JOŠ JEDAN METADONSKI CENTAR U BEOGRADU U GORNJAČKOJ ULICI

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
EX-Heroin

JOŠ JEDAN METADONSKI CENTAR U BEOGRADU U GORNJAČKOJ ULICI

Post by EX-Heroin »

Kako najavljuju prvog oktobra je trebalo i verovatno je već otvoren Metadonski centar u Gornjačkoj ulici na opštini Savski Venac. Svaka čast domu zdravlja Savski Venac to je već drugi centar koji su otvorili i svaka čast opštinskim vlastima. Učinak supstitucione terapije je najbolji od svih vidova lečenja. Šta god govorili retaši ili bilo ko ko pojma nema o supstituciji, ja znam amsu ljudi koji se više NE BAVE KRIMINALOM, NE DROGIRAJU HEROINOM PRLJAVIM I SVAKAKVIM OTROVIMA U NJEMU. jOŠ DA ZAŽIVI PROGRAM "NEEDLE EXCHANGE" I PRATEĆI I ETO POTPUNE "HARM REDUCTION" U SRBIJI :D :D
Konačno se shvata šta su svetski standardi i da se jednom progna crkva iz lečenja eeej bre..pop da me leči ma more marš u p.m...
I dosta mi je više tupadžija što kaže Del Boj, koji mi ovde :rock: q..rcu da je to drogiranje o državnom trošku. Kad ste bili na metaodonu duže od godinu. Ja skoro nitša i ne osećam zato i jurim i borim se za Morfin dugodelujući polako..sačekaću ja i njega nema veze ako ga pre toga ne "izbunarim" da mi uvezu Substitol li MST ..bilo šta što0 će me bolje raditi od metadona a imaću manje efekte smaranja. Inače bez metadona ja ni ovoliko ne bih funkcionisao jeste zatvor zajeban ali tu je laneno seme, jeste veliko znojenje ali je to bolje dok se znojim živ sam ..
Last edited by EX-Heroin on Thu Oct 06, 2011 3:32 pm, edited 1 time in total.
EX-Heroin

Re: JOŠ JEDAN METADONSKI CENTAR U BEOGRADU U GORNJAČKOJ ULIC

Post by EX-Heroin »

U ponedeljak ću da proverim u svom centru isto pri domu zdravlja Savski Venac i da vidim tačno pa ću potvrditi nadam se ovu informaciju yeaah methadone save lives.. :rock: :D
sunrise

Post by sunrise »

ja ne kuzim,neki iz srbije pisu da je turbo tesko uci u program za met....da treba godina dana i jos par dijagnoza i tako svasta nesto...i onda ovakvi postovi???
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
EX-Heroin

Post by EX-Heroin »

Pa nije ovo u suprotnosti samo kažem da se otvara još jedan centar u jednoj opštini samo u Bg! I to savski venac i tu će biti zbrinuto najviše 120 pacijenata u jednom je već sve puno ima nas više od 120 i to je svega 250 pacijenata recimo u Beogradu i njih 200 u drajzerovoj.Inače metadonski centri su u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Vršcu, Kraljevu i to po jedan. I da li je to dovoljno. I da teško je naravno ući. Jer je mnogo ljudi i samo oni najteži ulaze. Odnosno po pravilu, mogao bi svako ko ima dve godine drogiranja iza sebe i makar jedno neuspešno lečenje i to dokumentovano. E sada...
U praksi JE MNOGO MNOGO DRUGAČIJE!!! U PRAKSI DOLAZE LJUDI KOJI SU NAJMANJE PO PET PUTA SE SKIDALI I VEĆINA IMA HCV I NEKI AIDS I KOJI SU I OSUDJIVANI. U TAKVOJ KONKURENCIJI ONO ŠTO PIŠE NA PAPIRU PADA U VODU! JER KAD IMAŠ MASU LJUDI STOTINE KOJI SU PO 10 GODINA NA DOPU IMAJU NE 2 NEGO 22 I NEUSPEŠNA LEČENJA I IMAJU I PO NEKU GODINU ZATVORA I HCV NAJMANJE, ŠTA MISLIŠ DA LI ĆE UĆI ONI ILI ONAJ KOJI JE TEK NA "POČETKU DROGIRANJA!? Onaj ko je dve godien najmanje i ima jedan pokušaj skidanja a nema HCV i nema hepatits B i nema AIDS. E o tome se radi zato i jeste teško. Jer je mali broj centara treba još najmanje 2 centra samo Beogradu! A najmanje još 10 Srbiji..Eto vidiš da ništa ovde nije u koliziji sa time da nije lako doći do metadona i da se čeka dugo.
saša-ex

Post by saša-ex »

Ne otvara se nista u Beogradu, u skorije vreme...
SAMO CEO ŽIVOT...
EX-Heroin

Post by EX-Heroin »

Pisalo je u Novinama a ja stalo zaboravim da pitam kad odem po terapiju ali sada ću stvarno da vidim da li se otvorio ili je odloženo...da ne bude dezinformacija inače to je bilo u planu odavno. Javljam čim saznam da li je otovreno ili još uvek nije odnosno da se planira to sam siguran..
Post Reply