EMOCIJA JEDNOG TRENUTKA
Moderator: sanela
Re: EMOCIJA JEDNOG TRENUTKA
Deteeeeeeeee, gdje ste vas dvoje ?
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
bas....nema nam deteta nigdje......
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Dete
jedini bed u trudnoci tj.nakon nje je taj da kasnije kad kihnes moras paziti i stisnuti.....hahahaha...ozbiljno.meni nitko nije rekao,sama iskusila....a posto sam non stop kisem tako i jacam odredjene misice..........ljubim vas
jedini bed u trudnoci tj.nakon nje je taj da kasnije kad kihnes moras paziti i stisnuti.....hahahaha...ozbiljno.meni nitko nije rekao,sama iskusila....a posto sam non stop kisem tako i jacam odredjene misice..........ljubim vas
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
-
Dobro jutro il dobar dan vas dve divne zenice...i sve ostale 
Evo,mi se spremamo za novu godinu,posao je izgleda krenuo...lepi dani su iza mene a nadam se da ce biti jos lepih ispred mene.
Juce mi se moje cedo javilo,kuckao mi je,pravio vatromet u stomaku...Plakala sam ko kisa-nisam mogla da zadrzim suze...Jedna od emocija koje su meni nepoznate.Ha,naravno da mi je nepoznato.
Ali-momenat odusevljenja,pa suze krenule a osmeh-valjda sto se kaze,da nemam usi smejala bi se oko glave.
Onda se opet javio uvece pred spavanje i sad kad sam sela za comp-valjda mase-dobro jutro.To me je i nateralo da napisem dobro jutro
Manje-vise,ja-mi smo ok.
Upadam u ,,lose-zavisnicke ili trudnicke misli,, nesigurnosti-mogu li ja to,da li sam sigurna,da li ce sve biti ok,sta ako bude bolesno(to mi je najgore kad upadnem sta ako...),i malo zna da mi bude tesko da se sklonim iz svoje glave...Misli traju oko 15 min do najvise 1h-ali je poprilicno bolno-a pak neverovatno koliko ludilo i destrukcija mogu da mi zaokupe misli i da uletim-nesvesno u to lose,destruktivno razmisljanje-sama sebi najveci prijatelj i neprijatelj...No,opet-srecna i zahvalna sto mogu da okrenem i sto radim-program,pisi.Jer se plasis toga-daj Bogu i idi dalje.Realno-nema razloga za to.Ja sam ok,beba je ok-samo je ludilo u glavi i neda mi mira bas uvek.Gledam da je to ok,da jednostavno budem zahvalna na tim mislima jer mogu da ih vidim,osetim,da cujem i osetim svoj strah na kojem trebam da radim.Da sam pijana i drogirana-ne bi me bilo briga za to-a ovako-cista sam,ziva,zdrava,disem,osecam-znam sta me muci i idem ka tome da radim na sebi i svojoj glavi.Na kraju-sve je ok.Prihvatam sebe.
Nastavljam dalje svoj korak...Sve je ok...I sto nije-bice.
Drzim u glavi-napredak,ne savrsenstvo.
Tu osecam da upadam u taj deo-da ja moram da budem najbolja za bubicu i sebe-ocekujem previse od sebe-ocekujem maximum,nervira me kad nesto ne mogu ,,savrseno,, i moram da se podsecam na to da sam zavisnica,da sve ide polako,da je sve ok i da budem nezna prema sebi...Ali-zaista dajem sve od sebe
Eto...tako...
Idemo dalje u nove pobede...
Zagrljaj od mene-nas

Evo,mi se spremamo za novu godinu,posao je izgleda krenuo...lepi dani su iza mene a nadam se da ce biti jos lepih ispred mene.
Juce mi se moje cedo javilo,kuckao mi je,pravio vatromet u stomaku...Plakala sam ko kisa-nisam mogla da zadrzim suze...Jedna od emocija koje su meni nepoznate.Ha,naravno da mi je nepoznato.
Ali-momenat odusevljenja,pa suze krenule a osmeh-valjda sto se kaze,da nemam usi smejala bi se oko glave.
Onda se opet javio uvece pred spavanje i sad kad sam sela za comp-valjda mase-dobro jutro.To me je i nateralo da napisem dobro jutro

Manje-vise,ja-mi smo ok.
Upadam u ,,lose-zavisnicke ili trudnicke misli,, nesigurnosti-mogu li ja to,da li sam sigurna,da li ce sve biti ok,sta ako bude bolesno(to mi je najgore kad upadnem sta ako...),i malo zna da mi bude tesko da se sklonim iz svoje glave...Misli traju oko 15 min do najvise 1h-ali je poprilicno bolno-a pak neverovatno koliko ludilo i destrukcija mogu da mi zaokupe misli i da uletim-nesvesno u to lose,destruktivno razmisljanje-sama sebi najveci prijatelj i neprijatelj...No,opet-srecna i zahvalna sto mogu da okrenem i sto radim-program,pisi.Jer se plasis toga-daj Bogu i idi dalje.Realno-nema razloga za to.Ja sam ok,beba je ok-samo je ludilo u glavi i neda mi mira bas uvek.Gledam da je to ok,da jednostavno budem zahvalna na tim mislima jer mogu da ih vidim,osetim,da cujem i osetim svoj strah na kojem trebam da radim.Da sam pijana i drogirana-ne bi me bilo briga za to-a ovako-cista sam,ziva,zdrava,disem,osecam-znam sta me muci i idem ka tome da radim na sebi i svojoj glavi.Na kraju-sve je ok.Prihvatam sebe.
Nastavljam dalje svoj korak...Sve je ok...I sto nije-bice.
Drzim u glavi-napredak,ne savrsenstvo.
Tu osecam da upadam u taj deo-da ja moram da budem najbolja za bubicu i sebe-ocekujem previse od sebe-ocekujem maximum,nervira me kad nesto ne mogu ,,savrseno,, i moram da se podsecam na to da sam zavisnica,da sve ide polako,da je sve ok i da budem nezna prema sebi...Ali-zaista dajem sve od sebe

Eto...tako...
Idemo dalje u nove pobede...
Zagrljaj od mene-nas

Misli koje misliš
su život koji živiš.
su život koji živiš.
mene je to ludilo,strah da li ce beba biti ok, drzao do kraja....imala trudove,ja ih nisam prepoznala ali mi doktorica rekla,keo ne brini bebeá se okrece i spusta dolje.....dok nije pukao vodenjak,nakon 2 dana.........
mada mi je ona do kraja,musko,zensko,ne vidi se,sakrilo se....blblabla......slusaj tijelo i ti se fucking nemas cega bojati
dete svemira wrote:Upadam u ,,lose-zavisnicke ili trudnicke misli,, nesigurnosti-mogu li ja to,da li sam sigurna,da li ce sve biti ok,sta ako bude bolesno(to mi je najgore kad upadnem sta ako...),i malo zna da mi bude tesko da se sklonim iz svoje glave...Misli traju oko 15 min do najvise 1h-ali je poprilicno bolno-
Ma i mene je to ludilo držalo baš do kraja, mislim, to je normalno s obzirom na to kakve smo bile......ja pogotovo. Ali zato kad sam ga vidjela..........uh, koja sreća, teško je to opisati jer inače ne bi preživjela taj osjećaj krivice ili osude porodice......sunrise wrote:mene je to ludilo,strah da li ce beba biti ok, drzao do kraja....imala trudove,ja ih nisam prepoznala ali mi doktorica rekla,keo ne brini bebeá se okrece i spusta dolje.....dok nije pukao vodenjak,nakon 2 dana.........
Ne brini dete, ako doktori kažu da je o.k., to znači da je 99% tako, ja znam da je moje dijete samo Bog spasio, ali ja sam drugačiji slučaj, cijelu trudnoću sam bila nakačena ko zvijezda.................užas.
Ti si ipak sada o.k. i nema razloga da se djetetu nešto desi, a i javlja se, kucka...... Ja mislim da će to biti jedna prekrasna beba...
super što je sa poslom krenulo, vidiš polako se otvaraju neka nova vrata i novi putevi koji su nam ranije bili zatvoreni, ja sam još uvijek zapanjena tim, i raduju me čak i najobičnije gluposti ili sitnice, kada se sretnem sa nekim prijateljima iz djetinjstva od kojih sam prije bježala ili mi neko ukaže povjerenje.....ili kao tvoje šale sa mamom od neki dan.....
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
-
ZNAM-da se nemam cega bojati,nekako sam skontala da je sve u Bozijim rukama.(ali sam takodje i zavisnica)
Pored bubice,imam sebe,svoju glavu,koju trebam da namotam i namontiram na nov -sve nove nacine zivota
sto je sjajno.
Koliko god neke stvari bile lake,teske,bolne,srecne-znam da je to
1.Put koji je VS odabrala za mene
2.stvari uz koje ja rastem,odrastam,zivim,prezivljavam,hm..starim...
Da,ta rec je divna.Ja starim.Imam 28 godina,cista od dopa sad ce 5 godina,totalna apstinencija sad ce 2 godine,po pitanju posla-sam sacuvala sebe i ostala unikatna i originalna JA,nisam (jos) usla u obrazac drustveno-prihvatljivog zivota u kojem moram da imam tv,nisam udata-i ni tu nisam u sablonu da MORAM da budem srecna domacica i poslusna zenica.Imam svoju slobodu-bar toliko-koliko sam naucila da smem i mogu da je imam.
Jedna od nekih stvari koje me muce-ili koje su mi isto teske-moja majka.
Zena koja za 5 godina nije prebacila-ti narkomanka,ti si se drogirala.
Neki put pozelim da bar negde bude necovek i da bude prava majka,da mi vadi oci ili mase prstom.
Zna biti takva majka petnaest dana-i onda opet uzima sve na sebe,opet se pretvara u majku,ono bice koje zeli da zastiti.Ne nezna da kaze recima volim te,gruba je sa dodirom-ali je jedno divno bice-koje bi ja vrlo cesto udavila-mozda bas zato sto smo obe glupave i slabe na odredjene stvari-od kako smo se smirile i prihvatile bubicu kao deo zivota-nas dve imamo odnos-toliko nezan,brizan-sklanja onu majku koja treba biti jaka i dopusta mi da vidim majku koja voli,koju boli,koja ima dusu i koja nije najjaca zena na svetu.Mozda sam sad malo uradila majcin moralni inventar

Idem da raduckam...Nesto mi strce vencici...
Pored bubice,imam sebe,svoju glavu,koju trebam da namotam i namontiram na nov -sve nove nacine zivota

Koliko god neke stvari bile lake,teske,bolne,srecne-znam da je to
1.Put koji je VS odabrala za mene
2.stvari uz koje ja rastem,odrastam,zivim,prezivljavam,hm..starim...
Da,ta rec je divna.Ja starim.Imam 28 godina,cista od dopa sad ce 5 godina,totalna apstinencija sad ce 2 godine,po pitanju posla-sam sacuvala sebe i ostala unikatna i originalna JA,nisam (jos) usla u obrazac drustveno-prihvatljivog zivota u kojem moram da imam tv,nisam udata-i ni tu nisam u sablonu da MORAM da budem srecna domacica i poslusna zenica.Imam svoju slobodu-bar toliko-koliko sam naucila da smem i mogu da je imam.
Jedna od nekih stvari koje me muce-ili koje su mi isto teske-moja majka.
Zena koja za 5 godina nije prebacila-ti narkomanka,ti si se drogirala.
Neki put pozelim da bar negde bude necovek i da bude prava majka,da mi vadi oci ili mase prstom.
Zna biti takva majka petnaest dana-i onda opet uzima sve na sebe,opet se pretvara u majku,ono bice koje zeli da zastiti.Ne nezna da kaze recima volim te,gruba je sa dodirom-ali je jedno divno bice-koje bi ja vrlo cesto udavila-mozda bas zato sto smo obe glupave i slabe na odredjene stvari-od kako smo se smirile i prihvatile bubicu kao deo zivota-nas dve imamo odnos-toliko nezan,brizan-sklanja onu majku koja treba biti jaka i dopusta mi da vidim majku koja voli,koju boli,koja ima dusu i koja nije najjaca zena na svetu.Mozda sam sad malo uradila majcin moralni inventar

Idem da raduckam...Nesto mi strce vencici...
Misli koje misliš
su život koji živiš.
su život koji živiš.
-
Moram sa vama nesto sad da podelim,dusu sam ismejala svoju.
Kaze majka sad-juce su radili kukuruz u vrticu.I danas im je bio zadatak da donesu kokice u vrtic.
No,u jednom trenutku,klinci bili nestasni i ona vikne:
Danas sam ja kraljica kokica i danas me ne zovete vaspitacica i (po imenu) vec kraljica kokica.
E,sve u svemu,danas je u njenoj grupi vladao mir-kaze ona.
Svi su nizali lance od (masnih) kokica,koje su okacili oko vrata decaci i devojcice na glavi-kao i sama kraljica kokica sto je imala krunu na glavi.
Onda su deca pisala pisma(sto sad rade u pripremnom programu pred skolu) pisali su joj dakle pisma:
Draga kraljice kokica...
Kazem ja-pa jer niste bili masni?
Kaze:jesmo,pa?Oprace se.
Usput,i moje pantalone su malko masne.
Kontam da su imali divan dan u kraljevstvu kokica sa kraljicom,princevima i princezama kokica...
Eto,onaj mali deo sto mi je bio najinteresantniji....
Kraljica kokica...
Kaze majka sad-juce su radili kukuruz u vrticu.I danas im je bio zadatak da donesu kokice u vrtic.
No,u jednom trenutku,klinci bili nestasni i ona vikne:
Danas sam ja kraljica kokica i danas me ne zovete vaspitacica i (po imenu) vec kraljica kokica.
E,sve u svemu,danas je u njenoj grupi vladao mir-kaze ona.
Svi su nizali lance od (masnih) kokica,koje su okacili oko vrata decaci i devojcice na glavi-kao i sama kraljica kokica sto je imala krunu na glavi.
Onda su deca pisala pisma(sto sad rade u pripremnom programu pred skolu) pisali su joj dakle pisma:
Draga kraljice kokica...
Kazem ja-pa jer niste bili masni?
Kaze:jesmo,pa?Oprace se.

Usput,i moje pantalone su malko masne.
Kontam da su imali divan dan u kraljevstvu kokica sa kraljicom,princevima i princezama kokica...
Eto,onaj mali deo sto mi je bio najinteresantniji....
Kraljica kokica...
Misli koje misliš
su život koji živiš.
su život koji živiš.
ja opet tebi jako si posebna,a ti draga se ne ponavljaj...pitaj druge