A sve mi se čini da se ovdje manifestuje Voyin alter ego u obliku mr.leiita, ti si Voyi ono što je Leptir Petru, jaffa checku, ex heroin-dragančetu...................i kroz čitave kilometarske postove zavisnika koji veličaju supstituciju,te zagovaraju legalizaciju opijata se provlači nit zajedničke osobine pojavljivanja jedinke u obliku više različitih osoba čime se u ovim naučnim krugovima samo po sebi nameće pitanje:
Kakva li je to uzročno posljedična veza supstitucijskog održavanja i sindroma hmmmm podvojene ličnosti.
Supstitucija i odrzavanje u Srbiji
Moderator: sanela
Re: Supstitucija i odrzavanje u Srbiji
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
A o čemu ti? O čemu svi ? Ma šta je ovo? Ko sam ja? Ko ste vi.................ma ni Davidu Lynch-u ne bi 'vako nešto na pamet palo...........leiito wrote:o čemu ti to, kakav bre ratnik svetlosti?Zona Sumraka wrote:a jee, pa ova tema postaje sve plemenitija i korisnija...osjecam se toliko obogaceno nakon citanja ovih nebuloza da cu dobiti sracku...vojo, mozes ti ciribu ciriba do besvijesti...ti si jarane jedan najobicniji dzanki, ni po cemu napredniji od bilo kog drugog ovisnika, koji je jos pride izfantaziro' da je ratnik svjetlosti...lijeci se druze...i ne mislim samo na narkomaniju...
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
My bad, našao sam post na koga verovatno aludirate. Pa dobro sad, puno ljudi veruje o teorije zavjere, nije tome uzrok dope. Isto tako svi mi za sebe mislimo, da smo jako apecifični. Što se čini da jest prisutno kot ovisnika više nego u normalnoj populaciji je osječaj kompetencije ili čak superiornosti, koji nema nužno realnu podlagu.
Voyager, koliko si dugo na buprenorfinu? Pitam jer to što opisuješ kao kristalnu čistinu misli zvuči skoro predobro, podseća na honeymoon fazu bupea, koju mnogi doživljajaju pa im se zbog toga taj lek i toliko dopada. Neki taj period opisuju kao sličan speedballu, manjeg intenziteta naravno.
Voyager, koliko si dugo na buprenorfinu? Pitam jer to što opisuješ kao kristalnu čistinu misli zvuči skoro predobro, podseća na honeymoon fazu bupea, koju mnogi doživljajaju pa im se zbog toga taj lek i toliko dopada. Neki taj period opisuju kao sličan speedballu, manjeg intenziteta naravno.
Koja debata sa ljudima koji ajde sto nahvalise buprenorfin nego su poceli da pricaju i o legalizaciji heroina.
Nisam ja nikog pozvao na linč, svako ima pravo na svoje misljenje takodje i ja imam.
Dali stvarno postoji jos neko ovde ko ima misljenje da heroin treba da se na neki nacin legalizuje, da bi se navodno smanjila stopa kriminala i upotreba prljavog heroina.
Pa ljudi u avganistanu koji proizvode opijumski mak i heroin umiru kao muve od cistog stoprocentnog heroina.
Ceo zivot ga proizvode pa se zajebu i overe.
Ja donekle razumem kad se neko bori za supstituciju, ok olaksati coveku zivot da moze da se socijalizuje, da funkcionise na poslu itd.
Ali pricati o heroinu na isto takav nacin, da bude drustveno prihvatljiv pa to je prica o samoubistvu.
Ja nemogu da zamislim koja je to ideja, mi bi postali svi narkomani, radjali bi decu zavisnike..
Ja sam glup sto na takve nebuloze uopste odgovaram ali nemogu da podnesem da neko moze tako da prica.
Nisam ja nikog pozvao na linč, svako ima pravo na svoje misljenje takodje i ja imam.
Dali stvarno postoji jos neko ovde ko ima misljenje da heroin treba da se na neki nacin legalizuje, da bi se navodno smanjila stopa kriminala i upotreba prljavog heroina.
Pa ljudi u avganistanu koji proizvode opijumski mak i heroin umiru kao muve od cistog stoprocentnog heroina.
Ceo zivot ga proizvode pa se zajebu i overe.
Ja donekle razumem kad se neko bori za supstituciju, ok olaksati coveku zivot da moze da se socijalizuje, da funkcionise na poslu itd.
Ali pricati o heroinu na isto takav nacin, da bude drustveno prihvatljiv pa to je prica o samoubistvu.
Ja nemogu da zamislim koja je to ideja, mi bi postali svi narkomani, radjali bi decu zavisnike..
Ja sam glup sto na takve nebuloze uopste odgovaram ali nemogu da podnesem da neko moze tako da prica.
...
sad ti kao indirektno ho'š reci kako ti nisi dr. star-drek, nego samo njegov istomisljenik..koji pukovnikleiito wrote:My bad, našao sam post na koga verovatno aludirate. Pa dobro sad, puno ljudi veruje o teorije zavjere, nije tome uzrok dope. Isto tako svi mi za sebe mislimo, da smo jako apecifični. Što se čini da jest prisutno kot ovisnika više nego u normalnoj populaciji je osječaj kompetencije ili čak superiornosti, koji nema nužno realnu podlagu.

nije sramota pasti,sramota je ne ustati..
Pa ja uopšte ne djelim Voyagerovo oduševljenje nad buprenorfinom, po meni je ta njegova djelimično mješovito agonistička antagonistička priroda previše nepredvidiva za dugotrajnu supstituciju. Ali isto tako stoji, da Francuzi nikad nisu prihvatili metadon i već decenijama koriste bupe.
Nije to neki novi lek, samo je u SAD labeliran za out-patient supstituciju kad im se srednja i viša klasa navukla na painkillere, a ne mogu oni, da svaki dan čekaju u redu sa narkomanskom bagrom na metadon.
Nije to neki novi lek, samo je u SAD labeliran za out-patient supstituciju kad im se srednja i viša klasa navukla na painkillere, a ne mogu oni, da svaki dan čekaju u redu sa narkomanskom bagrom na metadon.
Koji si ti psiho voyager.
Ja morbidnijeg coveka od tebe nisam skoro sreo.
Naterao sam te da priznas da si obicna narkomancina, upravo si to uradio.
Ovamo se pravis pametan, zavrnuo sam te kao majmuna..
Koji si ti slabic, jel cucis kad piskis?
Ja morbidnijeg coveka od tebe nisam skoro sreo.
Naterao sam te da priznas da si obicna narkomancina, upravo si to uradio.
Ovamo se pravis pametan, zavrnuo sam te kao majmuna..
Koji si ti slabic, jel cucis kad piskis?
...
Eh, ja jedino da cijeli dan sjedim i čitam ono što vi pišete mogla bih reagovati u pravo vrijeme. Obzirom da ja uz forum imam još gomilu drugih stvari kojima se bavim, onda se potrudim i odvojim par sati vremena svaki dan da iščitam sve ili većinu napisanog. Nekad ne stignem sve ni iščitati, nego samo preletim pogledom, pogotovo ne voyagerove kilometarske postove, je rzaista nemam vrmena i silno se čudim kako on ima vrmena to sve pisati i stjecati silne diplome, pisati knjige, pa još evo pročitah da je hipnoterapeut. Zaista sam začuđena...
Dalje, vidim da imamo novog kolačića, dobrodošao. Do sad nismo imali zagovornika legalizacije heroina, tako da si stvarno osvježenje za forum sa svojim načinom razmišljanja. Obzirom da si novi, reći ću ti da je misija i svrha ovog foruma pomoć i podrška u oporavku od ovisnosti. Oporavak od ovisnosti je proces koji traje, a može se započeti samim prelaskom na supstituciju, da bi se nadograđivao promjenom navika, uspostavljanjem novog sistema vrijednosti, razmišljanja, što dovodi do restrukturiranja života i potpune apstinencije. Kako je cilj oporavka od ovisnosti potpuna apstinencija, priča na temu legalizacije droge (bilo koje) je ublehaška i filozofska, te se o njoj može razglabati, ali možda na nekom drugom mjestu ili otvaranjem nove teme u pdf. Harm Reduction.
E sad, moje mišljenje je da sam ja protiv rata protiv droge, jer droge će uvijek biti, ali sam za izgradnju stava prema zdravom neporočnom životu i vrijednostima koje podržavaju zdrav život. I smatram da je to najbolji način sprečavanja mladih da počnu da koriste drogu. Linkove koje si postavio kao argumente za svoj stav, vjeruj da znam da je internet pun linkova koji podržavaju tvoje stavove, ali i stavove koje ja zastupam, a to je da dekriminalizacija droge neće utjecati na smanjenje upotrebe, jer kad pogledamo statistike puno više je ljudi koji su ovisni o legalnim drogama, a nažalost i o raznim tabletama, upravo radi stava o društvenoj prihvatljivosti.
Opet, da vas podsjetim, ovo je tema o supstituciji u Srbiji, te se može pisati i generalno o supstituciji. Za ostalo, otvorite nove teme kako bi bilo lakše pratiti diskusiju.
Ovo je forum i izražavanje mišljenja, koliko god se ja ili bilo ko drugi slagali ili ne, je dozvoljeno ukoliko nema vrijeđanja, psovanja, nuđenja i traženja droge ili lijekova, te predlaganja medikamentoznih terapija.
I još jednom, ovo je forum koji pruža podršku u oporavku, a ne u zloupotrebi droga, njihovoj promociji u bilo koje svrhe ili zagovaranju ovisničkog stila življenja.
I još jedna stvar, dragi Voyageru, ti možeš svoju ovisnost opravdavati na bilo koji način pred sobom i drugima, ali ako ne možeš normalno funkcionirati bez neke supstance, ti si o njoj ovisan. Biti ovisnik o psihoaktivnim supstancama (dodato) i narkoman je jedno te isto, samo jedno ljepše zvuči od drugog, jer ne nosi sve one ružne konotacije koje se lijepe uz etiketu narkomana.
I kad budete nastavili pisati na ovu temu, uzmite u obzir ovo što napisah.
Dalje, vidim da imamo novog kolačića, dobrodošao. Do sad nismo imali zagovornika legalizacije heroina, tako da si stvarno osvježenje za forum sa svojim načinom razmišljanja. Obzirom da si novi, reći ću ti da je misija i svrha ovog foruma pomoć i podrška u oporavku od ovisnosti. Oporavak od ovisnosti je proces koji traje, a može se započeti samim prelaskom na supstituciju, da bi se nadograđivao promjenom navika, uspostavljanjem novog sistema vrijednosti, razmišljanja, što dovodi do restrukturiranja života i potpune apstinencije. Kako je cilj oporavka od ovisnosti potpuna apstinencija, priča na temu legalizacije droge (bilo koje) je ublehaška i filozofska, te se o njoj može razglabati, ali možda na nekom drugom mjestu ili otvaranjem nove teme u pdf. Harm Reduction.
E sad, moje mišljenje je da sam ja protiv rata protiv droge, jer droge će uvijek biti, ali sam za izgradnju stava prema zdravom neporočnom životu i vrijednostima koje podržavaju zdrav život. I smatram da je to najbolji način sprečavanja mladih da počnu da koriste drogu. Linkove koje si postavio kao argumente za svoj stav, vjeruj da znam da je internet pun linkova koji podržavaju tvoje stavove, ali i stavove koje ja zastupam, a to je da dekriminalizacija droge neće utjecati na smanjenje upotrebe, jer kad pogledamo statistike puno više je ljudi koji su ovisni o legalnim drogama, a nažalost i o raznim tabletama, upravo radi stava o društvenoj prihvatljivosti.
Opet, da vas podsjetim, ovo je tema o supstituciji u Srbiji, te se može pisati i generalno o supstituciji. Za ostalo, otvorite nove teme kako bi bilo lakše pratiti diskusiju.
Ovo je forum i izražavanje mišljenja, koliko god se ja ili bilo ko drugi slagali ili ne, je dozvoljeno ukoliko nema vrijeđanja, psovanja, nuđenja i traženja droge ili lijekova, te predlaganja medikamentoznih terapija.
I još jednom, ovo je forum koji pruža podršku u oporavku, a ne u zloupotrebi droga, njihovoj promociji u bilo koje svrhe ili zagovaranju ovisničkog stila življenja.
I još jedna stvar, dragi Voyageru, ti možeš svoju ovisnost opravdavati na bilo koji način pred sobom i drugima, ali ako ne možeš normalno funkcionirati bez neke supstance, ti si o njoj ovisan. Biti ovisnik o psihoaktivnim supstancama (dodato) i narkoman je jedno te isto, samo jedno ljepše zvuči od drugog, jer ne nosi sve one ružne konotacije koje se lijepe uz etiketu narkomana.
I kad budete nastavili pisati na ovu temu, uzmite u obzir ovo što napisah.
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:49 am, edited 1 time in total.
-
Iščitah poslednje dve tri strane i...ne mogu da verujem šta se dešava..neko se potrudi da napiše nešto utemeljeno na činjenicama, koje se razlikuju od nekih, većinskih, da kažem i ospe se paljba po čoveku..više nije ni interesantno da se čita ni radi smeha. Razna naklapanja i pogodjanja, prozivanja ko je ko i ko je kome alias!? Nije ni smešno više...