MST Continus u HR
Moderator: sanela
Re: MST Continus u HR
Sta li ce meni Ana reci ??Ja ne pravim recidive ja se radim svaki dan...auuuu.To sto je decko bio iskren pa napisao sta ga muci..a mogao je da napise,"Zna li neko kako da dobije terapiju MST ovdje u Hrvatskoj?"i niko ga ne bi prozivao..Ma ok..moram reci i ovo Meni se svidjaju Voagerovi dugacki postovi jer iz njih sam mnogo naucila o lekovima,vrstama lekova,nacinima lecenja,nuspojavama i o tim strucnim stvarima uopsteno..I sto god sam posle progooglala bilo je tacno..Licno cenim vise te njegove nekad preozbiljne postove nego one kako ste,hvala svima.evo cist sam x meseci,sve vas volim,svi su cisti svi su dobri i srecni,hvala na na podrsci..Nijednom nisam procitala evo doso sam se izviniti svima..napravio sam recidiv zao mi je,oprostite...Zasto bi to neko priznao da ga pljuju..nije lud.Inace za onaj post da vise ne osetimo rad dopa i da uvek treba vise..to je tacno..Ja sam pre 6 godina tako dogurala na 5g dnevno(24h)na venu...Mozda bi se i prestala raditi jer imala sam novca ali kapirala sam da ne mogu ostati na toj kolicini..a onda sam otkrila koku,,pa speedball,i nikad se vise nisam zalila da me ne radi(na zalost)...posle sam pocela piti metadon i tako skroz smanjila dop,na 1/2-1g dnevno..naravno uz pojacanje..Mozda bi i meni pomogao taj Mst.Neznam da li ga ima ovde,morala bi se raspitati.Mogla bi i srediti da mi ga ortak posalje iz Hrvatske,vec smo pricali,ali to nije resenje jer bi mi trebao svaki dan.Moj problem nije,nedostatak droge ni losa droga,nije nedostatak novca,moj problem je sto nemam vene..i imam bolest vena(sklerozu),i jos neke bolesti..tako da JE SRANJE ZIVO..ocu reci droga mi steti 3 puta vise zbog svih hronicnih bolesti koje vucem.(nemojte misliti da imam aids,to nemam ,samo hepatitis,hvala bogu)
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
Prestanite zachatavati temu. Ako nemate šta reći u odnosu na naslov, zaobiđite temu.
Ujak moje poznanice je 12 god. na održavanju metadonom. Invalid domovinskog rata (ranjen, PTSP). Bio je na 30 kom. dnevno, s tim što je redovno kupovao dodatne hepove, pio je oko 50 na dan. Prošle godine je dobio MST kao DODATNU terapiju, pije 20ak hepova plus MST (ne znam koliko mg).
Tako da pretpostavljam da se MST ne dobija tek tako za održavanje. Mislim da bi ovaj napaćeni čovek do sada dobio MST kao primarnu terapiju.
Tako da pretpostavljam da se MST ne dobija tek tako za održavanje. Mislim da bi ovaj napaćeni čovek do sada dobio MST kao primarnu terapiju.
all that I want is to play
Nisam dovoljno upućen ali to kaj govoris cini mi se lako mogucim jer MST je, od ostalih ljekova na trzistu, sigurno skuplji za drzavu. Ovaj tjedan cu otici tamo i raspitati se o cemu se tocno radi.
Siguran sam da mi ga nece odmah ponuditi ali uz malo price i iskrene ispovjesti sigurno ce mi predloziti metadon ili MST. Jer kazem, od dana kada je suboxon na trzitu, recidiviram. Mozda je problem u necem sasvim drugom ali iskreno meni suboxone ne daje ono kaj zelim od jednog takvog ljeka. Znaci da mi pokrije psihicku i fizicku krizu, nije problem u "drogiranju na racun drzave" jer to ne zelim. Ne zelim zivot narkomana
Zelim se samo rjesiti depresije i bezvoljnosti koja nastupa u trenutcima kada mi je glava bistra. Barem jos neko vrjeme. Prebacivati nekoga sa horsa na nekaj kaj uopce ne radi je po meni blesavo, oprostite ali je. Ja sam imao srecu kaj sam u pocetku dobivao subotex pa mi je bilo puno lakse, tada sa, bio cist oko godinu dana i sada jos godinu recidiviram uz suboxone.
Zakljucak: Teskim ovisnicima je stvarno potrebno nekaj da im radi u glavi, ma koliku god zelju imali da se skinu. Ako ne zele depru, tjeskobu, potencionalne recidive itd.
Siguran sam da mi ga nece odmah ponuditi ali uz malo price i iskrene ispovjesti sigurno ce mi predloziti metadon ili MST. Jer kazem, od dana kada je suboxon na trzitu, recidiviram. Mozda je problem u necem sasvim drugom ali iskreno meni suboxone ne daje ono kaj zelim od jednog takvog ljeka. Znaci da mi pokrije psihicku i fizicku krizu, nije problem u "drogiranju na racun drzave" jer to ne zelim. Ne zelim zivot narkomana
Zelim se samo rjesiti depresije i bezvoljnosti koja nastupa u trenutcima kada mi je glava bistra. Barem jos neko vrjeme. Prebacivati nekoga sa horsa na nekaj kaj uopce ne radi je po meni blesavo, oprostite ali je. Ja sam imao srecu kaj sam u pocetku dobivao subotex pa mi je bilo puno lakse, tada sa, bio cist oko godinu dana i sada jos godinu recidiviram uz suboxone.
Zakljucak: Teskim ovisnicima je stvarno potrebno nekaj da im radi u glavi, ma koliku god zelju imali da se skinu. Ako ne zele depru, tjeskobu, potencionalne recidive itd.
Mjesto gdje odbacujem svoje unutarnje demone:
www.detoxonline.bloger.hr
www.detoxonline.bloger.hr
anfakabl wrote:Ujak moje poznanice je 12 god. na održavanju metadonom. Invalid domovinskog rata (ranjen, PTSP). Bio je na 30 kom. dnevno, s tim što je redovno kupovao dodatne hepove, pio je oko 50 na dan. Prošle godine je dobio MST kao DODATNU terapiju, pije 20ak hepova plus MST (ne znam koliko mg).

Jedan moj dobar poznanik je bio na dvadeset tableta plivinih heptanona od 5 mg. Znači, pio je 100mg. To mu je dolazilo na ruke jer je na testovima uvijek bio u redu. POred njih je kao što ti kažeš kupovao sa strane, pio apače cenere, lekse, trodone, kada bi dolazio do solucije hepa, njega bi furao. Uzimao je sve što šlagira, a ne pokazuje se na testu za opijate... Uglavnom, momak je stvarno imao problem - OGROMNU toleranciju na drogu i sve te lijekove. Njegovi su mu financirali "postepeno spuštanje hepa uz pomoć heroina". Tu se očisti, bude dobar neko vrijeme i opet se nakači na hors.
Kao zadnje je pokušao preći na taj morfij sa produženim djelovanjem. Nije ga dobio, vratio se u Mostar, pomeo čitavu kuću, imao para dva-tri mjeseca.
Sada je na ulici, spava u podrumu, noga mu bukvalno visi o koncu (OK, o veni, pucanje u femoralku) i preživljava guleći bakrene žice i ostale sekundarne sirovine. Jebi ga. Ako tako teškom slučaju nisu dali (a stvarno je bio, da izvinete u, hmm) ne znam onda kako doći do njega.
Potpis.
Joj, samo to ne!Voyager wrote: I, btw, napravices recidiv, stoga se ne veseli i hvali toliko svojom "cistotom".
Ta-da...
.::VOYAGER::.
Možeš li mi molim te reći kad bi mogao doći taj dan, da znam, da se pripremim.
Pitam tebe da mi kažeš jer se ti razumiješ u tarot, grah, kašike, kristalnu kuglu...I to.
Potpis.
zar već nije došao taj dan??
-
dopeFree wrote:Trenutno sam na suboxonu kojeg naravno uzimam samo onda kad nema dopa. Znaci od dana kad su ga uveli konstanto recidiviram. Razlog je jednostavan, ja sam ovisnik i trebam terapiju koja ima radnju, a suboxon je nema (ljek je totalni promasaj).
Htio bi na MST ali problem je u tome kaj se ljecim u Remki i nisam bas redovit na kontrolama (razlog recidiv, recepte podizem kod dr. opce prakse).
Dali je netko tamo vec dobio MST ili ga daju samo u Vinogradskoj?
Koja je cjena ljeka bez dopunskog osiguranja?
Na koliko dana se izdaje terapija (svaki dan ili tjedno) ?
Trebam li znati jos kaj u vezi toga?
Ovako mst tablete ( morfij-sulfat) su uvedene u program za ljechenje, skidanja ovisnika u bolnici(Vinogradskoj,npr. dodjesh na vishe od 10 hepova i zelish transfer na sub. umjesto hepova dobivash mst, jer je puno jednostavnije i nema kod transfera tako jakih apstineciskih kriza sustezanja, uveo ga je prof.Sakoman) ali se ambulantno ta terapija mst-om nemoze osigurati...Neki dr. su dobili otkaz jer su bili davali mst...Meni su igrom sluchaja uveli ambulanto uzimanje(trebo sam u komunu pa simo tamo pa su mi ga ostavili tako i uzimo 3 puta po 100mg) nakraju sam se izvuklo i od mst-a i od komune jer mi je on rjeshio krizu od hepova, a nisam ni toliko bio navuchen na njega itd...Uglavnom nemoze se josh osigurati ambulantno uzimanje mst-a...
-
u tvom sluchaju kao i kod vichine od kojih sam chuo, a i sam mogu svjedochit kako bi htjeli da uzimaju drogu na rachun drzave, znachi prijavish se na ljechenje samo da bi mogao free dobivat terapiju, tako sam i ja jedno vrjeme radio, ali jedino shto ti mogu ponudit je methadon mozda tramal, ali ako zelish rad i zadovoljstvo radije uzimat heroin...tako sam ja radio dok mi se mozak nije zasitio droge...heptanon ko zamjena me samo unishtila puno jache nego shto je to heroin uradio..Znachi imash izbor, subutex je ljek koji uzimaju oni koji zele prestat s drogom(gdje vishe nemaju takvu potrebu za drogom)...Mozesh krenut s methadonom i uzimat ga tako dugo dok ti ne postane muka od njega i mozak se zasiti tog mrtvila ili heroin, sve to tako dugo dok se ne osjeti potreba biti chist bez icheg...dopeFree wrote: ja sam ovisnik i trebam terapiju koja ima radnju,
p.s. sad sam tek kasnije vidio kako nezelish na rachun drzave uzimat ljek, ali oni ti mogu ponudit ili meth. ili sub. tako da...meth. zna izazivat depresiju i obichno se uzimaju uz njega antidepresivi..a, suboxon...neznam probaj pitat za Buprenorfin Alkaloid, ja sam to bio nabavio i znam nekad popit dok me ulovi kriza i mogu rech da puno bolje djeluje i radi nego suboxon s tim naloxonom...