio moždani udar. pa kako i nebi kad taj hebeni lijek ti mozak unistava 330 na sat !?! :evil:
Locked