recidiv i suboteks

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

MasacreEnElDiscoBar

Re: recidiv i suboteks

Post by MasacreEnElDiscoBar »

mislim da je ova tema zavrshena, ti si zeni savjetovo da se skida methadonom, ja tramalima, nakraju smo doshli prouchavat, jer se nismo slagali kako treba to da se uradi...Pa ko zna shta je ona zakljuchila iz tog, uglavnom zakljuchak je da se skidanje sa suboxona ide tako da se proba na chim manju dozu smanjit ga, pa prvih 3dana uzimat neshto za umirenje(normabel) i za spavanje(prazine ili seroqvel), pa 4.dan tramalima kojih 2tjedna i onda postepeno smanjivat sve ili se prebacit na methadon...Ili jednostavno samo smanjivat suboxon do najmanje doze i prekinut i u sluchaju krize javit se ljechniku koji bi vjerojatno pomogo nekim tabletama(antipsihoticima ili nekim iz skupine benzodiazepina)...Ako neko ima neshto za pisat ili dodat....Bilo bi super da se vojvodjanka javi kako ide!!
EX-Heroin

Post by EX-Heroin »

Jeste u pravu si naravno ja sam dao neko svoje vidjenje pošto je rekla da bi Bezbolno baš ali nisam govorio iz svog iskustva. Dakle ti tu imaš mnogo više iskustva jer si se skidao. Što opet ne mora da znači da i njoj tako odgovara ali nadam se da će naći pravi način. Najbolje bi bilo verujem da i ti tako misliš da ona sa lekarima to sredi. Zar ne? Glupo je da je drže protiv njene volje iako je i ona malo "kriva" jer nije pročitala ugovor to jeste greška koju mnogi čine ne čitaju uopšte šta potpisuju.Mislim da sve treba dobro pročitati pre nego se stavi potpis.

Da i mene zanima šta je uradila. Voleo bih da vidim kako ide ako je krenula da se skida. I ..ono jeste nekako, najlogičnije d aide smanjivanjem doze pa onda Normabel ako je to isto što i Apaurin i Bensedin? Mada bih ja možda čak i pre dao rivotril jer je i psihostabilizator. A popravlja samim tim i raspoloženja. Ja sam se jednom sa trodona skidao uz pomoće rivotrila naravno prvo smanivao i za divno čudo kad sam prestao vidim ja da nisam neraspoložen a pio tri puta dnevno po 2mg što je čak i mnogo! Ali sam bio solidno raspoložen...
Valjda će nam javiti šta je odabrala od svega. Mi smo iako sa različitim preporukama imali najbolju nameru za nju
MasacreEnElDiscoBar

Post by MasacreEnElDiscoBar »

Da Normabel ili Apaurin(diazepam) isto samo drugi proizvodjach... A za Rivotril znam da spada u skupinu benzodiazepina(ko i Apaurin) i kao antiepileptik znam da se sluzi ko ljek za epilepsiju i anksioznost, a i otpushta mishiche, i umiruje, slichno ko i Normabel(Apaurin) neznam nikad ga nisam uzimo, vishe znam za ove stare ljekove ko Apaurin ili Lexaurin, ali moguche da bi isto pomogo neznam, svaki put dok sam se skido sa subuxona nevjerojatnih 11,12puta...uzimo sam Normabel i za spavane Prazine ili Seroqvel i nakon 3.dana tramale, pa bi obichno tako se vracho na heroin ili heptanon..Ima pod tema ''bezbolno skidanje sa suboxona'' kako to uradit, ali s oprezom i ne uzimat toliko velike kolichine koje su navedene ako nije potrebno!!!
.Javi kako ide Vojvodjanka!!!
sanela

Post by sanela »

Vidim, vratili ste se na temu. Vaša promišljanja koja nisu bila u vezi s temom su obrisana, jer se nisu odnosila na temu... a i ovo nije mjesto za političke rasprave.
EX-Heroin

Post by EX-Heroin »

U redu je malo smo u kontekstu i zavisnost napravili digresuju. Ako si sociolog ne znam tačno tvoju struku ili zanimanje, ali mislim da sam video negde, negbitno onda bolje od nas znaš koliko je bitan ceo društveni kontekst kada se svaka pojava izolovano posmatra i da tako deluje drugačije a da kada se gleda, kao deo celine, mnoge njene nejasnoće i dileme, bivaju razjašnjene a priori samo stavljanjem u kontekst društva i šireg sociološkog okvira.
No da ne tupimo...bar kad dolazimo retko da ne začatavam nego da to iskoristim za nešto dobro. Mislim ako mogu iskustvom nekome da pomognem ili neko meni nekom informacijom. U svakom sluačaju ako je obrisano nije to meni nikakav problem i nemam problem, takodje, sa sujetom u tim stvarima..da sad bože moj, ništa što sam napisao ne bi smelo da se koriguje ili briše...
Post Reply