NEMOJTE SAMI ODREDJIVATI SEBI DOZE LJUDI!

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Voyager

Re: NEMOJTE SAMI ODREDJIVATI SEBI DOZE LJUDI!

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:56 am, edited 1 time in total.
Namazan_svim_bojama

Post by Namazan_svim_bojama »

Ja sam danas tj prošle noći jer sam sada na 1mg rivotrila i lagano smanjujem i čak i nitrazepam pa nisam spavao dućžeod 2 sata večeras ću valjda danas dodjem u centar imao sam, pričao sdoktorki jaku ćždunju tri navarata za dopom, da sam dukvalno odlazio do ormara zavlačio ruku i zamalo uzeo 80eu od nekih 400, 500 kreivnih gde drži taj deo i taman bih uzeo stajao onako i vratio odmah, kao prdrmao glavom i ono, beži be budlao!"! jesi li nromalan?? hoćeš li opet da izbuš svo poverenje iovako me ćale gleda kao da se i ne lečim boli ga kurac rekao bih. Ne znam a Keva stalno vidim pati što uopšte moram da uziamm supstituciju ali da nema metadona jebiga ljudi ja sam hteo da se ubijem zaista prešao sam bio i na čaj na kraju više mi se i dop zgadio bukvalno i koliko su postale loše šeme da posle dopa sutaradam bukvalno nemam nikavu vbolju ko zna št asu mućkali sav sam umrtvljen kao da su mešali neuroleptike ne znam šta se dešavalo ili sam ja to tako se tripovao. Elem dadoše mi i prvih meseci sam procvetao bukvalno želja z aposlom,l veza posel duže vremena doduše, znao sam i osećao da neće biti ništa ona starija, zatreskala se u maldjeg iz jasnih i očiglednih razloga a meni metadon nije smetao seksualnioj funkciji čak ni na 130 mg sasvim noramlno doduše česo malo teže znate već...ono kraj itd...ali erekcija bez nekih problema...medjut89im nekako i sam osećaj i doživljaj orgazma kao da je bio polovičan ne znam često je bilo onol kao jesam i nisam doživeo vrhunac!?

Uz sve to što je bilo kako se ustalih na toj stalnoj većoj dozi posle nekih 5,6 medseci a svo vreme se samo skraćivao taj period blage eurofirijice od prvo nekih 3,4 sata prvih dana odnosno kod podele terapije bilo je bukvalno od kad uzmem prvi deo onako dod rugog nešto manje lai drugi , davali su mi posle samo 5 sati pod prvog tek tada cele nedelje me vozao medjutim ne dadoše mi 20 posto povećanje no nebitno posle meec dana prodje i to i opet isto sve više uza prvu sve vmanje z adrugu....dozu pa na kraju opet sve odjednom sam pa tek onda rekao doktorki : ja opet uzimam sve aona pa rekla sam ti ja, i u strazburu rade tako, odnosno neko dv aputa neko jednom a ja sam znala da ti neće biti ništa bolje. Izgleda je ona provalila mene mnogo pre nego sam sebi priznao tj. prepoznao pa priznao neke stvari.
I tako sada dodjojh dotle da uprkos zakonu, uznojnje, povremenoj a sve češćoj disforiji i laganom opet zatvaranju u sebe a iskomplikova sam sebi život zadnih dve nedelje makismalno od nekih običlnih jedne dve gluposti i povratka neka dva čoveka u moj život samo kao drugara m ani to, više poznanika a sa njima još 2,3 pa sam te eksivirao medjutim opet neki dolaze odlaze, sve je to u centru kao neko sranje u nekoj sapunici samo semenjaju društva a likovi se ne manjeju mislio čovek se promenio ..NIJE ISTI JE ŠTO JE NA VEĆOJ DOZI ŠTO GA VIŠE VRAĆAJU, JER JE BIO SKINUT IKAŽN JEN ZBOG PRETNJI DRSKOSTI I ZAJEBANCIJE DOKTORA DRANJA.. IZBOG TAKVIH NAS SELE IZ ZGRAD EU GAVRILA PRINCIPA!!! Nažalost ja sam došao do zaključka da one kje ja znam a ne znam ih previše i ne želim da ih znam poučen iskustvom do sada samo jedno 10 posto želi da se leči i izleči a koordinator doktor kaže ma neema veze kolko god da recidiviraju nekome treba id ve godien da shvati da može bez heroina. Ja njih ne shvatam samo zašto se zavaravaju kad taj heroin tako kratko im deluje i posle ništa tj. čak im je i loše...meni to malo ne ide u glavu može biti da sam glup. Ima ljudi napolju još ako neko čoveče recidivira jedno 10 puta u reoku od 3 meseca pa nema ništa od njega ili to radi non stop ne stalno ali ne može da izgura ni uz met a nije ničudo, jer mnogi traže ne samo subliminalnu euforiju, lažu traže RAD IZA TOGA STOJIM I ODVALJENI SA 15 RIVOTRILA I DUPLOM TERAPIJOM OSUŠENIH USANA ME VODAJU PO GRADU DA GLEDAJU TELEFONE IKAKO IMAJU VEĆ 11 LJUDI ODNOSNO ČOVEK PATI OD OPSESIS. KOMPULZ. BOLESTI I TO SE ODRAŽAV NE SAM U SKUPLJANJU TELEFONA NEGO I LAŽIMA I ŽIVLJENJU KAO CRNAČKOG HIP HOP ŽIVOTA. ali on nije generalno loš ja ga čak i gotivim ponekada i žao mi ga bude vidim da mui ne pomaže ne pmaže ni meni ma..šta serem i ne treba mi ni euforija nešto samo danema disfoje i porkletog znojenja ni podela ni smanjenje letos ne dadoše rezultate. Sramota me u busu, sramota na razgovoru za posao mokar kao ispod tuša.č..i niko ni u KBC Srbije ni U drajzorovoj što sam znao..ne će ni da pita ni da proba da uvezemo a onaj ko bi hteo moja doktorka iz doma zdravlja nema ingerencije zakonske.!! i šta sad još prfo. Vučković mada gde i njega da jurim čovek ap aima milion pacijenata pa predavanja konsultacije, univerzitet, klinika, putovanja seminari i još ja nezvanično da ga smaram sa substitjem ili nečim sličnim ali šta da radim?? Ne mogu danas mi povećala doktorka na još 10mg više da vidi da li će ta ćžudanj au narednih 16 dana se javiti još neki put...

Član zakona , uputstvo saj odštampao i prateće akte pa i nešto iz Ustav ai samo nas dvoje je potpisalo za 6 dana. Da li je u pitanju i surevnjivost sada što sa reako da je ova jedna rekal da će naručiti moje ubistvo jer sam rekao socijalnim radnciima da dete pet dana kući nije bilo pobogu da kuvano nije jelo ko zna...neću da joj uzmu dete da malom pravim škove ali jednostavno ne mogu jebote da gledam št asse radi mali je prepametan, divan igrao sam se sanjim mnogo puta na kafi ili čaju...i gledam za smznuto crvenog od mraza...nisam mogoa savest me pekla i nije stvar u malom sukobu , više razmirici jer sam i pre tog anjenom dečku rekao druže ja ne znam ona mu ne kuva ništa čokoladno mleko, čips i čokoladice pa jel t ishrana gde je iletina, jagnjetina, ...kuano povće i amrznutolll

N eznamkakve NVO dižem ruke od toga nema ništa sa kim kažem? SAmo za see pa eto da ne prebacujem sebi d anisam pokušao a neću ja ni dospem li do prof.drt. Vučkovića možda uraditi išta za SR Morfin od toliko njegovih poslov ai briga da nam ne krenu zatvarati o vo malo št imamo ...NEĆU DA NE PLAŠIM LJUDE I ŠIRIM DEZINFORMACIJ EMADA JE OVDE SVE MOGUĆE!!! KO ZNA ŠTA ĆE BITI POSLE IZBORA kad su ovde svi BILI NA VLASTI JA IH SVE PAMTIM U OVOM ILI ONOM OBLIKU NA VLASTI A PAMTIM JOŠ I PRE MILOŠEVIĆA PA CRVENO CRNU KOALICIJU NIKOLIĆA, VUIĆA MINISTAR INFOMISANJA I NOŠENJA BEDŽEVA ŠEŠELJA DOK NE PORAZMISLIŠ AP AREKOŠE JSTE OVAJ JAKO INTELIGENTAN, PUN JE ZNNAJA ALI BRATE, BEZBORAZAN, DRZAK ZASTAREO SKIDAJ BEDŽEVE I DAJ OVAMO NOVO RUHO DAJ DA SE ŠIJU ODELA UMESTO GUNJA ŠEŠIR UMOESTO ŠUBARE ...Izvinjavam se svima koji su za tu opciju ali ja sma se naslušao demagogija ovd ez a21 godinu svog glasačkog prav ai pre toga prateći da mi jje sve jasno program se zasniva na čistom populizmu.A tek "Žuti" pa djindjis se okreće u grobu dok Ivica Dačić sedi u fotelji zamenika premijera i onaj Tadić što uzurpira vlast i predsedniak i premijera i to u ovoj vladi do vrhunca tek, sve više liči na "mekog slobu" ili slobu u opuštenom stanju :D bez erekcije...NO DOSTA O POLITICI GAD EMI SE SVI REDOM I IZAĆI ĆU DA PRECRTAM SVOJ LIST DA MI NEKO NE UZME PA ZAOKRUĆŽI POSLE PO DOGOVORU. KAD SE IZBORI ZAVRŠE AJMO SAD OVE ŠTO NISU GLASALI DA MI SEBI DAMO LEGITIMITET POŠTO LEGALITET IMAJU TE IMAJUL.....

KAŽEM USRED SVEGA TOGA OVA MOJA "BORBA" ZA SUBSTITOL ILI NEŠTO SLIČNO JE NALIK ZRNU PESKA U PUSTINJI.... :cry:
Namazan_svim_bojama

IZVINITE NA MNOGO GREŠAKA U KUCANJU ŽELEO SAM DA DOVRŠIM OVAJ POST IAKO MI SE SPAVA I IAKO GLEJIM U NEŠTO NA INVESTIGETION DISCOVERY-ju ali nadam se tj. znam da se uprkos tome i pored loše tastatur ena koju samo kukam ali je ne menjam...sve me mrzi...
Eto dovrših ga nadam se razulljivo koliko toliko a možda bude i redigovanja ujutru kad se naspafvam ako bud ei previše grešaka ne mogu sada i izvinjavam se zaista me stiglo nespavanje. San je kumulativan to je opšte mesto..valjda ne treba objašnjavati tako da pravac u horizontalu..
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:56 am, edited 1 time in total.
Sagy

Post by Sagy »

Pa nije baš da će promjena supstituta nekome promijeniti život.
Subutex sam uzimao oko godinu i pol dana,najviše 20mg dnevno(što je jako visoka doza za bupe,ekvivalent 70tak mg metadona),i sve te pozitivne promjene koje opisuješ(antidepresiv,"čistoća" u glavi,motivacija),slabe i nestaju nakon 2-3mj.Meni su onda dizali dozu,davali još i Zoloft,i nije baš pomoglo.
Još jedna stvar kod Subutexa,koja je relativno nepoznata,je da on ima čudan način dizanja tolerancije.
Naime,nakon dugo vremena na nekoj višoj dozi,on kao da blokira sam sebe,čak ga se i lakše "probije" horsom,u što sam se uvjerio par puta recidivirajući.

A ni skidanje sa suba,nije baš mačiji kašalj,kako se na nekim mjestima želi prezentirati.
Treba ga dugo,dugo vremena smanjivati,pa prorijediti uzimanje(svaki drugi,pa svaki treći dan),kad se dođe do nekih 1mg dnevno.
Ali,i i iza toga očekuj 2-3mjeseca nesanica,depresije,naizmjenične hiperaktivnosti i bezvolje,opće slabosti mišića...
U Hrvatskoj je pompozno uveden 2003.,kao maltene čudotvorni lijek,ali praksa je pokazala da baš i nije tako.

Sad ga u HR dobijaju samo trudnice(i to makedonski),a ostale su prebacili na Subuxone,koji kako kažu,nije ni blijeda slika čistog Subutexa.

Ja sam čist,ali i meni rovac povremeno proradi,ima nešto i u toj Vojinoj teoriji da su nama koji imamo dosta staža(ja 20tak godina),receptori poprilično **ebani,ali ne bih sad želio opet na neku supstituciju,jer to su stvarno okovi(i Sub i metadon),kojih se jako teško osloboditi,a na duže staze,"puno traže,a malo daju".

Ne znam zašto si toliko zagrijan za taj morfij,iskreno,ove nove varijante(MST i Substitol),nisam probao,ali se sjećam ampula Alkaloidovog morfija iz doba rata,kada sam ih podosta (zlo)upotrebljavao.Nije bitno različit od metadona,malo jača euforija,ali,opet,pitanje je kakvog bi to imalo smisla,i koliko bi ta euforija djelovala "na duže staze".

Možda je dobro,da ljudi koji su na održavanjima,imaju mogućnost "rotirati" supstitute,ali to je samo mali korak u problemu narkomanije,i ne rješava se s tim ništa golemo.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:55 am, edited 1 time in total.
Sagy

Post by Sagy »

Voyager wrote: Nije mi jasno kako su uopste ljudi podneli kod vas u Croatiji kada su ih prebacili sa texa na xonove...a znam da je bilo belaja...

V
Bilo je "belaja",ali puno manje nego što je trebalo.
U Lepoglavi(a računa se da 70tak% zatvorske populacije u HR su ovisnici) je zamalo izbila pobuna,a nešto puno gore se dogodilo mojoj ženi,koja je tada bila u 8.mjesecu trudnoće,i bukvalno preko noći je ostala bez terapije(6mg,ako me sjećanje ne vara).
Dakle,u 8.mjesecu ona(a i jadna beba,već zatrovana bupom) je prebačena na metadon,prelazak nije bio baš ugodan,ali hvala Bogu mala je rođena zdrava.
Nije imala ni konvulzije,krizu do 5.dana,pa su joj tek onda uveli nešto malo fenobarbitona,kojeg je dobijala nekih 7 dana.
Ma,kaže mi žena(ja nisam bio tu),da se naša Luna nije ni razlikovala od drugih beba,skoro svaka je prvih dana nervozna i stalno plače.
Žao mi je što mi je dijete rođeno tako,ali ne mogu da shvatim neodgovorno ponašanje onih,koji se nisu potrudili da se bar za trudnice osigura zaliha Subutexa.
Trudnice ne smiju uzimati Subuxone,zbog naloxona,koji je izuzetno štetan za fetus,te tom činjenicom se vidi da je laž,da u subuxonu uzetom sublingvalno,naloxon ostaje neaktivan.
Pa u USA,po Harm Reduction programima,ovisnicima dijele sublingvalne tablete Naloxona,za pomoć kod overdosea.

Nego,ne odgovori ti meni,šta si toliko zagrijan za taj morfij,nije to ništa posebno,bar iz mog osobnog iskustva(IV ampule).
Ima malo jaču euforiju od metadona,da se mene pita,ja bi prije uveo kodein kao supstitut,i sredstvo za detox,velika prednost mu je što se stvarno ne može zloupotrebljavati IV konzumacijom,tj. može,ali IV konzumacija kodeina graniči s mazohizmom.
Jednom probah,užas.
Namazan_svim_bojama

Voyageru u pravu si kao i mnogo puta samo jedno NA MOJU VELIKU SREĆU NISI I NADAM SE I NA TVOJU! NISAM UZEO NI 10 EU JER SA TIM NE BIH NIŠTA DRUGO JA SAM SAMO JEDNOM RADOZNALOSTI PROBAO DA UZMEM 1,5GRAM SREDNJEG DOPA ILI MALO VIŠE 1,75 I NIŠTA OSETIO SAM NEKIH PRVIH PAR MINUTA LAGANU EUFORIJU RASPRIČANOST KOJA JE , ZNAŠ I SAM NESTALA POSLE 30 MINUTA a tada...e tada me zabolela glava i seo sam u bus, pospan i jedva čekao da dodjem kući da legnem i da se probudim ujutru čist od te kombinacije pogubne!! Moje pisanje je često, izbijanje onoga protiv čega se borim, nekog ubrzanja u mojoj glavi i nedostatka koncentracije ja bih sve odjednom izbacio iz glave. I zato..možda deluje neverovatno, mnogo brže pričam nego što kucam i mnogo bolje drćžim pažnju kada pričam. Tada napravim mali, recimo u glavi KONCEPT i krenem tačka 1 samo dame neko ne odvlači zamolim ga. Pa tačka 2 ili razrada i na kraju zaključak. Problem je kada probam da razgovaram sa ljudima koji su sat pre uzeli terapiju i još se dodali mnogi mnogi u mom centru se dodaju, ja sam to radio par puta i nemnogo jer znam, kliko to može da sjebe da ti trebaju bukvalno NEDELJE DA SE SREDIŠ I USTABILIŠ!

Eto druže to je problem i kažem nisam a pored pospanosti i toga te moje, "ludosti" koja se sada kontroliše osim u situacijama kada sam van koncentracije i to maksimalne a to je uvek kada krenu negativni side effects od metadona ili sam toliko pospan i umoran a žurim završiti nešto. Jer ja sam i ekstreman kada radim. Moram tada da završim kada sam umislio da moramili moram uraditi toliko dobro skoro perfektno(što nikada nije moguće) ali eto ja to radim, pesme, priče traju par dana cepam, brišem sa kompa, ne želim da znam za njih jer nije SAVRŠENO što je jako loše i kada budem uspeo da dojem do makar nekih 70% regulisanja pomoću nekih psiholoških i drugih saveta i tehnika koje istražuzjem biću zadovoljan. Eto to je objašnjenje a plus moja tastatura Ligtech sa uskim tasterima i sa mojom navikom odnosno, veštinom, brzog kucanja ili slepog ukomponovana sa svim o čemu sam govorio daje nerazumljiv tekst.

Subotex..hm..imao sam bivšeg druga koji je bio na održavanju u privatnoj klinici medjutim nije mogao više od 6 do 8mg dnevno da priušti jer je 20.000 mnogo za njega i za mnoge u Srbiji. Ja nažalost kako ide vreme sve lošije stojim, to jest moji sa novcem. Još uvek je to iznad proseka ali hm..nekako rapidno opada. Kriza je svuda u svetu. Elem prvi put kada je uzeo, dodao je i antidepresiv koji nije tetraciklični a plaća se da ne reklamiramo sada ti znaš šta je ima 10 tableta počinje na T... to mu je "novije ime" on je od tih 2 plus 2 miligrama tamo bio uradjen i pričljiv kao b...a. Čak ga je i keva gledala belo i rekla gori se nego na heroinu. Šta je bio problem. Problem je bio što je on, otkako mu je brat nadjen posle pet dana u parku u žbunju, overio kosa počela da otpada i da se raspada i smrdi, uglavnom nijje hteo da krade nego je prosio novac samo, narkomanima, znanim načinima: molim vas ostala su mikola tu treba mi da sipam u kanister nešto novca žena ide u na porodjaj i šta ..ljudiizvade i daju 500 kinti ili više ili druge fore ostao bez stvari treba da se vrati u Vranje karta 1.000 i daj malo ovaj malo onaj eto lutke dakle nije bio na stabilnoj dozi, drugo često je ostajao bez novca pa je prosečno uzimao oko da kažemo srednjeg kvaliteta lutke dnevno. nekada i više ali prosek je bio ne više od grama i često je imao periode kada otac kupi metadon pa sa bratom deli pa malo bude čist pa posle mesec dana opet mesec i po pa čist..i tako. Tako da je za njega u tom tremutku, bilo ne više od 2mg jer od 4 je već osećao blagu euforiju ali ne preko 4 mg nikako a on je išao u proseku 6 od 4 do 8 plus uzimao je ne i.v ali intranazalno ti znaš da je tada biodstupnost veća i kaže ovako:Meni je 6 meseci na 6mg subotexa bilo bolja euforija nego sada na 85 metadona medjutim šta je problem od 60mg metadon on je krenuo da, pošto dolazi svaki drugi dan, da uzima po još malo p amalo i tako u toku dana recimo: Uzme u 10 sati 60mg metadona zatim 2 sata popodne on doda još 10mg pa u 6 popodne jošđ 10, 15 mg sve kao neće više i čak nekad uveč još 5, 10 sutra, naravno ostalo samo 15 do 20mg u najgorem u najboljem slučaju polivina i onda uzme po 3,34 bensedina i spava čovek do 3,4 popodne pa onda uveče opet ako može da uzem još nešto neki antidepresiv da se zakuca i ujutru TRČI u centar i to ponavlja mesec dana. Zatim ga nagovaram da kaže ljubi ja ne mogu ovako dajte mi svaki dan. Ali n elezi vraže tu je vikend kada petkom se "otkine" k0liko to može od meta i subota i nedelja su dani kada pije po pola . Ja sam mu rekao ako si već sjebao skoro celu subotu preskoči je u nedelju uzmi svoju dozu bolje tako nego dva dana da deliš. Men j etako bilo bolje kad popizdim pa spičim ne iz potrebe nego iz besa od ovih negatinosti i dodje mi nekad i da osetim kako je biti uradjen.

ETO ON BI SE VRATIO NA SUBOTEX ALI NEMA NOVCA meni su opet podigli na još 10mg i videću sada ako stvarno nestane ta žudnja a nije je bilo 3 dana i sada dva na 180 a već seam preterao ja samo produžavam agoniju kao čekajući morfin. A inače pitaću doktorku sa KBC koja je htela da mi prepiše ali naravno na kolegijumu sa direktorom, rečeno je kao izgovor mi ne uvozimo ne navaljamo met pa ne može nešto drugo a može samo treba 4 potpisa jebena. Ona me razume potpuno i rekla ja ako može da pomogne e pa može da mi napiše internacionaln i recept mada iskreno,nnisam se informisao kako bi to išlo. U Švajdcarskoj ne mogu moja sestra je pitala i za taj lek i za bilo koji drugi internacionalni recept ne važi ne daju, samo k ima osiguranje a cene i ne znaju bukvalno u apotekama tako da to mora ići što se njih tiče, na višem nivou.
Austrija je nešto drugo davno mi je brat nabavio kad je bila nestašica prkletog Trixifena odande lek na inter. recept. Medjutim neuroleptik ne potpada pod narkotike i režim posebnog izdavanja. ali znam da su ljudi ulazili u srbiju sa morfinom baš iz beča čak i sa samo izveštajem lekara bez frke ikakve. E sada ako mi doktorka sa KBC napiše privatni recept da probam substitol naravno u dogovoru sa mojom doktorkom i da za to vreme ako treba substi stoji kod njih a pre toga odradimo skidanje za tri nedelje na 150mg i da onda probamo sa recimo prvih dva dana 800mg pa onda do 1,2 grama štop je najveća moguća doza. pa da ja vidim da li ću se posle 5 dana kad izadje met znojiti toliko kao i sada.

To je sve u planu, verujem da si bio očajan i ja bih popizdeo tri lekara se potpisala a pič.a od direktora neće jer se plaši da ga ne "izgrde" iz fonda pa da ne bude biran opet jer ide po partijskoj liniji DA SE NE LAŽEMO. Eto drugo Morfin kao i metadon ima isto kao i svi opijati jednu malo zajebanu stvar a to je RAZVOJ TOLERANCIJE, NE MOŽEŠ TI SVAKI DAN BITI NA JEDNOJ DOZI SVAKI DAN OSEĆATI ISTO. ALI JA NE ŽELIM RAD ONAKAV KAKAV SAM IMAO MAKAR I POLOVIČNO EUFORIČAN ALI IPAK NARKOTIČKI JA ZAISTA HOĆU SAMO DA BUDEM BLAGO "TAKNUT" OPIJATOM NEKIH 3,4 SATA ili da mogu da to ponovim posle toga pa da bud enekih 6 do 8 što će posel godinu dve pasti na 2 sata aposle toga, neuroadaptacija će odraditi stvar više nego na početku i ja ću biti samo "normalan" pod navodnicima normalan, jer nisam ja normalan nego moj doživljaj sebe je da nsiam više blago vrlo blago takoreći uradjen odnosno subliminaln9o euforičan. Kako znam da neću rad? lepo! ZATO ŠTO UOPŠTE NE DODAJEM METADON ČESTO ČAK VRLO, VRLO RETKO NEKIH 20 DFO 40MG I TO ODMAH jer ono što ljudi ne znaju i taj moj bivši drug, a objašnjavao sam mu metadon je najjači posle 8 sati u krvi iako ga ti ne osećaš zbog jebene neuroadaptacije tada ga nećeš probiti sa manjom dozom, Rekao sam mu doslovno: AKO VEĆ NE MOGU DA TE ODGOVORIM DA SE UNORMALIŠ I DA UZIMAŠ SVOJU DOZU METADONA KAO INSULIN I DA NE MISLIŠ KAD ĆE FLEŠ, JER NEĆE GA BITI!!! NEGO ŠTO BACAŠ METADON UZIMAJUĆI MANJE DOZE POSLE NEKIH 2,3 4 SATA NAJMANJE DA PRODJE 10 DO 12 SATI PA MOŽEŠ UZETI MANJU DOZU A DA ONA SE BLAGO OSETI. JEL TAKO TI TO BOLJE ZNAŠ?? Medjutim ne sluša me a sada je u vezi sa nekom ribom kja pije metadon svaki drugi dan duplo, a skida dozu na po mesec dana, mesec i po i hoće da ugradi implant ja mislim da će ona doći do 30mg najviše i tada će jednostavno i ta dupla biti mala jer se navikla a sutra će počinjati kriza. A neće moći da odoli jedino da dolazi svaki dan a vikendom da joj otac daje terapiju da se njoj ne daje u ruke jer će se 200 na sat vratiti na svoju dozu što pre i što ranije! grešim li? Nadam se da grešim zbog nje iako mi je stalo do nje koiko do jučerašnih novina.

Moj bivši drug je sjeban on je razvio jnaviku uzimanja i verujem da je već uzeo heroin ovih dana jer je tražio od jedne samo još lajn!? zašto samo jošmalo valjda bi rekao imaš li malo? njegova stvar.ne mogu mu pomoći na kraju od sada gledam sebe. I tačno je dok profesor Vučković a to je i rekao bije bitku za subotex ili suboxone šta nam uvale da bude besplatan ili jefrtinii u Bg isto kao u N.S , NIšu dotle dok se ne uvede agonist/antagonist još jedan pa prodje dve godien nema nitša od drugo agonista. Jedino da probam da se naviknem na ovo ili da smanjim dozu ali znojenje ne prestaje letos je smanjih sam do 110 skoro no odmah sam pobego na 130 jer sam hteo komšiju da razvalim od batina, moji me držali i skoro pali sa mnom koliki me bes uhvatio da ga otkinem zašto? ZATO ŠTO JE REKAO SAMO ŠTO SI NERVOZAN JEL NISI POPIO DOVLJNU DOZU A RETAŠ JE, DOVOLJNO DA MI NIJE SIMPATIČAN I ZBOG TOGA I ŠTO JE KRETEN PO CEO DAN PRIČA KAKO JE DOŠAO IZ RETA JO0Š JE LUDJI M...E MU GA....N....M OPROSTITE ZAISTA GA MRZIM NE ZNAM, NIJE DOBOR MRZETI. ALI ETO. ne stalno ali kad apomislim na njega i na pravljenej četvorto dece kod toga što ni žena ni on nemaju stalan posao već ide od fizikalije do nekih kvazi majstorskih poslova znaš ono srpski sve ja znam i avion nije da ne znam, nego nisam probao a kad bih probao ma šta bre...pa ja bih to znao sigurno jaka stvar :lol:

DAKLE ŠTA JA RADIM HOĆU SAMO DA PROBAM DA DODJEM DO KRAJA I DA VEĆ SPREMAN NA NEUSPEH A RADIM SIZIFOV POSAO KAO DA KAŽNJAVAM SEBE. ZNAM ISHOD I TERAM DA ISTERAM ŠTA...? Q...C! DA BAŠT TO!!!

Mislio sam da se prebacim na subotex da probam kada bude manja cena i to da legnem u drajzerovu da me skidaju tri nedelje trodonima po 400mg minimalno. JER DIGRESIJA MALA.IŠAO SAM NA BIOPSIJU JETRE A PRE TOGA KRV, ZATIM EHO ABDOMENA. Bukvalno doktorka se oduševila to jutro kada sam ja došao na Eho ili na ultrazvuk i Rekla je studentima na praksi: o bože konačno jedna zdrava potpuno jetra na ultrazvuku i svi organi normalni apsolutno ti kao da nikada nsii bio narkoman!! He he..to me koštalo još toga, da se pet studenata izredjalo na aparatu i meni da vidi bubrege, pankreas jetru i ostalo tako da biopsija dodje maltene samo da se proveri da nema možda fibroze mada sa ALT 70 pre dve nedelje a ove 90 JER SAM PIO EFFECTIN R da bih spavao par dana od njega mi se prispava od 35mg odjednom jer sam se odvikao od SSRI, ali oni dižu transaminaze naravno i pošto je ALT mnogo bitnija od AST za stanje jetre koji je 70 uzgred, možda ova varijanta sa prelaskom na bupe ne bi bila loša makar da probam i stoga što bih mogao da uzimam tramadol koji ja više volim i od heroina iskreno priznajem. Samo što nema fleš pa zato sam dop uzimao i što sam normalnijina dopu nisam toliko EMNOTIVAN da muvam bilo koju ribu, da se bukvalno prepustimn ekim emocijama da budem smešan a i dobijam ludačke ideje hahaha...jednom rekoh ajde d askinemo antenu čoveku sas krova a on gleda tv unura pa nije lud valjda izašao bi i video i šta zvao mur9ju za kradju antene da idem u pritvor bezveze.
DAKLE za mene kombinacija sa trodonom bi bila dobra povremeno uz subotex jer ja sam popio vagon trodona ja sam jednom došao do doze od dve kutijeTRODONA DNEVNO!!! PROF. VELJKOVIĆ SE KRSTIO NIJE MOGAO DA VERUJE I KAŽE PA TEBI JE JETRA KAO FONCLE A ONDA SE ZAPREPASTIO POSLE DETOKSA JETRA SAVIM NORMALNA TRANSAMINAZE KAO KOD BEBE. dakle ja ne znam ili mene neka sila čuva za nešto da li imam neki karmički zadatak(tri puta sam se vraćao iz najtežih overa gde je bukvalno srce bilo na granici da stane ono po 5,6 otkucaj au minutu ili tako nešto) ČAK DOBIO I TEŠKU UPALU PLUĆA DVA PUTA KAO POSLEDICU OVERDOZA ZBOG VODE KOJA SE GOMILA U PLUĆIMA TO TI VOYO ZNAŠ KAO I NA OBDUKCIJAMA KOD SVIH KOJI SU UMRLI OD OVERDOSA PLUĆA SU PUNA VODE EMBOLIČNA što se vidi kod DR. DŽI U EMISIJAMA!

Eto ne znam dakle videću do proleća možda pošaljem pare i recepte bratu za dve kutije to je nekhh 120 eu za 120 kapsula od 60mg to bi mi trajalo 7dnevno recimo 9 dana taman tih pet da probam dok izbacim met i 4 DANA SAMO NA MORFINU Znam biće super jer je početak bez mesec dva ništa ali bar da vidim za znojenje.č

ŠTO SE TIČE GLASANJA JA SAM OD 1990 MA 1989 NA ULICI INA PROTESTIMA DO 1997 i kada su se posvadjali ja sam digao ruke. glasao sam do 2003 i sada razumem te vojo ti si mladji dečko, zagrejan za ideju jebiga ti prošlu radikalsku vladu i ne pamtiš DOBRO! Pametan si dečko, jako formalno i neformalno obrazovan ali ima nešto što prosti srpski seljaci, znaju bez dana škole, bolje i od tebe i od mene a oni su ne zaboravi najbolji ČITAČI KARAKTERA i najbolje su NJIHOVE IZREKE TAKOREĆI RIZNICE MUDROSTI a one kaćžu VUK DLAKU MENJA ĆUD NIKADA!! ja bih voleo da nisam u pravu ali svi ti ljudi vodeći NAPREDNOJ STRANCI SU VEĆ BILI I ODAVNO IH ZNAM MENJALI SU STAVOVE TRI PUTA UKUPNO A DVA PUTA ZVANIČNO I TOMA I VUČIĆ I DELIĆ GENERAL ON ČAK I 5 PUTA GDE TAJ NJE BIO SVE, pa su tu još neki karijeristi pa zatim oni što su nanjušili potencijalno pobedničku stranku odnosno koalciju sa DSS i NS i strankama manjina. Zatim ima nešto što se zove MENTALITET. TO JE VAŽNIJE OD SVIH PROGRAMA, DANAS NEMA NARODNIH STRANAKA DANAS SU POLITIČKE ELITE HERMETIČKKE ZATVORENE!! ULAZI SE TEŠKO ALI KAD UDJEŠ PA TI SI NA KONJU AKO U SKUPŠTINI LIBERALI I RADIKALI NAJBOLJE SE DRUŽE I NAJBOLJI SU PRIJATELJI PRIVATNO O ČEMU PRIČAMO?? Jedni drugima zapošljavaju decu, sredjuju probleme a za ovo za Televiziju pa tu se reklamiraju naravno. JA, ŽAO MI JE, CENIM TVOJ MLADALAČKI ENTUZIJAZAM ALI TI SI 1991 DO 1998 kada sam ja učestovao pratio sve diskusije na TV-u imao koliko od 11 do 18 godina ili ‚17 NE VERUJEM DA SI GLEDAO NA STUDIJU B TV DUELE SAMO DRŽAVAN TV I NE VERUJEM DA SI GLEDAO DNEVNIKE, ULAZIO I KAO JA SEKAO ISEČKE IZ NOVINA, ZAPISIVAO OBEĆANJA, PROVERAVAO POSEL GODINU DVE ILI PAR GODINA . SAMO SE GLUP ČOVEK NE MENJA ALI ONAJ KOJI SE MENJA SVAKI ČAS KAO KURVA GAĆE. ŽAO MI JE NEVIDIM SNAGU KOJA MOŽE DA PROMENI NEŠTO. EKONOMSKI PROGRAM NAPREDNJAKA JE KAO DEMOKRATA DEMAGOGIJA. TI ODLIČNO ZNAŠ PRIORDNE NAUKE NE ZHNAM KAKO STOJIŠ SA DRUŠTVENOM TEORIJOM JESI LI ČITAO DRUŠTVENI UGOVOR, TOMASA HOBSA, RUSOA FILSOFE OD ANTIČKIHL, RIMSKIH,PREKO IDEALISTA, PROSVETITELJA..NAROČITO OVIH KOJI SE BAVE TEORIJOM VLASTI DA LI ČITAO NOAMA ČOMSKOG I NOVE TEORETIČARE. NE ŽELIM DA TI PREBACIM SAMO ME ZANIMA K9OLIKO SI U TOME I ČUVAJ SE TI SI KAO PAMETAN DEČKO I MALO KAO I SVI IDEALIST AI JA SAM GBIO TKAV PO CELU NOĆ NA TERAZIJSKOJ ČESMI JEBO MI PAS MATER DA SAM ZNAO NE BIH MRDNUO!! Dakle danas ja sam kao svaki razočarni idealist Cinik e SADA ne znam šta da ti kažem. Izadji i uradi po savesti i ja ću isto možda se predomislim ališanse su 1 posto najviše!

A videćmo kroz neko vreme recimo godinu dve šta se dešava i da li sam ja pogrešio što nisam podrćžao promenu ili što se nije desila zahvaljujući ovima kao ja razočaranima ali mi stariji smo najuzdržanii meni je već 40 koje promene kad akada budem imao 50 kad počne ikita da mi se slabije diže pa šta će mi onda ja decu nemam niti ću ih imati ne planiram u ovaj svet ovakav da !"guram" još mučenika i da se pate. Ne nikako! DAKLE VREME ĆE POKAZATI A JA NIKOME OD NJIH NE VERUJEM NI GOLIM DUPETOM DA SEDNU NA RINGLU I KAŽU JA SAM TOMA, JA SAM BORIS REKAO BIH POJAČAVAJ LAŽU MAJKE IM GA...N....M
Namazan_svim_bojama

EVO I SADA GREŠAA U KUCANJU PRVO STOLIC AMI JE VISOKA SJEBAO SAM ONU KOJU SAM IMAO K TASTATURA MI JE NEODGOVARAJUĆA, KUCAM NE GLEDAJUĆI MNOGO U KOMP A ONDA KAD VIDIM GREŠKE MRZI ME DA SE VRATIM ČESTO...GLEDAM KAO TV I OPET SAM UMORAN I NE ZNAM ZAŠTO SVAKI DAN KADA TREGA IĆI UCENTAR JA NE MOGU DA ZASPIM A POPIO SAM 1,5 NIPAMA I CEO RIVORIL VEČERAS UMESTO DV APUTA PO 1MG A OD SUTRA TREBA DA IDE DVA PUTA PO 1/4 PA ONDA ČETVRTTINA I SKIDAM SE ZA NAVIŠE 16 DANA SA SVIH REŠIO SAM IPAK BENZOSA..OSTAJE SAMO MET POVREMENONIPAM NE DUŽE OD 4,5 DANA PA PAUZA ILI SVAKI 3,4 KAD BAŠ NE MOGU SPAVATI.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:55 am, edited 1 time in total.
Post Reply