Hitno-Kako pomoći-Skidanje sa suboxona

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
Julien

Hitno-Kako pomoći-Skidanje sa suboxona

Post by Julien »

Pozdrav, nemam vremena čitati sve teme i postove, nadam se da mi ne zamjerate.
Potreban mi je hitno bilo kakav savjet, po mogućnosti nekoga tko je prošao skidanjnje sa suboxona.
Naime, moj dečko je na terapiji suboxonom, već neko vrijeme, i sada je nastao problem jer došao je kod mene a u ovom kraju ni jedan doktor mu ne želi/ne može dati suboxone ili bilo kako pomoći. (obišli smo sve, i nitko)
Jučer mu je bio 1. dan bez njih, relativno je ok prošao, sve do večeri kad ga je ulovila gadna kriza. Hvala Bogu pa je uspio zaspati, evo sad spava. Bio je na 2 mg na dan. Sad, očekujem da će danas biti gore.
Moje pitanjne je, kako mu mogu olakšati, barem ne otežati to? Prvenstveno mislim psihički, jer znam da ne mogu puno pomoći. Dosta samm informirana o svemu tome, ali eto ne i o tome kako da se ja ponašam, koja živim s njim. Teško mi ga je gledati i ne poduzeti ništa.
BILO KAKAV savjet je dobrodošao.
Hvala
MasacreEnElDiscoBar

Re: Hitno-Kako pomoći-Skidanje sa suboxona

Post by MasacreEnElDiscoBar »

Odvest ga najbolje u bolnicu na hitnu ili poshto je uzimo 2mg suboxona, moze mu pomoch kod apstinenciske krize Apaurin(Normabel), od 10mg pp., U bolnici mora dobit ljek...jedino ako ga je previshe pio pa mu nedaju(mora imat povjest bolesti gdje mu je prepisana terapija i to dr. treba vidjet), ali kazem Normabel che mu pomoch, ako vech nemoze do suboxona, jer nagli prekid moze izazvat epi.napad, a Normabel to sprjechava i umiruje ga tako da i uz to oslabi krizu...
MasacreEnElDiscoBar

Ja se sjecham prvog skidanja s njega, meni je tek kroz 4-5dana kriza doshla, kasnije 2.ili.3. skidanje nakon 10 dana, skido sam se sa njega oko 10,11puta, poslje me odma drugi dan kriza znala zatrest jer sam velike kolichine pio...Tako da chim manje buprenorfina i polako skidat i neche bit kriza, kasnije se uzima svaka 3-4dana jedna tabl.max.8mg, jer blokator toliko djeljuje od zadnjeg uzimanja subotexa....Plako smanjivat i prestat dok dodjesh na 0,4mg...I onda svakih par dana 3-4 dok se javi potreba i sve bi trebalo bit dobro..Samo chim manje kolichine...

Salute!!!
sunrise

Post by sunrise »

U svakom slucaju doktori i terapija.
I f.ne shvacam da mu ni jedan doktor ne zeli? ili ne moze dati neki lijek? gdje to ima i zasto?
Doktori i dalje sve po njima i njihovim savjetima
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
zeleni

Post by zeleni »

julien, sta ti uopste imas od opcija?
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
sunrise

Post by sunrise »

ma,kako to da mu ni jedan doktor ne zeli ili ne moze dati terapiju? gdje to ima?
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Julien

Post by Julien »

On nije namjerno htio prestati piti suboxon nego nije bio u svom mjestu a tu mu nitko nije htio pomoći. Skoro pa doslovno su ga poslali u pm. Ni normabele, ni ništa mu nisu htjeli dati iako je imao kod sebe i povijest bolesti, i uputnicu i sve ostalo, što nisu ni gledali. Da citiram: Nije ti to tu kao kod tebe doma mali, nemoš dobit i snađi se, doviđenja.
I onda, morali smo zvati njegovu doktoricu udaljenu 650 kilometara da pošalje recepte poštom, što je stiglo nakon 5 dana i morali smo obići 10ak apoteki da bi u jednoj mu dali a u međuvremenu smo kupili od nekog lika kojeg smo sreli na plaži.

Glupi sistem.
MasacreEnElDiscoBar

Julien wrote:On nije namjerno htio prestati piti suboxon nego nije bio u svom mjestu a tu mu nitko nije htio pomoći. Skoro pa doslovno su ga poslali u pm. Ni normabele, ni ništa mu nisu htjeli dati iako je imao kod sebe i povijest bolesti, i uputnicu i sve ostalo, što nisu ni gledali. Da citiram: Nije ti to tu kao kod tebe doma mali, nemoš dobit i snađi se, doviđenja.
I onda, morali smo zvati njegovu doktoricu udaljenu 650 kilometara da pošalje recepte poštom, što je stiglo nakon 5 dana i morali smo obići 10ak apoteki da bi u jednoj mu dali a u međuvremenu smo kupili od nekog lika kojeg smo sreli na plaži.

Glupi sistem.
Nevjerujem da je takav sistem, ovisnost se tretira ko i svaka druga bolest i ako je nekom loshe treba dobit pomoch od zdrastvene skrbi, to je tamo moro ich u centar za ovisnost...Gdje bi ako treba kontaktirali njegovu doktoricu i rjeshili to....
Post Reply