Buprenorfin(Subutex)

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

MasacreEnElDiscoBar

Re: Buprenorfin(Subutex)

Post by MasacreEnElDiscoBar »

sunrise wrote:Aha,jesil ti vidio da se ja skinula sa meta????? prestala brojati,ima 10 dana plus,,,,hahhah,cak,,samo prva tri dana sam brojala.......
Kriza nishta??, javi kako tebi ide Voyager Sun se uspjela skinut, kako je kod tebe situacija???
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:57 am, edited 1 time in total.
saša-ex

Post by saša-ex »

E trt, kako je poceo tekst, ja se ponadao da si se stvarno skinuo...
Nego, Voyo brate, nema bas nesto neceg magijskog u ovom tvom dozivljaju. Otisao si u bolnicu, pukla te zesca kriza, a sve to da bi mogao da se prebacis sa metadona na Sub. Standardna procedura.
Pozdrav i cuvaj se Medlin Olbrajt....
SAMO CEO ŽIVOT...
Fela Kuti

Post by Fela Kuti »

E moj Vojo, ja već počeo da se brinem što se ne javljaš a sutra je već dve nedelje kako si izašao.
Sad vidim da i nisi imao vremena od silnog sporta, tenisa, letenja, druženja, sexa i čega sve ne.
Nego mislio sam da ćeš na drugačiji način ovde opisati svoje prebacivanje sa meta na sub, čisto da ljudi
vide da to nije ništa i da ako hoće, na isti način mogu ustvari bezbolno i zauvek da se skinu sa metadona.
A ti opali priču o varničenju, svetlećim loptama, elektro-pražnjenjima itd. Pa kako nisu imali neki
kondenzator da ti prikače, to bi rešilo sve te probleme? Da ne dužim priču, bio si na odeljenju da bi se
sa metadona prebacio na substitol a prebacio si se na buprenorfin, što je svakako mnogo bolje
po tebe. Mlad si, šteta da se urnišeš. Ali teško da ona tvoja ponavljanja "Bio sam zavisnik..." stoje.
Tj. isto stoje kao što stoje i na metadonu. Nije da 8 mg. bupea nije ništa.
Na kraju svaka ti čast kako si onim tamo saborcima "prodao" priču da si završio farmaciju.
Svima žao što je otišao dr.Crowly. Dosadno im brate bez tebe. 8)
preispitivac

Post by preispitivac »

Mimo svake price o drogama, ja bih stvarno voleo da upoznam ovog coveka. Fascinantan je, niko to ne moze da porekne.
Jurim rep
MasacreEnElDiscoBar

Jako mi je drago zbog tebe, shto si se oslobodio methadona i zudnje za drugim opijatima, moja iskustva sa skidanja i methadonskih kriza su bila malo drugachija, jer sam se puno puta navlachio na njega i skido, kod skidanja s njega sam uvidio da imam neke osobine koje nisu dolazile do izrazaja zbog njega, ali uglavno sitnice nasprem tvog dozivljaja, ali vjerujem ti kako te to promjenilo jer nakon 12god.droge, methadona koji je samo potisnuo ono shto jesi, na kraju je izashlo na vidjelo i znam da sad sve izgleda svjezije jasnije, neke stvari i osjechaji su se vratili, svi smo na ovom svjetu s nekim razlogom i jako mi je drago shto si podjelio dio svoje priche i nadam se da che i drugi koji su zarobljeni methadonom za koji sam uvjek smatro otrovom(ili nekom drugom drogom), da che se maknut od njega i nakraju tek uochit pravog sebe i sve svoje sposobnosti koje su trenutno zatrpane tim ''ljekom''!!!Meni si potvrdio, ono shto sam i tvrdio svojim primjerom da methadon ne samo kod mene nego i kod ostalih potiskuje ono shto jesi, a to je chovjek s osjechajima i raznim sposobnostima!!!
Sretno ti bilo!!!I nevidim razlog da se ne javish nekad!!!
Salute!!!
MasacreEnElDiscoBar

Neka se jave ljudi, ako zele podjelit iskustva s Buprenorfinom ili pitanja, na koja che se nach netko valjda da odgovori...Meni Buprenorfin nemoze pomoch u ljechenju jer si neznam reda s drogama, a tako i s njim tako da chu ovaj put probat bez icheg jer nema smisla uzimat neki ljek da bi se zlorabio....Tako da kako sam vech piso onaj ko se zeli drogirat neka to ne radi ljekovima...Uglavnom mislim da sve pishe u vezi Buprenorfina i da, ako netko zeli neshto dodat ili pitat samo naprjed...Samo ne stvari ko npr.''sub. je isto srnje ko i methadon. samo shto ima blokator'' ..Je, ako se uzima ko droga, a ne ko ljek!!
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:57 am, edited 1 time in total.
laly

Post by laly »

Voyager wrote:

Uzimam 8mg Buprenorfin Alkaloida dnevno i jedino što on čini je da me čini još više straight, još više mi pojačava tu kristalnu čistoću u kojoj istinski uživam i koju više nikada neću sebi oduzeti.

V
sve si kazao, toliko o "bio sam zavisnik" :finga:

nova sam tu, uspeo me nasmejati ovaj post
i tako
Fela Kuti

Post by Fela Kuti »

E moj M.P. šta da ti kažem kad si sve u pravu? :roll:
Izvini ako sam te uvredio nečim, nije mi bila namera.
Ja ti te tvoje uvrede opraštam svakako, a predrasuda nemam nikako.
Želim ti samo da se što pre dozoveš pameti, jer sam video kakav si ti ustvari klinac.
Polemuku ne bih nastavljao, moglo bi mi izleteti nešto zbog čega bi mi posle možda bilo žao.
Sve najbolje ti želim, ali ako ti hoćeš ceo život da budeš zavisnik od nečega, kao što reče
tvoj učitelj: "čini što ti je volja i to neka ti bude jedini zakon".
Ja mislim da bi svi trebali težiti ka tome da budemo strejt, čiste glave i osećanja.
Ostalo je sasvim izvesno, manje ili više, ovako ili onako, samo gubljenje vremena.
Locked