Buprenorfin(Subutex)

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

MasacreEnElDiscoBar

Re: Buprenorfin(Subutex)

Post by MasacreEnElDiscoBar »

Da, Buprenorfin je ljek kojim se ljechi ovisnost o opijatima, tim da smanjuje potrebu za uzimanjem i blokira opiodne receptore da se nebi uzeo opijat...To je dobar ljek za one koji se nezele drogirati, koji se uzima duze vrjeme, da bi nakon nekog vremena dok nestane zelja za opijatima se postepeno makivao ili uzimao svakih 3-4dana jedna tabl. koliko i drzi taj blokator, neki su osudjeni da ga uzimaju do kraja zivota neki ga prestanu i nastave chisti zivjet!Sluchaj kod Voyagera je taj da nakon toliko god. uz opijate i heptanon je napokon se odluchio maknut shto je stvorilo normalno veliku promjenu u glavi i pocheo se mozak stabilizirat i ponovno su proradili djelovi mozga koji su bili potopljeni 12god. drogom i to izaziva neka vrsta stanja, gledishta i osjechaje koje nije ni svjestan bio da postoje, sve je drugachije svjezije jache finije, jer buprenorfin ne potopljuje i neunishtava toliko koliko druge droge stanice u mozgu, vech se pochinju obnavljat one koje su bile imalo oshtechene i zato treba vremena da se stabilizira na tom ljeku, da bi kasnije ako zeli i misli da moze bez njega i drugih opijata zivjet...Mislim da ovo shto je reko da ga neche nikad prestat uzimat je reko zato jer mu je dobro i dobro se osjecha shto znachi da je pogodio ljek, jer nakon toliko god. drogiranja je apsurdno ochekivati da se netko skine preko nochi i ostane chist, on je sada normalan ne uzima taj ljek ko drogu nego ko ljek i to da ga nikad neche prestat uzimat, nemoze niko znat chak ni on isto tako chu ja rech nikad nechu prestat pushit jer mi kava bez cigarete nema smisla, ali to ne znachi da nechu prestat nego da sam zadovoljan i sretan trenutnom situacijom...On ide sad iz mojeg gledishta samo prema naprejed, dok ga je droga(hepovi)vukli natrak...I ja chu mozda prestat pushit uz kavu, a sad mislim da nechu nikad, tako che i on mozda prestat uzimat taj ljek, a mozda neche nikad...Uzeo sam primjer cigaretu i kavu da se ne shvacha doslovno!!! Jer onaj pri zdravoj pameti zna da nikad ne znachi nikad...Tu se izdvojilo iz kontexta to shto je reko da nikad neche prestat, shto on ni niko nemoze znati, kao i da kazem nechu nikad vishe grjeshit...Nikad nechu prestat je po meni u ovom sluchaju=super sam idem dalje...A neznam bash da neki shvachaju neke stvari, i da bi se drzali svojiih uvjerenja tumache stvari na krivi nachin, shto se meni tu puno puta dogodilo da se izvlache rjechi iz konteksta, gdje samim tim mjenjaju pogled na cjelinu priche...Ja dok sam prochito to kako je reko nechu nikad prestat uzimat, to sam shvatio tako da zeli rechi da mu je dobro jer znam ko i on da rjechi kao nikad nechu, su predpostavke koje se odnose na buduchnost, a znamo da buduchnost nemoze se vidjet..(zato sam ja drugachije prochito tu rechenicu od nekih ostalih)....

Nego da se vrati tema, ljechenje Buprenorfinom, neka neko podjeli neka iskustva, bilo losha ili dobra!!!
MasacreEnElDiscoBar

Buprenorfinom se moze doch do tog da se zaborave opijati i izljechi....Kod mene to nije sluchaj ja moram mjenjat navike i u komunu jer si neznam reda i Buprenorfin bi samo zlorabio ko i sve droge, a nikad nisam pokushavo se ljechit njime, shto je moguche i ima jako puno ljudi kojima je pomogo i koji su se izvukli pomochu njega...Ja chu probat prekinut ovo muchenje koje traje 6mj. gdje svako malo pomislim na dop, pa sam prije 2tjedna poklekno, pa bi uzeo buprenorfin, da se zashtitim, ali ustavri trebam samo navike promjenit, i maknut se i ostat chist josh bar 6 mj.pa chu vidjet, dali chu se opametit ili ne...Ali nadam se da chu nakon 6mj. ostat duze i probat izgradit sve ispochetka u komuni jer kod ljekova nemam kontrole i gledam ih ko drogu...Ali znam dosta njih koji su uspjeli sa subom., a neki ne...E sad znam da se dok se uveo sub. u hr 30% manje je predoziranja...Kod nekog che imat pozitivan uchinak kod nekog ne...
nanii

Post by nanii »

Aaaaaaaaaaaa vidi Voye.........pa gdje si ti putniče......... kakav te to mazohizam profuro..uh, drago mi je da si bolje. Pozdrav.........
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
saša-ex

Post by saša-ex »

Masacre, izvini, aj ne lupaj vise i idi u komunu. Sub je isti djavala k'o i metadon, ne podgrevaj mastu klincima pricom-za one koji zele da prestanu sa drogiranjem, sub je prava stvar... Supstitucijska terapija nema veze, na zalost, sa prestankom uzimanja.

Voyo, nisam gledao jos uvek emisiju o kojoj pricas, bice valjda u petak i drugi deo. Znam samo da je reakcija svih koji su gledali bila-pa onaj Vuckovic je zlo... Ne znam, mozda tebi imponuje ova konstatacija ;)
SAMO CEO ŽIVOT...
MasacreEnElDiscoBar

Sasha ex, al si nedokazan, koliko ti treba govorit i govorit i objashnjavat, pa da mozda ipak shvatish da sub. i meth nije isto...To su dva razlichita ljeka koji uzimaju ovisnici!!! Da je isti vrag nebi bili drugachija naziva i djelovanja!!!Josh vjerojatno neshvachash da su tu ti ljekovi da pomognu ovisnicima, mada im obichno kod situacije sa mthadonom odmognu, ali su tu za ljechenje ovisnosti!!!I nebudi tolko upran u iznoshenju netochnih stvari jer ispadash ko netko ko jednostavno ide u neshto shto samo misli da razumije, a to je zalosno!!!!Opet moram rech da zapamtish isto sranje je sub. i hep. kad se uzima sub. za drogiranje onda su i jache krize i josh nk se naglo prekida slichnio sranje ispada , ko shto je i hep.,!!! Buprenorfin je dobar ljek, da probaju oni koje se zele rjeshit ovisnosti supstituciskom terapijom i amen!!!
MasacreEnElDiscoBar

saša-ex wrote:Masacre, izvini, aj ne lupaj vise i idi u komunu. Sub je isti djavala k'o i metadon, ne podgrevaj mastu klincima pricom-za one koji zele da prestanu sa drogiranjem, sub je prava stvar... Supstitucijska terapija nema veze, na zalost, sa prestankom uzimanja.

Voyo, nisam gledao jos uvek emisiju o kojoj pricas, bice valjda u petak i drugi deo. Znam samo da je reakcija svih koji su gledali bila-pa onaj Vuckovic je zlo... Ne znam, mozda tebi imponuje ova konstatacija ;)

Ovde ti lupetash gluposti i iznosish netochne stvari, a iznoshenje netochnih stvari je po meni Veliko lupetanje gluposti od kao jakih samouvjerenih ljudi kakvim se ti predstavljash!!!!
Substituciska terapija postoji samo za ljecheneje ovisnosti a ne kako si ti napiso da ne, evo opet glupost dve gluposti u jednoj rechenici i to bolje da kazem krive informacije!!!

Buprenorfin ko supstituciska terapija je ljek za ljechenje ovisnosti, koji je do sada imao puno pozitivnih uchinaka!!!!
dita

Post by dita »

Ma jače je od mene, moram eto, iako me osobno boli dupe što piše Voyager i pripravnička ekipa. Na žalost sam imala priliku apsolvirati, dugogodišnjim životom s ovisnikom, kako djeluje svako od tih supstitucijskih govana, pa prebacivanja s jednog na drugo, nije govno, nego drek bi bio zaključak. Međutim, ima dječurlije koja eksperimentira s drogama ili očajnih roditelja koji se tek suočavaju s problematikom, pa nalete na ovaj forum i pomisle da je supstitucija super rješenje, ne znajući i drugu stranu koja se ovdje baš i ne spominje. „Ljubav“ o kojoj Voyager ovdje piše vidljiva je iz aviona. Jebo Petrarku ili Prešerna. Prije nekog vremena je bila banja na metadonu. Isto se letalo avionom i jelo govna, uglavnom. Sad se s tog toliko hvaljenog metadona skida i prebacuje na nešto nevjerojatno dobro: buprenorfin. Na početku se možda i čini da si dobio jackpot, međutim ne treba dugo da onako podmuklo i kurvinski supstitucijka terapija (bilo koja) pokaže i onu drugu sliku i prilično nepoželjne učinke. Supstitucijska terapija je u određenim situacijama i slučajevima sigurno manje zlo. Ali je i dvosjekli mač. Nije istina da je život na supstituciji bajka i da je to neko super kvalitetno rješenje. To bi isto trebalo pisati kada se piše o supstituciji.
laly

Post by laly »

MasacreEnElDiscoBar wrote: Nego da se vrati tema, ljechenje Buprenorfinom, neka neko podjeli neka iskustva, bilo losha ili dobra!!!
moje ti iskustvo sa subom spada u losa iskustva, na subu sam prvi put bila 8 meseci (2007.g.) i.....i on je samo karika u zacaranom lancu opijata.....bolje da ne iznosim detalje o tome kako je bilo moje skidanje sa suba, jer kako vidim ovde se sub zeli podignuti na neko uzvisenije mesto. mozda, ako ostanes na subu godinama ili ceo zivot, mozda se onda moze pisati hvalospev o njemu, ali ne bih rekla da je poenta biti zavistan o supstanci ceo zivot. taj osecaj da si strejt,ta je sve kristalno jasno..i to pravi hemija..opijatska iluzija,nista vise...drugi put(pocetak 2011.g)upadnem u program supstitucije subom,3 meseca su nam davali sub(za dz.,drzavna bolnica ovog puta) i nakon 3 meseca kaze nam dr. "od sutra vise nema sub,ko hoce moze na met"...i tako.....dop,met,dop,sub,dop,met,sub,met......dakle,lose iskustvo. opijat je opijat, ma kavo mu ime das...no,probajte ga ko nije, ali ne ocekujte mnogo,i sa subom je sve na coveku,imas li volju ziveti cist u ovoj realnosti ili ti je ipak draze ziveti u nekoj od opijatskih realnosti...uvek to isto...srecno!!
MasacreEnElDiscoBar

Da, ti si ga kratko uzimala i onda brzo makivala, ali kako su meni rakli dr. da se on uzima duze vrjeme, tako da si duze bez uzimanja opijata da ih gotovo i zaboravish i da onda ide na smanjivanje i to po 1mg., mjesechno meni je dr.Sakoman reko chak po pola mg mjesechno i onda, se u bolnici bez krize skida s njega dok je neko spreman bit bez droge, a i kasnije ga moze uzimat svaka 3-4dana 1tabl.,...Neznam ima jako puno onih koji krenui terapijom subom., a josh im mozak trazi droge i tad su tu losha iskustva...Kao i kod mene isto nemam dobra iskustva jer sve ljekaove koje bi uzimo uzimo bi ih da bi se drogiro, a ne ljechio...
malic

Post by malic »

saša-ex wrote:Masacre, izvini, aj ne lupaj vise i idi u komunu. Sub je isti djavala k'o i metadon, ne podgrevaj mastu klincima pricom-za one koji zele da prestanu sa drogiranjem, sub je prava stvar... Supstitucijska terapija nema veze, na zalost, sa prestankom uzimanja.

:D

p.s Jednostavno dva sveta, dva univezuma,dva pogleda na globalno istu stvar.........
Locked