Posle toliko vremena opet problemi!

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

sunrise

Re: Posle toliko vremena opet problemi!

Post by sunrise »

ma sta ti mislis da je EU bajka i da tu nema diskriminacije i malih birokrata koji glume face??? cime se ti zavaravas....
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
MasacreEnElDiscoBar

Post by MasacreEnElDiscoBar »

Eu se raspada sve se raspada cjeli svjet...I nema tu filozofije, dolazi kraj...(navodno :) )
zeleni

Post by zeleni »

za one sklone krutom determinizmu i fatalizmu predlazem o. spenglera i "propast zapada"... :lol:
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
EX-Heroin

Post by EX-Heroin »

@SUNRISE I OSTALE...
JA SAM NAPISAO AKO STE DOBRO PROČITALI DA BIH MOGAO DA PIŠEM O POZITIVNIM I NEGATIVNIM STRANAMA EU I TO JAKO DUGO I NA KRAJU NE ZNAM ŠTA BI PREVAGNULO...DAKLE NIGDE NISAM GLORIFIKOVAO EU, ČAK NAPROTIV JAKO SAM SUMNJČAV I ISKRENO UOPŠTE NISAM ZA GLOBALIZAM~!!!! DAKLE ZAŠTO LJUDI NE PROČITATE ŠTA SAM NAPISAO A POSEBNO SUNČEV IZLAZAK? Nije problem što me neko kritikuje nego je neosnovano no..šta da se radi? Ja mislim da ovaj jezik srpski, hrvatski, bošnjački, crnogorski svi odlično znam sve te jezike haha..koji su jedan u osnovi ja ne znam šta u mojem postu nije bilo jasno? Baš se preispitujem gde sam to hvalio EU? Rekao sam da neću da idem i razlažem PRO ET CONTRA razloge a knjige..hm..koliko intelektualaca toliko knjiga svako ima svoj stav. Nikada ali nikada ne verujte jednom autoru u celini i ne posvećujte se njemu i oduševljavajte, Kritički um je jako bitan. Budite kritični prema svemu čak i onome, što vam se naizgled u potpunosti dopada i što vam je jako blisko..Inače..nema ljutnje samo sam se začudio jer poenta mi nije bila hvaljenje tj. glorifikacija EU, samo jedan razlog sam naveo. Diskriminacije ima svuda ali su tamo daleko manje u mogućnosti da diskriminišu zbog sistemskih zakona a to je opet tema za celu stranu šta je zakon a šta sistemski itd..itd..nego da se vratimo na temu.. :)
EX-Heroin

Post by EX-Heroin »

Jedna razlika izmedju nas i "SVETA" (kulturnog, civilizovanog, pravno uredjenog..) U SAD Noam Čomski piše vrlo kritički o politici i unutrašnjoj a naročito spoljnoj svoje države i to ne samo krički nego na momente jako oštro na ivici otvorenog proglašavanja svoje države terorističkim( ko je čitao Čomskog znaće) ali njega NIKO TAMO NE NAZIVA IZDAJNIKOM!! TO DA RADI NEKO KOD NAS I AKO RADI ODMAH JE SPREMLJEN LINČ JAVNI PROTIV NJEGA. ETO RAZLIKE naizgled sitne ali koja mnogo, mnogo govori ko su oni ko smo mi i gde smo na civilizacijskoj ikulturološkoj skali...true hurts :D
sunrise

Post by sunrise »

ja sam ti samo rekla da i ovdje ima svih tih sranja i diskriminacije i pametnih birokrata
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
nepopravljiv

Post by nepopravljiv »

sunrise ja ne svatam sto sam ja reko kakve sam teme zalazio nemam pojma kave veze tvoje dijete ima stvarno neznam sto sam to pisao nemogu ni da nadjem dje sam to nesto pisao te si se nasla uvrijedjena.neznam stvarno o cemu je rijec.
nepopravljiv

Post by nepopravljiv »

a sad sam vidio nisam se odma sjetio jer sam odavno pisao taj post u vezi doktora i crnaca pa ja sam doktora pitao zasto sam disriminisan kao crni jer su stvarno diskriminisani sto je ziva istina ,bio je onaj kj,kus klan vjesali su ih po bandera i slicno ja sam se samo uporedio sa njima nemam ja nisto protiv njih,uopste protiv nijewdne nacije i rase nemam nista cak sam i bio u juznu afriku u durban ,port elizabet, kejptaun i bio sam sa njima drogirao sam se sa njima bio sa njihovim prostitutkama tako dsa jako ih dobro poznajem u svakom smislu kupovao sam suvenire njihove i slicno.nemam nista protiv njih samo ocu da kazem da su diskiminisani i da sam se ja uporedio sa njima.to je to.izvini ako sam te uvrjedio nie mi bila namjera.
sunrise

Post by sunrise »

ma,ono,znas,ipak je moja i meni je predivna i onda me to malo zabode u oci jer je to nama normalan izraz....ali,bio si tamo,mene je ta kultura puno toga lijepoga naucila i muka mi je da samo na tvu vidis neku gladnu djecu io tako to....a ne bijesne hotele i bogatstva i ljepote iz africe
nista sve ok
malo me,ono ne zelim svoje dijete ili muza povezivati sa necim bezz ali kuzim
sve je ok

sve je ok
EX-Heroin

Post by EX-Heroin »

Znam, da ima svuda korupcije, nju je nemoguće svesti na nulu! Ali, ona je u svetu koji mnogo više od nas poštuje pozitivno pravnu regulativu, daleko manjeg obima i daleko manje društveno zlo nego ovde. Kod NAS SU BUKVALNO SAMO SLUČAJEVE VELIKE, SISTEMSKE KORUPCIJE SUDJENI, ONI SITNI SVAKODNEVNI, SITNI ČINOVNICI ...SVI PROLAZE..A OD NJIGH SVE KREĆE I KAD SKLONE JEDNE, DODJU DRUGI NA NJIHOVO MESTO JER JE SVEST NAŠA TAKVA NE VREDI NI9 ZAKON
Post Reply