Inace,ja sam Lana,16 godina iz Sarajeva!Da sam ovisnik o gudri....Sta da kazem???Uglavnom nisam probala hors!!!

Ali nazalos bila mi je sestra 6 god na igli.Sreca pa je pronasla rijesenje,tj.opametila se,ne zbog sebe vec zbog kcerke koja je juce napunila 8 godina,a sestri mi je 25 god.Uglavnom odlucila se za Reto Centar u Spaniji.Sa nekig 40 kg je otisla tamo,provela 5 godina i sad je u Centru kod Splita i ima nekih 80 kg sad,HVALA BOGU!
Citajuci komentare na forumu primijetila sam da se neki kao BOJE KOMUNE,VJERE U BOGA.Stvar je da se ustvari boje sami sebe,novog zivota.Vjera u Boga samo daje snagu da se prezivi sljedeci dan,da se vjeruje u sebe,da jaca karakter.
A sto se mene tice,speed i bobe su mi bile i hrana i voda!

Nisam mogla zamisliti realnost,zivjela am u iluziji.Iluzija mi se cinila kao realnost.Ustvari je to bila samo zelja koja se nikad ispunila nije,nit ce ikada.Za 3 dana,ako Bogda sam mjesec dana izdrzala,a danisam joju zapalila,nit kap alkohola probala.
Nevjerovatno je kad skontam koliko ovisnika ima samo u Sarajevu!?A koliko na sijetu!?

Ali bice bolje!
Zeljela bi se ukljuciti u neku od aktivnost kojoj je cilj borba protiv droge,ovdje u Sarajevu!Ako je neko upoznat,molim te javi mi!
Ipak i ja zelim pomoci,podijeliti svoje misljenje ali i iskustvo s drugima u vezi te teme!!!