recidiv i suboteks

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

vojvodjanka

recidiv i suboteks

Post by vojvodjanka »

imam 40 godina i troje dece 20,12 i nepune tri godine kcer a sariji su decaci :P .Svako ima svoga tatu.Tri puta sam rekla DA i evo sada treci put ,za koji dan,dace Bog,opet cu reci NE.Marihuanu pusaim od dvadesete a heroin sam pocela zloupotrebljavati u 29-toj godini.Ljubav mog zivota mi je ponudila da probam kao anesteziju protiv boli.Naime tada mi se raspadao drugi brak i bilo je to pogubno za moju sujuetu.Navukla sam se u roku od odmah zajedno sa partnerom,bili smo solo djankeri,iskljucivo sniferi.Imam 8 godina staza a u tih 8 godina bezbroj kucnih detoksikacija i 2 bolnicka lecenja:2003 Drajzerova i 2007 Novosadska psihijatrija.Detoks je bio klasican,trodonski i potom naloreks narednih godinu dana.Prestala sam ih piti u trecem trimesetru trudnoce.25 11 2008 se rodila Bjanka ziva i zdrava,hvala bogu.Njen tata se skinuo mesec dana pre njenog rodjenja.Poceli smo voditi straight life i bilo je super,makar se buditi a da ti nista nije neophodno za funkcionisanje sem kafe.Prestao je da me gleda kao zenu,nedostajao mi je,nije me hteo cuti.U maju sam napravila recidiv od 21 dan.Mali trodon detoks potom naloreks dva meseca.Mirovala sam do januara,nije me suprug takao tri meseca i nasla sam ljubavnika,usled rastrzanosti skontala sa djonove kao savrsen anestetik za sve bolove.Pila sam svaki dan 3 komada i plivala savrseno,u junu je nestalo djonova i uzela dop.40 dana i prijavila sam se na bolnicko lecenje,uplasila sam se.Rekli su mi da postoji elegantan detoks koji se zove buprenofin i ja sam potpisala da ulazim u program misleci da cu za 14 dana popiti naloreks i to je to.Kad ne lezi vraze drugi da sam dobila 2 mg a cetvrti 4 pa zatim 6,kljucala sam u 12 na psihoterapiji,svaki dan od 12 do14.Izostala mi je menstruacija a opstipacija me dovodila do ludila.Posle sedam dana su me poslali kuci na 4 mg i rekli da licim na Milu Jovovic.Nisu mi rekli da cu biti besna i nervozna cak agresivna,svaki dan oko 17 pocinju znaci apstinencijalne krize a kazu da budem strpljiva dok mi se receptori ne naviknu.A ja mislila da je to samo detoks pa da uz blokator normalno zivim.Kazu da cu ga piti 9 meseci??????Ne razumem nista.Ima li iko slicna iskustva i moze li mi dati neki savet?
Param-parcad

Re: recidiv i suboteks

Post by Param-parcad »

vojvodjanka wrote:.Posle sedam dana su me poslali kuci na 4 mg i rekli da licim na Milu Jovovic.?
mislim da je ovo presudno...sta ima mila?
saša-ex

Post by saša-ex »

Ti si na odrzavanju, ne znam sta ti nije jasno... Dakle, ne lece te, nego te gudriraju zamenom za heroin. Stvar je relativno prosta i tuzna. Koje je resenje? Pa da krenes sa lecenjem. Sve prosto, ali tebi verovatno jako komplikovano, iz tvoje trenutne perspektive....
SAMO CEO ŽIVOT...
MasacreEnElDiscoBar

Post by MasacreEnElDiscoBar »

Pijesh Subutex ili Suboxon...To je ljek koji se uzima na duze vrjeme koji smanjuje potrebu za opiatima i blokira unos heroina, tramalaili heptanona, morfij itd.,Dobar je ljek nije ko zamjena za heroin ko heptanon, chim manje kolichine uzimat i obichno se uzima 1-2god, pa polako prestaje, pa svakih par dana onda se pije uglavnom kako ti odgovara, neki nazalost ga moraju cjeli zivot uzimat...Uglavnom pijesh ga jedno vrjeme i polako makivash, dok mislish da te ne privlache vishe opijati i to je to...
saša-ex

Post by saša-ex »

Ko ga "makiva"? Sta je lozis? Lekari ne zele da se bave time da nekog spustaju sa supstitucije. Dobijas svoju dozu, ponekad je menjaju, ali te vide takvog do kraja zivota. Uzimanjem metadona ili Subotexa nikako se ne smanjuje tvoja zelja za opijatima.
SAMO CEO ŽIVOT...
EX-Heroin

Post by EX-Heroin »

Apsolutno nije tačno Saša, ja 18 meseci nemam želju za heroinom na metadonu, iako me ne "radi" nemam baš najbolji efekat od metadona značajno što me to čuva od heroina. Moje telo ne traži opijate. Nemojte zajebavati ljude sa tim "gudriraju te" nije tačno nego je leče supstitucijom. Znaš, nismo svi mogli da "nadjemo boga" a nismo ga ni tražili jednostavno ne želimo da ćživimo bez opijata jer bez njih nismo funkcion alni kako bismo želeli. meni smeta kod metadona što nema rad kakav mi treba kao morfin recimo, da osetim "subliminalnu euforiju" NE NARKOTIČKU!! Medjutim, u nedostatku boljeg za sada, dobar je i metadon. Bez njega ja ne bih bio živ danas garantujem jer sam počeo na svaka tri meseca da overavam pre njega. Jednom bi bilo kobno.
Dakle koliko se god vi protivili supstitucija ulazi u srbiju i lagano biće i SR Morfina, moraće jer ih EU pritiska. Inače otvara se METADONSKI CENTAR JOŠ JEDAN U GORNJAČKOJ ULICI :rock: :rock: I BEZ OBZIRA ŠTO SE STANARI BUNE, PREDSEDNIK 9OPŠTINE ĆE DA ISTERA SVOJE TAKO JE REKAO I CENTAR SE OTVARA MAKAR IZAŠLO NJIH HILJADU NA ULICU :D :D
EX-Heroin

Post by EX-Heroin »

A ovo si božiji ugodniče slagao da lekari ne skidaju sa metadona nije tačno u mom centru se već skinulo par ljudi posle samo godinu i po i dvoje su sasvim ok drugo dvoje su ranije napustili program i zajebali se...dakle ne pričajte molim vas napamet. Zašto to radite? Zašto ne predstavite istinite podatke? Znaš li koliko "retaša" ima u mom centru? Ne znaš? E pa skupiću podatke pa ću daobjavim oni koji su bili i po godinu i više pa su završili na metadonu i sada rade i uspešno se oporavljaju. To vaše retašenje je samo jedna ideologija jedino postaneš verski fanatik pa se radiš verom umesto heroinom isto sranje drugo pakovanje. Vama je supstitucija neki ideal nekog boga nama treba kon kretno i izvolite pišite na vašim temam koliko hoćete a ovde nemojte širiti neistine. Kapiram ja da se tebi Saša osladilo da se muvaš po TV-u prija sujeti slava i da "vrbuješ" ljude da se pate i skidaju na suvo. Ko bre da se skida na suvo kad je medicina toliko napredovala zašto da se muči čovek kada ne mora...ma žalosno šta se i ja sa vama preganjam...pričajte šta hoćete metadon se širi ubrzo će i drugi vidovi supstitucije zaživeti možda ne za godinu, dve ali tri četiri, pet mora..MORA!!
MasacreEnElDiscoBar

saša-ex wrote:Ko ga "makiva"? Sta je lozis? Lekari ne zele da se bave time da nekog spustaju sa supstitucije. Dobijas svoju dozu, ponekad je menjaju, ali te vide takvog do kraja zivota. Uzimanjem metadona ili Subotexa nikako se ne smanjuje tvoja zelja za opijatima.
Buprenorphinum(subutex) ili Buprenorphinum i naloxonum(Suboxon) je ljek uradjen da umanjuje potrebu za opijatima,(samim tim jer znash da na njega nesmijesh uzimat nikakve opijate) dok je heptanon zamjena za opijate(Heroina)...Ja sam bio na oba ljeka tako da sam se dosta informiro, a i skidao se s njih bar 10puta..Samo malo informirati se treba...A methadon neznam, on je stavljnen ko zamjena za opijate, a ne kao ljek Subutex....
MasacreEnElDiscoBar

EX-Heroin wrote:A ovo si božiji ugodniče slagao da lekari ne skidaju sa metadona nije tačno u mom centru se već skinulo par ljudi posle samo godinu i po i dvoje su sasvim ok drugo dvoje su ranije napustili program i zajebali se...dakle ne pričajte molim vas napamet. Zašto to radite? Zašto ne predstavite istinite podatke? Znaš li koliko "retaša" ima u mom centru? Ne znaš? E pa skupiću podatke pa ću daobjavim oni koji su bili i po godinu i više pa su završili na metadonu i sada rade i uspešno se oporavljaju. To vaše retašenje je samo jedna ideologija jedino postaneš verski fanatik pa se radiš verom umesto heroinom isto sranje drugo pakovanje. Vama je supstitucija neki ideal nekog boga nama treba kon kretno i izvolite pišite na vašim temam koliko hoćete a ovde nemojte širiti neistine. Kapiram ja da se tebi Saša osladilo da se muvaš po TV-u prija sujeti slava i da "vrbuješ" ljude da se pate i skidaju na suvo. Ko bre da se skida na suvo kad je medicina toliko napredovala zašto da se muči čovek kada ne mora...ma žalosno šta se i ja sa vama preganjam...pričajte šta hoćete metadon se širi ubrzo će i drugi vidovi supstitucije zaživeti možda ne za godinu, dve ali tri četiri, pet mora..MORA!!
Uredu je vjera, jer ovisnik che se izljechit samo ako nadje neshto jache od droge!!!...To sam negdje napiso vech..Sad ima onih koji uspiju, a onih koji ne...Znachi treba promjenit nachin zivota i nach zamjenu dali u vjeri dali postich promjenit nachin zivota kroz ljechenje tabletama...Uglavnom jedino je to da che se izljechiot onaj koji shvati i osjeti neshto bolje od droge...
saša-ex

Post by saša-ex »

Ex-heroinko, ajmo redom :)
Prvo, niko nikog ne vrbuje. Naravno da ima puno ljudi koji se posle lecenja u komuni vrate na drogiranje, u stvari veci deo, ali tome je najvise kriva drzava, kao i nase drustvo, koje ne pruza nikakvu podrsku ljudima posle lecenja, bilo koje da je u pitanju. Ja kao pojedinac, pruzam ljudima podrsku u bilo kojoj vrsti lecenja, javno sam se izjasnio samo protiv metoda u Crnoj Reci. I da, onaj ibogain mi je sumnjiv :)
Moje versko opredeljenje je moja stvar, ne znam gde si ga video u ovoj prepisci? Ponavljam po 50-ti put, 95% ljudi, posle lecenja u verskoj komuni, ne nastavlja da ide redovno u crkvu. Ali iznosenje ovakvih argumenata ti verovatno pruza alibi, da ne krenes sa lecenjem. Narkomani su uglavnom skloni tome, pljuju po svim lecenjima i nijedno nije dobro, posebno ako ne zelis da se lecis...
Moje pisanje o metadonu, u krajnjoj liniji i nije namenjeno vama koji ste na odrzavanju, vi to vidite kao jedino resenje i spas za vas zivot, i ja tu nista ne mogu da vam zamerim. Problem je u tome sto je vasa svest i dalje promenjena, i sto ne vidite da se sve dublje zakopavate u bolest. Naravno da nemas zelje za heroinom, kada sam rekao da se ne smanjuje zelja za opijatima, mislio sam na situaciju kada bi prestao da uzimas metadon. Bio bi na istom pocetku, sa istom, ako ne i jacom zeljom.
Sto se tice vaseg hvatanja za EU, i supstitucijsku terapiju tamo, opet vam ponavljam da ste daleko od istine. Drug liberal struja, finansirana od strane farmaceutske industrije(kao i ovde), sve vise gubi prednost, zbog sve veceg broja izvestaja od stvarnih strucnjaka, gde se jasno pokazuju sve mane i nedostaci supstitucijske terapije. I to su fakti, koje cu vam vec posle 12. oktobra jasno pokazati.
I da, moje pojavljivanje na TV-u, mi je donelo samo probleme i sranja, jer nisam bio tamo da bih pricao kako sam uspesan i pametan, nego je poruka da sam bio propali djankoza, koji to vise nije, i da postoji nada za sve nas, koji smo krvavo patili u tome, roditelje, porodicu... Isao sam tamo da kazem da je narkomanija izleciva bolest, i da ne vazi ono opste prihvaceno misljenje-jednom narkoman, uvek narkoman. Isao sam tamo, da ukazem na korumpiranost zdravstva, na lekare neznalice, koji otimaju pare ljudima kojima je zivot u pitanju, da kazem da je zlostavljanje narkomana batinama nesto sto nema veze sa lecenjem... I opet ti kazem, samo sam navukao razne probleme sebi na vrat. Ali ono sto mi je cudno, zasto bi to smetalo ljudima, koji su kao ti, kojima pruzamo ruku, mozda i jednini u nasem drustvu, koji tebe ne gledaju kao jadnika koji je dosao po dozu... Zasto tebi sve to smeta?
SAMO CEO ŽIVOT...
Post Reply