Hehe životinjske asocijacije na durače

... A zbilja ne znam odakle naziv, no pošto je kod nas uvik sve iz talijanskog, moglo bi biti ovo: 'durare' je glagol i znači 'trajati', 'izdržavati', a 'duro' je 'izdržljiv', 'otporan' ... 'kao stijena' i te fore - pa bit će da je to to.
A, nisam udata, Luna: no, no!

Misliš zbog prstenja? Ma neee - to je onako - pa svi nosimo prstenje ...
A ne mogu virovat da ne razlikuješ trišnje i višnje

- trišnje su veće i slađe, a višnje su male kao najmanje trišnje i budu ful jake-kiselkaste - od njih se pravi
Cherry Brandy i
Maraschino ... a i savijače i štrudeli i to - dok od trišanja baš i ne - bar kod nas ne - u američkim filmovima se ponekad čuje za 'cherry pie' - no ne znam je li i to od višanja, ili ... A razlika je i između slavonskih, recimo, višanja, i inače ovih iz unutrašnjosti, od ovih iz zaleđa Dalmacije - di najviše rastu - slavonske su vodenkaste i blaže - dok od naših, nakon berbe - ne možeš misec dana sa sebe skinuti onu njihovu 'tintu' koja te svuda išprica - ne daj Bože da ti je koja pala na neku lipu haljinicu aaaaaa - i ful su jakog okusa, imaju strava kiselinu u sebi, tako da ih se ne preporuča poist više od desetak, jer ti počne krulit u drobu a nastavak si možete predočiti hehe .. Aha - sjetila sam se još jedne razlike: trišnje se beru s peteljkom ('stagucom') a višnje bez, kao bobice...
Tribalo bi ovo nazvat 'voćna terapija' hehe